Pierwsza osoba którą po włączeniu widzę: Fatih :) Kto śledził poprzednie seriale tureckie transmitowane u nas ten wie :)
Ale rzecz która rzuciła mi się w oczy, to dynamiczna praca kamery, której szczerze nienawidzę.
Fabuła jak na razie wiadomo, pierwszy odcinek to raczej wprowadzenie. Reszta wkrótce.
Ja bym sobie z chęcią popisala tutaj ale muszę mieć w kimś:-) oglądałam już kilka tureckich seriali i ten jest dla mogę najlepszy jak na razie i podejrzewam ze zdania nie zmienię, bo oglądam pojedyncze odcinki po turecku, choć próbuje się powstrzymać więc z tego co widzę poszczególne akcje przynajmniej trzymają się kupy, bohaterowie też zachowują się w miarę logicznie.
Zawsze TVP robi przerwy na wakacje, ale miałam nadzieję, że dotyczy to seriali kręconych na ich zlecenie typu Klan itd, a nie tych już wykupionych...
Może gdyby to był inny rok, nie robili by przerwy wakacyjnej? Zaraz zaczyna się EURO we Francji a potem są igrzyska olimpijskie i pewnie większość ramówki TVP będzie podporządkowana tym wydarzeniom.
Ale zamiast Fatmy i tak puszcza coś podejrzewam ze tysiąc i jedną noc bo zamiast tylko z tobą będzie imperium miłości. Jeśli nie oglądałyście to polecam nie najgorszy i ma chyba tylko 46 odcinków
Ja jeszcze pamiętam z dawnych czasów (gdy częściej oglądałam telewizję) to, że w wakacje leciały same powtórki. I tylko czasem do południa emitowali jakieś przygodowe seriale, czy filmy dla dzieci i młodzieży.
Fatmagul - jak ona mnie wkurza. Zamiast nagadać bratowej i postawić się jej , to uciekła. Na jej miejscu chwyciła Mukkardes za włosy i uderzyła głową o ścianę...:))). Asu niechcący została wplątana w całą sprawę. Najpierw pomagała Mustafie, teraz Fatmie.
Widać tam jest inna kultura i przesadnie szanują starszych itd, bo Ebe Nine też jej nic nie powie, ale dziwi mnie Kerim dlaczego on nie stanie w obronie żony.
Hej , ja myślę, ze tutaj bardziej chodzi o to, że Mukkadess szantażuje Kerim, że wygada ciotce... tak się domyślam.
no więc wczoraj doszłam do tego samego wniosku, ale w końcu jakieś emocje pokazał względem tej wiedźmy...
Dokładnie tak, tylko pewnie nie chce się ujawnić przed nią, że aż tak kocha Fatmagul, bo by im żyć nie dała...
Mukkadess jest tak wredna, że na nią chyba nie ma paragrafu...
Hello Mistrzyni ;)))
Co tam u Ciebie ??? Przyszłabyś do kiralika ;))) trochę pogadać z nami o życiu :)))
Kiralik ask - miłość na wynajem - komedia romantyczna hit w Turcji nasze niezawodne dziewczyny tłumaczą odcinki na bieżąco już ...
https://www.facebook.com/KiralikAskPL/
tutaj wszystkiego przetłumaczone odcinki ;:)
ok, ja się nie wkręcam w seriale gdzie tłumaczenie jest nie skończone....a grają tam jacyś aktorzy z innych seriali, które można było u nas obejrzeć?
hej, kiralik w tej chwili ma 50 odcinków do końca I sezonu mają być jeszcze 2 odcinki.
Przetłumaczone jest 49 odcinków , czyli w zasadzie I sezon będziesz mogła przez wakacje obejrzeć;)))
Główną bohaterkę - protkę gra Elcin Sangu,, która grała w Imperium miłości o ile oglądałaś.
Poza tym ani nie ma aktorów z SM, WS, WS Kosem, czy GF...
Protem jest Baris Arduc...
Oglądałam Imperium.,... nie wszystko, bo niestety ulegałam poleceniu ciotki, że BG jest takie fajne ...
Dzisiaj puszczają BG od początku. Dla mnie to głupota. Serial skończył się 2 miesiące temu a oni, już go powtarzają. Myślę, że to źle, przez coś takiego tureckie seriale szybko znikną z TVP.
ciekawe co zrobią za dwa miesiące, bo to będzie dopiero połowa BG, może puszczą do końca, a Fatmę zaczniemy oglądać od stycznia ;/