Pierwsza osoba którą po włączeniu widzę: Fatih :) Kto śledził poprzednie seriale tureckie transmitowane u nas ten wie :)
Ale rzecz która rzuciła mi się w oczy, to dynamiczna praca kamery, której szczerze nienawidzę.
Fabuła jak na razie wiadomo, pierwszy odcinek to raczej wprowadzenie. Reszta wkrótce.
najbardziej nie mogę się doczekać jak Fatmagul w końcu zacznie ufać Kerimowi i się do niego przekonywać. Podejrzewam, że będzie to baaaardzo, bardzo długi czas.
Jeśli chodzi o to, że Kerim nie chce by Vural szedł na policję, i wszystko wyjawił, to wydaje mi się, ze tu Kerimowi nie chodziło o to, aby on nic nie wydał, tylko o to, że nie dał im w ogóle dojść do słowa, tylko po prostu zaczął uciekać, a potem bardzo szybko jechać autem,wszyscy się bali, że zrobi coś szalonego. Dlatego moim zdanie Kerim chciał, aby ten się zatrzymał, chciał porozmawiać, i wyjaśnić, nie chodziło tu o zmuszanie, aby nie szedł na policję. Przynajmniej ja tak to widzę :)
Tak, wtedy już będę szczęśliwa. :) No, niestety, z tego co dziewczyny piszą, to jeszcze trochę czasu będziemy musiały poczekać. :(
Tak, dokładnie. Chciał wszystko na spokojnie wyjaśnić, ale się nie udało. Ciekawe co z tego wyniknie. ;)
Dokładnie poza tym Kerim jeszcze się zrehabilituje i sam zgłosi na policję.
Dla mnie najgorszy jest Mustafa nie dosyć, że kopnął Fatmę w tyłek to pracuje u tych bydlaków. Zamiast zacząć mścić się na nich wybrał sobie za cel Kerima bo został ośmieszony w swoim miasteczku. Jak dla mnie on jest równie odrażający jak Selim, Vural i Erdogan. Nie twierdzę, że Kerim nie jest winny temu co przydarzyło się Fatmie ale on jako jeden jedyny będzie starał się naprawić swój błąd.
zgadzam się z Tobą, Kerim jest dziwną postacią, znika na całe dnie, z nikim nie rozmawia nie wiadomo co myśli co czuje, a co do tego że nie chciał by Vural poszedł na policję to sama nie wiem, wychodzi na to, że chodziło mu o Fatmę, może by nie musiała tego roztrząsać? bo przecież wtedy już wiedział, że sam nie brał udziału w gwałcie...najbardziej wkurza mnie to, że właśnie po Vuralu widać, że ma większe wyrzuty sumienia i nie może się pogodzić z tym co zrobił...
Nadide-Meriem ma tak ostrzykaną twarz że majątek na to wydała i na ząbki ala erdoganowe jeszcze nie zarobiła. Zupełnie jak serialowa matka Onura z Tysiąca i jednej [równie czarnej co u Mustafy] Nocy. Ta z czasem miała piękne ząbczyska, a do tego momentu zakrywała usta dłonią przy śmianiu się hahahahha
opuchnięta wybotoxowana Nidide. Turczynki Eh
Kerim jest na razie najbardziej jałową postacią w serialu. wkurza mnie niesamowicie.
Hej. :D Niestety muszę się zgodzić. Albo ciągle gdzieś wychodzi, albo jak jest kłótnia to patrzy się jak "osioł" i nic nie mówi. Zaraz kolejny odcinek. Zobaczymy co się będzie działo dalej.
Dziwi mnie to, że on w ogóle słowa nie powie w obronie swojej żony przed Mukkades...
No dokładnie. Chociaż może on po prostu ma taki charakter, na razie jest spokojny, ale jak się wkurzy porządnie, to się może dziać. :D
Szkoda, że dzisiaj nie było odcinka... :(
Niestety, tego nie wiem, chociaż myślę, że powinien lecieć. Za to dzisiaj też nie będzie odcinka. :( Dopiero w poniedziałek kolejny.
W wakacje Grzech Fatmagul nie będzie emitowany. O ile się nie mylę to GF jak i Sultanka Kosem już od 13 czerwca nie będą leciały.
No tak, to raczej oczywiste. Wydarzenia sportowe są ważniejsze. Najpierw Mistrzostwa Europy w piłce nożnej a potem igrzyska olimpijskie w Brazylii.
Mecze na Euro 2016 bedzie Polsat emitował, a Igrzyska kiedy są? Gdzies indziej czytalam ze jakis inny turecki serial beda powtarzac zamiast dalej emitowac GF
Odcinki będą normalnej długości (od 12 do 14:10) i mam nadzieję, że jak już powtarzają pierwszy sezon to i drugi wyemitują. Byłoby to najrozsądniejsze wyjście.
ale czy TV Puls działa logicznie niestety nie... wszystkie seriale które puszczają są w trakcie trwania, więc co znowu ściągną bądź przesuną? nie wiadomo
Ale nadzieja zawsze jest. Zmienią godziny emisji: Moje serce... 14:00, Oblicza miłości 15:05, Dziesięć przykazań 16:00, Niewolnica Victoria 17:05.
Wiem, ale po wakacjach znów puszczą Fatmę, więc będę musiała wrócić do TVP, a jeśli chodzi o Puls to raz się dałam naciąć na za głosem serca, 6 razy zmienili godzinę emisji w ciągu pół roku ;/
Ja oglądałam To moje życie i też zmieniali, co chwilę godzinę. To było okropne. Ale chociaż wyemitowali te dwa sezony, bo w przypadku Santa Diabla ściągnęli ją z anteny...:/
ja też zaczęłam oglądać Santę i ją ściągnęli... a serial zapowiadał się ciekawie...To moje życie teraz przerwali w najciekawszym momencie, nie oglądałam tego serialu, ale akurat widziałam ten ostatni odcinek i ciekawa jestem co ta Efsun powiedziała
Ja Santę Diablę oglądałam jeszcze jak na Telemundo leciała, więc ściągnięcie z anteny, aż tak bardzo mnie nie wkurzyło, bo widziałam całą, ale i tak byłam zła. A jakbym oglądała pierwszy raz to na pewno byłabym wkurzona na nich, że takie coś odwalają.
Tak To moje życie skończyli na drugim sezonie, a najistotniejsze jest na początku trzeciego sezonu. Jak chcesz mogę Ci powiedzieć, co powiedziała Efsun, bo 61 i 62 odcinek oglądałam z napisami pl. Puls napisał, że może na jesień dokończy To moje życie.
no pewnie, że chce, rozumiem, że do końca 2 serii jeszcze nie wyszło na jaw , że to ta druga jest córką Mehmeta?
Do końca drugiego sezonu nie wydało się, że Bahar jest córką Mehmeta.
Efsun powiedziała, że Nuran Demirci była osobą odpowiedzialną za śmierć Yusufa. Opowiedziała jak to Yusuf oddał ją do adopcji Nuran i Ilyasowi i przesyłał im trochę gotówki, aż po iluśtam latach wrócił po swoją wnuczkę. Efsun opowiadała, że matka kochała ją jak własną córkę i nie chciała jej mu oddać i się pokłóciła z Yusufem, może go popchnęła, albo on upadł z powodu ciśnienia, bo był stary. Na końcu stwierdziła, że podczas tej przepychanki dziadek upadł na podłogę i tak stracił życie. Matka się przestraszyła i zakopała ciało w ogródku. Efsun dodała, że nikt inny o tym nie wie i że chce ponieść karę. Efsun powiedziała, że mama wyznała jej o tym przed wyjazdem do Mersin i że ona Efsun chciała powiedzieć o tym policji, ale nie wiedziała gdzie jest grób, bo tego jej nie powiedziała matka, o tym wiedziała tylko ona [Nuran]. Na końcu stwierdziła, że później wiele się wydarzyło, umarła jej matka, ojciec ma chore serce i nie mogła tego powiedzieć. I dodała, że jest winna wszystkiemu.
Cześć Jagoda ;))))
Co do SM rzeczywiście mogliby wyemitować II sezon tym bardziej, że było tylko 8 odcinków... ale to Puls.... ja od czasu zakończenia kontraktu na miłość jeszcze tam nic nie oglądałam...
ja od stycznia, obejrzałam kilka odcinków odmienić los, ale ten serial był okropny.... na stronie Pulsu na FB piszą, że nie znają jeszcze ramówki na lipiec więc może z godzinami znów coś pokombinują....
Ja nie oglądam żadnych telek latino, u mnie jak na razie rządzi turecczyzna... i to taka tłumaczona przez uprzejme dziewczyny, bo w żadnej polskiej tv nie uświadczysz tych seriali, a są naprawdę dobre.
Na przykład Engin , który gra Kerima w GF, w Kara Para Ask gra policjanta Omera. serial dla mnie świetny zwroty akcji i zaskakujący bardzo ... i też tłumaczony w necie...
no widzisz nie wiedziałam, że jest tłumaczony... ktoś na FB pisał, że jakaś tv kupiła ten serial
Ja nic o tym nie słyszałam, natomiast Dziewczyna która tłumaczy ten serial ma już 20 odcinków zrobionych, a cały Kara Para Ask ma 54 odcinki.
Cześć :) Właśnie mogliby wyemitować drugi sezon po pierwszym. Ja oglądałam To moje życie i latali z serialem po ramówce od 11:00 do 16...
Hej,
Czasem wpadam na fejs pulsu co oni tam wyprawiają.... ludzie pretensje piszą, a Ci odpowiadają jakby nie czytali ze zrozumieniem.
Ja akurat "to moje życie " nie oglądałam, ale słyszałam o słynnych zmianach godzin w ramówce.
A TY nie oglądasz kiralika, bo chyba kilka odcinków obejrzałaś ? Wiesz, że będzie II sezon... od września... a teraz w piątek będzie 50 odcinek...
Ja czasem zajrzę na fb Pulsu, ale od jakiegoś czasu wymagają rejestracji i nie mam jak czytać odpowiedzi, ale za czasów To moje życie trochę czytałam i te odpowiedzi nie są satysfakcjonujące. Tak, To moje życie to zmieniali jak im się podobało..:/ Nie nie oglądałam KA, ale wiem mniej więcej co się dzieje i wiem o drugim sezonie. Ja się zastanawiam, co będzie w tym drugim sezonie...
KA zdenerwował mnie, że prawda o wynajmie przedłuża(ła) się niemiłosiernie, więc na razie dałam sb spokój. Może jak będą wszystkie odcinki to wtedy dokończę. Ale nie narzekam oglądam inne seriale ;)
W sprawie wynajmu niedługo wszyscy wokół Omera będą wiedzieć tylko nie on... robią go w balona po całości...
na razie był 49 odcinek i Omer dalej nie wie o wynajmie...
ja już oglądam z sentymentu i tam mam w sumie 3 odcinki do naddrobienia, a jeszcze odcinków od 35 do 39 też nie widziałam... Ja największy fan kiralika... Meric ( scenarzystka ) mnie pokonała...
I właśnie to mnie zaczęło osłabiać. Wszyscy wiedzą, a Omer wciąż nie... JA nie liczę ile mam odcinków do nadrobienia, bo się przerażę :P :D Niestety, czasem nawet najwięksi fani zostają prawie pokonani, bo mimo wszystko wciąż oglądasz ;)
Dokładnie ja już dywaguję z koleżankami, że Omer dowie się od baby z targu o wynajmie... ten wątek główny, bo główny już jest żenujący, ale co zrobić sentyment pozostał to oglądam.
Haha dobre :D Ale kto wie może i tak być :D Rozumiem, ja też czasem oglądam jakiś serial z sentymentu ;)
Po ilości i częstotliwości pojawiania się komentarzy w tym temacie GF, nie cieszy się chyba tak wielką uwagą jak BG. BG miało 3 takie tematy z 2544 postami. A GF jeden z 263 wpisami, licząc razem z moim. To pierwszy post od 6 dni w tym temacie.
Ciężko powiedzieć, bo na FB jest kilka stron i grup poświęconych serialowi, jeśli komuś podpasowała godzina to będzie oglądał nawet jak serial będzie średni, w każdym bądź razie ja i moja babcia nadal oglądamy, choć jej się podoba Tylko z Tobą... Ja też w pewnym momencie się przeniosłam na FB i tam zaczęłam komentować, bo z filmwebu mnie wciąż wyrzuca po dodaniu komentarzy, a wejść z powrotem jest trudno - na tel. Może mało jest komentarzy, bo mało się dzieje? mnie aż ściska jak mam oglądać znów tego debila Ryszarda... a poza tym Mukkades mnie wkurza, bo nie jest już śmieszna tylko chamska, z tego co widzę, na YT w tureckiej wersji, to przed wakacjami przerwą akurat przed rozwojem akcji...