Jedyna: Sezon 1 Jedyna sezon 1, odcinek 7
odcinek Jedyna (2025)

Jedyna | Przesmyk

The Gap 45m
6,1 178  ocen
6,1 10 1 178
Jedyna
powrót do forum s1e7

Nudy

ocenił(a) serial na 5

Kolejny odcinek o niczym.

duzers78

Moim zdaniem, jak do tej pory, najgorszy epizod.

MariuszKaczmarek

Zdecydowanie, twórcy chyba wyznaczają kolejne kamienie milowe w slow-storytellingu ehhh...

vaco98

Nawet południowo amerykański random podróżujący z kanistrem mógłby byc ciekawy gdyby wziął sie za to wybitny twórca. Na przykład taki Vince Gilligan.... A nie, czekaj...

Danio31b

hehe XD

MariuszKaczmarek

To tam był jakiś epizod? Chyba przeoczyłem...

MariuszKaczmarek

Ten odcinek to tragedia

ocenił(a) serial na 8
duzers78

Już przy poprzednim odcinku, niektórzy wykłócali się, że odcinek był genialny. Ciekawe czy teraz też będą grzmieć, że jest super...

lucwarchol

Poprzedni był dla mnie o wiele lepszy. Sezon dobrze się zaczął ( pierwsze dwa odc.), później trzy odcinki średnie, E6 peak w górę i znów ostry zjazd w dół przy E7. Jak ten Paragwajczyk powtarzał wciąż to samo zdanie to czułem poirytowanie, tak samo jak w przypadku odsłuchiwania wciąż tej samej wiadomości na sekretarce.

ocenił(a) serial na 5
MariuszKaczmarek

I ciągłe patrzenie jak Carol sprząta, pije, je, gra w golfa, robi zakupy... Brakuje jeszcze sesji z kibla.

MariuszKaczmarek

Zobacz jak różnie ludzie mogą reagować na to samo, bo jak Manousos jechał autem i w kołko powtarzał to samo zdanie, to aż się mentalnie podnieciłem. :)

duzers78

Równia pochyła. W następnym odcinku Paragwajczyk dotrze do Carol, ale zobaczy że ona się brata z nimi i wróci z powrotem do domu. Koniec sezonu 1, na kolejny poczekamy 2 lata. Super serial!

ocenił(a) serial na 5
jajecznik

Ja nie rozumiem tak wysokich notowań tego serialu. Zawód na całej linii. Po pierwszym odcinku spodziewałem się emocji i intryg, a tu zamiast tego mamy big brothera.

ocenił(a) serial na 7
duzers78

Dokładnie. 45 minut z czego około minuta jest ważna.

ocenił(a) serial na 5
Tomashi_2

W "Fundacji" każde wypowiedziane słowo jest ważne, czego kompletnie nie można powiedzieć o Jedyna. Lipa. Jestem rozczarowany.

duzers78

straszne gówno, nawet na tle beznadziejnego poprzedniego odcinka wyjątkowy szajs. Ten odcinek mógł być 5 minutowym przerywnikiem pomiędzy odcinkami. Dla mnie ten serial to takie 3/10, nie wiec czym się ludzie podniecają.

ocenił(a) serial na 5
pawulon1_2

Myślę, że to efekt "Breaking Bad".

ocenił(a) serial na 8
pawulon1_2

To po co się męczysz? włącz coś innego.

duzers78

ten serial to jest doswiadczenie a nie fabula podana na tacy w jednym zdaniu. wedlug mnie najpiekniejszy odcinek

pacyfnativ

doświadczenie na poziomie siedzenia i patrzenia jak farba schnie na ścianie. Co ja mówię, patrzenia na schnącą na ścianie farbę wywołuje więcej emocji...

duzers78

Ja tam się nie nudzę. Wręcz przeciwnie - żałuję że tak krótko. :(

BoCin

krótko??? nie zgadzam się długo, cały tydzień trzeba czekać na następny odcinek :)

duzers78

Rozumiem koncept , punkt widzenia z perspektywy dwóch osób , jedna polega tylko na sobie , a druga niby samowystarczalna ciągle dzwoni pod 0 . Niestety odcinek nudny , ciągle przewijałem . Można dorobić do tego ideologię że pokazano system który bez zaplecza ludzkiego nie działa ,...ogólnie usługi ...i co się dzieje gdy załamuje się łańcuch dostaw ...my nie mielibyśmy numeru 0 aby ktoś rozwiązał nasze problemy . Jesteśmy współczesnymi niewolnikami , którzy już dawno zapomnieli co to wolność .

ocenił(a) serial na 9
rafaljacek37

No wlasnie nawet nie potrafisz obejrzec czegos w czym nie ma za duzo akcji i musisz przewijac czyli w takiej ciszy i samotnosci bys po prostu oszalał.

mackiki2025

Trochę mijasz się z prawdą , oglądałeś Marsjanin ? Jeden aktor a nudy nie było

ocenił(a) serial na 9
rafaljacek37

Ten co tam kartofle hodował?

ocenił(a) serial na 9
duzers78

Bo nie wali dopaminą jak wszystko co się dzisiaj robi? Dla mnie świetny. Dwa monodramy i dowód na to, że aktor nie musi nawet mówić, żeby znakomicie wypaść.

ocenił(a) serial na 8
Rosiu36

Zgadzam się

ocenił(a) serial na 8
duzers78

Nie był aż tak zły jeśli spojrzy się na ten odcinek z innej perspektywy. Właśnie to jest wada oglądania jednego odcinka tygodniowo zamiast jednego po drugim, bo jeśli by się oglądało wszystko jako jeden film, nikt by nawet nie stwierdził, że cokolwiek tutaj było niepotrzebne. A tak to jest jeden wyodrębniony odcinek na 7 dni i widz Twojego pokroju czuje się rozczarowany. Ten odcinek miał pokazać codzienne życie głównej bohaterki poza "społeczeństwem", szarość życia, brak celu, samotność. Moim zdaniem celowo przedłużyli to na cały epizod żeby jak najbardziej podkreślić i pokazać życie w samotności. Tylko Ty i pustawy, nudny świat. Stąd też końcówka była jaka była i reakcja głównej bohaterki, która rozwiała wszelkie wątpliwości. Trzeba nauczyć się oglądać tego typu seriale. Z resztą Breaking Bad i Better Call Saul też miały podobne momenty i jakoś są dziś uznane za kultowe.