PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617239}

Grzech Fatmagül

Fatmagül'ün Suçu Ne
2010 - 2012
7,4 1,2 tys. ocen
7,4 10 1 1215
Grzech Fatmagül
powrót do forum serialu Grzech Fatmagül

Oto co spotka na końcu tych którzy zamieszani byli w to co przydarzyło się Fatmagul:

Mukades za ukrywanie dowodów, nakłanianie do składania fałszywych zeznań dla własnego zysku dostanie łącznie rok pozbawienia wolności, który zostanie zamieniony na grzywnę w wysokości 2 tyś lir, którą będzie musiała zapłacić w ciągu 24 miesięcy.

Münir Telci za przekupstwo urzędników, za niszczenie dowodów, za utrudnianie pracy wymiarowi sprawiedliwości, za nakłanianie do składania fałszywych zeznań, za składanie fałszywych zeznań oraz za szantaż na ojcu Meltem dostanie łącznie 7 lat pozbawienia wolności oraz grzywnę w wysokości 20 tyś lirów, zostanie również pozbawiony praw do wykonywania zawodu adwokata, stanie przed kom dyscyplinarną rady adwokackiej.

Reşat Yaşaran za niszczenie dowodów, za utrudnianie pracy wymiarowi sprawiedliwości, za nakłanianie do składania fałszywych zeznań, za składanie fałszywych zeznań oraz za szantaż na ojcu Meltem dostanie łącznie 7 lat pozbawienia wolności oraz grzywnę w wysokości 20 tyś lirów.

Lekarz badający Fatmagól za nie wstawiennictwo w sądzie, za fałszowanie wyników badań zostanie zaocznie skazany na 4 lata

Kerim Ilgaz za dobrowolne zgłoszenie o przestępstwie, za pomoc przy zbieraniu dowodów, za wykazanie wystarczającej skruchy oraz z racji trwania w czynnym związku z poszkodowana oraz z faktu nie złożenia na niego doniesienia przez ofiarę zostanie uniewinniony.

Vural Namlı zostanie wyłączony z postępowania z powodu śmierci w trakcie trwania procesu (zabije go Mustafa).

Selim Yaşaran za czynny udział w zbiorowym gwałcie, za przytrzymywanie ofiary w brew jej woli, za składanie fałszywych zeznań, za odgrażanie się poszkodowanej, za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym ofiary, za ucieczkę przed wymiarem sprawiedliwości zostanie łącznie skazany na 18 lat pozbawienia wolności.

Erdoğan Yaşaran za bycie prowodyrem całego zajścia, za czynny udział w zbiorowym gwałcie, za przytrzymywanie ofiary w brew jej woli, za składanie fałszywych zeznań, za odgrażanie się poszkodowanej, za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym ofiary, za późniejsze jej nękanie,za ucieczkę przed wymiarem sprawiedliwości zostanie łącznie skazany na 21 lat pozbawienia wolności.

Ponadto:

Rahmi nie jest biologicznym ojcem dziecka Mukkades (prawda wyjdzie na jaw po jakimś czasie).
Mustafa dowie się, że Yasaranowie sa najprawdopodobniej zamieszani w sprawę gwałtu zacznie ich szantażować wyciągnie od nich kupę kasy (dadzą mu pieniądze żeby go uciszyć). Ponadto porwie Fatmę, będzie próbował zabić Kerima (postrzeli go ale ten przeżyje), będzie miał romans z Meltem i dziecko z inną kobietą.
Wyląduje w więzieniu i w trakcie przewożenia, będzie uciekał, wiedząc, że zaczną strzelać i tak zginie.

ocenił(a) serial na 7
vinetiia

W sumie to było by niezłe. Jak by Mustafa ją odzyskał. Teoretycznie jest to możliwe a w praktyce, facet musiał by dosłownie stanąć na głowie by Fatma mu wybaczyła. I chyba życia by mu nie starczyło, by jej to wynagrodzić.

HotChocolate90

Daj spokój, nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Jeśli ktoś cię raz zawiódł, zawiedzie po raz kolejny. Poza tym Mustafa jest tak beznadziejny, że lepiej dla Fatmy, że do ślubu nie doszło. Zresztą już wcześniej traktował ją dość przedmiotowo

ocenił(a) serial na 7
jomar

Powiem ci że myślisz bardzo stereotypowo. To że ktoś cię zawiódł nie oznacza, że zrobi to ponownie. Bo nic nie jest wyłącznie czarno-białe a w życiu bywa różnie. Wszystko zależy od zachowania osoby, która zawiodła.

HotChocolate90

Tak, ale po Mustafie widać, że raczej nie można na niego liczyć w trudnych chwilach, bo jest zbyt egocentryczny i zupełnie pozbawiony empatii

ocenił(a) serial na 7
jomar

Z tym to się akurat zgadzam. Zresztą z tego co wyczytałam w spoilerach, za jakiś czas to udowodni. Wyciągnie trochę kasy od rodziny gwałcicieli Fatmy.

ocenił(a) serial na 10
jomar

Jomar całkowicie się z Tobą zgadzam. Mustafa to taka postać, którą mam ochotę potrząsnąć i to za każdym razem, gdy go widzę. Nie można na niego liczyć początkowe odcinki to tylko udowadniają. Zależy mu na kasie i wygodach, ale gdyby podkreślam gdyby kochał Fatmę to by się z nią ożenił i wyjechał, nie patrząc na zdanie rodziców. A potem ma do nich pretensję, że to wszystko przez nich, że oni kazali porzucić mu Fatmę. Naprawdę nie wiem co widzi w nim Asu. Podziwiam ją, że z nim wytrzymuję.

HotChocolate90

Chociaż nie powiem, ciekawe byłoby takie rozwiązanie, że narzeczeni się w końcu godzą. Jednak przy tak prowadzonej postaci Mustafy to raczej niemożliwe.

ocenił(a) serial na 7
jomar

Pisałam już o tym. Zejście się Mustafy i Fatmy? Teoretycznie jest to możliwe. A w praktyce Mustafa musiał by się naprawdę bardzo postarać by ona mu wybaczyła. I sporo czasu by minęło, nim udało by się mu to jej wynagrodzić.

HotChocolate90

Przecież Fatma poleciałaby do Mustafy jak tylko kiwnąłby palcem. Ona, podobnie jak wszyscy na tej zacofanej wsi uważa, że zachowanie Mustafy jest w pełni usprawiedliwione. Jakby przyszło co do czego, to ona by go prosiła o wybaczenie.

agneszko

Dziewczyna ma po prostu klapki na oczach ciągle tylko jej w głowie Mustafa. Przykre to szczególnie po tym jak ją potraktował. Ponadto i tak wkrótce okaże się jaką ten facet jest podłą świnią i kanalią.

ocenił(a) serial na 6
jomar

Naucz się co oznacza "nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki" Jak nie rozumiesz, to nie używaj. Bo cię to przerasta

Korekta

Weź sobie węgiel albo coś na wstrzymanie. Nie chcę cię urazić, ale byle kto nie będzie mi mówił co mnie przerasta, a co nie. Odrób zadanie, bo rok szkolny się kończy.

ocenił(a) serial na 6
Cherry21

czym skażą?! buhahahha

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

Do końca serialu z rodziców dożyja tylko rodzice Selima, Munir i matka Erdogana wszyscy w biedzie.

ocenił(a) serial na 10
darjaa

Darjaa ale co to dla życie dla bogaczy przyzwyczajonych do luksusów? Ale nie powiem, że sobie nie zasłużyli...

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

A co się stanie z ta sekretarka?

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Śmierć Vurala trochę mało sprawiedliwa. Zginie ten, który jako jedyny z całej trójki miał wyrzuty sumienia.

HotChocolate90

Dokładnie. Nie licząc Kerima Vural był najlepszy z nich wszystkich i widać było,że naprawdę bardzo żałował tego co się stało

ocenił(a) serial na 8
HotChocolate90

No wlasnie tak czytam te spojlery i az mnie zatkalo jak przeczytalam ze Vurala zabije Mustafa.. Tak mi go zal, on ma jednak role pozytywna, wykazuje sie skrucha jak Kerim... No ale serial, jakis tragizm musi byc, szkoda ze na niego wypadlo :(

ocenił(a) serial na 6
Carolinex6x

się najbardziej wykłada. podkłada wręcz pod nóż. cienias! Jakby był rili taki moralny to by miał hamulce a nie jak zwierzę! narkoman i alkoholik i zwierzak

ocenił(a) serial na 8
Korekta

Ale wykazal skruche i zaluje tego co zrobil wlasciwie prawie od samego poczatku

ocenił(a) serial na 10
Carolinex6x

ale potem okaże się świnią...

ocenił(a) serial na 8
darjaa

A no chyba ze tak...

ocenił(a) serial na 10
Carolinex6x

znaczy się tak tutaj ktoś pisał, ale mi jest go żal.... jak on przyjechał do domu Fatmy, błagał o wybaczenie, wyjaśnił jej, że Kerim nic nie zrobił, a on sam nie był wtedy sobą, bo był pijany, a ona darła się, że życzy mu śmierci.,.. później Vural próbował popełnić samobójstwo

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

Moim zdaniem Vural powinien wydać Selima i Erdogana, ale brak mu odwagi, gdyż jego ojciec zawdzięczał wszystko ojcu Selima.

darjaa

Tego nie wiem.

ocenił(a) serial na 7
Cherry21

Co się stanie na koniec z narzeczoną Selima?

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

będzie pomagać Fatmie, a w między czasie będzie miała romans z Mustafą...a tak ostatecznie co się stanie to nie wiem

darjaa

To znaczy, że biedna wpadnie z deszczu pod rynnę

Cherry21

Mustafa to kawał ch*ja, Fatma miała szczęście, że za niego nie wyszła. Typ normalnie dalej pracuje z gwałcicielami i już o tym wie, zażądał od Resata takiego domu jak on ma i żeby do końca życia nie musiał się martwić o pieniądze. Fatmagul zadzwoniła do Meltem aby nie brała ślubu z Selimem, w końcu wzięli, Mustafa postrzelił niechcący Selima, a Meltem powiedziano, że chciał popełnić samobójstwo przez nią, bo po ślubie zażądała rozwodu. Dowiedziała się, że Mustafa był narzeczonym Fatmagul i spotkała się z nim, a ten jej w oczy powiedział, że Selim jest w porządku!!! A dobrze wie, że ją zgwacił!! W ryj bym takiemu gnojowi dała, zamrzyło mu się luksusowe życie. A Kerim skacze koło Fatmy i powoli ona mnie już zaczyna wku...rwiać tym swoim zachowaniem, bo dobrze wie, że Kerim jej nie zgwałcił i ją kocha (podsłuchała rozmowe z jego ciotką). Czekam aż w końcu pójdzie po rozum do głowy. Spotkała się już z Mustafa, ale go pogoniła.

ocenił(a) serial na 8
Ashame

Na którym odcinku jesteś?

Inimi

Teraz na 24 tureckim, więc nasz 47-48

ocenił(a) serial na 8
Ashame

Ech, to jeszcze troszkę. :( Jejku, już się nie mogę doczekać tego co się będzie działo. Przeczytałam spoilery, ale i tak będę oglądać wszystkie codziennie. :D Nie sądziłam, że się tak wkręcę. Zaczęłam w piątek i wczoraj dogoniłam do najnowszego dostępnego na vod. :D a zaraz kolejny. *.*

Inimi

Powoli idzie ta Fatma po rozum do głowy i zaczyna normalnie traktować Kerima. Kibicuje Kerimowi kiedy ją wreszcie zaciągnie do łóżka, bo to dobry chłop jest. Brałabym.

ocenił(a) serial na 8
Ashame

Hahaha. :D w końcu musi się coś zacząć dziać. :D Myślę, że tak jak większość kobiet oglądających ten serial. ^^

Inimi

Oglądałam teraz jak ten biologiczny ojciec Murat wyprał tą Mukaddes. W sumie się cieszę bo za to dreczenie Fatmagul też się jej należało.

użytkownik usunięty
Ashame

na takie rzeczy to musisz poczekać aż do końcowych odcinków.
ten serial jest inny niż wszystkie, relacje Kerima i Fatmagul są bardzo skomplikowane.. ale zdecydowanie świetna z nich para :))

ocenił(a) serial na 10
Ashame

Koniec 27 to bomba:-)

Cherry21

Fatmagül i Kemir będą mieli razem dziecko i będzie happy end?

psycheee

Tak córkę.

ocenił(a) serial na 7
Cherry21

A co się stanie z tą ex prostytutką z którą będzie Mustafa?

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

Będzie miała z nim dziecko po śmierci musty przyjedzie do. fatmy się pożegnać i wyjdzie. zaaprzyjaźnią się.

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

Ta córka będzie mukkades i rahmiego . fatma będzie w ciąży w ostatnio odcinku.

darjaa

Sorki coś mi się pokręciło :)

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

Sugerowałam się tym co pisałaś i szukałam tej drugiej dziewczynki:-)

Cherry21

Moje pytanie brzmi skąd ojciec Kerima z Australii znał adres i wysysał listy na ich obecny adres w Stambule?

ocenił(a) serial na 7
Ashame

Nie wiem czy dalej szukasz odpowiedzi, ale listy były po prostu przesyłane z poczty w tym ich miasteczku na prośbę Meryem, która musiała podać stambulski adres ;)

Cherry21

Kerim został dwukrotnie postrzelony w rękę przez Mustafę a potem wnosi torby do ich domu? Coś tu nie tak.

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

Trzeba jeszcze dodać ze Rahmi trochę się ogarnie, zacznie szybciej mówić i pogoni Mukkades, wrócą do siebie do ucieczce z domu Murata.

darjaa

I jeszcze jedno ktoś pisał, że śmierć Vurala mało sprawiedliwa, bo miał wyrzuty sumienia. Po samobójstwie, które usiłował popełnić zeznał policji, że Kerim był na przyjęciu, ale całą historię o gwałcie wymyślił. No i Mustafa zeznał na korzyść Yasaranów... (Kerim sam zgłosił się na policję)