PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409000
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jak dla mnie to Daenerys jest zdrowo walnięta...nie wiem może wypadki z przeszłości tak na nią
wpływają.

Jaco80

Hejter :)

Jaco80

Czemu nikt nie zarzuca podobnej rzeczy Tyrionowi albo Theonowi albo Robertowi ale reszcie którzy uprawiają seks ze wszystkim co się rusza?

elfka77

Roberta i Theona nie lubię a Tyrion to spoko gość i należy mu się coś od życia.

lcinek

Wkurza mnie po prostu że ktoś ocenia Dany przez pryzmat "rozkładania nóg", podczas gdy inne postacie ru...ające się z kim popadnie są zupełnie w tej kwestii pomijane:P To takie bardzo idiotyczne.

ocenił(a) serial na 8
elfka77

Dany jest kobietą, a Theon, Tyrion i Robert są mężczyznami. To chyba jedyne wytłumaczenie tego, dlaczego nikt im nie zarzuca rozwiązłości. Zwłaszcza, że wszyscy trzej są pod tym względem o wiele gorsi niż Dany. Zwłaszcza Theon i Robert, bo Tyriona można jeszcze częściowo zrozumieć.

Dakinia

No, ale właśnie to idiotyczne - że jak kobieta zmienia partnerów to jest dziwką, a jak facet śpi z kim popadnie to jest wielkim macho. Aczkolwiek Dany miała tylko dwóch, plus raz obściskiwała się ze służącą - wielkie mi coś, zwłaszcza że potem powiedziała jej, że więcej tego nie chce. Poza tym każdy niech sobie śpi z kim chce, ile chce, idiotyczne jest też ocenianie postaci pod tym względem:P

ocenił(a) serial na 8
elfka77

Ależ ja się z Tobą jak najbardziej zgadzam, tłumaczę tylko punkt widzenia innych (na usta ciśnie się słowo szowinistów, aczkolwiek nie powinno się kogoś oceniać po pozorach) Theon brał każdą babę jak leci, nawet ledwo co ją znając, a nigdy nie przeczytałam, aby ktoś traktował to w kategorii wady.

Widzę, że oglądasz Walking Dead. Tam było podobnie, Andrea była krytykowana za rozkładanie nóg, a ja przypominam sobie z jej kochanków tylko Shane'a i Gubernatora.

Dakinia

Tak, tak, napisałam to, bo też się z Tobą zgadzam:) po prostu dawałam upust emocjom. I tak, jakoś chyba wczoraj pisałam na tym forum z kimś, również nawiązując do Andrei. Można jej zarzucić tak wiele, jest często taka głupia, ale w życiu bym jej nie zarzuciła, że jest puszczalska:P

ocenił(a) serial na 8
elfka77

W sumie ciekawe jest to, że nigdy nie widziałam, aby ktoś zarzucał dzikim kobietom, że są puszczalskie. A przecież wiadomo, jak wszystko wyglądało za Murem. Widać to było w zachowaniu Ygritte, która ze swobodą próbowała zaciągnąć Jona do łóżka. Może to dlatego, że ludzie nie lubią Dany i wyszukują na siłę wszystkich argumentów przemawiających przeciwko niej (To samo zresztą z Andreą), a Ygritte lubią, więc przymykają na to oko.

Dakinia

No, myślę, że masz zupełną rację. Zwłaszcza, że Dany naprawdę nie jest "puszczalska" więc argument ten jest naprawdę słaby:P Jak teraz pojawi się Daario to w ogóle będzie, że jak ona tak może;)

elfka77

I tu się mylisz ,bo różnica jest ogromna. Kobieta żeby często zmieniać partnerów tych seksualnych oczywiście ,bo o nich mowa musi po prostu chcieć i już. A facet to zupełnie inna sprawa...

lcinek

Wytłumacz mi, bo nie rozumiem?

elfka77

Nie rozumiesz ,bo jesteś kobieta jak mniemam.

lcinek

No i? To nie znaczy, że nie rozumiem facetów. Z moim jestem od dwóch lat i rozumiemy się świetnie.
Wydaje mi się, że postrzegasz ów aspekt seksualności w bardzo stereotypowy sposób - to, co facet może, tego kobiecie nie wypada.

elfka77

Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego faceci nie stoją przy autostradach i dlaczego w burdelach są same kobiety. Jak już sobie na to odpowiesz to powinnaś wiedzieć o czym mówię.

lcinek

Faceci też stoją, choć może w Polsce to rzadkość, no i nie przy autostradach, ale uliczkach, czekając na chętnych panów.
I również faceci trudnią się w przytoczonym przez Ciebie najstarszym zawodzie świata.

elfka77

Nie interesują mnie takie atrakcje ale wierzę Ci na słowo. Jednak nadal jest to pewnie 1%.......reszta to kobiety

lcinek

Zjawisko to jest mniej widoczne, bo odsetek homoseksualistów jest mniejszy niż heteroseksualistów. Moim zdaniem płeć nie ma tutaj zupełnie żadnego znaczenia. Nie powinno się oceniać ludzi ze względu na to, co mają między nogami:P "Mam parówę, to jestem lepszy".

elfka77

Wiesz jak to jest facet ma zawsze tą samą "parówę" między nogami a kobieta niekoniecznie. :)

lcinek

No dzięki:P To zależy przecież czy jest się monogamistką czy nie. A nawet jeśli się nie jest, to co w tym złego, lol.

elfka77

Ja Ci wytłumaczę. Facetowi nie jest wcale tak łatwo, że tak się nieładnie wyrażę poruchać (nawet jeśli nie zależy mu aż tak bardzo na urodzie dziewczyny. A jak zależy, to już w ogóle trudno). Nawet jakaś puszczalska udaje, że nie jest puszczalska i trzeba się starać. A jak dziewczyna jest puszczalska, to może uprawiać seks kilka razy dziennie. I to z przystojnymi facetami. A jeśli jest ładna, to może nawet kręcić gang bang codziennie, czy jak to się tam nazywa. Po prostu bardzo łatwo jest dziewczynie znaleźć faceta na jedną noc, a bardzo trudno facetowi dziewczynę. Bo faceci się puszczalscy z natury. A kobiety nie.
Więc jak jakaś jest, nazywa się ją puszczalską.

Co do Daenerys, to zupełnie nie jest puszczalska. Jeden kochanek w życiu i to kiedy nawet była niezamężna i dwa razy figlowanko z Irri (bo są dwa takie opisy).
Nawet patrząc na wiarę chrześcijańską, to Daenerys zgrzeszyła tylko z tym najemnikiem i powiedzmy, że z Irri, która jej zrobiła dobrze ręką. Mało tego kochała tego najemnika, więc tak po ludzku, to ma w sobie puszczalstwa zero. Pozostali dwaj to mężowie.

kendo777

Ależ ja znam to rozumowanie, choć dziękuję za próbę wytłumaczenia - tylko dalej tego nie mogę pojąć, jak można tak uważać. Jak ktoś jest puszczalski, TO JEST puszczalski, bez względu na płeć. Tylko najgłupsze jest to, że kobiety o wiele szybciej się tak określa. Przykład: Daenerys, która (jak ładnie wyliczyłeś) miała mało przygód seksualnych w porównaniu do innych postaci.

elfka77

No bo to jest tak, że większość facetów jest puszczalska, więc nie ma o czym gadać. To tak jakby mówić, że Ziemia się kręci wokół słońca. To oczywiste :)
A dziewczyn jest mało puszczalskich, więc jak się jakaś znajdzie, to jest atrakcja. :D
Przyznaję się, jestem facetem i jak widzę bardzo ładną dziewczynę, to chcę się z nią puścić. No ale takie wyznanie to żadna atrakcja. ;)

ocenił(a) serial na 1
kendo777

Sorry, że się wtrącam, ale wydaje mi się, że problem zupełnie nie leży w tym, że, uogólniając, facetom jest trudniej "zaliczyć" niż dziewczynom - to akurat fakt socjologiczny.

Chodzi o to, że dziewczyny są piętnowane i poniżane za coś, co u facetów uznaje się za normę, i chyba sam przyznasz, że nie jest to uczciwe podejście. Dlatego naprawdę ciężko czytać niektóre posty w tym temacie, bo nawet jeśli chodzi o fikcyjne postaci, to podejście do nich pokazuje, w jaki sposób ich autorzy myślą o kobietach w ogóle.

_malena_

Nie. To, że "facetom jest trudniej "zaliczyć" niż dziewczynom", to tylko efekt. A wszystko rozchodzi się o to, że dziewczyny są rzadko puszczalskie, więc jak się już jakaś znajdzie, to wtedy jest wyjątkiem.

Tak jak już gdzieś napisałem: Nie po to się różnimy, żeby być tacy sami. :)

ocenił(a) serial na 1
kendo777

Potępianie dziewczyn za coś, co zostaje uznane za normalne jeśli na ich miejscu jest facet to okropna dyskryminacja. I tyle.

Napisałeś powyżej: "A dziewczyn jest mało puszczalskich, więc jak się jakaś znajdzie, to jest atrakcja. :D"

Więc, do diabła, niech się cieszą, jeśli trafi się im ta rzadka atrakcja i wyjątek, zamiast obrażać dziewczyny, jeśli zachowują się w "typowy dla facetów" sposób.

_malena_

Nie martw się. Tak mówią tylko ci, co zazdroszczą kolesiowi, który miał tą dziewczynę. "Nie ze mną", więc puszczalska.

ocenił(a) serial na 1
lcinek

Idąc tą logiką, Dany też się należy. Miała przez dużą część życia przerąbane, w dodatku wciąż jest nastolatką i ma prawo właśnie do takich głupich zauroczeń jak Daario.

ocenił(a) serial na 1
elfka77

Dokładnie to miałam napisać. Naprawdę straszne są te podwójne standardy, aż czasem przykro czytać niektóre komentarze.

Dany nigdy nie była w czołówce moich ulubionych postaci, ale nie mam jej absolutnie nic do zarzucenia. Komentarze typu: "jest szalona" (dalej nie doczekałam się odpowiedzi, gdzie to się niby objawiło), "jest głupia i jest słabą władczynią" (ciekawe, jak dałaby sobie radę większość osób na jej miejscu - w Meeren i pozostałych miastach sytuacja była chora i niesamowicie trudna, a mimo wszystkich błędów poradziła sobie lepiej, niż ktokolwiek przed nią) są niesamowicie irytujące.

Nie trzeba lubić wszystkich postaci, ale po co zakładać tysięczny hejterski temat, nie podając żadnych argumentów?

_malena_

Podpisuję się pod tym totalnie;) Też nie uważam Dany za najlepszą postać, bo wkurza mnie bardzo często, ale zupełnie czym innym niż to, o czym wypisuje się na forum.

elfka77

Ja zarzucam, za dużo uprawiali seksu.

ocenił(a) serial na 1
Jaco80

Naprawdę odechciewa się zaglądania na jakiekolwiek fora, czytając takie seksistowskie komentarze. Szczególnie, że nie zauważyłam, żeby ktoś narzekał na rozwiązłość męskich bohaterów.

ocenił(a) serial na 8
_malena_

Dany sypiała z własnym mężem! I lubiła to! To przecież nie do pomyślenia. Śmieszne podejście.

_malena_

Tez mogę ponarzekać na męskich bohaterów nie stanowi to dla mnie problemu. Za dużo się ruchają, ekhm pardon, za dużo uprawiają seksu i nie mogą powstrzymać swych chuci. Męskie świnie.

_malena_

Ja mogę ponarzekać na Renlego i Lorasa. Cały drugi sezon czekałem aż się zaczną pukać....

ocenił(a) serial na 1
lcinek

Mnie również bardzo przykro z tego powodu.

_malena_

Nie przejmuj się w 3 sezonie Snow będzie pukać się z tą Rudą ,także będzie co oglądać. Poza tym mamy jeszcze Tyriona a on na pewno wyrobi normę.

ocenił(a) serial na 1
lcinek

Ja bym uważała z oczekiwaniami co do dalszych odcinków - w kolejnych sezonach Daenerys i inne rozpustne bohaterki serii będą dalej z własnej woli "rozkładać nogi", więc pewnie oburzycie się jeszcze bardziej. W końcu tylko facet ma prawo mieć ochotę na seks, kobieta to automatycznie dziwka.

_malena_

No w sumie to masz rację z Daenerys to trzeba uważać ,bo powoli niezła ladacznica się z niej robi. Jeszcze trochę to nawet na szlachetnego Tyriona będzie miała ochotę.

ocenił(a) serial na 1
lcinek

Szlachetnemu Tyrionowi widzowie wybaczają wszystkie łajdactwa, bo jest taki biedny i ma śmieszne teksty, więc gdyby tylko zaczęła, takich uroczych tematów jak ten byłoby tu setki.

_malena_

No już nie przesadzaj nie taki biedny w końcu to Lannister a oni nie szczędzą złota nawet na ladacznice.

ocenił(a) serial na 1
lcinek

Na ladacznice nie szczędzi w szczególności. W końcu należy mu się coś od życia, nie to, co tej rozwiązłej wariatce Dany.

_malena_

Zgadzam się w zupełności. W końcu to Tyrion jest karłem i niewiasty należą mu się z urzędu. Nie to co tej rozpustnicy Daenerys...

ocenił(a) serial na 1
lcinek

Cieszę się, że wreszcie się zgodziliśmy.

ocenił(a) serial na 10
_malena_

i zauważ z jaką ochotą i zacietrzewieniem są te rozmowy o seksie prowadzone, a każdy z rozmówców wydaje się być wybitnym specjalistą w tej dziedzinie, Jak Lew Starowicz co najmniej.

ale już w serialu to seks im przeszkadza: bo go za dużo, bo jakiś nieestetyczny, bo w ogóle seks jest fuj i jakie podłe muszą byc bohaterki serialu, że tak lekko ten cały seks traktują.

ocenił(a) serial na 6
Sonea1994

Masz na myśli spalenie poświęcenie trzech żyć w zamian za małe smoki :> ? :D

Sonea1994

No jest. Ale to jej zaleta. :)

Bez szaleństwa nie byłoby np. smoków.

ocenił(a) serial na 10
Sonea1994

Deanerys nie mogła być normalna, skoro dorastała z Viserysem :D Choć szczerze, to ja ją bardzo lubię, ale dziwi mnie, z jaką determinacją dąży do zdobycia tronu królestwa, w którym praktycznie nigdy nawet nie była (opuścili Westeros kiedy była bardzo mała). Karmiona przez brata opowieściami o domu w końcu sama zapragnęła zdobyć to, o czym on mógł jedynie pomarzyć - władzę.

ocenił(a) serial na 6
pawelecki96

Ma poczucie że Królestwo jest jej że to jej własność ktora zostala odebrana jej i jej rodzinie. a po za tym chyba lepsza przyszłosc czeka ją w Westeros - kraina mlekiem i miodem płynąca :P Niż na gorących pustkowiach .

ocenił(a) serial na 8
pawelecki96

Czy ja wiem, czy jest zdeterminowana. Jak na razie to Barristan bardziej chce płynąć do Westeros, niż Dany ;)