PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408062
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Fanatycy w gocie

ocenił(a) serial na 9

Wg mnie najbardziej irytująca grupa ludzi w tym serialu. Nie wiadomo dlaczego, ale jest ich tu od cholery i ciągle coraz więcej

-zwolennicy Pana Światła (głupoty Stannisa chyba tłumaczyć nie trzeba. Poświęca przyjaciół, rodzinę, wszystko. Gdyby mu tak kazała kapłanka, pewnie popełniłby samobójstwo)

-Ludzie Bez Twarzy (choćby ostatni odcinek- chcą ukarać Aryę za to, że odebrała "niewłaściwe" życie. Kto im dał prawo decydować, kto powinien umrzeć? Zresztą o ile dobrze zrozumiałam, wg ich zasady jeśli ktoś odebrał życie, powinien je zwrócić bogu. Czy człowiek, którego zabiła Arya, nie odbierał żyć? Hm...)

-Wróble (to ciągłe biadolenie o sprawiedliwości mocno mnie irytuje. Poza tym dlaczego niby karzą ludzi za homoseksualizm?)

ocenił(a) serial na 9
Slawoj25

nawet na ciebie

ocenił(a) serial na 9
raschel97

Hahaha xD

ocenił(a) serial na 9
Slawoj25

Nie staram się propagować, tylko nie uznaję tego za grzech, za który trzeba jakkolwiek karać. To różnica

ocenił(a) serial na 9
Sheilad

To, że ktoś jest tolerancyjny, to zaraz oznacza, że propaganda. Nie tłumacz się przed takimi osobami, bo nie warto.

ocenił(a) serial na 9
raschel97

Nie no, ja wiem, że przed nikim się nie muszę tłumaczyć, ale jakoś nie lubię zostawiać uwag na mój temat bez komentarza, więc napisałam mu dwa zdania, niech się cieszy ;p

ocenił(a) serial na 9
Sheilad

Tylko zobacz co on wypisuje. Czasami lepiej coś takiego zignorować.

ocenił(a) serial na 9
raschel97

Wiem, widzę. Ale zazwyczaj trudno mi przychodzi ignorowanie, może jedna z moich wad. Często spotykam na fw kogoś, kto wyraźnie nie szanuje użytkowników, którzy mają inne zdanie (niecierpię takich ludzi), a mimo to zazwyczaj prowadzę z nimi dyskusję do samego końca

ocenił(a) serial na 9
Sheilad

Ja tak nie potrafię. Jeżeli ktoś się kieruje uprzedzeniami i stereotypami, od razu wiem, że z takim nie wygram, bo będzie uparty do samego końca. Odpuszczam, bo nie chce mi się marnować siły i energii na takich ludzi.

ocenił(a) serial na 9
raschel97

Może z czasem mi to też przyjdzie, pracuję nad tym ;)

użytkownik usunięty
Sheilad

Zwłaszcza, że Loras i Renly to najfajniejsza para w serialu (i książkach). Choć nie będę ukrywać, że potępiam Lorasa za puszczanie się z Olyvarem, ale nie zasługuje za to na ścieżke wstydu, raczej twórcy serialu :)

ocenił(a) serial na 7

Szkoda słów. Jeżeli naprawdę jest taka duża liczba parainteligentów tolerujących coś, co przez normalnych ludzi jest obrzydliwe, to nie widzę dla tego świata żadnej nadziei. Jeszcze ta tolerancja i "wolność" wyjdzie wam bokiem, ale wtedy może być już za późno. Cóż, głupota też jest grzechem. :-(

Slawoj25

A może to ty jesteś nienormalny? Obecnie na zachodzie tolerancja wobec gejów to norma, w Polsce też nią prawdopodobnie będzie za jakiś czas. To homofobia będzie piętnowana przez społeczeństwo.

użytkownik usunięty
Slawoj25

Każdy ma jakieś granice, ale bez przesady.
Loras i Renly zostali moim OTP po obejrzeniu wyciętej z niewiadomych powodów sceny (bo po co pogłębiać psychologię postaci): http://www.youtube.com/watch?v=-m1-xPObOLk