Grand Hotel

Gran Hotel
2011 - 2013
7,9 6,6 tys. ocen
7,9 10 1 6563
Grand Hotel
powrót do forum serialu Grand Hotel

Witam,

Poszukuję odcinka dla mamy, który pominęła. Jednak nie rozumiem już niczego.
- Na stronie TVP widnieje 12 odcinków do obejrzenia.
- Na Wiki widzę, że serial podzielony jest na 3 sezony (w tym pierwszy ma 8 odcinków, drugi ma 9 odcinków a trzeci liczy sobie ich 22).
- Na Filmwebie jest napisane, że dziś (stan na 26.06) emisja w TVP o 16:00 SEZON 1 odcinek 11/14

Poproszę o racjonalne wytłumaczenie. Aha, nie mam zamiaru płacić vod, wychodzi na to, że właśnie 11 odcinek to ten, który mama poszukuje. Jakie ma LUDZKIE oznaczenie ten odcinek - w sense SeXeX - w x wstaw nr.

ocenił(a) serial na 8
radd91

wg wikipedi
". 1 kwietnia 2016 roku stacja TVP 1 rozpoczęła emisję pierwszego sezonu serialu[3] pod tytułem Zagadka Hotelu Grand, jednakże odcinki w TVP są skracane i dzielone na ok. 45 minutowe segmenty[a]."

radd91

I sezon - 9 odcinków, II sezon - 8 odcinków, III sezon - 22 odcinki , czyli 9/8/22 - tak to było wyemitowane w Hiszpanii. Ale pierwotny zamysł scenarzystów był taki, że I sezon - 9 odcinków, II sezon - 16 odcinków, III sezon - 14 odcinków (9/16/14). W wielu krajach podczas lokalnych emisji stosowany jest właśnie ten drugi podział, ponieważ wówczas II sezon kończy się bardzo efektownie (i w Polsce tak jest zarówno w emisji AXN, jak i w TVP). Dodatkowo serial ten dystrybutor oferuje w alternatywnej wersji, tzn. w odcinkach 45-minutowych, gdzie przy zachowaniu już właśnie tego drugiego podziału (9/16/14), krótszych odcinków jest odpowiednio 14/28/24. AXN w takiej formie pokazuje tylko sezon III, a TVP całość.

radd91

Na Netflixie jest 66 odcinków, pierwszy sezon ma tylko kilkanaście, dwa następne więcej.

sovolatile

Czyli tak jak na TVP właśnie. Tak jak pisze @durczog, całość pocięta na 45-minutowe odcinki. ;)

ocenił(a) serial na 8
sovolatile

Czyli na netflixie też są powycinane sceny? :/ Właśnie tak mnie to zastanawiało, że odcinki mają 45min a filmweb podaje godz. Kurcze mam nadzieję, że nie straciłam nic fajnego, chociaż 15 min to sporo :/

m_a_c_88

Wydaje mi się, że na netflixie, tak jak na tvp, jest po prostu inny podział niż oryginalnie. Skończyłam niedawno trzeci sezon i nie czułam, żeby czegoś brakowało, więc myślę, że jest okej. :>