PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35706
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Jako że , poprzedni temat się wyczerpał zakładam nowy.

wiatriwoda

A toż to żaden kłopot skoro nie spoiler :)

ocenił(a) serial na 6
Mateusz15401

A no scena z Arkiem z muzyczką klimatyczna. Miałem wrażenie, że zaraz Arek zastanie Julkę w wannie w zakrwawionej wodzie, ale to moja wyobraźnia po oglądaniu American Horror Story. :D
W każdym razie historia Julki jest raczej dobrze pokazana.

elmoo_filmweb

Jedyny wątek , który się broni jakoś. Też byłem pewny wanny , potem ta ręka , pożałowali na farbę:)

wiatriwoda

Albo wodę ;)

Mateusz15401

Niny oszczędności , a Arkowi wiąche róż kupili hah, których i tak nie dał Graży , chyba , że to były te same co Poldek dał przy pierścionku.:) Żeby było taniej:)

wiatriwoda

A kto tam wie ;) Woda z kranu się lała więc chyba raczej bukiecik był prosto z kwiaciarni!

ocenił(a) serial na 6
Mateusz15401

Dobrze, że w ogóle z kranu leciała woda. Przecież równie dobrze mogli dać tylko dźwięk szumu, a samą wodę mielibyśmy sobie "wyobrażać". ;) Tak jak było w przypadku herbatki.

elmoo_filmweb

Noo tak, taka niedorosła miłość. Ale mimo to troszeczkę mnie irytuje to dziewczę! ;)

ocenił(a) serial na 6
Mateusz15401

No taka cierpiąca dziewczyna może dołować człowieka, ale tacy ludzie naprawdę są, znam osobiście osoby, które wpadły w depresję z różnych powodów.

elmoo_filmweb

Nie tylko Ty :) Myślę że Julka po szczerej rozmowie z Bożeną w końcu się jakoś podniesie a i jakiś chłoptaś się dla niej znajdzie.

ocenił(a) serial na 6
Mateusz15401

Może Kobi? To byłoby ciekawe połączenie. Chłopak trochę ożywiłby Julkę. :D

elmoo_filmweb

Może Jasiek na jakiś badaniach w szpitalu ją spotka :)

wiatriwoda

O Jaśku też pomyślałem ale niee, Jaś i Ramona! Może kogoś nowego dadzą do obsady...

Mateusz15401

Na horyzoncie na razie nie ma nikogo.

Może wyjdzie , że Ramona do jakiegoś Francuza wskoczyła do łóżka hah i wtedy Jasiek byłby wolny:)

Albo znów Julka wyjedzie do Poznania do matki.

wiatriwoda

Też możliwe. Arek stwierdzi że powinna odpocząć czy coś, poznać innych ludzi, nie wiem.

Mateusz15401

I pozna tam rehabilitanta matki hah:)
Ale swoją drogą Łucja tez pechowa jak ta Julia.

wiatriwoda

To jest scenariusz!

ocenił(a) serial na 6
Mateusz15401

A może Norbert? Oboje mają problemy z psychiką, pasują do siebie. ;)
Choć szkoda byłoby rozdzielać Norbiego i Kamę.

elmoo_filmweb

:P hehe Już bardziej ktoś taki jak Kobi, ktoś kto pokaże jej tę dorosłość. Ale też nie, on niezbyt odpowiedzialny... to nie wiem. Zobaczymy co się wydarzy niedługo.

elmoo_filmweb

Ty może masz rację , mogą się tam poznać , jeśli Norbi jeszcze tam jest.

wiatriwoda

Ale ona by mu sama rady nie dała, Olka wymiękła to oni oboje się doprowadzą do jeszcze większej depresji.

Mateusz15401

A poza tym Bożena znów snuła by swoje racje że on nie jest chłopakiem dla niej i takie to...

Mateusz15401

Ale , że Norbiego nie pokazują szkoda. Zawsze ma dobre wątki i gra dobrze.

wiatriwoda

No i to nie tylko w "Klanie" niezły jest! Coś mogliby pokazać chociaż jak Kamilka go odwiedza czy coś. Jakoś zero zainteresowania...

Mateusz15401

Kamilka wyjechała chyba do Poznania - może pozna ta Łucję hah , ale może już wróciła.

Mateusz15401

Tak Norbi jest dobry też komediowo.

wiatriwoda

I w reklamie nieżytu nosa też :)

Mateusz15401

Powiedzmy :)

ocenił(a) serial na 6
Mateusz15401

Popełniliby samobójstwo z miłości. ;) Coś jak Romeo i Julia.

elmoo_filmweb

Romantycznie... ;) i tragicznie, ale to nie Szekspir :P a Karpiński.

ocenił(a) serial na 6
Mateusz15401

Lubię tragedie szekspirowskie.

elmoo_filmweb

Elmo zawyżasz poziom Klanu hah.

wiatriwoda

haha :D Może ma duszę romantyka?

Mateusz15401

W to nie wątpię , ale to się w dzisiejszych czasach chwali :)

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Sorry za czepialstwo, ale oni nie popełnili samobójstwa z miłości, to miała być taka szopka dla rodziców, tylko przypadkiem pojawił się tam naprawdę zatruty napój. Samobójstwo z miłosci do Hamleta to popełniła Ofelia. W sumie to jest kilka analogii między obiema parami.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Julia wypiła napój pozorujący śmierć, żeby uniknąć ślubu z Parysem (była już wtedy żoną Romea); Romeo myślał, że ona naprawdę nie żyje i otruł się. Ona się obudziła chwilę po jego zgonie i widząc co się stało, przebiła się sztyletem.
Także Elmoo ma rację.

ocenił(a) serial na 3
MarinaSamira

Skoro była żoną Romea, to ślub chyba jej nie groził?

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Przecież jej rodzice NIE WIEDZIELI, że ona wyszła za Romea, ojciec Laurenty potajemnie dał im ślub w swojej celi.
Gdyby po tym wyszła za Parysa popełniłaby bigamię.

ocenił(a) serial na 3
MarinaSamira

Nie wiem dlaczego muszę to pisać, ale jeżeli ktoś jest niewinny przymuszenie wyklucza winę) to nie popełnia przestępstwa.

ocenił(a) serial na 3
Awdar

W średniowieczu (a wtedy dzieje się akcja tego dramatu) nie patrzono na to tak wyrozumiale jak dziś.

wiatriwoda

Dzisiejszy odcinek średni. Po pierwszy nagle się okazało , że odcinki są do tyłu i niby świat jeszcze nie było , nie wiem czy tak jest czy to wpadka montażowa, bo jakoś się to''kupy'' nie trzyma , ale skoro tak to dobrze, może pokażą coś bo dziś ciocia Stasia była i makutra co na plus:) Wątek Jaśka spoko, scena z Beatą najlepsza w odcinku , dobrze zagrana przez oboje , fajnie, zakończenie też , podobnie wizyta na Sadybie , spotkanie z Elą , Jurkiem i Stasią fajne , klimatyczne , no i wygląda na to , że młodzi zamieszkają tam , co na plus, gdyż będzie tam więcej scen , przynajmniej dwa watki się tam będą toczyć. Ponadto watek Julki też niezły , scena poranna z Miłoszem i Bożenką nawet na poziomie, głównie dzięki Miłoszowi o dziwo , Graża i Arek jak zwykle średnio , ale nie tragicznie , sceny w szpitalu ok, szczególnie końcowa, muszę pochwalić aktorsko Julkę , dziewczyna się rozkręca. Ola i Ewa- scena nudna, potem u Chwościka średniawo, choć zakończenie sceny całkiem niezłe , ale dynamika wątku strasznie wolna. No i Najgorszy wątek czyli Maciek i spółka , jedyne co zaświtało to to , że może matka Martynki zapragnie odebrać Poldka Graży co byłoby jakimś plusem, ale wątpię by na to wpadli scenarzyści.

ocenił(a) serial na 9
wiatriwoda

Po prostu odcinek, który miał być w Wielki Piątek nie był emitowany i dlatego był dzisiaj, przez co trochę zamieszania !

adam1999

Tylko , że program zawsze jest znany bardzo wcześnie i dotąd takich sytuacji nie było. Przesunięcia bywałby zwykle ze względu na niezapowiedziane sytuacje lub nieplanowane zbyt wcześnie transmisje.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Ja bym wolał, żeby matka Martyny zmarła i wtedy Martynka zamieszkałaby z Grażynką i dziećmi. ;)

elmoo_filmweb

Jak możesz Elmo. Ja bym chciał by matka Martynki była nowym czarnym charakterem , znikła Julia, Halszka, Rozłucki -jest etat do obstawienia, niech zacznie mącić i mścić sie na Grazy , że tej się układa . Ale Martynki w domu Graży nie chce:)

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Nowym czarnym charakterem jest Marta. W przeciwieństwie do niej matka Martyny nie ma potencjału, żeby zostać czarnym charakterem...

elmoo_filmweb

Na razie Marty mało , więc jeszcze jej nie błogosławię nowym czarnym , a Matka Martynki wg mnie potencjał ma - pokazała to w kilku dawnych scenach - zależy jej na kasie , w oczach ma coś złego:)

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Konflikt między matkami oznaczałby konflikt między Maćkiem i Martynką, za czym idzie więcej męczących scen z nimi (kłótnie, jęki).

wiatriwoda

Tak, odcinek przyjemny choć nieco po czasie. Może ze względu na Wielki Piątek nie emitowali, nie wiem. Była ciocia Stasia i rolmopsy Jurka - z indyka ;) Klimatycznie! Scena Beaty z synem ok. Ta z Julją teź niezła. Bożena nadal śpi i niczego nie świadoma. Róża na pożegnanie gdy najwięcej czasu z Miłoszem spędzała. No cóż... a co do zainteresowania Poldkiem przez mamę Martyny to może coś z tego będzie! Ciekawe czy jutrzejszy odcinek to będzie już po świętach akcja się toczyć.

Mateusz15401

Tak Bożenka z różą dała popalić -padłem hah