Właśnie zauważyłam....
Hm no nic zostaje mi oglądać w oryginale choć znam podstawy hiszpańskiego a tam jest bardziej zaawansowany...
Ja nie znam zupełnie... :( Kiedyś był odcinek raz na 2 tygodnie, teraz nawet raz na 2 miesiące nie będzie... :/
Jeśli nie chcesz czekać tak długo, polecam obejrzenie Gran Hotel w oryginale ;) Jeśli znasz podstawy hiszpańskiego, myślę, że sporo rzeczy powinnaś zrozumieć, ponieważ plusem tutaj jest to, że aktorzy mówią wolno, bardzo poprawnie, książkowo, nie ma żadnych wyrazów z mowy potocznej, których w szkołach nas nie uczą. Polecam dla podszkolenia swojego poziomu z tego języka :) Poza tym, to serial, więc wiele zrozumiesz z gestów, akcji itp.
A orientujecie się może czy są dostępne napisy w jakichkolwiek językach? Nie wytrzymam czekając aż axn wykupi sezon, a hiszpańskiego niestety nie znam... więc pozostaje ratowanie się ewentualnym translatorem;p
No właśnie także jest źle... cholerka,ja nie wytrzymam zanim axn puści 3 sezon! ;)
Mogłyby odezwać się chociaż te osoby, które tłumaczyły wcześniejsze odcinki i wypowiedziały się w temacie, czy w ogóle jeszcze mają zamiar tłumaczyć.
5 odcinek 3 sezonu z napisami , zostal juz dodany na youtube :) oto link (usun spacje) :
https :// w ww . youtu be.c om /w atch?v=NQ6GnD9JzBM