Valar Morghulis, forumowicze.
Proponuje wam nową zabawę, opartą na Bitwie Postaci. Gra jest trochę inna, inspirowana
zasadami znanymi z federacji bokserskich. Do pojedynku wystawiamy jedną parę postaci, które
stoczą ze sobą pojedynek.
Zwycięzca, czyli Nowy Mistrz gra dalej i mierzy się z kolejnym pretendentem do tytułu, którego
wybiera gracz kończący walkę. Przegrany oczywiście odpada.
Zasady głosowań prawie wszyscy chyba znają, przy postaciach stawiamy KILL-SAVE, przy KILL
odejmujemy dwa punkty, przy SAVE dodajemy dwa, wygrywa wojownik, który jako pierwszy
zdobędzie 60 punktów, lub jego przeciwnik wszystkie punkty straci.
Głosujemy DWA RAZY DZIENNIE, przy czym kolejny głos oddać możemy dopiero po następnej
osobie.
Zobaczymy, kto najdłużej utrzyma się na szczycie. Jeszcze jedna zasada: przegrany wojownik nie
odpada definitywnie, może powrócić i szukać szczęścia po sześciu kolejnych rozgrywkach tj.
stoczonych walkach.
Przy postaciach, które biorą udział w pojedynku możemy wpisywać wcześniejsze statystki ich
walk, daje przykład (w-wygrana, p-porażka)
Daario Naharis (30) vs Szary Robak (30)
Daario Naharis 2w,1p
Szary Robak 0w,1p
Jeśli jakaś postać przegrała a potem powróci by stoczyć nową walkę, nie zapominajcie
uwzględnić w statystykach liczby porażek. Oczywiście tyczy się to także wszystkich poprzednich
zwycięstw.
I jeszcze obecne staty:
1. Sandor "Ogar" Clegane: 5w, 1p
2. Oberyn Martell: 3w, 0p
3. Robb Stark 2w,0p
4. Barristan "Śmiały" Selmy: 2w, 1p
5. Gregor "Góra" Clegane : 1w, 1p
5. Khal Drogo: 1w, 1p
5. Podrick Payne 1w,1p
8. Beric Dondarrion: 0w, 1p
8. Jaime "Królobójca" Lannister: 0w, 1p
8. Jaqen H`ghar: 0w, 1p
8. Jon Snow: 0w, 1p
8. Mance Rayder: 0w, 1p
8. Bronn: 0w, 1p
8. Szary Robak: 0w, 1p
8. Robert Baretheon 0w,1p
8. Joffrey Baratheon 0w,1p
8. Hodor&Bran 0w,1p
STOOOOP!
Coś strasznego stało się z liczeniem punktów. :D
1. Jeśli Sagemik dał KILLa Ramsayowi, to ten powinien mieć 18 punktów.
2. Yyy... Tego ostatniego głosu kolegi Ktos kto nie ogarniam zupełnie, ale zdaje się że punktacja powinna być taka: 46 do 14 dla Robba.
3. Lodowy w swoim rankingu nie policzył chyba walki Oberyna z Rhaegarem, bo pierwszy z nich ma za mało punktów, a drugi zniknął całkiem z rankingu.
Mój głos:
Robb Stark - SAVE
Ramsay Snow - KILL
A więc:
Robb Stark (48) vs Ramsay Snow (12)
I poprawiony ranking:
1. Oberyn Martell: 4w, 0p - Tyle samo pktów co Ogar, ale nie zginął ani razu
2. Sandor "Ogar" Clegane: 5w, 1p
3. Robb Stark: 2w, 0p
4. Barristan "Śmiały" Selmy: 2w, 1p
5. Gregor "Góra" Clegane : 1w, 1p - Pokonał Khala w bezpośrednim pojedynku
6. Khal Drogo: 1w, 1p
6. Podrick Payne: 1w,1p
8. Beric Dondarrion: 0w, 1p
8. Jaime "Królobójca" Lannister: 0w, 1p
8. Jaqen H`ghar: 0w, 1p
8. Jon Snow: 0w, 1p
8. Mance Rayder: 0w, 1p
8. Bronn: 0w, 1p
8. Szary Robak: 0w, 1p
8. Robert Baretheon: 0w, 1p
8. Joffrey Baratheon: 0w, 1p
8. Hodor & Bran 0w,1p
8. Rhaegar Targaryen: 0w, 1p
Jako że nie wybrałeś kolejnej postaci, pozwolę to zrobić to za ciebie:
Joer "Lord Dowódca" Mormont
ROBB STARK (30) vs. JOER MORMONT (30)
Wow, nawet nie sądziłem, że aż tak bardzo weźmiecie sobie do serca mój pomysł, żeby dawać szanse mniej znanym i oczywistym postaciom...
Co do walki, to Robb miałby spore szanse z nieco podstarzałym rywalem, ale jeśli odmłodzimy Mormonta o jakieś 30 lat (Tak jak kiedyś Barristana), to szanse Króla Północy drastycznie maleją. Zwycięzca może być tylko jeden:
Robb Stark - KILL
Jeor Mormont - SAVE
ROBB STARK (28) vs. JEOR MORMONT (32)
I poprawcie to 'JOER', błagam. Aż oczy bolą. :(
Robb Stark - KILL
Jeor Mormont - SAVE
ROBB STARK (30) vs. JEOR MORMONT (30)
THE KING IN THE NORTH !!!
@Lodowy:
Długo się zastanawiałem na czym polegał twój głos, bo to co tu napisałeś, jest mocno sprzeczne, ale po "THE KING IN THE NORTH !!!" wnioskuję, że zamierzałeś dać Robbowi SAVEa i pkty się zgadzają.
Robb Stark - KILL
Jeor Mormont - SAVE
ROBB STARK (28) vs. JEOR MORMONT (32)
ROBB STARK - SAVE
JEOR MARMONT - KILL
ROBB (32) VS JEOR (30)
@SarkazM
No raz na jakiś czas zdarzają się pomyłki, tak to jest jak się wieczorową porą kopiuje przedmówców ;)
@Lodowy
Dobra, dobra, wybaczam przecież. :) Zwracam tylko uwagę i proszę o pilnowanie się, by takich pomyłek unikać jak najwięcej.
Robb Stark - KILL
Jeor Mormont - SAVE
ROBB STARK (30) vs. JEOR MORMONT (30)
A czy mógłby chociaż jeden z głosujących na Robba przedstawić jakieś argumenty albo swoją wizję tego starcia? Oczywiście "bo jest Królem Północy" albo "bo wszyscy go lubią" nie będzie się liczyć. :
ROBB STARK - SAVE
JEOR MARMONT - KILL
ROBB (30) VS JEOR (30)
ależ wyrównana walka jeszcze takiej chyba nie było.
Od razu pozwolę sobie wykorzystać drugi dzisiejszy głos jako że nie mam dużo czasu:
Ogólnie to Robb Stark posiada umiejętności władania mieczem na poziomie Jona Snowa - tutaj zasługa ser Rodricka i nnych jegomościów z Winterfell, był w końcu pierworodnym synem Neda Starka musiał umieć walczyć na wysokim poziomie, w czasie wojny 5 królów brał czynny udział w bitwach na pierwszej linii, był charaktery i pewny siebie, ale nie zarozumiały i przede wszystkim to w końcu "The King in the North", a co do Mormonta to swoją pozycję w Nocnej Straży zawdzięczał przede wszystkim swojej mądrości,nazwisku i umiejętności logicznego myślenia jednak wojakiem był słabym - dał się zarżnąć przez kompanów nie mogąc dobyć nawet pewnie miecza.
ROBB STARK - SAVE
JEOR MARMONT - KILL
ROBB (32) VS JEOR (30)
@Lodowy:
Już mówiłem 'The King..." jest akurat argumentem typu inwalida. Robb z pewnością nieźle sobie radził, ale udział w walce brał w eskorcie swojej straży (solidni rycerze, których wielu jak dzieci wyrżnął Jaime) i wilkora, więc tak naprawdę, to możliwe że za wiele sobie nie powalczył.
Mormont natomiast był solidnie zbudowanym, nawet w podeszłym (książkowo-serialowym) wieku bardzo krzepkim facetem. Wydaje mi się, że jego odmłodzona wersja nie ustępuje Robbowi techniką, a ma ogromną przewagę siły i doświadczenia.
Btw, został zamordowany przez niespodziewanych zdrajców, podczas gdy spokojnie grzał się przy palenisku i jadł sobie kolację. Myślę że taka śmierć ujmuje mu tyle zdolności, co ścięcie głowy Nedowi Starkowi.
Robb Stark - KILL
Jeor Mormont - SAVE
ROBB STARK (32) vs. JEOR MORMONT (28)
ROBB STARK - SAVE
JEOR MARMONT - KILL
ROBB (36) VS JEOR (24)
ps. dobrym przeciwnikiem był by Syrio Forel
ROBB STARK - KILL
JEOR MARMONT - SAVE
ROBB (34) VS JEOR (26)
Syrio jest na pewno jednym z lepszych kandydatów, ale Starka czy Mormonta pokonałby jak dzieci. Zwłaszcza Starka. Naprawdę nie wiem co wy w nim widzicie że większość stawia go wyżej niż potężnego, doświadczonego wojownika.