PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=548378}

Luther

2010 - 2019
7,9 37 tys. ocen
7,9 10 1 37142
7,7 25 krytyków
Luther
powrót do forum serialu Luther

Pytanie, odc 6 sez 1

ocenił(a) serial na 9

SPOJLER JAK CHOLERA

Jedna rzecz mnie nurtuje - w scenie w której Luther rozmawia z Ianem a policja obserwuje ich z
dachu, Luther wyjmuje w końcu brzytwę (?) - po co on to zrobił? Jeśli dlatego, że Ian go
skutecznie wyprowadził z równowagi to tego nie kupuję. Taki przenikliwy facet a miałby dać się
załatwić w tak banalny sposób?

Czy może jest jakieś lepsze wytłumaczenie?

Z góry dziękuję

ocenił(a) serial na 8
Fox_23

Racja, też tego nie zrozumiałem, to było kompletnie irracjonalne zachowanie. Chyba, że chciał wyjąć coś innego, ale w takim wypadku co mogłoby to być?
Nie rozumiem też jednej rzeczy z 3 lub 4 odcinka - Alice grozi Markowi Northowi, po czym ten zmienia zeznanie. Następnie Zoe przychodzi cała wilgotna do Luthera, nazywając Northa tchórzem (czyli sugeruje, że North wymyślił poprzednie zeznanie o tym, że pobicie było zlecone przez Luthera). Czy North nie powiedział jej o zajściu z Alice? Jeśli tak, to dlaczego miałby to ukrywać? W każdym razie reakcja Zoe jest na pewno bardzo przesadzona.

ocenił(a) serial na 9
Fox_23

Mnie dziwi też że skoro Luther był w 6 odcinku poszukiwany to nie namierzyli jego telefonu on spokojnie sobie dzwonił do kogo chciał...

ocenił(a) serial na 9
tristan9

Ale przecież on kiedy nie rozmawiał mógł mieć wyjętą baterię i nic z tym nie mogli zrobić.

A po tym jak rozmawiał z Ianem to już zakosił klamkę także nic na niego nie mieli i nie mogli go aresztować.