Wydawnictwo Kotori. Tutaj można zamówić prenumeratę http://mangastore.pl/zakochany-tyran-koisuru-boukun-prenumerata-18-p-422.html w końcu coś co mogę kupić:) super by było, gdyby któreś wydawnictwo wydało Sekaiichi Hatsukoi. Kocham to anime
a więc jednak Kotori podchwyciło temat :D póki co to jest jedyne wydawnictwo, które wydaje prawdziwe yaoi <3. Bardziej od Sekaiichi'a podpasowało mi Junjou Romantica :3 chociaż cieszę się z każdego yaoi, które wpadnie mi w ręce. A Tyran jest baaardzo uroczą historią (czytałam ją już 2 razy :P)
Dzięki za link :)
Znacznie bardziej wolę Sekaiichi od JR. Nie ma tam takiej różnicy wieku między bohaterami jak w JR. W JR troszeczkę na początku drażnił mnie Misaki. Zawsze wrzeszczał i wyzywał Usamiego. Trochę było mi go szkoda, taki samotny się wydawał. Najbardziej podobała mi się para Nowaki i Hiroki. Z kolei w Sekaiichi bohaterowie sa bardzoe sympatyczni. Ubóstwiam Takano! jest wspaniały! no CUDO! Jeszcze jak założy te swoje okularki to się rozpływam normalnie:D a ten głos..mmm... Widziałam wiele anime, ale w żadnym nie było tak pociągającego faceta:D Całe anime jest przezabawne i cholernie romantyczne. Ending z pierwszej serii non stop słucham:D no a wracając do tematu, to na pewno kupię mangę. Bardzo zaciekawiły mnie te dwa odcinki i musze wiedzieć, jak potoczyły się losy bohaterów.
Ale w JR wszystkie wybryki Misakiego nadrabiały żarty Usagiego. W ogóle kocham jego charakter, jest dla mnie przebojowy pomimo tego, że tyle cierpiał. Ogólnie postacie fajnie się dopełniają, choć rzeczywiście różnica wieku może drażnić xD. No i podpisuję się pod paringiem NowakixHiroki :D uważam że jest najlepszy z JR :3.
W Sekaiichi wkurza mnie Onodora z tym jego nie określeniem uczuciowym podobny jest do jakieś dziewiczy z jakiegoś podrzędnego shoujo >3>. I właściwie czasami zachowuje się jak Misaki... I w pewien sposób Takano podobny jest do Usagiego. W ogóle nawet historie z JR i Sekaiichi są do siebie podobne. Co do seiyu ciężko mi się wypowiedzieć bo od 2-3 lat czytam, tylko mangi oglądając tylko wybrane tytuły, więc nie do końca pamiętam kto jakim głosem mówił y_y. Ale i tak paring TakanoxOnodera przebija parining KisaxYukina! <3 Mów co chcesz ale nikt i nic go nie przebije :3 :D
A wracając do Tyrana - ja na pewno będę polować, ale skuteczność polowania będzie uzależnione od mojego stanu konta xD pokwapiłam się na prenumeratę DOGS'ów, więc z prenumeratą Tyrana mogę mieć problem T^T
Pocieszam się myślą, że w Polsce wychodzą yaoice! Jest to dla mnie wciąż jak jakiś sen ;).
Kisa i Yukina są świetni! Bardzo ich lubie i nie drażni mnie ta różnica wieku, nawet jej nie widać. Teraz po raz kolejny oglądam JR a potem Sekaiichi. Cudne anime! A Tyrana na pewno wykupię prenumeratę. Bardzo bym chciała, żeby kiedyś zostały wydane JR i SH:)
Wydaje mi się, że ich różnica nie drażni tak bardzo, bo obaj są dorośli i na takich wyglądają xD Lepiej jest patrzyć na nich niż np. na Shinobu i Miyagiego ;). a jeśli chcesz wiedzieć niż jest w anime to chwyć się mangi :D z tego co wiem to jest sporo rozdziałów po angielsku :3.
Aż zazdroszczę ci prenumeraty ;) Pozostaje mi czatowanie w księgarni w każdy dzień premiery C:
Co do wydania to fajnie by było mieć je w kolekcji na półce <3 ale kurczę... jest jeszcze sporo takich mang, które zasługują na byt w Polsce :(
Gdyby moje umiejętności pozwalały mi na przeczytanie magi w wersji angielskiej, na pewno bym to zrobiła. Niestety będę z nadzieją czekać, że może w Polsce kiedyś będzie wydana.
Nie mogę się doczekać, kiedy w końcu przyślą mi tom pierwszy. W czerwcu mają wysyłać. Jest kilka tytułów, ktore z ochotą bym kupiła, ale niestety tego czego chce, nie ma:(
ou. Rozumiem i współczuję. ;_;
A w czerwcu wysyłają też pierwszy tom DOGS'ów, więc obie możemy już cieszyć się z mang, chociaż żadna jeszcze nie dostała ;) A co do tytułów, to spokojnie, Polski przemysł mangowy dopiero się rozwija, ale z tego co widzę idzie to wszystko w dobrym kierunku, więc za kilka lat, kto wie może się doczekamy jakiś fajnych tytułów? :D
Oby oby. Na weekend wysłałam do każdego mangowego wydawnictwa pytaniew czy jest jakaś szansa na wydanie "Sekaiichi hatsukoi". Na razie największą nadzieję pokładam w Kotori i Taidze. Na forum Taigi jest propozycja wydania tej mangi. Mam nadzieję, że ją rozpatrzą w przyszłości. Wiem też, że Kotori było zainteresowane tym tytułem, ale ponoć autorka jest pokłócona z wydawcą i na razie ta manga jest wydawana tylko w Japonii.
Taiga? Nawet nie wiedziałam że mamy w Polsce takie wydawnictwo O_O. Taiga niezmiennie kojarzy mi się z Mini-Tygrysem i Toradorą :D
A mam nadzieję, że jednak autorka dogada się i pozwoli wydawać poza granice Japonii, bo warto. :D
Ach.... w ogóle fajnie by było pracować w jakimś wydawnictwie mangowym <3 :3
To nowe wydawnictwo. Działalność rozpoczęli tego roku w kwietniu. Chyba nazwę zaczerpnęli z "Toradora" hehe. No praca nad wydawaniem magi na pewno by była ciekawa, ale po tym co widziałam w Sekaiichi, to nie wiem czy to by mi odpowiadało:D
To kolejna dobra wiadomość - przybywa nam w Polsce coraz więcej wydawnictw! :D A po za tym w SH niektóre rzeczy mogły być przerysowane żeby jakoś wzbogacić fabułę :P o takie rzeczy chyba raczej pytać osoby, które już pracują w tym fachu :D
Bardzo możliwe. Chociaż jak czytałam mangę Czarodziejka z Księżyca, to autorka zawsze coś dodawała od siebie. Pisała, że jest dużo pracy, mało czasu, w końcu skończyła i że Osabu ją pogania. Czyli to jak jest przedstawiona praca w wydawnictwie w SH, to chyba coś w tym jest:)
Właśnie zauwazyłam, że oglądałam Kobato i wysoko je oceniłaś. Polecam Ci Full Moon wo Sagashite. Cudowne anime. Na ostatnim odcinku wylałam wszystkie swoje łzy.
Ale wiesz jak to jest w Japonii, zawsze dają z siebie w pracy 110% i starają wywiązać się ze wszystkich obowiązków :P
Dzięki za polecenie :D z tego co widzę to jest to Magical Girls w "starszej kresce". Główna bohaterka przypomina z wyglądu Usagi z Czarodziejki xD. Postaram się za nie zabrać jak tylko skończę moją małą listę aktualnych :3
Na filmwebie nie mam niestety oznaczonych wszystkich serii, które oglądałam v.v więcej mam na mal. Masz może tam konto :)
o jejku jej! :D tzn, że będzie max za 2 dni a przy dobrych wiatrach to nawet jutro! Ależ ci zazdroszczę! :3
Jeszcze nie dostałam:( tak liczyłam, że wczoraj już dostanę. Pewnie będzie w poniedziałek.
Przepraszam, że tak późno odpisuję, nie miałam zbytnio czasu żeby zaglądnąć na filmweba.
Naprawdę ci gratuluję, że manga w końcu przyszła :D.
hahaha :) znam to uczucie ;) miałam to samo zaraz po przeczytaniu pierwszego tomu DOGS'ów ;) kiedy wydają następny tom?
Na jednej stronie mangi była informacja, że kolejny tom w lipcu. Spodziewałam się dopiero w sierpniu, bo mieli wydawać co 2 miesiące. Ale czym prędzej, tym lepiej:)