PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406110
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Temat zbiorczy o njusach ze świata dotyczących serialu GoT.. tak, serialu, więc prosiłbym bez spoilerów <można byłoby komentować wszelakie informacje jak wywiady, ciekawostki, o produkcji, itp.itd. w jednym temacie - nie wiem, może to tylko ja, ale czasami nawet i o takich nic-nie-znaczących rzeczach chciałoby się porozmawiać z innymi fanami, zamiast napisać tylko komentarz pod njusem na FuWU, w dodatku zazwyczaj opóźnionym niż zapodany na forum przez fana xP>. Co do trailerów/filmików zza kulis to raczej temat nie od tego, tutaj można byłoby porozmawiać o 'duperelach' ; ]
Np. można zapodać linka do strony, na której poczytamy o danym 'njusie' co by później móc go skomentować tutaj, podzielić się refleksjami, może pogadać, itp.itd.. a jeśli już ktoś przeczytał np. wywiad, mógłby napisać, czy wart czytania lub przytoczyć najważniejszą jego zdaniem informację, itp. itd.

---

- Wywiad z Emilia Clarke z marcowego wydania Wall Street Journal:
http://winteriscoming.net/2014/02/emilia-clarke-covers-the-wall-street-journal-m agazine-march-issue/#more-31529
Najbardziej spodobało mi się to zdanie:
“But the reality of taking a book and turning it into a television series is that you’re dealing with people’s imaginations. It’s impossible to please everyone.”
Całkiem trafne, imo : )

- MTV sprawdziło, jak się ma "nagość" w serialach, które znane są w z powszechnej opinii o 'rozsławionym' negliżu, do rzeczywistości:
http://www.mtv.com/crop-images/2014/01/29/Infographic-NudeScenesOnShows-v1-1000p ixelsWide.jpg
Haha, z GoT nie jest tak 'tragicznie', Masters of sex <a jakże xd> wygrywa, dalej na podium znajduje się True Blood i Girls <fakt, oceniane są ostatnie sezony bodajże, nie mniej nie jest tak źle.. xP>

I njus <stary, ale jary xd> który dopiero co przeczytałem i nie wiem, czy był wałkowany:
http://www.deadline.com/2013/06/emmy-q-a-with-game-of-thrones-david-benioff-and- d-b-weiss/
Nie musicie czytać całego wywiadu, jest taki sobie ALE najważniejszą informacją jest to:
"[...]if we’re lucky enough to get to the end, there will be 80 hours of screen time with a beginning, middle, and a real end. Not something that feels like 80 separate episodes"
Bardzo ciekawe, czyli jednak jest z góry założone 8 sezonów <wiadomo, może się to zmienić, ale mimo wszystko> : )

matiiii

A jakie mają fotele :)

matiiii

- Gwendoline Christie i Maisie Williams o m.in. sezonie nr 4:
http://winteriscoming.net/2014/03/gwendoline-christie-and-maisie-williams-on-sea son-4-meeting-fans-in-toilets/

- nowe oficjalne rzeczy do kupna:
http://winteriscoming.net/2014/03/new-game-of-thrones-merchandise-is-on-the-way/
Wow, te talizmany i jaką cenę mogą osiągać to jakiś hardkor.. i szkoda, że nie ma rodu Martell <dziwne, zważywszy, że od 4 kwietnia dostępne, więc teoretycznie powinny być robione 'pod' sezon 4>
Aha, obczajcie sobie filmik z tym przewodnikiem.. znaczy, promo tego przewodnika 'pop-up' na bazie czołówki z serialu, fajooosko to wygląda.

- George R.R. Martin dalej ściemnia w Vanity Fair:
http://www.vanityfair.com/vf-hollywood/george-r-r-martin-interview
Najważniejsze cytaty wg mnie:
"Martin confirms that he’s given Benioff and Weiss the “broad strokes” of what he’ll be writing, but is still hopeful that he can prevent them from catching up to him."
A tutaj to jakieś brednie gada, imo:
"The season that’s about to debut covers the second half of the third book. The third book [A Storm of Swords] was so long that it had to be split into two. But there are two more books beyond that, A Feast for Crowsand A Dance with Dragons. A Dance with Dragons is itself a book that’s as big as A Storm of Swords. So there’s potentially three more seasons there, between Feast and Dance, if they split into two the way they did [with Storms]. "
Chyba się facet przeliczy <aż jestem zaskoczony, że coś takiego mówi : O >

Tutaj też widzę szaleństwo autora xd
"Martin puts forth the idea of a prequel season, mentioning his Dunk & Egg stories, as well as his recent Targaryen-centered novella, “The Princess and the Queen,” as examples of Westeros-based material that could be used. "
Prequel byłby dobry, ale nie z jego pomysłem z materiałem źródłowym.. i najlepiej po zakończeniu GoT i na bazie sagi, imo : )

Poza tym warto przeczytać o tym, jak zaczął pisać sage w 1991 <albo jak narodziła się idea>, fajna gadka o plot twistach z głównymi bohaterami np. w filmach <przykład z Tomem Cruisem albo ogólnie z głównym bohaterem genialny! <aż pomyślałem, że Komisarz Alex to nie taki głupi serial.. xP>> lub w Twilight Zone, który był znany z zaskoczeń na koniec odcinka.

Fajnie również, że mówi o sobie, że nie jest autorem jak inni w holiłud, gdzie kiedy ma miejsce adaptacja to przyczepiają się do wszystkiego, jak np.
"“I described six buttons on the jacket and you put eight buttons on the jacket, you Hollywood idiots!”"
xD

Pisze o silnych kobietach i o Tyrionie aka Dinklage ma świetny tekst <to mi się podoba>:
"Peter is actually different from Tyrion in the books. Just certain basic physical things. He’s taller than Tyrion. And he’s considerably more attractive. Peter is a good looking guy and Tyrion is not. But none of that matters when you see him performing. He’s Tyrion. There he is. And it’s perfect."

Fajnie mówi o tym, jak D&D do niego 'podeszli' - teraz rozumiem już wszystko, jak zwykle poszło o Władcę Pierścieni.. filmowego tym razem.

A nie podoba mi się jego podejście do deadline'ów, niestety. Nie każdy autor może sobie na coś takiego pozwolić jak on, po prostu miał duuużo szczęścia w życiu skoro tak pisze : ( : /

matiiii

Martin albo kłamie albo całkowicie odjechał i nie przyjmuje do wiadomości, że serial go zaraz przegoni.

Zygfryd88

Właśnie, najbardziej dziwi mnie fakt, że gdyby tak normalnie czytać tę jego wypowiedź bez zbędnego wgłębiania się w jego sens to jedna myśl, jaka się nasuwa to taka, że Martin JAKBY nie zdawał sobie z tego sprawy; w sumie chodzi mi o to, że wychodziłoby z jego wypowiedzi, że D&D go nie informują specjalnie o poczynaniach nad serialem <w całości>, bo.. szczerze.. ten tekst, w którym sobie 'kalkuluje' ile jeszcze sezonów wg niego ma być na bazie UdW/TzS jest - po prostu - śmieszny : / <a jeszcze zważywszy na wywiady, w których D&D mówią o 7/8 sezonach W OGÓLE a ten wyskakuje jeszcze z 3 sezonami na bazie obecnych książek..> Teraz mnie zastanawia, jak on to pisze te scenariusze swoich odcinków w poszczególnych sezonach.. xD

Również jestem zaskoczony, że Martin podzielił się z twórcami serialu "ogólnym założeniem" na zakończenie sagi <sam przyznaje, że szczegółów im nie powiedział> czyli wychodziłoby, że <przyjmijmy, że nie zrobią przerwy w serialu ani nic z podobnych rzeczy w HBO> obejrzawszy do końca serial będziemy ogólnie znać zakończenie sagi tak czy siak, nawet jeśli WoW zostanie wydane; sam Martin tutaj mówi, że na Wiosnę znów pewnie będzie potrzebował LAT <co swego rodzaju może być minusem dla czytających - nie twierdzę przy tym, że wszystko, bo z książek można się cieszyć nawet obejrzawszy serial <jeśli ktoś miał taką kolejność>, oczywiście, ale jednak..>

ocenił(a) serial na 3
matiiii

Rzeczywiście ten fragment z "kalkulowaniem" kolejnych sezonów wskazuje, że Martin chyba nie za bardzo zdaje sobie sprawę w jakiej sytuacji się znalazł. Nikt w HBO nie będzie łaskawie czekał kolejnych 8 lat i ciągnął serialu w nieskończoność nie mając przecież i tak gwarancji kiedy Martin raczy to napisać. Produkcja telewizyjna rządzi się swoimi prawami. Jeśli D&D przebąkują o 7/8 sezonach w ogóle, to prawdopodobnie plan jest taki, by dojechać do końca z już wydanymi książkami (czyli pewnie jeszcze 2 sezony, a nie 3 jak chciałby Martin), a potem w max. dwóch sezonach zakończyć serial na bazie "Wichrów Zimy" (jeśli książka ujrzy do tego czasu światło dzienne) i tego, co Martin przekazał twórcom odnośnie "ogólnych założeń".

Dwight_

Nie zdziwiłbym się, jeśli tak naprawdę zostało 1,5 sezonu z obecnych książek, może nawet mniej i sezon 5 zakończy większość głównych wątków <a niektóre postacie to już będą chyba jechały na wyobraźni D&D i ogólnych założeniach przekazanych przez Martina> a sam Martin podaje do publicznej wiadomości <albo inaczej: w wywiadzie>, że z obecnych książek wycisną 3 sezony.. wydaje się totalnie niedoinformowany <ale kurcze, on jeden z producentów, i to chyba wykonawczych, powinien o tym wiedzieć jak mało kto :x>. Albo faktycznie łudzi się, że serial go przynajmniej z WoW nie wyprzedzi, heh

ocenił(a) serial na 3
matiiii

Może ta wypowiedź to bardziej jego "chciejstwo" jako autora, bo też nie sądzę, by jako jeden z producentów nie zdawał sobie sprawy że raczej nie da rady tego skończyć "klasycznie". Już widać, że serial przyspiesza i wprowadzane są wątki z 5 tomu, więc może być jak mówisz, sezon z okładem zakończy sprawę z już wydanymi książkami, tym bardziej, że w "Uczcie..." jest z czego obcinać. Być może do tego czasu zdąży wyjść "WoW", ale o 7 tomie możemy zapomnieć. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że D&D wiedzą na tyle dużo, by nie fantazjowali za bardzo i żeby to jakoś z sensem zakończyli. Szkoda, ale niestety Martin sam jest sobie winien - jakby się trochę sprężył, to "WoW' mogły wyjść już rok, albo dwa do tyłu i miałby szansę ukończyć ostatni tom zanim serial go dogoni.

Dwight_

"Może ta wypowiedź to bardziej jego "chciejstwo" jako autora, bo też nie sądzę, by jako jeden z producentów nie zdawał sobie sprawy że raczej nie da rady tego skończyć "klasycznie"
Masz rację, i chyba tak powinniśmy to odbierać <bo inaczej obciach ze strony Martina.. no i co fani mieliby powiedziec gdyby było inaczej? Masakra..>

matiiii

- fajna ciekawostka, później njusy, a na koniec Madonna:
http://winteriscoming.net/2014/03/quick-hits-the-sword-and-the-khaleesi/
Ciekawe, ciekawe z tym mieczem z Władcy Tolkiena - chyba pierwszy raz spotkałem się z czymś takim dotyczącym serialu GoT. I wiem, do którego tematu to umieszczę w swoim czasie xd

ocenił(a) serial na 10
matiiii

https://www.youtube.com/watch?v=HHXWSXgXF6k

Nowy materiał z kilkoma scenami z 4 sezonu. Traktuje on o bękartach, więc jest Ellaria Sand i Ramsay Snow.
Tekst Boltona "My banner, not yours, bastard". Ech, szykuje się niezły sezon ;)

tamerlan_2

"You're not a Bolton, you're a Snow."
rany, powtórzę to co pisałam w innym wątku; sceny z Roosem i Ramsayem to będzie mistrzostwo.
uwielbiałam ich wątek na Północy i wspólne sceny w książce a w serialu będa tak samo dobre.
już nie mogę sie doczekać, Roose i Ramsay - GENIUSZ.

ocenił(a) serial na 10
ajkusz

No a Walda jest grubsza niż myślałem. Solidne 100 kg :p
Oberyn mówi z akcentem. To dobrze. Pokazuje to odmienność Dorne w stosunku do reszty Westeros. Cersei jest chyba zbulwersowana pochodzeniem Ellarii. A uśmiech Tywina jest niepokojący. Czuje że Żmija nie przyjechał tylko po to by pieprzyć nierządnice i bawić się na weselu. Czuć zakłopotanie Tywina, przebijające się przez serdeczną minę ;)

tamerlan_2

Nie chyba, tylko na pewno zbulwersowana. W książce Tyrion miał porządny dylemat związany z kwestią usadzenia gości na weselu , a zwłaszcza na linii Cersei - Ellaria. Natomiast Tywin to chyba radosna twórczość własna naszych drogich scenarzystów, aczkolwiek ewentualna niechęć starego Lannistera do faworyty Oberyna jest w sumie wiarygodna.
Taa, co do Waldy nie pozostawili nam cienia wątpliwości, choć ja też wyobrażałam ją sobie jako nieco szczuplejszą. Za to, o ile pamiętam, Roose był z pożycia małżeńskiego całkiem zadowolony ;)

ocenił(a) serial na 10
sts111

Z pewnością miał za co złapać ;) Wszędzie :P
A mnie właśnie się podoba ta radosna twórczość scenarzystów o ile chodzi o konfrontację słowną postaci które w sadze nigdy z sobą nie rozmawiały. Przynajmniej nie w czasie rzeczywistym akcji. W tym sezonie liczę na Jamiego i Oberyna a także Tywina z Oberynem.
Skądinąd wiadomo że będziemy mieć też rozmowę Brienne z Cersei na weselu, co ujawnia świstek z rozpiski scenariusza, co gdzieś w internetach był.

tamerlan_2

Jak tylko rozmowy są ciekawe to jestem za. Zwłaszcza czekam na dialogi Cersei - Oberyn, to może być piękne :).
Fakt, kochanego ciała nigdy za wiele, ale jemu chodziło o to, że Walda hmm nader żywo reagowała na jego wysiłki w łożnicy (super słowo by the way;)).
Oberyn to jest tak filmowa postać, że scenarzyści prawdopodobnie będą chcieli go wykorzystać do maksimum - czyli czeka nas potencjalnie sporo spotkań/rozmów, których w sadze nie było. Jeśli chodzi o don Pedra Żmiję jestem absolutnie za :)), plus (jak dla mnie) dodatkowy bonus w postaci wrażeń estetycznych.

ocenił(a) serial na 10
sts111

No widzisz. A z samego początku jak wybrali go w lipcu to było marudzenie że bezpłciowiec i ani ziębi ani grzeje :P

tamerlan_2

Sama narzekałam na początku, ale zmieniłam zdanie po obejrzeniu trailerów :)

tamerlan_2

Ja nie powiedziałabym, że bezpłciowiec, czy że ani ziębi, ani grzeje, zwłaszcza, gdy Cersei potrafiła się obok niego zakręcić, ale nadal uważam, że sto razy lepiej pasuje Eliaria do swej roli niż on. Gdyby chociaż był wyższy, heh....
Ale chociaż jest na co popatrzeć w ramach strojów, bardzo mi się te dorne'owskie w serialu podobają :)

tamerlan_2

Ja nie narzekałem, ja nie narzekałem, wygrałem batona xDXD

ocenił(a) serial na 10
tamerlan_2

Ciekawy materiał, Oberyn i Ellaria wyglądają naprawde świetnie. Ciesze się, że jednak twórcy serialu nie zrezygnowali z Ramsaya, bo podobno nie było od początku pewne czy ta postać pojawi się w serialu. Coś mi się wydaje, że Ramsay będzie jednym z ciekawszych bohaterów 4 sezonu.

ocenił(a) serial na 10
tamerlan_2

Świetny akcent Oberyna :D I sceny z Roosem i Ramsayem też xD

ocenił(a) serial na 3
tamerlan_2

Uśmiech Ramsaya, kiedy Roose dokonuje prezentacji swojej wybranki - bezcenny ;)

ocenił(a) serial na 10
Dwight_

Założę się że w tej scenie powie coś niewybrednego o jej tuszy i dostanie od Boltona solidną burę albo w pysk ;)

ocenił(a) serial na 3
tamerlan_2

Całkiem możliwe :)

tamerlan_2

Oj, on wygląda na to, że został wbity w ziemię samą prezentacją :D Ale ich rozmowy przypominają naprawdę swym klimatem dialogi dwóch psycholi :D

ocenił(a) serial na 10
fune

Dużo sobie nie pogra bo ma być tylko w 2 odcinku według informacji o 4 sezonie.

Dwight_

A mi się bardzo podobał Roose w tej scenie :) No oprócz Waldy, ofc.

tamerlan_2

Najbardziej w tym filmiku podobała mi się Walda :) Świetna jest, w zupełności spełnia me oczekiwania :)

tamerlan_2

Wprowadzenie postaci Ellaria Sand podczas królewskiego wesela <wow, co za piękność <ale po Rome można się było spodziewać piękności> i Cersei jak zwykle ma ripostę..ale Oberyn jeszcze lepszą xP>, Ramsay i Roose, i Roose przedstawiający swoją Walde xD <”Walda, this is my bastard”, hahaha>, a później jak Roose odchodzi to Ramsay ma taką pocieszna minę jak jakiś dzieciaczek xD.. no i będzie intensywna scena w komnacie z synkiem i nie wiem czy nie Theonem w pobliżu <ta z książki?>, i Tyrion i Bron wpadają z niezapowiedzianą wizytą do Dornijczyków <uwielbiam ten duet> xD Ivan fajnie gada o różnicy pomiędzy Jonem a Ramsay’em, hahaha xD Ten sezon to będzie 11/10, nie ma bata xD
Jak widzę klipy z 1 sezonu to naprawdę niektórzy aktorzy się zmienili.. <i mam wrażenie, że Kit najlepiej zagrał w 1-wszym sezonie> xP No i zapomniałem już, jaki Tyrion i Bronn zabawny.. od zawsze: „Bronn, syn..” a Bronn: „Nie znałbyś” xD

matiiii

Madonna made my day, że tak powiem :)). Powędrowała do zbioru moich memów.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Jutro bedzie następny trailer nie?

Replikant1

Powinien być, wg wszelkich znaków na niebie i.. w internecie xd

ocenił(a) serial na 10
Replikant1

Znowu? Już były 3 trailery i bardzo dużo filmików które pokazują zdecydowanie za dużo xD

matiiii

- D&D w częściowym wywiadzie z VF:
http://www.vanityfair.com/vf-hollywood/game-of-thrones-season-4-special-effects
Budżet znów poszedł w górę, to dobrze, i ma iść jeszcze wyżej z sezonu na sezon xd Podoba mi się, jak mówią o „dobry vs zło” i że GoT nigdy nie miało być takim typowym fantasy z tym motywem <w sumie już saga taka nie jest, no ale niech im będzie>. A Darth Vader rlZ <3

- Daario 2.0 mówi, że nie ma obaw co do jego wyglądu względem Daario 1.0 z poprzedniego sezonu:
http://winteriscoming.net/2014/03/michiel-huisman-says-confusion-over-a-new-daar io-naharis-in-season-4-is-not-a-concern/
Wychodzi na to, że w 1 odcinku w którym wystąpi Daario D&D tak to rozpisali co by statystyczny widz się połapał.. kto to.
Czy mi się wydaje czy on tutaj naczytał się za dużo for?
„And I don’t think they ever considered a blue beard, just because he can be described in the book and you can have the image of the character and that’s one thing, but then when you see on a TV show this brutal guy [laughs], this tough guy with a blue beard, it might not work. You know what I mean?”
Ale ja należę do ludzi którzy kolesia rozumieją : ) <fune, wybacz xD>

- Michael McElhatton mówi o Roose’ie Boltonie:
http://www.accesshollywood.com/game-of-thrones-qanda-michael-mcelhatton-talks-ro ose-bolton_article_91774
“Access: Let’s talk a little bit about Season 3 where you became one of two of the most infamous men in all of Westeros. … Are people still inviting you to weddings after that?
Michael: (Laughs) Yes, they are actually. I didn’t actually receive too much hating. In fact, I think I’ve garnered more respect, if anything”
Genialne – tak powinno być : )
Fajnie gada o Roose’ie – kolejny aktor wiedzący co i jak ze swoja postacią, imo <choć przeczytał tylko dwie książki, ale czytasz dalej i mówi, że w scenariuszu było inaczej to i nie mógł grac odpowiednio książkowego Roorse’a a przynajmniej tak mu się wydaje.. ciekawe, zważywszy, że ja zawsze myślałem, że właśnie dobrze gra Roose’a <przecież spojrzenia Roose’a z książki nie da się podrobić bez efektów specjalnych czy soczewek xd>.
Hehe, z Iwanem poszedł na parę drinków xD

Filmiki:
- zza kulis, warte obejrzenia bo daje popatrzeć na co nieco o Roose x Ramsay:
http://winteriscoming.net/2014/03/go-behind-the-scenes-in-northern-ireland-with- new-artisans-video/
Kiedyś tutaj dyskutowałem chyba z ajkusz o tym, gdzie odbędzie się spotkanie ojca z synem ‘Boltonów’ i chyba wychodzi na to, ze będzie to Dreadfort. Myliłem się, chyle czoło ajkusz <pokłon>
Aha, kuźwa<!>, nie mogę doczekać się tego spacerku obu panów i ich pogawędek xDXD
Aha2, fajnie wyglądają kolorowe parasolki w scenerii Czarnego Zamku xd

- Najmłodsze Starki:
http://winteriscoming.net/2014/03/sophie-turner-maisie-williams-and-isaac-hempst ead-wright-on-the-today-show/
W klipie nowa scena z Sansa i Tyrionem : ) Od ok.20 sek. się zaczyna.. i po raz kolejny Tyrion ma świetny tekst, hahaha xDXD Takie tam tłumaczenie: „Twój brat był dobry, nie znalem go, ale był dobry, a twoja matka.. podziwiałem ją.. tak, chciała mnie wprawdzie stracić/zabić, ale podziwiałem ją” xDXDXD
Aha, wygląda na to, że wielu z nas to .. tadadam.. „super fani” xD

matiiii

"Aha, wygląda na to, że wielu z nas to .. tadadam.. „super fani” xD"
Taa, chyba można tak powiedzieć, w końcu wyrabiamy normy między sezonami ;)

sts111

Czyli wiemy już, jak nazywać stałych bywalców xD

matiiii

W rzeczy samej, super fan brzmi hmm dumnie ;))

sts111

Jesteśmy, jak się okazało, superbohaterami, hmm xD

matiiii

Mnie tam pasuje ;D

sts111

Witaj superbohaterko sts, jak się dzisiaj masz? <dżołk> xD

matiiii

Właśnie zabieram się za ratowanie świata, więc można powiedzieć "dzień jak co dzień" ;D

sts111

Super fani, łączcie się - czyli wychodzi na to, że ekipa stałych bywalców nazywać się będzie Justice Fan.. albo Superfan League.. albo Avengfan.. albo Superfangers, haha xD

ocenił(a) serial na 10
matiiii

beka z tyriona XDD

matiiii

Bardziej lub mniej różnimy się z Benioffem and Weissem, jeżeli chodzi o postrzeganie różnych rzeczy, ale cieszę się, że chociaż jedno rozumieją - że to jest historia o ludziach i sama w sobie jest atrakcyjna i że nie poniosło ich z tymi fantastycznymi dodatkami - imo dodają ich tyle, ile trzeba i w taki sposób, jak trzeba, żeby nie przesłoniły zwykłego życia i relacji międzyludzkich.

"tough guy with a blue beard, it might not work"

Cóż, to zależy od faceta. Najwyraźniej Michiel czuje się niewystarczająco męski, żeby to udźwignąć i być może byłby po prostu śmieszny i żałosny, ale są aktorzy, którzy i z cechami wyglądu charakterystycznymi dla Daario daliby radę zaciągnąć Dany do łózka. Ponadto książkowy Daario to nie stojący posąg z niebieskimi włosami, ale dochodzi zawadiacki urok, błysk w oku, sposób poruszania, mówienia, to jest cały pakiet. Ale co on może wiedzieć, skoro nawet nie przeczytał książek.
Zubożyli świat Martina przez te zmiany w wizualnym wyglądzie postaci i tyle.

co do wywiadu a propos Roose'a - bo ludzie po prostu nie kumają jego roli w tym i wagi jego zdrady. Nawet tu na forum tylko gromy na Tywina i Waldera za KG.
Nie rozumiem tego jego gadania o książkach. Akurat przy jego postaci żadnych zmian nie widzę i nie sądzę, żeby przeczytanie dalszych książek mogłoby mu zaszkodzić.

making of - jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam takie filmiki :) Dodam tylko, że niezmiernie się cieszę, że teraz promuje się dzieła telewizyjne i filmowe również poprzez takie wywiady i filmiki i że mamy możliwość to zobaczyć :)
Świetne z tą pogodą, no bo w końcu przecież to Północ (powinno tam piździć i być zimno), że już o Murze nie wspomnę :) Rację ma John Bradley, że to doskonale pomaga aktorom wczuć się w rolę :D
I taaa, zajebiste te kolorowe parasolki, biorąc pod uwagę Nocną Straż czy Dzikich :D

Co do ostatniego, to cóż, kolejna manipulacja twórców względem Tyriona, nie wiem po to takie zagrywki, skoro na takie tematy oni wcale nie rozmawiali, a ograniczali się jedynie do
- smakuje ci zupa, nie za słona?
- może być
Co to w ogóle za tekst o Catelyn, skoro on jej nienawidził (zresztą tu akurat miał nawet powody). I w ogóle szok, jaka to Sansa jest towarzyska na tym dworze.

I dlaczego nigdy nie ma z nimi Jona? Fajnie by było, jakby chociaż raz popromowali serial jako w całości druga generacja.

A co do samych fanów, no to chyba nikt nie ma wątpliwości, że podpadamy pod psychofanów :P

fune

"Ponadto książkowy Daario to nie stojący posąg z niebieskimi włosami, ale dochodzi zawadiacki urok, błysk w oku, sposób poruszania, mówienia, to jest cały pakiet. Ale co on może wiedzieć, skoro nawet nie przeczytał książek."
Zgadzam się, choc ostatnio widząc te wszystkie <... 2 bodajże.. > filmiki z nowym Daario uświadomiłem sobie, że przy pierwszym castingu dali ciała.. jesli ten caly Daario 2.0 też brał w nim udział - facet chyba jest w stanie dzialac na dzierlatki za.. samo istnienie xd

"A co do samych fanów, no to chyba nikt nie ma wątpliwości, że podpadamy pod psychofanów :P"
Fune, fune, bądźmy poprawni politycznie bo jeszcze ktoś coś złego napisze.. - jesteśmy superfani xP

matiiii

Wiadomo, że są tacy, którzy działają nie musząc nic robić, poza byciem, ale chodziło mi o takich, którym nawet image Daario w tym nie zaszkodzi ;) Gdzieś w jakimś temacie o tym z dziewczynami rozmawiałyśmy :)

Ależ w tej sytuacji psychofan brzmi dumnie :D

matiiii

http://winteriscoming.net/2014/03/live-stream-tonights-game-of-thrones-season-4- red-carpet-premiere/
Jeśli ktoś zainteresowany LIVE streamem.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

http://winteriscoming.net/2014/03/new-behind-the-scenes-video-features-the-costu mes-of-season-4/

Materiał o kostiumach w 4 sezonie. Jest Mace Tyrell wreszcie ! :) I nowy Daario przemówił.

tamerlan_2

O, wreszcie można chociaż obczaić wizualnie, jak się będzie prezentował xD Daario, gdy mówi w wywiadzie to całkiem lepiej się prezentuje niż tylko na fotosach - może nie będzie tak źle z tą podmianą. No ale naprawdę, Mace Tyrell, widzieć go po raz pierwszy.. nom xD

Aha, fajny ogólnie filmik, fajnie projektantka kostiumów w GoT mówi o tym i tamtym, klawe : )

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Mnie Daario przypomina trochę Hektora z "Troi", czyli Erica Banę. Tylko jakby bardziej luzacki. Szkoda że nie było go już w tamtym sezonie. Choćby miał być przegenialny to ja i tak nie lubię podmian :(