Mógłby mi ktoś napisać czy w książce pojawi się jeszcze Nymeria? Może Arya ją odnajdzie? Bardzo mi się podoba wątek więzi wilkorów ze wszystkimi dziećmi Starków. Czy te zwierzęta odegrają jeszcze jakąś istotną rolę w całej historii? Szkoda, że w serialu pojawiają się tak rzadko.
Spoiler light:
O Nymerii do tej pory niestety nic nie wiadomo.
PS Uwielbiam tą babeczkę na Twoim avatarze;-)
Dzięki za odpowiedź. A co do Kahlan, to również ją uwielbiam i do tej pory nie zdecydowałam się na zmianę avka :)
W dalszych tomach prawdopodobnie Nymeria (wszyscy mówią o wielkiej wilczycy) przewodzić watahą wilków które się rozpanoszą w czasie wojny
Wiadomo wiadomo. Ma swoją całą wilczą kohortę o której krążą opowieści wzdłuż Królewskiego Traktu. Nie wiadomo natomiast kiedy i czy w ogóle dojdzie do jej zjednoczenia z Aryą.
A wiadomo coś o Kudłaczu? Rickon i Kudłacz potraktowani są trochę marginesowo w serialu. Czy w książce bedzie coś więcej na ich temat?
[Spojler]
O Rickonie i Kudłaczu nawet w książce jest bardzo mało. Po ucieczce z Winterfell razem z Oshą w II tomie jest o nim prawie zupełna cisza. Dopiero w V tomie George R.R. Martin więcej o nim wspomniał, więcej szczegółów pewnie poznamy w VI tomie, który nie wiadomo kiedy wyjdzie :P
Największą rolę odegra Lato - wilkor Brana. Duch - wilkor Jona też powinien być pokazywany w następnych sezonach.
podbijam temat, może ktoś się dowiedział, tez mnie to bardzo interesuje czy jeszcze ja zobaczymy
bardzo dużo wiadomo o Nymerii, przewodzi własnemu stadu wilków, które nie boi się ludzi i atakuje wszystko, co żyje, obrastając w okolicy w legendę.
Arya czasem czuje ją w snach (podobnie jak Bran swojego wilkora).
poza tym przypomnijcie sobie, kto odnalazł i wyciągnął z rzeki trupa Cat? właśnie nasza wilczyca...
Jeszcze tak by do kończyć wielokrotnie jest wspominane, że jest to największe stado od dzięsiątek (setek?) lat;)
Możesz dać namiary na fragment w którym Nymeria wyciąga zwłoki Catelyn? Bo szczerze to nie mogę sobie skojarzyć tej sceny. Wydawało mi się, że to Bractwo Bez Chorągwi ją odnalazło bez pomocy wilkora.
odnalazło na brzegu, gdyby nie Nymeria zwłoki by sobie popłynęły dalej i nie byłoby Lady Stoneheart
"Nawałnica mieczy - Krew i złoto"
nie mam tego tomu, tylko rtf, w nim jest to strona 263
(na 530)
Faktycznie było. Martin napłodził od III tomu tyle postaci i wątków, że w pewnym momencie człowiek się gubi co/gdzie/jak/po-co/komu/dlaczego.
Szary Wicher ma też ważną role do odegrania, po złamaniu przez Robba słowa danego Freyom i poślubieniu Jeyne Westerling zamiast którejś Freyówny głowa wilkora zostanie przyfastrygowana do trupa króla północy i wysłana do Królewskiej Przystani z przysłowiowym jabłkiem w zębach.
uu... aż mnie ciarki przeszły jak to sobie wyobraziłam.... książek nie czytałam, odkładam to na wakacje, jak będę miała więcej czasu, a byłam ciekawa czy Aria "spotka" się z Nymerią jeszcze i czy ona ją pozna, strasznie polubiłam te wilkory, mam nadzieję że będzie ich więcej w serialu
SPOILER
Duch będzie z Jonem prawie przez cały czas podczas podróży za mur i pomoże mu odnaleźć zakopane rzeczy ze smoczego szkła.
Bran zacznie coraz częściej przebywać w ciele swojego wilka i powoli zacznie mu się to wymykać spod kontroli, a Lato pomoże Jonowi uciec od dzikich.
To będzie się działo za sprawą snów tak ? Ok dzięki ! Macie jakieś namiary na ibooki wszystkich części GOT ?:)
No tak ty na pewno, kupujesz wszystkie książki, płyty z muzyką i filmy. Pieprzony hipokryta, masz problem zwróć się w inne miejsce tu nic nie zdziałasz takim gadaniem :)