Od pewnego czasu oglądam DH. Jestem już na 6 sezonie i wciąż mnie gnębi jedno pytanie. Ostatnio doszło do niego jeszcze jedno. Pierwsze brzmi: Co się stało z psem Mike'a. I drugie co się stało z synem Karla, skoro on sam wychowywał to dziecko. Normalnie nie daje mi to spokoju. Czy ktoś zna może odpowiedzi na te pytania?
kiedyś oglądałam jakiś wywiad z producentem Desperatek i też ktoś zadał podobne pytanie (choć dotyczyło chyba psa Toma Scavo); producent odpowiedział, że koszty utrzymania psa na planie są dosyć wysokie i dlatego sie z tego rezygnuje. Może to o to chodzi.
Co do syna Karla to najlepsza jest odpowiedź najprostsza: sąd zasądził, że będzie on pod opieką Marissy - ex żony Karla. Po tym jak ona (ewentualnie) zrzekła się praw rodzicielskich, bo przecież było wspomniane w odcinku 5x18, że macierzyństwo ją przerosło, opiekę nad Evanem zyskali rodzice Karla lub Marissy. Nie było o tym wspomniane nigdzie w serialu, ale to jest najprostsza dedukcja.
Do do psa Mike'a, Bongo? Słowa Marca Cherry'ego: Zawsze zastanawiało mnie jak dużo fanów myślało nad Bongiem. Mielismy tego psa u Mike'a ale kiedy miał swój wypadek, zadecydowaliśmy, że w trakcie śpiączki, Bongo został oddany komuś innemu lub może nawet zdechł. Musieli byśmy umieścić Bonga w domu jednej z kobiet i było by to trochę trudne. Nie wspominając o wyśrubowanych kosztach treserów psów i musieliśmy ograniczyć budżet, dlatego też zwierzęta są zawsze pierwsze do wycięcia.
Źródło:
http://weblogs.variety.com/season_pass/2008/09/desperate-hou-1.html