Wg mnie morderców jest dwóch, a może nawet trzech. Jedną z moich podejrzanych jest lesbijka Aubrey, ale z kim może współpracować? Tutaj stawiam na Kierana syna Szeryfa, albo z Willem (chłopak Emmy i nawiązanie do filmu gdzie mordował chłopak Sindey Billy Loomis). Też podejrzewam mocno tego nauczyciela.
Uważam też, że szeryf to brat Brandona Jamesa, Troy mimo tego jest dobrym człowiekiem.
Masz rację, psychopaci nie mają bliskich ani uczuć i grają inne osoby. Ale Jake jest po prostu za tępy na bycie psychopatą. To taki grupowy wesołek, lubi rozrabiać, robić niesmaczne żarty, szantażuje, ale nie sądzę by mordował... Psychopaci są inteligentny a to jest klasowy błazen.
Jeśli chodzi o to podejrzane wbicie noża, to myślę że istotnie Jake wbił go sobie sam, ale po to żeby wzbudzić współczucie Brooke, którą kocha, a ona ma w niego wylane.
Ale powiem Ci że chyba żadna tożsamość zabójcy Mnie nie zaskoczy w finale. Wszyscy wydają się aż nadto oczywiście... To musiałaby być miazga, żeby zaskoczyć widzów.
Też myślę, że Jake sam mógł wbić sobie ten nóż, no ale czy on jest na tyle mądry, że wiedział iż nie uszkodzi żadnych ważnych organów itp.?
no właśnie wątpię żeby zwykły laik, wogóle zwykła osoba wiedziała jak sobie wbić nóż z chirurgiczną precyzją żeby nie uszkodzić żadnego ważnego organu.
Hmm... Czyli że jeden psychol pociąga za sznurki kilku zabójców, tak jak to się okazało w Krzyku 3? To miałoby sens, tym bardziej, że będzie drugi sezon, a być może kolejne. W 1 sezonie załatwią pierwszych dwóch zabójców, a w następnym kolejnych... niewykluczone, że to będzie nowa wersja filmu...
MrJiggsaw co Ty sam sobie odpowiadasz? :)
Kieran najbardziej wygląda na mordercę to fakt, a do tego Krzyk 3 w pierwszym zamyśle miał wyglądać, że Stu Macher przeżył i kieruje licealistami z więzienia, aby zabili Sidney. Możliwe, że jest jak napisałeś ktoś pociąga za sznurki, a małolaty robią brudną robotę :>
Czyli prawdziwego zabójcy możemy nie poznać w pierwszym sezonie lub tylko przelotnie zostanie pokazana ta osoba. Z drugiej strony za proste, żeby to było tak ściągnięte z serii Krzyk.
Poznamy go w pierwszym sezonie a drugi sezon ma opowiadać inną historię :) Twórcy o tym mówili już na początku.
Poznamy mordercę, jestem tego pewny. Tylko to nie będzie osoba, która pociąga za sznurki ( jeżeli oczywiście taka jest ).
Nowy sezon ma mieć nową historię. Widać, że chcą usilnie chcą skierować podejrzenia na Kierana.
Jestem już praktycznie pewien, że mordercami są Jake i pewnie Brooke. To ona wbiła mu nóż w kręgielni, za co się jej delikatnie zrewanżował :D
Fajna z nich parka ;)
W epizodzie 9 myślałem, że wyjaśnią już niepasujący wątek Rachel, ale nie, dali tylko zmyłkę na Kierana, a może Audrey powinna przeglądnąć resztę filmików z "chmury"?
Jeżeli na nagraniach Rachel jest coś przez co zginęła, to będzie to (imho) nagranie, w którym ukradkiem nagrała Jake'a w jakimś barze gdzie widać jego prawdziwą "twarz" ( a nie głupka, którego udaje).
Brooke niewątpliwie byłaby ogromnym zaskoczeniem i dobrym posunięciem scenarzystów. Jej ludzie nie podejrzewają.
Ale Jake to już byłaby porażka. On jest zbyt oczywisty... Ja bym powiedział, że on będzie następną ofiarą, zginie w finale, a wspólnikiem Brooke jest ktoś kto nie jest z nią na co dzień blisko (a więc mogą to być wszyscy z wyjątkiem Emmy i Jake'a).
No już nie narzekaj, że Jake jest zbyt oczywisty, bo Kieran jest tutaj najbardziej oczywistym typem. xD A z tego co pamiętam to sam chcesz, żeby on był zabójcą. To by było równie słabe co Jake zabójca.
dokładnie xd, poza ty, nwm czy to tylko mnie ale już jest tyle teori i dyskusji że już prawie każdy jest "zbyt oczywisty", a przynajmniej dla mnie, nie zdziwi mnie kompletnie jeśli mordercą by się okazał: kieran, piper, audrey, jake, nawet noah czy seth.
Jake w ogóle nie pasuje mi na mordercę on w ogóle jakimś latynosem jest i zwykłym osiłkiem. Brooke podejrzewałem, ale po zapowiedzi 10 odcinka twierdzę, że to nie ona.
ja wątpię żeby to była ona, gdyby była jednym z morderców to ten drugi by nie wbijał noża w zamkniętym pomieszczeniu gdzie się schowała i próbował ją (naprawdę zabić), a widać już w zwiastunie 10 odcinka że tak będzie, i naprawdę wątpię żeby był jakiś szok jeśli chodzi o odkrycie mordercy, szczerze? myślę że to będzie przewidywalne, ja np: obstawiam piper i audrey, i naprawdę wątpię żeby to była brooke, na zwiastunie do 10 odcinka ewidentnie widać że chce ją zabić, i wbija nóż nawet kilka razy tam gdzie się schowała, ja szczerze mówiąc nie chciał bym jej jako mordercy gdyż ją uwielbiam i jest moją ulubioną postacią, a takiej osoby jak np: kieran nienawidzę cholernie, poza tym ona nie mogła mu wbić noża, cały czas była z nimi ;), jake gdzieś poszedł i zniknął, brooke na niego czekała a gdy morderca ją gonił uciekła do reszty i była później z nimi cały czas, również wtedy kiedy usłyszeli krzyk jake'a ;), więc to nie mogła być ona, bo raczej by się nie rozdwoiła.
Czy Brooke jest zabójcą? Odpowiedzą dla mnie jest to: wchodzicie na własną odpowiedzialność, to nic takiego, ale skreśla ją z jednej z list według mnie :* http://i.imgur.com/IAKZAvh.jpg
no właśnie o ten moment mi chodzi, gdyby była jednym z morderców to wątpię żeby ten drugi wbijał noże w miejsce w którym się schowała i usiłował ją zabić (bo co innego zranienie ręki a co innego wbijanie na oślep noży i widoczne usiłowanie zabójstwa. Na szczęście nie widać dokładnie jak w nią wbija, więc mam nadzieje że uda jej się przeżyć :(
no ja ją kocham <3 to moja ulubiona postać, na 2 miejscu zaraz jest noah i na nich mi najbardziej zależy, najgorsze że nie widzę żeby miała stamtąd jakąś drogę ucieczki, musi się jakiś cud wydarzyć, jeśli ma przeżyć to albo psychol musi sobie odpuścić (w co wątpię), albo ktoś musi go zaatakować.
po 9 odcinku mamy obwiniać kierana i bransona. Obstawiałam, ze to kieran był u tej matki brandona zanim reporterka powiedziała to emmie. Gdyby okazalo sie ze mordercami sa branson i kieran to to by było za proste. Obstawiam piper i audrey- moze zabiła swoja dziewczyne bo ta chciała przerwy po akcji z filmikiem. A ta starszuka mogla byc zmanipulowana przez reporterke. I mówić to co Piper chciała żeby Emma uslyszała
albo kieran podał się za jej syna żeby zdobyć jakieś informacje bo chciał na własną rękę odkryć kto jest mordercą, tak czy siak nienawidzę go.
Wydaje mi się że jednak Seth jest jednym z morderców-ta akcja na końcu z ucieczką z wiezienia i chyba to on był u tej babci, a Piper jako druga morderczyni kręcąc się cały czas wokół Emmy i mieszając jej w głowie zmyśliła że to Kieran bo jakoś nie wierzę że on jako syn szeryfa mógłby być mordercą?
z drugiej strony zastanawia mnie też to co powiedziała ta bacie że wyglądał on jak gwiazda starego kina-hm to by pasowało raczej do Kierana niż do Setha...ojej kiedy w końcu będzie ten finałowy odcinek bo już bym chciała wiedzieć kto jest tym złym;)
dokładnie, chciałbym go jako mordercę, no ale nad tym można dyskutować, piper mogła tak specjalnie powiedzieć (ją też obstawiam jako jedną z morderców), albo kieran np: mógł też się podać za syna brandona bo chciał jakieś informacje uzyskać bo sam chciał odkryć kto jest mordercą.
A może szeryf ;) stawiam na szeryfa, bo go nikt nie podejrzewa.
Jest szeryfem więc nie miał problemów ze znalezieniem wszystkiego na temat Brandona i tej całej akcji.
szczerze, to szeryf mógłby być, ale serio? dałby się wtedy tak drugiemu mordercy zmasakrować? ja rozumiem że dla odwrócenia uwagi ale to wygląda nawet na poważne xd
jak już wcześniej napisałam, chciałabym żeby to była Emma. Szeryf jak szeryf ale tego to chyba się by nikt nie spodziewał ;P
Dopiero obejrzałem 9 odcinek...
Branson jako zabójca??
Wygląda na to, że to on uciekł i zabił strażnik albo "prawdziwy zabójca" upozorował to i go porwał, a potem wypuścił. Zmiana nazwiska na Bran - Son, ciekawe. W slasherach właśnie takie małe szczegóły czasami wskazują zabójców itp
Kieran jako zabójca??
Poszedł do mamy Brandona żeby dowiedzieć się kilku informacji albo odwiedzić swoją babcię. Skąd wiedział gdzie mieszka? Po co mu te info? Widziany jako ostatni z Nina.
Piper jako zabójca??
Jeszcze nic podejrzanego nie było pokazane dotyczące jej osoby. Ale?? Nie którymi informacjami mogła by manipulować i zmieniać je na potrzeb zabójstw.
Noah jako zabójca??
Maniak seryjnych zabójców. Podobieństwo do Stu z oryginału, który okazał się zabójcą. Pierwszy podejrzany bodajże w sprawie zabójstw.
Reszta nie pasuję, ale nie można ich wykluczyć.
Branson - syn Brandona
Piper i Noah jego pomocnicy
Zobaczymy co z tego będzie :)
a masz to potwierdzone? w sensie 100 potwierdzone? czy tylko sam z własnych wniosków? bo jak tak to nie jest to potwierdzone dopóki nie wyjdzie ostatni odcinek.
Drobny szczegół, ale bardzo wskazuje, że to ta osoba. 100% nie, ale jak się idzie przyjrzeć to wygląda, że to ten ktoś kto myślę. Jednak nie będę pisał by psuć ludziom zabawy
mi możesz napisać, w sensie można jakieś pw albo coś wysłać? poza tym przecież, możesz napisać bo nie jest to potwierdzone, to tylko twoje zdanie, ale dopóki się oficjalnie nie potwierdzi to wszystko się może zdarzyć, więc niekoniecznie to może być ta osoba, więc wiesz xd, skoro to tylko twój wniosek to możesz powiedzieć, albo przynajmniej powiedz czy to ktoś z osób które obstawiam i nie zdziwię się jeśli będą mordercą (audrey, kieran, seth, clark, piper, noah)
tak, chcę, jak mówię, skoro to tylko wniosek a nie oficjalny spojler, to możesz bo to i tak wniosek, choć nie zaprzeczam, może być prawdą ale wniosek, nie spojler oficjalny czy jakich wyciek, więc tak, możesz przesłać, bo jestem ciekawy :D
dzięki za wiadomość, właśnie tą osobę obstawiam najbardziej i tak samo mi się wygląd wydał już na samym początku znajomy kiedy zobaczyłem, więc jeśli to ta osoba to szoku nie będzie dla mnie ;) pytanie kto jest drugim mordercą.
odp na PW :P nie chce psuć ludziom smaku. Niech czekają do wtorku czy tam środy :D
Nie chce mi wysłać PW więc daje tutaj link . Wchodzicie na własną odpowiedzialność!!!!!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=382733548600488&set=p.382733548600488&ty pe=1&theater
Być może użyty link wygasł lub strona jest widoczna tylko dla grupy odbiorców, do której nie należysz.