PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406151
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Mógłby mi ktoś napisać czy w książce pojawi się jeszcze Nymeria? Może Arya ją odnajdzie? Bardzo mi się podoba wątek więzi wilkorów ze wszystkimi dziećmi Starków. Czy te zwierzęta odegrają jeszcze jakąś istotną rolę w całej historii? Szkoda, że w serialu pojawiają się tak rzadko.

Emeraldine

Spoiler light:

O Nymerii do tej pory niestety nic nie wiadomo.
PS Uwielbiam tą babeczkę na Twoim avatarze;-)

Jaco80

Dzięki za odpowiedź. A co do Kahlan, to również ją uwielbiam i do tej pory nie zdecydowałam się na zmianę avka :)

ocenił(a) serial na 9
Emeraldine

W dalszych tomach prawdopodobnie Nymeria (wszyscy mówią o wielkiej wilczycy) przewodzić watahą wilków które się rozpanoszą w czasie wojny

Jaco80

Wiadomo wiadomo. Ma swoją całą wilczą kohortę o której krążą opowieści wzdłuż Królewskiego Traktu. Nie wiadomo natomiast kiedy i czy w ogóle dojdzie do jej zjednoczenia z Aryą.

Craven

A wiadomo coś o Kudłaczu? Rickon i Kudłacz potraktowani są trochę marginesowo w serialu. Czy w książce bedzie coś więcej na ich temat?

Emeraldine

[Spojler]
O Rickonie i Kudłaczu nawet w książce jest bardzo mało. Po ucieczce z Winterfell razem z Oshą w II tomie jest o nim prawie zupełna cisza. Dopiero w V tomie George R.R. Martin więcej o nim wspomniał, więcej szczegółów pewnie poznamy w VI tomie, który nie wiadomo kiedy wyjdzie :P

Craven

Możliwe, ale chyba nie jest to pewnik.

ocenił(a) serial na 8
Emeraldine

Największą rolę odegra Lato - wilkor Brana. Duch - wilkor Jona też powinien być pokazywany w następnych sezonach.

ocenił(a) serial na 9
Emeraldine

podbijam temat, może ktoś się dowiedział, tez mnie to bardzo interesuje czy jeszcze ja zobaczymy

użytkownik usunięty
Emeraldine

bardzo dużo wiadomo o Nymerii, przewodzi własnemu stadu wilków, które nie boi się ludzi i atakuje wszystko, co żyje, obrastając w okolicy w legendę.
Arya czasem czuje ją w snach (podobnie jak Bran swojego wilkora).
poza tym przypomnijcie sobie, kto odnalazł i wyciągnął z rzeki trupa Cat? właśnie nasza wilczyca...

ocenił(a) serial na 8

Jeszcze tak by do kończyć wielokrotnie jest wspominane, że jest to największe stado od dzięsiątek (setek?) lat;)

Możesz dać namiary na fragment w którym Nymeria wyciąga zwłoki Catelyn? Bo szczerze to nie mogę sobie skojarzyć tej sceny. Wydawało mi się, że to Bractwo Bez Chorągwi ją odnalazło bez pomocy wilkora.

ocenił(a) serial na 8
Gh0st

Z tego co pamiętam było to opowiedziane przez Thorosa.

użytkownik usunięty
Gh0st

odnalazło na brzegu, gdyby nie Nymeria zwłoki by sobie popłynęły dalej i nie byłoby Lady Stoneheart

"Nawałnica mieczy - Krew i złoto"
nie mam tego tomu, tylko rtf, w nim jest to strona 263
(na 530)

użytkownik usunięty

żeby nie było wątpliwości - jest to wilczy sen Aryi, obozującej z Ogarem

Faktycznie było. Martin napłodził od III tomu tyle postaci i wątków, że w pewnym momencie człowiek się gubi co/gdzie/jak/po-co/komu/dlaczego.

ocenił(a) serial na 8
Emeraldine

Szary Wicher ma też ważną role do odegrania, po złamaniu przez Robba słowa danego Freyom i poślubieniu Jeyne Westerling zamiast którejś Freyówny głowa wilkora zostanie przyfastrygowana do trupa króla północy i wysłana do Królewskiej Przystani z przysłowiowym jabłkiem w zębach.

ocenił(a) serial na 9
jarema77

uu... aż mnie ciarki przeszły jak to sobie wyobraziłam.... książek nie czytałam, odkładam to na wakacje, jak będę miała więcej czasu, a byłam ciekawa czy Aria "spotka" się z Nymerią jeszcze i czy ona ją pozna, strasznie polubiłam te wilkory, mam nadzieję że będzie ich więcej w serialu

ocenił(a) serial na 10
annia07

Podbijam wątek, a co z wilkorami Brana i Johna, jaką one odegrają role ?:)

chanel_3

SPOILER

Duch będzie z Jonem prawie przez cały czas podczas podróży za mur i pomoże mu odnaleźć zakopane rzeczy ze smoczego szkła.

Bran zacznie coraz częściej przebywać w ciele swojego wilka i powoli zacznie mu się to wymykać spod kontroli, a Lato pomoże Jonowi uciec od dzikich.

ocenił(a) serial na 10
zanella

To będzie się działo za sprawą snów tak ? Ok dzięki ! Macie jakieś namiary na ibooki wszystkich części GOT ?:)

ocenił(a) serial na 8
chanel_3

Kup książke zamiast kraść.

ocenił(a) serial na 10
Dealric

No tak ty na pewno, kupujesz wszystkie książki, płyty z muzyką i filmy. Pieprzony hipokryta, masz problem zwróć się w inne miejsce tu nic nie zdziałasz takim gadaniem :)

ocenił(a) serial na 8
chanel_3

To co jest dostępne w Polsce tak, więc nie wiesz nie oceniaj.
A co do problemów jak chcesz już okradać autora to rusz leniwą dupę i sam poszukaj.