PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617239}

Grzech Fatmagül

Fatmagül'ün Suçu Ne
2010 - 2012
7,4 1,2 tys. ocen
7,4 10 1 1210
Grzech Fatmagül
powrót do forum serialu Grzech Fatmagül

Oto co spotka na końcu tych którzy zamieszani byli w to co przydarzyło się Fatmagul:

Mukades za ukrywanie dowodów, nakłanianie do składania fałszywych zeznań dla własnego zysku dostanie łącznie rok pozbawienia wolności, który zostanie zamieniony na grzywnę w wysokości 2 tyś lir, którą będzie musiała zapłacić w ciągu 24 miesięcy.

Münir Telci za przekupstwo urzędników, za niszczenie dowodów, za utrudnianie pracy wymiarowi sprawiedliwości, za nakłanianie do składania fałszywych zeznań, za składanie fałszywych zeznań oraz za szantaż na ojcu Meltem dostanie łącznie 7 lat pozbawienia wolności oraz grzywnę w wysokości 20 tyś lirów, zostanie również pozbawiony praw do wykonywania zawodu adwokata, stanie przed kom dyscyplinarną rady adwokackiej.

Reşat Yaşaran za niszczenie dowodów, za utrudnianie pracy wymiarowi sprawiedliwości, za nakłanianie do składania fałszywych zeznań, za składanie fałszywych zeznań oraz za szantaż na ojcu Meltem dostanie łącznie 7 lat pozbawienia wolności oraz grzywnę w wysokości 20 tyś lirów.

Lekarz badający Fatmagól za nie wstawiennictwo w sądzie, za fałszowanie wyników badań zostanie zaocznie skazany na 4 lata

Kerim Ilgaz za dobrowolne zgłoszenie o przestępstwie, za pomoc przy zbieraniu dowodów, za wykazanie wystarczającej skruchy oraz z racji trwania w czynnym związku z poszkodowana oraz z faktu nie złożenia na niego doniesienia przez ofiarę zostanie uniewinniony.

Vural Namlı zostanie wyłączony z postępowania z powodu śmierci w trakcie trwania procesu (zabije go Mustafa).

Selim Yaşaran za czynny udział w zbiorowym gwałcie, za przytrzymywanie ofiary w brew jej woli, za składanie fałszywych zeznań, za odgrażanie się poszkodowanej, za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym ofiary, za ucieczkę przed wymiarem sprawiedliwości zostanie łącznie skazany na 18 lat pozbawienia wolności.

Erdoğan Yaşaran za bycie prowodyrem całego zajścia, za czynny udział w zbiorowym gwałcie, za przytrzymywanie ofiary w brew jej woli, za składanie fałszywych zeznań, za odgrażanie się poszkodowanej, za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym ofiary, za późniejsze jej nękanie,za ucieczkę przed wymiarem sprawiedliwości zostanie łącznie skazany na 21 lat pozbawienia wolności.

Ponadto:

Rahmi nie jest biologicznym ojcem dziecka Mukkades (prawda wyjdzie na jaw po jakimś czasie).
Mustafa dowie się, że Yasaranowie sa najprawdopodobniej zamieszani w sprawę gwałtu zacznie ich szantażować wyciągnie od nich kupę kasy (dadzą mu pieniądze żeby go uciszyć). Ponadto porwie Fatmę, będzie próbował zabić Kerima (postrzeli go ale ten przeżyje), będzie miał romans z Meltem i dziecko z inną kobietą.
Wyląduje w więzieniu i w trakcie przewożenia, będzie uciekał, wiedząc, że zaczną strzelać i tak zginie.

Ashame

Według mnie Vural jest najbardziej tragiczną postacią i w pewnym sensie największą ofiarą tego gwałtu. Świadomość tego co zrobił zrujnowała mu psychikę. Stracił możliwość studiowania na jednej z najlepszych uczelni. Paradoksalnie, Fatmagul na tym skorzystała bo jako żona Mustafy siedziałaby jak myszka pod miotłą, byłaby sprzątaczką, kucharką i na pewno nie mogłaby się uczyć, tak jak to chce teraz robić. Mustafa na pewno starałby się ją izolować, bo w pierwszym odcinku wyraźnie było widać, że chce ją zdominować.

jomar

Może psychikę tak, ale nic nie zrobił aby tą swoją winę odkupić. Tak Fatmagul byłaby dalej zwykłą wiejską dziewczyną wpatrzoną w swojego księcia Mustafę. To co się stało pozwoliło jej przejrzeć na oczy jaki to łajdak. Mukaddes dalej wyżywałaby się na niej, a rodzice Mustafy traktowali by ją lekceważąco. To niezwykłe jak czasem pozornie złe doświadczenia potrafią odmienić los człowieka. Ciotka Kerima bardzo jej pomogła, wysłała na studia i do lekarza. Szkoda tylko ze Mukaddes dostała tylko grzywnę za to co zrobiła, w sumie miałam nadzieje, że Rahmi przejrzy na oczy i ją zostawi za jej zachowanie. Nie sądze aby ona go w ogole kochała.

Ashame

mnie tylko śmieszy to, że ona cały czas wypomina Rahmiemu, że jest niepełnosprawy umysłowo, widziały gały co brały. z resztą poźniej będzie wyjaśnione czemu go chciała. mnie szlag trafia, że Fatmagul jest cały czas sama z tym wszystkim, brat się boi własnego cienia, tylko ta ciotka za nią stoi. Kerim mógłby wziąć sprawy w końcu w swoje ręce, a robią z niego takiego trzymającego wszystko w sobie faceta.

ocenił(a) serial na 10
Ashame

Rahmi zostawi Mukkades, ale ten mały ucieknie z domu, znajdą go w budzie psa Fatmagul i wtedy postanowią razem wyjechać, na końcu serialu Rahmi już nie będzie taki niepełnosprawny, poza tym to temat spoilery, więc wiemy czemu go Mukkades chciała

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

orientujecie się może o czym rozmawiali Kerim i Fatmagul po jej odnalezieniu? a rodzina taka zadowolona w kuchnii podsłuchiwała? i później przy samochodzie?

darjaa

Który to było odc?

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

Dokładnie w którym odcinku Selim i Erdoan pójdą na długie lata do więzienia?

Maria_Oganessian

W ostatnim odcinku Selim na 18, Erdoan na 21 lat

ocenił(a) serial na 8
Cherry21

Siema. Możesz mi powiedzieć co będzie z kochankiem Mukkades? Teraz w Tv dogaduje się z Munirem i coś knują. Możesz napisać co kombinują i jak to się rozwiąże? Dzięki z góry :)

Monika1514

Nie wiem :(

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

Witam wszystkich :) Specjalnie dla GF założyłam konto na Filmwebie :) bardzo ciekawią mnie postacie Meltem i Asu... czy któs kt

ocenił(a) serial na 10
PaOlla_89

czy ktoś kto oglądał już cały serial może napisać, czy Meltem jeszcze jakoś pomoże Fatmie? no i czy Asu przejdzie na dobrą stronę? zawiodła mnie dogadując się z Munirem i mam nadzieję, że zmądrzeje :)

PaOlla_89

Meltem będzie wspierać Fatmę w sądzie.

Cherry21

Czy Kerim będzie podejrzany o zabicie Vurala i jak skończy się ta sprawa?

jomar

Oczywiście trafi do więzienia ale wyjdzie na wolność.

Cherry21

Ale kiedy wyjdzie na wolność i jak odkryją że to nie on?

Cherry21

Oglądałam po turecki kilka najbliższych odcinków i tak

*Pojawi się wkrótce ojciec Kerima, który będzie próbował wyciągnąć go z więzienia
*Mustafa oświadczy się Asu
*Asu zezna na korzyść Kerima i ten wyjdzie na wolność ku niezadowoleniu Yasaranów
*Kerim wybaczy ojcu , gdy przeczyta list od matki, który Meryem przed nim ukryła
*Stuknięta matka - dziwka Vurala będzie próbowała zabić Reszata
* On przeżyje - niestety ale będzie chodził o lasce jak House ...:D (bez urazy dla House'a)
*Kerim zacznie podejrzewać że to Mustafa stoi za śmiercią Vurala

Tyle zrozumiałam...:)))

telimena79

Reszat na końcu serialu będzie na wózku jeździł ale to przez kłopoty z sercem.

Cherry21

Pewnie będzie ściemniał żeby otrzymać mniejszy wyrok. ...:))) U Yasaranów wszystko możliwe

telimena79

Wątpię żeby udawał po tym jak przejdzie zawał.

Cherry21

No chyba że tak. Ale nie powiem żeby mi było przykro....:)))

ocenił(a) serial na 7
Cherry21

Wiesz może kim jest Mehmet? Ten chłopak który przypałętał się do restauracji? Jego wątek jakoś się rozwinie?

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

Mehmet skończy studia i wróci do swojej miejscowości. W restauracji będzie pracować Esma, młoda dziewczyna, sąsiadka z nowego domu Fatmy i Kera wraz z matką, bo Fatmagul przez zapachy z kuchni, w ciąży nie da rady. Esma potem zaręczy się z Emre.

ocenił(a) serial na 6
Cherry21

Czy fatmagul bedzie w ciazy? Bo w odcinkach tureckich mozna wywnioskowac jakby byla w ciazy, ale pozniej fatmagul placze razem z kerimem wiec juz sama nwm...

Dasiurka

Będzie w ciąży ale dopiero na końcu serialu

ocenił(a) serial na 7
Kassandra86

Wiesz może kim jest Mehmet? Tan chłopak który przybłąkał się do restauracji Fatmy?

HotChocolate90

Nie wydaje mi się, żeby miał związek z Yaszaranami. Nie pamiętam aby była jakaś scena, w której by donosił o tym co robi Fatmagul i spółka. W każdym razie będzie z nimi do końca serialu.

ocenił(a) serial na 7
Kassandra86

A możesz powiedzieć coś więcej o ile pamiętasz? Kim jest itd? Mam swoją pewną teorię ale nie wiem czy trafiłam.

HotChocolate90

Niestety nie. Rzadko się pojawia i nie zauważyłam sceny by coś wnosił do serialu. Spodoba mu się Deniz, siostra Kerima ale nic z tego nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
Cherry21

A Ja mam pytanie odnoście dowodów w sprawie. Jaki dowód przesądzi o tym, że Selim i Erdogan zostaną skazani? Czy chodzi o ten sygnał telefoniczny?

ocenił(a) serial na 10
aguska_a27

tak, ale przede wszystkim oni się przyznają. Już widać nieufność między Erdoganem a Selimem i Resatem, będzie to rosło. Opinia publiczna będzie coraz mocniej przeciwko nim, uciekną. najpierw zostanie złapany Erdogan i by Resat nie zwalił całej winy na niego się przyzna. To samo w obronie zorbi Selim.

ocenił(a) serial na 7
Agamnik

Dokąd uciekną? Słyszałam, że Selim zatrudni się na statku.

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

tak na statku, wcześniej w knajpie, a uciekną jak dobrze pamiętam na Cypr, ale ręki sobie uciąć nie dam. Najpierw zostanie złapany Erdogan, bo wda się w bójkę, a potem Selim, wyda go dziewczyna.

ocenił(a) serial na 10
Agamnik

A ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie wyroków. Dlaczego Perihan i Hilmye nie dostaną też choćby grzywny? Przecież one też ukrywały całą prawdę itp. Od początku wiedziały o przekupstwie itd. Wiem, że Perihan pomogła później Fatmagul, ale mimo wszystko uważam, że obie panie także powinny ponieść konsekwencje swoich czynów.

ocenił(a) serial na 10
aguska_a27

nie umiem odpowiedzieć, jako prawnik dodam, że pewnie nie było dowodów. Selim i Erdogan to dranie, ale z pewnością nie obciążyliby matek tym, że wiedziały i pomagały im.

ocenił(a) serial na 7
Agamnik

A czy zostanie jakoś rozwinięty wątek Samiego i Hacer? Szczerze, to bardzo bym chciała by na koniec zostali razem, najlepiej małżeństwem.

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

tak, Hacer na końcu będzie z Samim. Będzie jej bardzo dużo pomagał, pomoże uwolnić się nie tylko od Mustafy, ale i byłego niemieckiego męża. Pokocha i pomoże przy małym Muracie, a na końcu wyzna miłość, oświadczy się i zostanie przyjęty.

ocenił(a) serial na 7
Agamnik

Żartujesz czy to prawda? Na serio będzie z Samim?

HotChocolate90

Postać sąsiadki Yasaranów pani Lale, nie jest przypadkowa. Ona ma porachunki z Resatem, który kiedyś wykończył jej męża. Tak czułam , że coś jest z nią nie tak. Niby taka bizneswomen a nie wie dlaczego Resat jest ciągle w domu i co stało się z jego holdingiem skoro ciągle o tym gadają w tv....:)))

ocenił(a) serial na 10
Agamnik

O to swietnie ☺

ocenił(a) serial na 7
darjaa

Pytanie czy to o Hacer i Samim to prawda?

ocenił(a) serial na 10
Agamnik

O dziękuję bardzo za odpowiedź. Sami sobie ukręcą pętlę na szyi i mam nadzieję, że gdy Erdogan będzie przyznawał się do winy zobaczę, że jego mina pokaże złość, że musi się przyznać i zda sobie sprawę z wygranej Fatmagul :) Tak to sobie wyobrażam :)

ocenił(a) serial na 7
aguska_a27

Czytałam streszczenia odcinków. Kim jest Muge? I czy jakoś mocno namiesza?

HotChocolate90

Muge to pewnie ta sekretarka Ender, którą Erdogan uwiódł , aby uzyskać informacje o planach nowych właścicielek.

ocenił(a) serial na 6
telimena79

Mam pytanie: Gdzie można serial GF obejrzeć od początku z napisami lub z lektorem ? Mam trochę zaległości i chcę to nadrobić.

ocenił(a) serial na 7
AnkaJ_3

Odcinki z lektorem są na kin.....oman.tv

ocenił(a) serial na 6
HotChocolate90

Już nie ma tej strony w Internecie. Została zlikwidowana kilka dni temu. Może ktoś wrzucił by na You Tube, jak inne seriale tureckie. Please.

ocenił(a) serial na 7
telimena79

Czy Muge jest w ciąży z Erdoganem?

ocenił(a) serial na 10
HotChocolate90

Nie nie jest w ciąży z Erdoganem.