PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98599}

Nieustraszony

Knight Rider
1982 - 1986
7,1 18 tys. ocen
7,1 10 1 17756
7,0 4 krytyków
Nieustraszony
powrót do forum serialu Nieustraszony

Efekty

ocenił(a) serial na 3

a ten serial caly czas bedzie miał takie kiepskie efekty czy moze potem bedzie troche lepiej??

ocenił(a) serial na 8
mihle

A dlaczego tak sądzisz co konkretnie masz na myśli??

ocenił(a) serial na 3
Spider1990

Chodzi mi tu o te kraksy beda jakies efektowniejsze w pozniejszych odcinkach?? bo np ta scena z tym Karrem spadajacymz urwiska to byla masakra:(

ocenił(a) serial na 10
mihle

Film ma już swoje lata ale należy my się szacunek ;D

ocenił(a) serial na 10
mihle

Ja mam 31 lat juz Pierwszy raz ogladalem Nieustraszonego pod koniec lat 80-tych na RTL Plus (obecnie RTL Television) niemieckim kanale. Tak samo Druzyne A i Airwolfa tam poznalem a na SAT 1 (niemiecki)lecial MacGyver.Bylem zafascynowany tymi serialami. No jeszcze Street Hawk (jastrzab atakuje lub uliczny jastrzab) o motrorze. Do Nieustraszonego i owych wyzej wymienionych seriali czuje szacunek.Jak na tamte czasy bardzo dobrze nagrane bez jakichs tam (moim zdaniem) komputerowych efektow.Wszystko wyglada naturalnie.Jak ktos chce poczytac o Nieustraszonym to niech wejdzie na strone www.knight-rider.pl. To byla meczaca praca.Z tylu siedzial kaskader kierowca ktorego nie bylo widac jak KITT sam jezdzil.A co do efektow mysle ze nie sa takie najgorsze.Tak wiec jesli wczesniej nie widziales tego serialu bo jestes mloda osoba moze tak wiec tez moze nie rozumiesz do konca klimatu lat 80-ych i dlatego Twoim zdaniem efekty sa slabe.Serial byl naprawde droga produkcja przeznaczona poczatkowo ma rynek amerykanski.Sami tworcy nie spodziewali sie takiego obrotu sprawy.Najlepsze sa 1 i 2 seria.3 i 4 to juz polowa tego.Wiecej szczegolow na tej stronce

ocenił(a) serial na 3
mirolop

Znaczy niektore efekty mnie poprostu przerazaja i pytam czy ten serial bedzie mial w pozniejszych sezonach wiecej efektow?? chodzi mi tu o jakies kraksy itp bo w pierwszym sezonie trza przyznac jak narazie jest cienko z efektami co prawda skoki samochodowe sa efektowne ale jest duzo poscigow samochodowych ktore koncza sie poprostu zatrzymaniem samochodu...co to efekt? :(:(:( mam nadzieje ze w pozniejszych sezonach beda rozbijac wiecej samochodow...pytam bo ja dopiero teraz zainteresowalem sie tym serialem pozdro :)

ocenił(a) serial na 10
mihle

Nie za bardzo rozumiem co masz na mysli piszac slowo "efekt". Czy chodzi Ci o efekty specjalne zastosowane w filmie? Czy o efekty (funkcje) K.I.T.T-a ? To nie jest film w ktorym samochody sie tylko rozbijaja bo nie o to tutaj chodzi. Jesli liczysz tylko na to ze samochody sie beda rozbijac to niestety musze Cie zmartwic Wieksza krakse bedzie mial K.I.T.T na poczatku drugiej serii bedzie to odcinek poltarogodzinny o tytule Goliath gdzie K.I.T.T bedzie powaznie uszkodzony i bedzie konioeczna naprawa.W sumie K.I.T.T ucierpi ze 4 razy w calym serialu.W jednym z odcinkow beda go robic praktycznie od nowa bo wpadnie do zracego kwasu.Na poczatku 4 serii bedzie mial odkrywany dach i funkcje Super Pursuit Mode. Wszystko o serialu i streszczenia odcinkow sa dostepne na http://www.knight-rider.pl/

ocenił(a) serial na 3
mirolop

Tak chodzi mi tu o kraksy...ten serial powinnien sie skupic na efektownych poscigach i kraksach...:):):)