NIe wiem czy wymyśliłem coś fajnego ale to mój pierwszy temat na filmwebie. Zabawimy się tak że jedna osoba pisze jakieś pytanie odnośnie któregoś z bohaterów Kompania braci a druga ma zgadnąc o kogo chodzi, gdy zgadnie pisze swoje pytanie. Pasuje? To ja zacznę:
Po ostrzale artyleryjskim w lesie w Bastogne zapialił swojego pierwszego lucke-strike-a. Co to za osoba?
temat wymarł, w takim razie zadam pytanko
1. Komu przypięto (jednorazowo) łatkę, że jest narkomanem i dlaczego?
Chodzi o Doca (sanitariusza) kiedy pytał się o strzykawki z morfiną
Moje pytanko to skąd pochodził żołnierz który postrzelił porucznika Haylingera ( przepraszam ale nie wiem jak do końca się pisze)
O ile tak to się pisze to chyba z Wayoming ów żołnierz był.
A moje pytanie
Kto odmawiał różaniec przed pierwszym skokiem ?
Lipton. To chyba odcinek 7 jak siedział w okopie w którym pocisk nie wypalił.
1. Kto przejął obowiązki za Dicka, podczas zdobywania (nie pamiętam nazwy miasta) chyba Foy ?
No baa pewnie, że on tylko dodawaj odrazu pytanie...
1)Kto zginął podczas nocnego patrrolu w Hagenou ? Chodzi o akcję w piwnicy.
2)Jak nazywał się oficer którego nazwał Winters określeniem "myśli, że piłowanie mordy to obowiązek każdego oficera"
3) Jak nazywał się oficer któremu jak wyznał Daykowi ojciec zginął pod samochodem ?
1. E. Jones
2. Sheamsem
3. Lipton
Moje pyt.
1) Kto dowodził akcją w której 2 pluton miał przyprowadzić jeńców w Hagenou ?
2) Kto wysłał buty do Waszyngtonu ?
3) Kto powiadomił Wintersa o awansie na majora ?
1) J.Martin
2)J.Toy
3)Nixon
Pyt
1)Kto został postrzelony przez pijanego żołnierza ?
2)U kogo stwierdzono paraliż po postrzeleniu, w piwnicy pod kościołem w Bastogne ?
3)Kto przepłynął w beczce Niagare :D ?
Chodzi ci o 10 odcinek ?
Powiem ci, że takich incydentów było od cholery od strony żołnierzy Amerykańskich czy niemieckich, słyszałem nawet jak weszli do Eidhoven że holenderki spały z niemacami tak to teraz Amerykanie z Niemkami nawet Luz się przystawiał, a wracając do tematu proszę o odpowiedz w 3 powyższych pytaniach :)
Co do pytania o to kto zginął podczas nocnego patrolu to nie Jones tylko Eugene Jackson :]
1. Grant
2. Gordon
3. Skip Muck
1. Jak się nazywał szeregowiec z kompanii A, którego jako pierwszego spotkał Winters po skoku w D-Day?
2. Jak się nazywał kierowca Sinka, który zgłosił się na ochotnika do ataku na baterie dział w Brecourt?
Niestety ta scena psuje klimat filmu, na szczęście jest jedna, choć i to za dużo.....
A oto pytania
1. Kto powiedział, że jest w raju po trafieniu do "szpitala" w kościele w Bastogne ?
2. Kto przypiął sobie szarotkę od poległego Niemca ?
Omg nie podniecaj się już tak, wszędzie piszesz to samo to nudne.
A jesli chodzi o zabawę to na pierwsze nie pamiętam
2) Albert Blithe
moje pytania:
1) Kto pobiegł do czołgu z wiadomością o tygrysie ( kampania market garde )
2) Kto został usunięty z kompani w pierwszysm odcinku za kradzież w kasynie?
3) Kto nie miał pełnej manierki podczas 12 milowego marszu ( pierwszy odcinek )
odp na pyt a) którego nie znałeś to Sisk ( czy jakoś tak się pisze ) twierdził że jest w raju
A) Martin
B) Nie wiem (kojarzę tylko jednego który coś ukradł ale to był Parks i "jego" puszka brzoskwiń
C) Christenson
1.Kto był dowódcą Kompani E w pierwszym odcinku?
2.Kto pracował na poczcie po wojnie?
3.Kto miał wypadek samochodowy??
1. Kapitan Sobel
2. Frank Perconte
3. John Janovec (ale nie jestem pewien)
A moje pytanie to: Kto chorował na zapalenie płuc? (łatwe ale nie chciało mi się myśleć)
o kim w kompanii E krążyła plotka że zastrzelił amerykańskiego szeregowego za to, że ten był pijany?
2.o kogo chodzi-był wśród poległych z kompanii E w holandii w trakcie operacji Market-Garden ( jego nazwisko wskazywało że sam miał korzenie niderlandzkie)?
Van Klinken
Skąd pochodzi Malarkey i Niemiec z którym rozmawia w Day of Days? (2 różne miasta w 1 stanie)
1. Wydaje mi się, że chodzi o to jak Speirs się nawalił i nie chciał iść na patrol więc zabił oficera, pamiętam tylko coś takiego.
1. Skąd pochodzi Malarkey i Niemiec z którym rozmawia w Day of Days? (2 różne miasta w 1 stanie)
2. Kto powiedział że Easy Company nie potrzebowała Pattona pod Bastogne?
2. Lektor, a tak naprawdę to żołnierze 101ej
Moje pytanie:
1. Według kogo kontuzje są w sporcie?
2. kto siedział w okopie z Muck'em? (jedna osoba)
1.Martin
2.Penkala
Odp na moje 2 pytanie(2. Kto powiedział że Easy Company nie potrzebowała Pattona pod Bastogne?): Joe Toye w wywiadze dla powiedzmy z braku innego słowa TV.
Komu Spiers chciał zabrać zapalniczke?
Kto wylosował powrót do domu jednak tam nie dotarł bo po drodze na samolot jego samochód uległ wypadkowi?
Shifty.
A Spiers zapalniczke chciał zabrać Percontemu. (odc 9)
Kto ciagnął drzwi na których leżał Compton? (3 osoby)
Julian
Ponawiam pytanie:
Kto ciagnął drzwi na których leżał Compton? (3 osoby)
te które dawały Niemcom miały golone łby :) lepszego sposobu aby poniżyć sz matę nie znam chyba że bukkake. Poza tym tych głupich ci p nikt nie zmuszał do spania - dawały bo chciały. Gwałty były na wschodzie, bracia-rosjanie uzywali se w Imię Matki-Rosji ile wlezie.