PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407852
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Zwiastun !

ocenił(a) serial na 6

https://www.youtube.com/watch?v=CuH3tJPiP-U&feature=youtu.be

acidghost

A nie było jakoś tak w serialu, że Boltonowie udzielając bratniej pomocy królobójczyni Sansie i wżeniając ją w ich ród przekreślili "kontrakt" z Lannisterami i mogli się stać obiektem legalnego ataku LF? :)
Taki był rezultat rozmowy (czyt. manipulacji) LF z Cersei, jeżeli oczywiście dobrze pamiętam ten badziewny sezon.

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Też rozmowę LF z Cersei odebrałem podobnie.

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Dobrze pamiętasz. Oczywiście moje pytanie zadane przy okazji poprzedniego sezonu - czemu lordowie Doliny mieliby pomagać LF zwłaszcza po tym jak dowiedzieliby się o losie Sansy - nadal pozostaje otwarte...

Dwight_

Ile się założysz, że Sansa nie piśnie ani słówka o udziale LF, że będzie, wiesz, no, Grać.

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Aha, no przecież! Zapomniałem, że spełnianie małżeńskich obowiązków u lorda Ramsaya wyniosło Sansę na wyższy level gry... Jednak niestety jej mastermind na wiele się tu nie zda, bo żeby wojsko z Doliny ruszyło dupsko na Północ LF musiałby im najpierw sam powiedzieć o Sansie. Jak wyjaśniłby jej obecność u Boltonów? Uciekła tam sama? Porwali mu ją? Jakieś inne bzdurne wyjaśnienie?

Dwight_

Może znowu będzie scena, kiedy na LF groźnie paczą lordowie, już już mają go skrócić o głowę, a tu Sansa ratuje mu dupeczkę, jak w innej słynnej scenie. I będzie nowa Pierzasta Sansa, tym razem w pełnym makijażu, jak pokazano w trailerze. Jakby nie było - Sansetka będzie znowu Graczką pełną gębą.

użytkownik usunięty
emo_waitress

Taa, szczególnie nauczyła się tego, będąc trzepaną przez Ramsaya. I z pewnością Littlefingerowi ocali życie. Jakie to jest głupie...
Jeszcze się zaraz okaże, że Północ ma teraz większą armię niż Lannisterowie i Tyrellowie razem wzięci-walić, że Robb powinien ich zabrać. W książce przynajmniej to tłumaczyli, że to pastuszkowie albo chłopaczki(bądź starcy), a tu? Żenada.

ocenił(a) serial na 3

Stanowczo nie doceniasz lorda Ramsaya. Jego zaganiacz potrafi zdziałać cuda - chędożona przezeń niewiasta nabiera wiary w siebie oraz rozwija się pod względem intelektualnym mogąc po paru takich miłosnych sesjach stawać w szranki z najlepszymi na polu intryg, spisków i manipulacji. Uciechy cielesne są tu tylko miłym dopełnieniem.

użytkownik usunięty
Dwight_

No tak, zapomniałem, przecież według krula Korwina kobieta leżąc pod facetem przesiąka jego poglądami! Aaa....teraz Sansa będzie serio zabójcza...

ocenił(a) serial na 3

Dobreee :D Kurcze, przyznam się, że tej teorii jeszcze nie słyszałem :) Dedeki bankowo musieli studiować myśli zebrane Korwina. Sansa jako Ramsay w spódnicy - teraz w GoT nawet takie akcje są możliwe :)

Ależ ona się tego nauczyła WCZEŚNIEJ, kiedy ubrała pierzastą suknie już była w pełni ukształtowanym Graczem. Cały czas kontynuuje Grę mającą na celu zemstę na Boltonach, tylko tego nie widzisz.
(podpowiem: zemsta polega na tym, że Sansa uciekła i przez to Pan Mąż musi szukać uciech cielesnych gdzieś indziej)

użytkownik usunięty
emo_waitress

Bo suknia była po Lawrence z Igrzysk Śmierci. To wszystko tłumaczy. Chyba nawet jej nie wyprali.

To by pasowało. Wg dedeków silna Sansa to nie ta w dziewczęcych, kolorowych sukienkach w KL, ale ta w pierzach, "mhoczna". A że Katniss jest uosobieniem silnej młodej bohaterki (choć najsilniejsza też nie była w tych kieckach), to zastosowali ten sam prostacki zabieg na Sansie.
Dla mnie Sansa najsilniejsza była w KL. Potem to jakieś popłuczyny tej cudownej dziewczyny.
Wylałam na ten temat dość gorzkich żali w ubiegłym sezonie :D

użytkownik usunięty
emo_waitress

Mi się już nawet nie chce krytykować dedeków, bo za co? Za wszystko, co zrobili z tym serialem, czy za brak myślenia? Jako czytelnik PLiO nigdy im nie daruję tego serialu. Choć i tak odpuściłem, nie nakręcam się jak na 5 sezon. W tym roku sporo innych, fajnych premier, jak Civil War, BvS czy Rogue One. A to forum służy mi do trollingu i pisania od czasu do czasu jakiś "mądrych" wywodów xD

No ja też czekam na Civil War jak na zbawienie duszy :D
Do GoT podchodzę jak do TWD, takie seriale dla beki i na zasadzie: co oni jeszcze wymyślą/ spieprzą :)
Forum służy tylko do śmieszków i trololo, są jakieś inne funkcje? A przepraszam, ja jeszcze często wylewam emocje: żale, hejt... lub wyznaję miłość do niektórych produkcji i aktorów :)

użytkownik usunięty
emo_waitress

To zapraszam na rozmowy okołofilmowe na forum Civil War, jest ciekawie, chyba, że spoilerów nie lubisz :D

Nie no, na większości stron filmów jestem poważny, choć widząc wszechobecny bul dópy o wszystko aż żal się z ludzi nie pośmiać :D

Spojlery znam już chyba wszystkie, a dziś Filmweb walną po oczach tym największym, na który chyba wszyscy czekali :D Tak że w sumie nie boję się spojlerów, zresztą ja po prostu chcę zobaczyć Kapitana i Zimowego :)

Ja staram się być poważna. Choć rzadko mi wychodzi :P Ale co poradzić, skoro od co najmniej roku nie widziałam nic, co nie wymaga obśmiania?

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

Może być, w końcu trzeba widzom pokazać, że szkolenie Sansy w Grze dobiegło końca po tym jak pięknie wykiwała Boltonów skacząc w siano... W sumie co mniej uważni mogli fakt powrotu Pierzastej Sansy przeoczyć... I dzięki jakiemuś magicznemu połączeniu dusz gdy LF i lordowie Doliny spotkają się z Sansą, ta przewidując jaką ściemę wcisnął im Paluch, uwiarygodni jego kłamstewko, bo w końcu wujaszek chciał dobrze zostawiając ją na pastwę zboczonego sadysty... Niewykluczone nawet, że po kolejnej kiepskiej gadce LF'a sama uwierzy w to, że teraz dzięki tym doświadczeniom jest silniejsza i gotowa do walki coś tam, co wg wujaszka LF'a było warte cierpień i traumy do końca życia, a może i ramseyowego bachora w brzuszku.

Dwight_

Wg logiki D&D jest to całkiem możliwe. Nawet pamiętam, że przed 5 sezonem Sophie Turner mówiąc o relacji Petyra z Sansą wypowiedziała się tak, jakby ten ślub z Ramsayem był całkiem zaakceptowany przez Sansę, więc teoretycznie może nie robić wyrzutów w stylu 'w coś ty mnie wpakował'.

ocenił(a) serial na 3
szepcik

Ach, logika dedeków - temat-rzeka ;) Tak, to rozwiązanie jest bardzo w ich stylu - jak coś stoi im na drodze w ich genialnych pomysłach fabularnych, jakieś tam błędy logiczne czy inne istotne dla wszystkich poza nimi czynniki, t.j. prawdopodobieństwo czy psychologia postaci, to się takie niewygodne problemy zwyczajnie omija i jedzie dalej - czy to nie piękne? Musi się im fajnie pracować z taką wolną od wszelkich trosk głową :)

Dwight_

"ta przewidując jaką ściemę wcisnął im Paluch, uwiarygodni jego kłamstewko, bo w końcu wujaszek chciał dobrze zostawiając ją na pastwę zboczonego sadysty..."
ależ on nie WIEDZIAŁ,, że to sadysta i zboczuszek, nie pamiętasz? on nie miał żadnych wiadomości na temat tego młodocianego, szpieg jeden :D
"Niewykluczone nawet, że po kolejnej kiepskiej gadce LF'a sama uwierzy w to, że teraz dzięki tym doświadczeniom jest silniejsza i gotowa do walki coś tam, co wg wujaszka LF'a było warte cierpień i traumy do końca życia, a może i ramseyowego bachora w brzuszku."
dokładnie to przewiduję. Sansa może mieć nawet jakieś wąty, ale LF znów sprzeda gadkę, że jest silna i mądra i ta pomyśli se, że może faktycznie jest. Wszak przetrwała Ramsaya. Jak? A to takie szczegóły i detale. Ja się nawet nie zdziwię, jak ona żadnej traumy mieć nie będzie i od razu przywdzieje pełny rynsztunek "silnej,niezależnej kobiety".
Czyli ładną sukienkę, full make-up i pyskowanie.

ocenił(a) serial na 3
emo_waitress

"ależ on nie WIEDZIAŁ,, że to sadysta i zboczuszek, nie pamiętasz? on nie miał żadnych wiadomości na temat tego młodocianego, szpieg jeden :D"
Rzeczywiście! Jużem zapomniał, że człowiek, który wie wszystko o wszystkich w całym Westeros, nie dowiedział się zawczasu nic o przyszłym mężu Sansy, ba! Nie wydedukował niczego z oskórowanych zwłok wiszących tu i ówdzie na zamkowym dziedzińcu...

"Ja się nawet nie zdziwię, jak ona żadnej traumy mieć nie będzie i od razu przywdzieje pełny rynsztunek "silnej,niezależnej kobiety".
Czyli ładną sukienkę, full make-up i pyskowanie."
Fakt, trauma jest niewskazana, w końcu Sansa jest już zahartowana i nie ma sensu, by obrażała się o jakiś tam gwałt...
Makijaż, kiecka i fochy, hmm... Brakuje tylko wałka do ciasta i lokówki :) Feministki powinny obsobaczyć ten serial z góry na dół ;)

Dwight_

D&D wiedzą lepiej, że Paluch nie wiedział jaki jest Ramsay. Toć Ramsay to 'niezbyt znana postać, która przez większość życia nic nie znaczyła a na salony weszła dopiero niedawno, więc Paluszek nie miał jak się dowiedzieć'. Wobec takich słów nie sposób przejść obojętnie tedy utkwiły mi w pamięci.

użytkownik usunięty
acidghost

Ale w serialu LF stracił mózg, tu wszystko jest teraz możliwe.

I tu przychylam się do tej opcji.

ocenił(a) serial na 10

MOIM ZDANIEM JEST MĄDRZEJSZY NIŻ W KSIĄŻCE

użytkownik usunięty
TyrionLanister

Twoje zdanie się tu nie liczy.

ocenił(a) serial na 10

MÓWISZ JABY MNIE TO OBCHODZIŁO ŻE KOGOŚ NIE OBCHODZI

użytkownik usunięty
TyrionLanister

Bo to, że ciebie to nie obchodzi że kogoś to nie obchodzi obchodzi mnie, bękarcie proboszcza.

ocenił(a) serial na 6

"bękarcie proboszcza":)) Poprawiłeś mi humor.

użytkownik usunięty
acidghost

Zawsze do usług :D

ocenił(a) serial na 10

beka ziomie

użytkownik usunięty
TyrionLanister

Wyższy poziom :D

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Ten głos na początku to Davosa bardziej...

kacperowski20

Nie odbieraj mi nadziei!

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Spokojnie :D Wszystko będzie w porządku :D

kacperowski20

Uff, od razu mi lepiej...

użytkownik usunięty
emo_waitress

Valar morghulis xD

... i KeMpEs_pl przyszedł i wszystko poptuł :<

użytkownik usunięty
emo_waitress

Hah, zawsze do usług :D

ocenił(a) serial na 10
WielkiMou

Ja pierdziele.....Po prostu doczekać się nie mogę. Tydzień temu skończyłem oglądać Grę o Tron po raz drugi..a 3 dni potem wyskakują z trailerem. Nie wiem co powiedzieć, oglądałem zwiastun z 23834490 razy i bd nieziemsko. Kurde mam nadzieje, że Denerys uwolni resztę smoków. Tak btw. smok w 9 odc 5 sezonu nie był jeszcze dorosły? Bo zaskoczyło mnie że tak łatwo oberwał, dlatego wnioskuje, że nie jest dorosły i nie ma twardego pancerza jeszcze. POZDRAWIAM UZALEŻNIONYCH OD GOT

ocenił(a) serial na 6
Kacpi_123

Drogon to jeszcze Bobasek. Największe smoki Targaryenów połykały smoki jak myszy.

ocenił(a) serial na 6
acidghost

Tzn połykały konie jak myszy.

Kacpi_123

W książce Drogon jest już dorosły, no ale cóż, smoki w serialu dojrzewają wolniej niż ludzie ;)

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

W serialu rosną tylko w przerwach między sezonami co jest żałosne.

ocenił(a) serial na 8
WielkiMou

To trochę dziwne, że Umberowie walczą po stronie Boltonów. Widać, jak ich łucznicy strzelają w kierunku wrogów, którymi można się domyślić jest armia dowodzona przez Jaśka Śniega, więc to nie jest tak, że tuż przed bitwą zmienią stronę.

ocenił(a) serial na 10
Kinokio

Może Freyowie przetrzymują w Bliźniakach Greatjona jako zakładnika.