Oto co spotka na końcu tych którzy zamieszani byli w to co przydarzyło się Fatmagul:
Mukades za ukrywanie dowodów, nakłanianie do składania fałszywych zeznań dla własnego zysku dostanie łącznie rok pozbawienia wolności, który zostanie zamieniony na grzywnę w wysokości 2 tyś lir, którą będzie musiała zapłacić w ciągu 24 miesięcy.
Münir Telci za przekupstwo urzędników, za niszczenie dowodów, za utrudnianie pracy wymiarowi sprawiedliwości, za nakłanianie do składania fałszywych zeznań, za składanie fałszywych zeznań oraz za szantaż na ojcu Meltem dostanie łącznie 7 lat pozbawienia wolności oraz grzywnę w wysokości 20 tyś lirów, zostanie również pozbawiony praw do wykonywania zawodu adwokata, stanie przed kom dyscyplinarną rady adwokackiej.
Reşat Yaşaran za niszczenie dowodów, za utrudnianie pracy wymiarowi sprawiedliwości, za nakłanianie do składania fałszywych zeznań, za składanie fałszywych zeznań oraz za szantaż na ojcu Meltem dostanie łącznie 7 lat pozbawienia wolności oraz grzywnę w wysokości 20 tyś lirów.
Lekarz badający Fatmagól za nie wstawiennictwo w sądzie, za fałszowanie wyników badań zostanie zaocznie skazany na 4 lata
Kerim Ilgaz za dobrowolne zgłoszenie o przestępstwie, za pomoc przy zbieraniu dowodów, za wykazanie wystarczającej skruchy oraz z racji trwania w czynnym związku z poszkodowana oraz z faktu nie złożenia na niego doniesienia przez ofiarę zostanie uniewinniony.
Vural Namlı zostanie wyłączony z postępowania z powodu śmierci w trakcie trwania procesu (zabije go Mustafa).
Selim Yaşaran za czynny udział w zbiorowym gwałcie, za przytrzymywanie ofiary w brew jej woli, za składanie fałszywych zeznań, za odgrażanie się poszkodowanej, za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym ofiary, za ucieczkę przed wymiarem sprawiedliwości zostanie łącznie skazany na 18 lat pozbawienia wolności.
Erdoğan Yaşaran za bycie prowodyrem całego zajścia, za czynny udział w zbiorowym gwałcie, za przytrzymywanie ofiary w brew jej woli, za składanie fałszywych zeznań, za odgrażanie się poszkodowanej, za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu fizycznym i psychicznym ofiary, za późniejsze jej nękanie,za ucieczkę przed wymiarem sprawiedliwości zostanie łącznie skazany na 21 lat pozbawienia wolności.
Ponadto:
Rahmi nie jest biologicznym ojcem dziecka Mukkades (prawda wyjdzie na jaw po jakimś czasie).
Mustafa dowie się, że Yasaranowie sa najprawdopodobniej zamieszani w sprawę gwałtu zacznie ich szantażować wyciągnie od nich kupę kasy (dadzą mu pieniądze żeby go uciszyć). Ponadto porwie Fatmę, będzie próbował zabić Kerima (postrzeli go ale ten przeżyje), będzie miał romans z Meltem i dziecko z inną kobietą.
Wyląduje w więzieniu i w trakcie przewożenia, będzie uciekał, wiedząc, że zaczną strzelać i tak zginie.
Dobra, kto mi powie jak Kerim i fatmagul się dowiedzą ,ze listy od Mustafy podrzuciła Mukkades? I co się wtedy stanie? Proszę o szybką odpowiedź :)
Kerim po ślubie przypadkowo powie Fatmie, że Mustafa przesyłał jej wiele listów. Fatma wyjaśni mu, że dostała tylko dwa, z tym, że jednego nie czytała a drugi przeczytała po śmierci Mustafy. Fatma domyśli się, że nikt inny oprócz naszej "ukochanej" Mukaddes by tego nie zrobił i wkurzy się na Mukaddes porządnie, a Rahmi będzie między siostrą a żoną.
Ciekawi mnie bardzo jedna sprawa, nie wiem, czy ten wątek był poruszany już na forach, bo nigdzie nie znalazłam. Chodzi o samochody Mustafy - przecież miał jeden... Zrzucił go z klifu pozorując zabójstwo Fatmy. Później nagle ten jego samochód jest rozbierany na części w warsztacie i odnajduje go policja. oś może przeoczyłam czy to niedorzeczność w fabule? :)
Dobre pytanie, ja już niestety nie pamiętam dokładnie jaki samochód był wyciągany z wody... Mustafa zabrał samochód Erdoanowi i nim cały czas jeździł, ale czy to ten właśnie zepchnął z klifu?? muszę na yt znaleźć ten odcinek :)
Były tam akcje, ze zmieniał tablice, żeby nikt nie rozpoznał tego auta. Zadałam sobie to pytanie już na świeżo jak zobaczyłam odcinek, gdzie policja namierza ten samochód w warsztacie. Musiał mieć jeden, bo gdy ukrywał się u tych starszych ludzi po strzelaninie w starej fabryce to miał kluczyk, który wieszał na widoku. Myślałam, że blefuje wszystkich, bo każdemu opowiadał ile zyskają jak sprzedadzą jego samochód ale muszą mu najpierw pomóc, żeby dowiedzieć się, gdzie został zaparkowany. I tak zwodził ich do końca. A nagle okazuje się, że znaleźli ten samochód i przywieźli do warsztatu, żeby go rozłożyć na części i wtedy wpadła policja. Już nie pamiętam w jaki sposób.
A samochód wyciągany z wody namierzyła policja przez sygnał z komórki Fatmy.
To jedno mi nie daje spokoju. Może właśnie coś wycięto, pominięto? :)
Mnie się wydaje, że samochód który zepchnął z klifu należał do Yaszara. Bo w końcu jemu przyłożył, żeby uciec z piwnicy Yaszaranów i ukradł mu też telefon i broń.
Natomiast swój samochód, ten który rozbierali w warsztacie na części wziął się z tego jak dał kluczyki tej starszej babci za pomoc po postrzale przy porwaniu Fatmy. No a babci nie było potrzebne auto, tylko kasa więc chciała go opchnąć na części i tak Mustafa wpadł. Co prawda dziwne trochę, że nosił cały czas przy sobie kluczyki od swojego auta, ale tak było z tego co pamiętam :)