Wg mnie morderców jest dwóch, a może nawet trzech. Jedną z moich podejrzanych jest lesbijka Aubrey, ale z kim może współpracować? Tutaj stawiam na Kierana syna Szeryfa, albo z Willem (chłopak Emmy i nawiązanie do filmu gdzie mordował chłopak Sindey Billy Loomis). Też podejrzewam mocno tego nauczyciela.
Uważam też, że szeryf to brat Brandona Jamesa, Troy mimo tego jest dobrym człowiekiem.
Na tę chwilę najbardziej nie ufam Kieranowi, zwłaszcza po tym jak dowiedzieliśmy się o aktach sprawy w jego domu... Skoro miał do nich dostęp to na pewno je przeczytał, każdy by tak zrobił z czystej ciekawości. ;P I wiedział o mamie Emmy, jakoś skojarzył fakty i może teraz to on się bawi w seryjnego zabójcę. Ale z drugiej strony to chyba zbyt oczywiste. Chociaż przy oglądaniu filmowego "Krzyku" zabójców dało się odgadnąć (ale w czwartej części to już przesadzili xD). Ciekawe jaką teraz taktykę obrali twórcy serialu. ;)
Też nie ufam Kieranowi, ale jak wspomniałaś/eś jest zbyt oczywistym choć Billy w filmie też był podejrzanym. Jednak twórcy wcale nie musieli wzorować się na filmach. Możliwe, że jednym z morderców jest ktoś kto został do tej pory nie pokazany.
PS kiedyś czytałem, że serial miał też mieć jakieś wątki nadprzyrodzone, ale czy tak będzie ?
Hmm, ciekawe pytanie, ale niestety nie czytywałam newsów o serialu, więc nie mogę na nie odpowiedzieć. ;/ W serialach jakie oglądałam wątki nadprzyrodzone się nie sprawdziły, ale może twórcom "Krzyku" uda się ten zabieg. ;) O ile nie będą nim lewitujące lalki...
Z fanpage'a Scream MTV Poland: ,,producent wykonawczy Jamie Paglia przyznał, że pierwszym pomysłem na remake "Scream" było dodanie do niego nadnaturalnych wątków. Ideę tę porzucono". :)
Mam podobne zdanie, ale gdzieś w głębi wierzę, że to Kieran jednak nie jest mordercą. Moim zdaniem zbyt dużo przepuszczeń kieruje się w jego stronę i mam nadzieje, że reżyserzy specjalnie kreują go na mordercę.
a ja zbytnio nie ;D nie lubię gościa i cieszyło by mnie gdyby to on okazał się mordercą oczywiście z jakimś wspólnikiem np: kieran i audrey, albo kieran i jego ojciec szeryf.
Nie sądzę, żeby to był Kieran. Liczę na bardzo nieprzewidywalne zakończenie, wtedy będzie mega :D.
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale (chyba Nina) którą ktoś powiesił na szubienicy na balkonie, rozmawiała z Audrey, która mówiła jej coś złego... Może Audrey jest w coś wmieszana?
Poprawka: Rachel przed zabójstwem rozmawiała z Audrey (wsłuchałem się w głos, to nie był symulator). Dziwnie się wyrażała, a przed dźgnięciem i powieszeniem na szubienicy w ogóle... Może ona jest w coś zamieszana?
to był symulator, później o tym rozmawiali, nie pamiętasz że głos był słabo słyszalny? ;), właśnie dlatego, morderca potrafi wysłać sms z telefonów innych jak wysłał z emmy itp., potrafi się podszywać pod innych, więc posłużenie się głosem audrey, nie było dla niego trudne, są takie możliwości jeśli ma się próbkę głosu, i symulatory dane, myślisz że dlaczego głos audrey był słabo słyszalny i lekko zniekształcony co zdziwiło samą rachel?
jest fotka na necie gdzie Aubrey jest jakby po małym liftingu jakby stała się pewniejsza siebie ;)
Reporterka też jest podejrzana. Jak to powiedział Randy Meeks w pierwszym Krzyku "Wszyscy są podejrzani" :)
Też sądzę, że to ta reporterka, ale podejrzewam, że ma jakiegoś wspólnika, który wykonuje za nią morderstwa, a ona tylko planuje.
Morderców na bank jest dwóch, ale jak napisałaś Aniu to może być reporterka plus wspólnik. Trudno naprawdę trafić kto kryje się pod maską :D
nie wiadomo co jest z ojcem Emmy. Morderca zamazał jego zdjęcie w albumie.
Po za tym wydaje mi się, że 20 lat temu nie zabijał Bradnon James, a ojciec Emmy lub inny mieszkaniec miasteczka.
ciężko mi powiedzieć, bo zdarza mi się zamyślić podczas seansu i potem nie wiem do końca co się dzieje ;)
muszę dziś obejrzeć 1x04 i może dostaniemy jakiś nowy trop ;)
a ojciec Emmy to ten, który tę masakrę przeżył?
i był kiedyś w biurze szeryfa?
Ja to obstawiałam Kierana, szeryfa albo nauczyciela. O ojcu Emmy nie pomyślałam :) W sumie nie wiadomo czego się spodziewać. Czy coś co jest oczywiste okaże się prawdziwe czy wręcz przeciwnie.
tak sobie myślałem i Kieran wydaje się zbyt oczywistym wyborem. Morderców jest dwóch i myślę, że jeden zostanie ujawniony w 10 odcinaku, a ten kto pomysłodawca w ostatnim odcinku 2 sezonu.
Kieran jest oczywisty no ale może właśnie z kimś współpracuje i jest tak jak mówisz że zabójców jest dwóch. Czasem tak bywa że to co oczywiste jest najbardziej trafne.
po obejrzeniu 5 odcinka wnioskuje, że reporterka to córka Brandona Jamesa i być może siostra (przyrodnia) Emmy ;)
Też pomyślałam że reporterka jest córką Brandona :) pare rzeczy by pasowało. Ale że przyrodnią siostrą Emmy to raczej nie ;) Musiały by mieć tą samą matke a nie sądze by Daisy i Brandona coś łączyło :) chociaż kto wie co oni tam wymyślą. Dla mnie nadal Kieran jest podejrzany. Niby taki miły, pomaga ale mam wrażenie że to tylko na pozór i wyjdzie w końcu szydło z worka.
Mi też wydaje się, że reporterka jest córką Brandona. Pewnie się jeszcze okaże na dodatek, że siostrą głównej bohaterki ;-) Kieran też wydaje się podejrzany no i morderstwa zaczęły się, gdy pojawił się w mieście, tylko skąd niby wiedziałby tyle na temat bohaterów?
Kieran byłby zbyt oczywistym rozwiązaniem, mam nadzieje, że twórcy w to nie pojdą. od 5 odcinka podejrzewam reporterkę. na 100 % ma coś na sumieniu.
W 5 odcinku wszystkie podejrzenia kierowane były na innych, jak najdalej od Kierana jakby chciano pokazać, że nie jest zły. Może współpracować z kimś np. z reporterką. Nie jest powiedziane, że zabójca musi być jeden.
Mógłby włamać się na laptopa Niny jak i podglądać innych poprzez kamerki. Myśle, że jakby chciał to znalazłby sposób. Albo współpracuje z reporterką :) Wcześniej podejrzewałam, że szeryf jest bratem Brandona, czyli Kieran byłby bratankiem Jamesa. Jeśli reporterka jest córką B.J. to skumała się z Kieranem :)
Reporterka podczas rozmowy z Emmą powiedziała, że jej ojciec nie żyje ;) dlatego od razu pomyślałem, że jest córką BJ. Kieran jak na razie to takie odbicie Billego Loomisa z oryginalnego filmu, wg mnie. Trudno jest powiedzieć kto to bo kierują podejrzenia prawie na wszystkich. Oby w 6 odcinku w końcu ktoś padł trupem xD
poprawka Jake na pewno nie jest, ale Will jest dla mnie podejrzany i to mocno po obejrzeniu jednego trailera przed chwilą ;)
Właśnie reporterka wcześniej nie była dla mnie podejrzana, ale jej rozmowa z Em rzuciła inne światło na sprawę. Może to był jakiś trop i faktycznie ona jest jego córką. Co do Kierana to się z Tobą zgodze :) Podobnie się zachowuje. Kierują podejrzenia na wszystkich żeby odwrócić naszą uwagę od prawdziwego mordercy, ale ja i tak zostaje przy swoim :) Haha dawno nikt nie zginął więc czas kogoś się pozbyć :D
wpadłem na jeden trailer z comic-con :P
Teraz Will jest u mnie głównym podejrzanym choć myślałem o nim już wcześniej. Pewnie ma jakiegoś wspólnika
Ja nic nie oglądam, ewentualnie promo następnego odcinka, ale to rzadko jak sobie przypomnę o nim ;p
Nie wiem dlaczego ale Will mi jakoś nie pasuje. Pozostaje czekać na 6 odcinek. Może coś nowego się wydarzy co rzuci inne światło na sprawę.
Gdy morderca dzwoni do Emmy ma nagrany fragment rozmowy Willa i Emmy, gdy ta z nim zrywa. A kilka chwil przed nim nasza główna bohaterka rozmawiała z reporterką, która mogła jakoś nagrać to. Myślę, że to ona.
Ja też obstawiam reporterke, szczególnie po 5 odcinku. Pewnie schowała się w krzaki i ich nagrała ;)
Piper wydaje się zbyt oczywista :D Jak wspomniałem w innej odp imo to chce udowodnić kto naprawdę zabijał 20 lat temu.
Historia Brandona Jamesa i zabójstw w Lakewood zostanie rozwiązana w pierwszym sezonie. W drugim wystąpią postaci z pierwszej serii, które przeżyją, ale będzie już opowiadał inną historię i pojawi się inny morderca... Tak przynajmniej mówią producenci. Jeśli serial nie zostanie zdjęty każdy sezon będzie przedstawiał nowe śledztwo. Pewnie na 2 sezonach się skończy, bo serial traci oglądalność i zebrał mieszane oceny.
A ja na 80% obstawiam te reporterkę którą jest w mieście w związku ze sprawą morderstw, i która zaczyna się kumplować z Emmą czekam tylko na wyjaśnienie skąd się dokładnie wzięła i jak jest spokrewniona z Brandonem Jamesem może jest siostrą Emmy? Teoretycznie może ona z kimś współpracować tak jak morderca w filmie (było ich dwóch) ale myślę że jest tylko ona i sama wszystko planuje i realizuje.