NIe wiem czy wymyśliłem coś fajnego ale to mój pierwszy temat na filmwebie. Zabawimy się tak że jedna osoba pisze jakieś pytanie odnośnie któregoś z bohaterów Kompania braci a druga ma zgadnąc o kogo chodzi, gdy zgadnie pisze swoje pytanie. Pasuje? To ja zacznę:
Po ostrzale artyleryjskim w lesie w Bastogne zapialił swojego pierwszego lucke-strike-a. Co to za osoba?
1. NIXON!
reszte wam zostawie.
i tez sie przyznam, ze tyle razy juz BoBa widzialam, ze wiekszosc szczegolow sie pamieta ^^
a i zapomnialam dodac - do wintersa, jak swoje piekne OAK leaves dostawal teraz juz MAJOR winters ;)
To 2 pytanie Slava to Tak o Bullu Radelmanie mówił maj. Winters
Kogo o mały włos nie potrącił jeep, wiozący kpt. Nixona po skoku w operacji Varsity?
ja zadam:) nie wiem czy to bylo ale nie chce mi sie czytac wszyskich postow:)
Kto sadzil zabojce Kennediego?
O fajnie że coś ruszyło, bo znowu się zastój zrobił ;)
A zabójce Kiennediego sądził Buck Compton.
Moje: Kto po tym jak zginęli Muck I Penkala, trzymał kawałek różańca?
Donald Malarkey
Pytanie: Kto jako trzeci w kolejności(wg filmu) został postrzelony w ... zadek ?
Perconte był trzeci:)
1.Kogo ucieszyła nazwa najeźdźcy, gdy kompania ruszała w góry?
2.Kto chciał wyprzedzić żabojada?;)
Mam nadzieje, że temat znów ruszy:)
1. Nie pamietam :D
2. Zabojada chcial wyprzedzic plk. Sink po rozmowie z generalem Clarkiem
Kto dostal odlamkiem z mozdzieza, gdy kompania E pogonila kota dwom kompaniom SS?
To było chyba w Crossroads. Więc albo chodzi o Boyle'a albo o Webstera:)
Odp na moje pierwsze pytanie to Bull Randelmann;)
To zadam kolejne:
1. Jak się nazywał 'dżokej', kierowca Sinka?
2. Komu wypadł granat z ręki i mało co nie zabił Toye'a? Po raz drugi;)
3. Kto przebiegł przez niemiecką linię, by zobaczyć, gdzie jest kompania I?
1. To był Lorraine (tak to się pisze?;P)
2. Comptonowi
3. Oczywiście Speirs ^^
1. Kto został postrzelony w Holandii przez własnego żołnierza?
2. Kto odwiedził Bucka i czytał mu list, gdy ten po załamaniu psychicznym trafił do szpitala?
Na pierwsze pytanie nie znam odp, ale w drugim to na pewno chodzi o
Malarkey'a.
1. Chodzi o Moose'a Heiligera
Kto pilnowal magazynu z winami, gdy Winters przyjechal pokazac je Nixonowi?
Magazynu pilnował O'Keefe (nie wiem czy dobrze napisałem).
Kogo kazał Bullowi walnąć Luz, po tym jak tamten powiedział, że w lesie
którym szli, było jak pod Bastogne?
Luz kazał walnąć Franka Perconte.
Kto z obrońców Bastogne miał pojechać na 30 dni do Stanów, żeby reklamować obligacje wojenne, ale nie przyjął propozycji?
Peacock
Kto zwrócił się do Webstera w niemieckiej piekarni aby ten dał spokój piekarzowi?
To jest trudne pytanie, bo to naprawdę szczegół. Kojarzy mi się Gordon, ale nie sądzę:P. Może ja zadam już kolejne?
Jakich trzech żołnierzy miało iść na pierwszy patrol w Haguenau? (potem Webster powiedział im o tym).
Odpowiedź na moje pytanie to Joe Leśniewski.
A ci żołnierze to McLung, Ramirez i Heffron.
Kto spytał Perconte'a czy 101 DPD mogła by zostać zrzucona na Berlin?
Tak btw novocaina widzę że jesteś fanką filmów wojennych ;) a rzadko to się zdarza u płci żeńskiej :D
To był O'Keefe (akurat dobrze to pamiętam:P).
Kto powiedział w lesie ardeńskim, że kiepsko strzela, ale za to jego ojciec strzelał bardzo dobrze?
Tak lubię filmy wojenne;) zwłaszcza te o 2 wojnie światowej. A "Kompania Braci" jest u mnie zdecydowanie na 1 miejscu.
David Webster :)
Kto, gdyby szybciej się czołgał, w lesie ardeńskim, i dotarł do okopu,
zginąłby ? ;]
Alkoholikiem został Talbert.
Currahee jest to indiańskie słowo i znaczy "Nie mamy sobie równych". Było to motto 506 pułku.
Komu zepsuł się świerszcz, gdy ten nim się bawił w samolocie?
To był Skip Muck
1.Jakie odznaczenie dostał Dick Winters w Haguenau?
2.Kto wyruszył na poszukiwania Bulla, gdy ten zaginął w Holandii?
Mam jeszcze pytanie, na ktore sam nie znam odpowiedzi. W pierwszym odcinku, gdy Sobel kazal Gordonowi biec na Curahee, dolaczyli do niego Shifty, Talbert i... no wlasnie nie wiem kim byl ten czwarty.
Wydaje mi się że był to Muck albo Sisk ale nie jestem pewny, chyba trzeba odpalić 1 odc. bo też mi to nie daje spokoju.
Kto przybiegł po Malarkey'a gdy ten rozmawiał z "amerykańskim" Niemcem?
Tutaj ja Was zagnę ( uwaga - pytanie bardziej pod kątem książki , więc jak ktoś nie czytał , niech się nie trudzi , bo w serialu tego nie było).
Komu łomot na pięści spuścił Winters , na krótko przed desantem we Francji, bo został sprowokowany, co było efektem nerwów i nadmiaru adrenaliny wśród Krzyczących Orłów przed chrzestem bojowym ?
z tego co ja pamiętam to najpierw porucznik R...(?) Schmitz wyzwał go na pojedynek bokserski w celu odreagowania napięcia, ale Winters nie chciał, to ten namówił do na zapasy ... i po pierwszym lądowaniu na glebie skończył z połamanymi żebrami,
więc tak na prawdę żadnego łomotu nie było
No dobrze, masz rację cos koło tego . Widzę , że siedzisz w tych tematach , bo w temacie Pacyfiku i Szeregowca ryana też się udzielasz.
Kto pod koniec wojny dowiaduje się z listu że opuściła go żona ? ( Chłopaki stacjonowali już wtedy w Reichu )
ok, ale tylko ten jeden raz
o kim mowa "I tak oto, jedyny żołnierz kompanii E w brudnym mundurze został jedynym, który miał zdjęcie z generałem"
Co tu tak martwo?
Trudne pytanie i raczej do książki, ale ze wszystkim sobie można poradzić - szeregowy Hudson.
Mam fajne pytanie - kto jako jedyny miał w serialu "scenę łóżkową"
I pisać, nie spać, bo fajny temat człowiek wymyślił!
No to może ja coś zadam bo długo mnie nie było ;]
No to kto pobiegł za medykiem Roe po Van Klinkena gdy Webster powiedział że ten dostał?