PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406110
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Temat zbiorczy o njusach ze świata dotyczących serialu GoT.. tak, serialu, więc prosiłbym bez spoilerów <można byłoby komentować wszelakie informacje jak wywiady, ciekawostki, o produkcji, itp.itd. w jednym temacie - nie wiem, może to tylko ja, ale czasami nawet i o takich nic-nie-znaczących rzeczach chciałoby się porozmawiać z innymi fanami, zamiast napisać tylko komentarz pod njusem na FuWU, w dodatku zazwyczaj opóźnionym niż zapodany na forum przez fana xP>. Co do trailerów/filmików zza kulis to raczej temat nie od tego, tutaj można byłoby porozmawiać o 'duperelach' ; ]
Np. można zapodać linka do strony, na której poczytamy o danym 'njusie' co by później móc go skomentować tutaj, podzielić się refleksjami, może pogadać, itp.itd.. a jeśli już ktoś przeczytał np. wywiad, mógłby napisać, czy wart czytania lub przytoczyć najważniejszą jego zdaniem informację, itp. itd.

---

- Wywiad z Emilia Clarke z marcowego wydania Wall Street Journal:
http://winteriscoming.net/2014/02/emilia-clarke-covers-the-wall-street-journal-m agazine-march-issue/#more-31529
Najbardziej spodobało mi się to zdanie:
“But the reality of taking a book and turning it into a television series is that you’re dealing with people’s imaginations. It’s impossible to please everyone.”
Całkiem trafne, imo : )

- MTV sprawdziło, jak się ma "nagość" w serialach, które znane są w z powszechnej opinii o 'rozsławionym' negliżu, do rzeczywistości:
http://www.mtv.com/crop-images/2014/01/29/Infographic-NudeScenesOnShows-v1-1000p ixelsWide.jpg
Haha, z GoT nie jest tak 'tragicznie', Masters of sex <a jakże xd> wygrywa, dalej na podium znajduje się True Blood i Girls <fakt, oceniane są ostatnie sezony bodajże, nie mniej nie jest tak źle.. xP>

I njus <stary, ale jary xd> który dopiero co przeczytałem i nie wiem, czy był wałkowany:
http://www.deadline.com/2013/06/emmy-q-a-with-game-of-thrones-david-benioff-and- d-b-weiss/
Nie musicie czytać całego wywiadu, jest taki sobie ALE najważniejszą informacją jest to:
"[...]if we’re lucky enough to get to the end, there will be 80 hours of screen time with a beginning, middle, and a real end. Not something that feels like 80 separate episodes"
Bardzo ciekawe, czyli jednak jest z góry założone 8 sezonów <wiadomo, może się to zmienić, ale mimo wszystko> : )

matiiii

http://www.filmweb.pl/news/Poczuj%2C+jak+smakuje+w%C5%82adza.+Po+raz+pierwszy+w+ Polsce+tron+z+serialu+%22Gra+o+tron%22-103679
Zazdroszczę *x*

matiiii

Przecież ten stołek jest strasznie niewygodny. No i można się pokaleczyć :(. Lepszy miękki domowy fotelik i wygodna poduszka ;)

sts111

Zazdroszczę ludziom, którzy usiądą i zrobią sobie fotkę *x*

matiiii

Aa, chciałoby się poczuć jak to jest być władcą Westeros ...A ja to bym sobie usiadła na tym tronie Dany w Meeren i popatrzyła na lud z góry ;D. Tak dla odmiany ;)

sts111

Ale muszę przyznać, że to sprytna strategia pl hbo <a tak w ogóle hbo i w każdym kraju, które zrobiło podobnie>: za każdą personę, której będą robić zdjęcie pobierana kasa - będzie tłumu w cholewę, to im się ten tron jeszcze zwróci aż nad to, a później wykorzystają za rok itp.itd. Jak zwykle spece od marketingu odrobili zadanie.

matiiii

Ano odrobili. Jakby się można było jeszcze do tego przebrać w jakiś strój "z epoki" ... Ja bym sobie wybrała zestaw konny khaleesi :)
edit i po gumowym smoku na każdym ramieniu jak nie przymierzając Madonna ;D

sts111

Ja Wam powiem, że kicham na takie podróby :D Jak by to był prawdziwy, na którym siedział Jaime czy Ned, to i owszem, chętnie bym posadziła i swój tyłek.

fune

Fune, nie bądź taka, tylko powiedz, w co byś się przebrała xP

matiiii

Wzięłabym sobie coś z szafy Cersei :D Ale też waham się nad zbroją Brienne

fune

Nad zbroją?? W życiu, za Chiny Ludowe, toż to jest zajebiście ciężkie, niewygodne, i co tam chcesz jeszcze.

sts111

xD

sts111

Możliwe, ale to musi być świetne uczucie, imo ) Ja tam bym chętnie pomachała sobie mieczem :D Zawsze wolałam być rycerzem :D

fune

xD

fune

:) ja tam wolę mieć rycerza. A sama to trochę jak wojownik dothracki, ale bez przesady (w sensie mordowanie i gwałcenie nie chodzi w grę, może troszeczkę plądrowanie ;))

sts111

No ja wieczorami myk myk w suknię Cersei i rycerzem wtedy też nie pogardzę ;)

fune

Ale jakby Ci podstawili pod hmm nos to byś się nie dała prosić? Ja bym z łaski swojej ostatecznie usiadła i pozwoliła sobie zrobić fotkę (oczywiście nie za darmo) ;D

sts111

To mimo wszystko trochę fake :P

sts111

Zestaw konny khaleesi to który to? Ten co Madonna dostała?
Gumowe smoki - nie wiem, ale zawsze mi się wyrażenie 'gumowy smok' kojarzy z Wiedźminem, taka miejska legenda xP ale pomysł rzeczywiście fajny, Madonna punktuje, hahaha xD

matiiii

Nie wiem co dali Madonnie, mnie chodzi o ten w którym włóczyła się z Dothrakami. Albo to niebieskie wdzianko co nosi w trailerach do czwórki. Plus oczywiście blond peruka, i smoki jako dodatek - koniecznie. A z czego będą zrobione to już sprawa wtórna :)

sts111

Smoki to jak Emilia - dadzą Ci coś na kiju, a resztę sobie musisz dowyobrazić ;)

fune

Żadne takie, mają być gumowe smoki i kropka. Po jednym na każde ramie plus jeden u stóp. Inaczej nie siadam. No way.

sts111

Ale na zdjęciu już je dorobią. Wiesz, skoro fake tron to i smoki mogą być fake, ważne jaki będzie efekt końcowy do wstawienia na fejsa czy innego instagrama ;)

fune

Nie ma mowy. Ma być gumowy i namacalny. Żadne fejsy czy instagramy to ma być do mojej prywatnej kolekcji. Aha i te gumowe smoki mam dostać w prezencie. Będą robić za pluszaki.

sts111

Cóż, to szkoda, bo kija to jeszcze bym Ci załatwiła. Ale gumowe pluszaki to już przekraczają me możliwości i dojścia.

fune

:((( nie ma sprawiedliwości na tym świecie. A Madonna pewnie ma :((

fune

"Smoki to jak Emilia - dadzą Ci coś na kiju, a resztę sobie musisz dowyobrazić ;)"
Mistrzostwo, haha XD

matiiii

Podbijam, bo to było mistrzostwo z tym kijem i wyobrażaniem! xDXDXD

matiiii

:P sami sobie wyobrażajcie. Ja chciałam smoki namacalne a nie kijki. Zamieniła sts kijka na smoka - o to by mnie więcej chodziło :)

sts111

A ja Ci powiem, że sweetfocia wykonana z dwoma kijkami wyszłaby ostatecznie o wiele bardziej spektakularnie niż z jakimiś gumofilcami.
No, ale jak chcesz mieć smoki do macania do pozostaje jeszcze droga prawdziwej Dany. Znajdź sobie khala z jajami, uduś poduszką, spal i voilà.

fune

"Znajdź sobie khala z jajami, uduś poduszką, spal i voilà."
Prędzej sama urodzę te smoki bez udziału osób trzecich ;). Albo kupię sobie trzy wawelskie z pluszu i też będzie. O właśnie, ale ze mnie idiotka. Latami zamieszkuje w grodzie Kraka, miliardy razy mijałam Wawelskiego, a jakoś mi ta myśl nie postała w głowie. To nawet lepsze niż gumofilce :)

fune

"Znajdź sobie khala z jajami"
Fune, ostatnio doszukuje się drugiego dna w Twoich wypowiedziach xDXDXP

matiiii

:D a ja biedna mysz jestem taka dosłowna. Jak piszę smoki to chodzi o smoki, zero podtekstów, żadnych khali oraz jaj.

sts111

Teraz nasuwa się pytanie: czy fune mówiła dosłownie czy w przenośni xP

matiiii

Na Rulora widzę, że zmierzasz w stronę wielopiętrowej interpretacji :D. To ryzykowne, bo możemy się maksymalnie zapętlić. I już nie będzie wiadomo, co było pierwsze smok czy kijek ;)

sts111

W sumie.. pytanie "co było pierwsze smok czy kijek" daje pewne pole do popisu, tylko skąd u licha wzięły się tu też jaja khala.. xPXP

matiiii

Myślę (ale to tylko moja interpretacja interpretacji Fune), że chodziło o jaja smocze plus khal (ewentualnie z własnymi) w pakiecie. Następnie duszę khala, robię stos pogrzebowy, wchodzę nań z jajami (smoczymi) no i voila mamy smoki :). Dlatego kupno trzech wawelskich z pluszu wydaję mi się być lepszym wyjściem. Tylko z kolorami będą problemy, bo dominuje umaszczenie zielone. A o czarnym smoku to mogę sobie pomarzyć :((

sts111

Ok, niech będzie ta interpretacja interpretacji postu fune.. aczkolwiek chwytliwe hasełko fune wymyśliła, chwytliwe, i dające wiele możliwości.. xD
Tak, zgadzam się co do smoków ALE i tak jeszcze łatwiejszym byłoby użycie kijków.. darmowe xP

matiiii

Po trzykroć no way. Inwestuję w plusz w liczbie trzech. Przyjeżdżam z gośćmi na zjazd quizowiczów, no i kto mi podskoczy??? Nie znajdzie się żaden śmiałek.

sts111

Jak to nie? Fune dam kijki i co wtedy? xd

matiiii

I wtedy Fune będzie szczęśliwa posiadaczką trzech kijków ;P. Ale ja mam smoki. Wejdę i powiem "Here I am. Me and my dragons". I od razu ustawię sytuację ;D

sts111

Mocna deklaracja xP Ale powinnaś powiedzieć: "I am mother of Dragons" xDXD

matiiii

Dzięki za radę. Włączę to zdanie do mojego powitalnego repertuaru :D

sts111

I jeszcze dalej: "I am the queen of First Men and Andals, blabla" - regułka trochę długa xP

matiiii

Co za dużo to niezdrowo, przy końcu wywodu zaczną ziewać. Nie, to musi być mocne wejście szokowe - ja, trzy smoki i wiadomo od razu co jest grane ;D

sts111

Ok, to Twoje wejście smokowe.. znaczy, szokowe xD

sts111

xDXDXD Muszę zapamiętać ten motyw z kijkami, jeśli dojdzie do tego spotkania - będzie niezła polewa xP

sts111

Ten brązowy, taki smexy? To chyba ten Madonna zakosiła xP

matiiii

Madonna kosi tylko takie.

matiiii

Ten sam :). Dali Madonnie dla mnie też się znajdzie.

ocenił(a) serial na 9
sts111

Gdyby nie śląsk nie musielibyśmy utopić miliardów w nierentowne kopalnie przywileje trzynatski czternastki, 60 tyś odprawy itd itp, a węgiel można sobie sprowadzić i to pewnie taniej.

Tylko JKM !