http://www.filmweb.pl/serial/Jeste%C5%9B+moim+%C5%BCyciem-2006-277919
czyżby "Jesteś moim życiem"? ale nie kojarzę go z tej roli.
Przepraszam miałam limit już;/
https :/ /www. youtube. com/watch?v= GDGkkmg5A8Y
chłopak z Laurą, Jeronimo. Tylko wersja obcojęzyczna:)
Usuń sobie spacje.
Pozdrawiam:)
muszę Ci przyznać rację. Inaczej jak się ogląda codziennie i ocenia każdy odcinek, ale tak z perspektywy kilku to akcji tak merytorycznie, uczuciowo pomiędzy protami to zbyt wiele nie było;/ ale coś czuje, że to chwilowe zwolnienie tępa... przeciez jakiś czas temu nie mogłam się nadziwić akcji jaka się działa, cały czas było coś, tępo nie zwalniało, a teraz tak troszkę akcja osiadła... zobaczymy co nas czeka w najbliższych i tych dalszych odcinkach;)
Zastanawiałam się ostatnio gdzie się podziewasz :) Jakbym oglądała te odcinki jeden po drugim też bym stwierdziła że nic się fajnego nie dzieje. Całkiem inne odczucia oglądając codziennie a kilka na raz. Teraz mamy wolne tempo ale zapewne za niedługo akcja znowu nabierze tempa :)
105:
- ciąg dalszy walki Espe vs Nicolas ;p uroczo wredna jest co do niego.
- no Maximo, Eva, Genowefa i Maria, z ta akcją z figurą Matki Bożej i kamerą w zakrystii, baaardzo nieładnie;/
- Tomas do Nicolasa "mów mi Tomas, bo czuję się jak zgrzybiały starzec" gdy mówi do niego ekscelencjo, ale jak Esperanza się tak do niego zwraca to mu jakoś nie przeszkadza. Również chce podbudować sztuczny dystans.
- Espe w akcji z tym piłkarzem, to wątek "the best" odcinka !!! najpierw jak walczyła z tym ochroniarzem, jak próbowała wejść ubrana we flagę to w ogóle prawie udusiłam się czereśnią gdy to zobaczyłam;) , jak biadoliła przez bramę, przez którą w końcu przeszła, i jak piłkarz odsłonił zasłonę, a tak Espe ze złożonymi rękami, później kolejna scena Espe z wielkim uśmiechem, jak się zasłaniała pod prysznicem, żeby piłkarzy nie widzieć, i jak go macała "ciągle tu jesteś?", prześmieszne jak ochrona ją wynosiła i jak spotkała Nicolasa i Maximo to Espe "nie potrzebuję Twojej pomocy" do ochroniarzy "chłopaki idziemy, róbcie swoje" no i Espe zatrzymująca samochód, noga na maskę, jak się na plecach położyła, ręce jak do modlitwy, usmiech.
- Pedro pytający Jorge co robi w klasztorze PRZECIEŻ ON ZAWSZE TAM JEST !!! chyba częściej niż na komisariacie;)
- matka Loli jest nienormalna, nieodpowiedzialna i beznadziejna. Lola jej nie pytała dlaczego ją wyrzucili więc i ona nie ma zamiaru pytać dlaczego chca wyrzucić Lolę ze szkoły, totalna zlewka, zawinęła się i już. Okropna matka!!!
- Nicolas dzisiaj fajnie się zachował, chciał się dogadać z Espe, ruszył jej z pomocą, o dziwo Tomas był zbyt zajęty, bez sensu i jak opowiadał Tomasowi co Espe wyprawiała;)
- no i teksty Genowefy: "słyszałam, że Twój habit miotał sie po boisku." "Nie tłumacz się bo z pewnością skłamiesz." <hahaha>
...już tego żałuje...
a będzie jeszcze bardziej...
(ależ on mnie wkurza w tych odcinkach - chłodny Heniek, myślałby kto)
No coz. Macie racje. W koncu kiedys Tomas powiedzial Espe, ze nawet nie wyobraza jej sobie z innym mezczyzna, albo w dowolnym tlumaczeniu nie odda jej innemu mezczyznie. Wiec ktokolwiek kreci sie kolo niej np. Maximo - wzbudza zazdrosc Tomasa.
Narazie jeszcze nie przeczuwa ze Nicolasowi sie podoba Espe... ale im dalej tym bedzie to coraz bardziej widać... i wtedy sie dopiero zacznie..: D ps. Dzis super odcinek będzie: ))
- rozmowa o gazecie przy gazecie i o innych tematach Espe i Nicolasa, popieram Twoje stwierdzenie że jest wrednie urocza w stosunku do niego
- Espe w szatni, genialna :D I to jak tam próbowała się dostać, mistrzyni :) jak ją wynosili cała akcja w klubie świetna :) tak jak pisałaś the best odcinka
- jak słyszę z ust Tomasa słowo "szanować" to chce mu przyłożyć
- jak się Eva ubrała jako dziewczyna piłkarza
- plus dla Nicolasa że pojechał pomóc Espe gdy Tomas się wypiął
- a Espe powinna domyślić się dlaczego ktoś ją zastąpił....
prawda, prawda, prawda.
jak mogłam zapomnieć o moich agresywnych skłonnościach na słówko "szanować" z ust Tomasa. Mam to samo odczucie!!!
no i oczywiście Eva jako dziewczyna piłkarza, niesamowita !!! ale się wczuła w rolę;)
Mnie rozwaliło jak Eva wyszydziła Maximo mówiąc mu, ze jego rywalkami będą dziewczyny a on biedaczek założył taką "zbroję"
106:
- Nicolas jak powiedział, że nie trzeba było tak besztać Espe, to dobra dziewczyna - miał rację, ale Tomas najlepiej to wie. Tomas "nie krytykuj mnie, zwłaszcza przy ludziach", oj troszkę mu woda sodowa chyba uderza do głowy i jakos mnie wkurza ostatnio,
- Nicolas się mści na braciach Ortiz za jakieś rodzinne krzywdy!!! o matko, a jednak ta rozmemłana ciapa, a'la ciepłe kluchy, wcale nie jest taki cukierkowy i idealny. Nienawidzę go !!!
- MECZ !!! genialny! no i jak oni wszyscy fajnie wyglądali, tak inaczej niż codziennie tj. w tych sportowych ciuchach. no i Eva i Maximo! Maximo jak sie wystroił i oczywiście musiał mieć okulary !!! "kocham Cię, ale to jest obłęd! dbam o Twój wygląd, ale Twoimi rywalkami są dziewczyny" "dlaczego nie powiedziałaś mi w domu?" "mówię Ci teraz" ;p <hahaha> mecz do "Gloria", świetny mecz, świetne sceny, narada - Espe stojąca na ławce gdy inni stali na ziemi. "Eva przybij" "nie wiem po co skoro i tak mi nie podajecie", oczywiście kręty Evy i Maxima - podli, podli, oczywiście akcja i zamieszanie, a Marapodi czy jak mu tam to IDIOTA. Nie lubi jak się go dotyka, taki opryskliwy;/ no i w ogóle sprzeczka Espe i Tomasa, (Espe o ile niższa od Tomasa, a poza tym właściwie te buty też chyba miała na lekkiej koturnie) i jak Mariapodi potraktował Tomasa;/ Maximo jak Tomasowi nogą ruszał, Espe od razu podbiegła, prowadziła Tomasa aż do domu, chociaż szli z Maximem i Evą, Espe zajęła się nim,
- niebiańska kuchnia, mikser, który był zabytkiem zanim Beti wstąpiła do zakonu, Carmela pytająca czy Veva chce kawę "z kropelką nieba", siostry zakonne a jakie niemożliwe. No i "żarcik" Pedra. Veva popłynęła;/ Veva do Letici "czy ja się wtrącam w pani metody wychowawcze?" Leticia "poniekąd tak", jest niemożliwa ;)
- ale Jorge drąży z tym, że Clara coś ukrywa itd.;/
- kłótnie Evy i Maxima co do służby, że nie wytrzymają, że są głodni, że Maximo ma w nosie Tomasa, mu chodziło o to kto nim się zajmie i Maximo jak się do Juany przykleił <hahaha>
- Nieprzytomny Tomas, gadający przez sen i Espe <3 "Esperanza pocałuj mnie", no i wiemy co Tomasowi chodzi po głowie tak naprawdę. Znowu kocham Tomasa<3 I w jakiej chwili skończyli odcinek !!!
Tomas mniamniusno wygladal dzis w tym dresie jak sie rozgrzewał: D normalnie jak zawodowy piłkarz: D
nom;) i jeszcze jedno, kto by pomyślał, że siostry zakonne mają specjalne stroje sportowe stylizowane na habity :)
Tego by nikt sie nie spodziewał: D Maximo sie ubrał jakby pomylił pilke nozna z futbolem amerykanskim: D a kot jaki zazdrosny o gilde Hahaha
Odcinek oglądany w biegu więc nie wypisywała co mi przykłuło uwagę :(
Ciekawi mnie bardzo za co się mszci Nicolas, podoba mi się jak Jorge drąży temat ukrywanie czegoś. Fajny był tekst Alici że Jorgę rzucił ją przez Clarę a teraz to samo było z Leticią. Pijana Gienka wymiata, jaka milusińska. A jak jej ten koktajl smakował. Sam mecz bardzo fajnie nakręcony. Jak zobaczyłam Maxa w zbroi to się szczerze popłakałam :D
Nieves również fajnie śmigała po boisku. Espe ślicznie wyglądała. Ten smutek Maxa że nie ma służby i żeby Eva mu usługiwała :D A pojawienie się Juany i to jego przyklejenie się do niej, jak jakiś mały chłopiec. Boję się włączyć 107 odcinek bo podejrzewam że ktoś wejdzie do pokoju i im przerwie. A Tomasa trzeba częściej traktować z buta bo dopiero wtedy mówi z sensem :D
Dziewczyny a kojarzycie Ojca Coraje? Tam grała Leticia tylko już nie pamiętam kogo, bodajże czyjąś tam córkę, fixowało jej się coś chyba z głową wtedy:D a Alicia?? Czytałam, że wcześniej wspominałyście o niej - oczywiście, że to dawna Pilar:)
A co do telki, to tak na moje odczucia dziwne jak na razie to wszystko, ale teksty mają świetne:) Pijana Genowefa wymiatała:D Kocisko też, jak pies ogrodnika, za to Gilda nie przebiera w środkach:D
107:
- Jorge jest niepoważny i dziecinny, zamykać się z Clarą w szafie i wymuszać na niej żeby mu coś tam powiedziała (a poza tym oglądałam ostatnio fragmenty wcześniejszych odcinków tj. kilkunastych i Clara inaczej wyglądała, jakoś tak młodziej, szczuplej, miała włosy wystające spod welonu. A Espe też inaczej miała włosy spod welonu, dłuższa grzywka, bardziej wystawała niż teraz. Co do Clary to niewątpliwie wcześniej wyglądała lepiej, a co do Espe to sama nie wiem kiedy było jej lepiej)
- Espe i Tomas i ich rozmowa w windzie, faktycznie się oddalają od siebie, jest między nimi dziwnie, bardzo dziwnie;/
- Veva jak się zachowywała gdy została sama w gabinecie, albo jak spała z welonem w zębach jak martwy niedźwiedź;)
- Tomas jakie rozdwojenie jaźni, niech Nicolas idzie do Espe, ale nie bo w sumie to Tomas w głębi duszy jest zazdrony o Espe, więc sam pójdzie, ale może lepiej jednak nie i niech idzie Nicolas, eh;/
- Espe jak oglądała ubranka dla dzieci i nagle krzyczała "nie!!! jaki śliczny, chyba się zmieszczę" ;) i znowu "nie!!! jakie śliczne zabawki".
- Tomas "ja też cierpię, nie chcę Cię stracić" OMG <3 jednak on coś czuje. Ale naprawdę jest między nimi dziwnie, aż to czuć, sama nie wiem co teraz o tym myśleć, ale nie podoba mi się to;/
- facet śledzący Jorge i Pedra, na dodatek przyszedł do domu !!!!
- błąd Espe, zakład z Nicolasem, niestety Nicolas miał rację i jak się Espe darła i tłumaczyła Genowefie "może Bóg tak chciał" i oczywiście dalsze rozmowy i wytłumaczenia w których brał udział Tomas, Nicolas wziął na siebie winę, niby ładnie z jego strony, ale po co to zrobił? po co kręci, kłamie i chroni Espe. "miałem pewien dług, ale już jesteśmy kwita" "dziękuję" To dopiero Tomasa zakłuło !!! Przecież nawet nie może wyobrazić sobie Espe z innym mężczyzną, a tu taki Nicolas!
dla porównania Espe i Clara na początku telki: https://www.google.pl/search?q=Esperanza+Mia+Clara&biw=1600&bih=775& source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjG-fi09oTOAhUC_iwKHS_jCsQQ_AUIB igB#imgrc=pu-6Trt8eLzeYM%3A i Clara: https://www.google.pl/search?q=Esperanza+Mia+Clara&biw=1600&bih=775&source=lnms& tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjG-fi09oTOAhUC_iwKHS_jCsQQ_AUIBigB#imgrc=QlRfpMz47kI-SM %3A
- mi się akurat zachowanie Jorge podoba, bo cóż innego może chłop zrobić? próbował po dobroci ale na Clare to nie działało... "lubię Cię przytulać" też fajnie zabrzmiało w jego ustach :D
- śpiąca, pijana Gienka, wymowna mina Espe gdy zobaczyła Jorge, rozmowa na migi :D "wszystko iskrzyło oprócz zdechłej niedzwiedzicy" :D
- haha jak Espe się zachwycała tymi ciuszkami
- "nie chciałem Cię skrzywdzić", "ja też cierpie" - jak słysze to z ust Tomasa to podobnie jak przy słowie szanowac mam ochotę go zdzielić, a to "nie chce Cie stracić" to co niby? wybrał Boga więc niech nie strzela takimi tekstami. Nie pamiętam jak to tam się mówi ale nie można mieć jabłka i zjeść jabłko...
- Eva i Corina na kawce :D
- Gilda chciała się modlić do kamery :D
- a Pedra nie zastanawiało że koleś/ankieter pyta go o imiona i nazwiska, co miałaby niby na celu taka ankieta??
- Gienka do Nicolasa: mówi do mnie Franciszek z Asyżu? :D
- ta końcówka i Espe pomiędzy nimi dwoma....
"zjeść ciasto i mieć ciasto", ale dla zwolenników zdrowej żywności może być i wersja z Jabłkiem;)
no masz rację, Tomas zazdrośnik, Espe śmiesznie między nimi dwoma. No ale przecież teoretycznie Espe jest nowicjuszką, chce poświęcić życie Bogu, nie robią z Nicolasem nic złego, ale Tomas jest o niego zazdrosny. Jak sam mówił, nie wyobraża sobie Espe z innym mężczyzną i nie odda jej innemu mężczyźnie. Dziwacznie między nimi teraz jest.
Jorge faktycznie bierze sprawy w swoje ręce i walczy o Clarę, chociaż ja to bym jej zdrowo przygrzmociła za takie jej zachowania jakie prezentuje. Chociaż niby jest siostrą zakonną i chce nią zostać, a tu Jorge wyznający jej milość itd, to faktycznie niby dla niej niezręczne, ale przecież ona też go kocha.
A Espe z ciuszkami była świetna;) i nie mogę się doczekać, aż się dowiemy co kombinuje ten cały Nicolas!
no właśnie tak myślałam że coś z jedzeniem było w tym :D
haha ja to czasami mam co chwila ochotę komuś tam przygrzmocić :D a co do Clary potrzeba cierpliwości bo nic innego nie pomoże, sama się musi ogarnąć
oj tak tak, ciekawi mnie jak chce wkopać Ortizów
Dziewuszki, może dam Wam bardziej do myślenia jak trochę pospojleruję;/ Nico niedługo przed końcem telki okaże się być winien śmierci Blanki-matki adopcyjnej Espe. Bracia Ortiz będą już wtedy o tym wiedzieli. A wcześniej Espi odkryła, że to niby Maximo i Tomi za tym stoją, bo ich fabryka i wgl.... Ciekawa jestem jak to się dokładnie potoczy:)
Tzn ja generalnie juz to wiem, bo sama sobie spoileruje, chociaz znam tylko glowne fakty, nie znam szczegolow, ale juz nie moge sie doczekac co i jak sie wydarzy dokladnie.
Ale nie wiem co na to dziewczyny, ktore sie pilnuja, zeby sobie nie spoilerowac bo chca na biezaco poznawac fakty:/
"Zdechla niedzwiedzica" i jak Espe oglądała ciuszki dla dzieci to mnie rozwalilo :D
Dziewczyny nie osadzajcie tak Tomasa ze miesza się w tym co mówi i czuje do Espe. To lektor znow źle przetłumaczył po prostu bo jego zdanie brzmiało: "Mnie też boli. Bardzo mnie boli utrata Ciebie", czyli tak jakby czas przeszły. A nie ze nie chce cie stracic, niby niewielka zmiana ale caly sens zmienia. Tak samo jak Espe na końcu tej sceny z Nicolasem i oglądaniem ciuszkow krzyczała "Noooo" to nie chodziło jej o zabawki tylko smoczki takie dla niemowlaków. Nie wiem czemu ten lektor tak to zmienia.
Juz wczesniej byl temat lektora i faktycznie, daleko mu do idealu:/ nie wychwycilam tych tych o ktorych piszesz, ale faktycznie, to zmienia sens.
zobaczcie jakie zdjęcie obsady znalazłam: szok widzieć siostryczki nie w habitach !!!
https://www.google.pl/search?q=Esperanza+Mia+Clara&biw=1600&bih=775&source=lnms& tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjG-fi09oTOAhUC_iwKHS_jCsQQ_AUIBigB#imgrc=s5gHRCfRXIPOjM %3A
też mnie to zdjęcie zszokowało, ale po wpisaniu w google stwierdzam że to jakiś błąd, albo jakaś inna Mónica Cabrera...
bo to nie Juana, nie wiem kto to robił tj. wklejał zdjęcia, ale jawnie się pomylił. Ale pozostali, a zwłaszcza siostrzyczki SZOK.
Natknełam się na Gienke w filmie " Dzikie historie "
Ogladalam go ,ale nie skojarzyłam tej aktorki.
Tam wyglądała tak
http://www.filmweb.pl/person/Rita+Cortese-61867/photos/516878
108:
- Tomas jest bardziej uparty niż Espe;p
- Espe zastanawiająca się czy Nicolas nie zrobił dla niej zbyt wiele, ja też się zastanawiam, to jest już nas dwie ;) ale Nico takimi drobnymi krokami zyskuje sympatę Espe.
- rozmowa Tomasa i Gato "jestem zazdrosny o związek Esperanzy z Nicolasem, czuje się jak idiota, bo wstyd mi za to jak się zachowuje, sa bardzo blisko siebie (z tą bliskością bym nie przesadzała, jeszcze do wczorajszego odcinka Espe nienawidziła Nicolasa, była wredna itd dopiero wczoraj jakaś tam nić porozumienia wwywiązała się między nimi przez tą fundację, pudła, zakład, wstawienie się za Espe i wzięcie winy na siebie) nienawidze tego stanu, ale go nie kontroluję, daje jej wolność" oj Tomas, Tomas, Tomas... kocha, nie kocha, kocha, nie kocha, kocha;>
- Espe podeszła do Tatiany i od razu buziak, jaką oni wszyscy mają mentalność, taką swobodę, ciekawe.
- "bo nie masz nic do roboty i marzyłaś, żeby tu wrócić" oj ta Eva.
- "nigdy nie musiałaś się chować przed kimś, albo przed czymś?" oj Tatiana uderzyła w czuły punkt Espe.
- Lola ma jakieś duże biodra i uda, co nie?? dzisiaj w tym czarnych leginsach i jakiś czas temu w szarych jeansach.
- Espe ma tajemnice z Nicolasem przed Tomasem!!! o matko, ale dziwacznie! przecież zawsze Espe z Tomasem trzymała sztamę, on ją krył, to mu wierzyła i szukała wsparcia i pomocy. A tu tak. O matko, ale naprawdę dziwnie !!!
- Alicja jest niemożliwa trzymając sztamę z Clarą, aż nie mogę się nadziwić. Podobnie jak "związkiem" Eva - Corina.
- Loli jak było przykro słuchac rozmowy telefonicznej Tatiany z mamą.
- próba Evy i Gildy, niemożliwe były z tym spieraniem się o salę prób, minami, wyzwiskami itd.
- "usprawiedliwiasz kłamstwo, bo wszystko się udało?" "tak" oj Espe... no i jej rozmowa z Tomasem, znowu Tomas ją opier***dziela, mówi, że zachowuje się jak nastolatka, ale Espe potrafi jakoś z tego wybrnąc, zagadać go, przegadać, rzucić śmieszną anegdotę. No ale jaką akcję Tomas zrobił z tym przyjęciem rezygnacji Espe;/
- Maximo jaki ma ulubiony serial - "remake ptaków ciernistych krzewów" !!! Świetne określenie!
- NICOLAS TO PSYCHOL!!! chce załatwić biskupa Ortisa, Espe ma być jego żoną, chce ją dla siebie! OMG!!! ale jak dobrze, że to się wydało teraz, w sensie, że widzowie teraz to wiedzą. Bo pewnie bohaterowie telki dowiedzą się za wiele, wiele odcinków. o Boże. Nienawidzę Nicolasa !!!
Tomas tak sie zachowuje bo mysli ze w ten sposob sie od niej odsunie no i ona od niego... ale Nie tędy droga... a co do Nicolasa to wiedzialam ze ta menda cos kombinuje: \ za bardzo milusny jest i kazdemu wchodzi w d...:D
no i własnie ich takie zachowanie... tj. Tomasa i Espe... sama nie wiem, faktycznie chcą się od siebie oddalić, ale ja aż czekam momentu kiedy nie wytrzymają i pokażą co nadal do siebie czują.
A tak w ogóle dzisiaj Tomas podczas rozmowy z Gato wyglądał ciasteczkowo ;)
mi się jeszcze podobało jak stanęli koło siebie gdy Tomas nakrył Espe z tą dziewczyną
Niedlugo nastapi przełom tyle moge zdradzić: D bedzie gorąco hihi a Tomi to mi sie zawsze podoba tym bardziej w zaroscie mmm
przełom?? o matko, teraz to ja już się nie doczekam i nie wytrzymam. Napisz mi na priv oc masz na myśli, żeby nie spoilerować tutaj !!!
Zaprosilam Cie do znajomych i chyba najpierw musisz przyjac moje zaproszenie zeby wyslac wiadomosc. No chyba, ze tutaj tak ogolnie potwierdzisz moje przypuszczenia, ze chodzi Ci o to, ze Clara wreszcie wyzna prawde?? Bo tak sie domyslam, a jezeli o cos innego to zeby nie spoilerowac to lepiej na priw.
A co do Clary to nastapi to w cos okolo 120 odcinka jakos o ile dobrze pamietam czyli niedlugo: )
Dzieki!!! Juz wiem o co chodzi, widzialam to juz na youtubie:) az sie nie moge doczekac. Ale to chyba bedzie po akcji z Clara?? Z tego co wywnioskowalam z filmikow na youtubie.
Zgadza się... ale watek ich jakos najbardziej mnie interesuje hehe widze ze tez spojlerujesz ostro; D
Owszem;) zazwyczaj tak robie, a pozniej zaluje bo juz wiem co bedzie i na biezaco nie mam niespodzianek, ale ciekawosc jest silniejsza:p ale nie wiem dokladnie co i jak, co z czego bedzie wynikalo i jak to sie potoczy wiec ciekawa jestem bardzo i ogladam biezace odcinki z wielkim zainteresowaniem:)
No i mnie oczywiscie watek Espe i Tomasa tez najbardziej interesuje. :)