Co czeka widzów w nowych odcinkach? Marcin Kaszuba będzie przechodził rehabilitację po wypadku,
ale to nie koniec jego kłopotów. Marcin Biczyński, niedoszły partner Igi, złoży na niego skargę w biurze
rzecznika dyscyplinarnego, a w sieci pojawi się kompromitujący Marcina film. W życiu Kaszuby pojawi się
także 16-letnia kuzynka, uciekinierka z domu.
Z Francji tymczasem powróci Aśka. Krzysiek tymczasowo wyprowadzi się od Igi, ona sama zaś postanowi
iść na studia. Pozorny spokój w życiu Igi zakłóci pojawienie się ojca Helenki, pierwszego męża Igi, który
niespodziewanie zacznie interesować się córką. Co wyniknie z tych zawirowań w życiu bohaterów "O
mnie się nie martw" i jakie perypetie czekają ich w drugim sezonie? Odpowiedź na antenie TVP2 już
wiosną 2015 roku.
źródło: interia, od iszani_filmweb
Zakładam oddzielny temat :)
aż dziwne, że na jednym ze zdjęć(dawniej dodanych) Marcin tańczy z Oliwką, mimo że Krzysiu też występuje
Może miał przyjść tata Oliwki i i Helenki i występować, ale Filip nie przyszedł i żeby nie było przykro Helence występował Marcin za jej tatę, tylko skąd się na tym przedstawieniu wziął
no tak, tylko że na jednym ze zdjęć był pokazany taniec Marcina z Oliwką..ale z tymi zdjęciami wiadomo jak jest: część z planu, część z serialu, a część w zupełnie innej sytuacji
Wywiad z Pawłem Domagałą, sceny w tle chyba z samego planu, nie serialu. Chyba będzie grał na klawiszach
http://omniesieniemartw.tvp.pl/wideo/historia-jednej-roli-19762986/
ciekawe,czy Krzysiek wystąpi w tych ciemnych okularach ;)
ciekawe też jaki to serial kryminalny ...może 'Nowa' ,gdzie grała zresztą siostra Joanny Kulig
Oglądał ktoś program 'Tak to się robi' o serialu? :)
Widziałam... i tak. Głównie były takie migawki z serialu i rozmowa z aktorami o kreowaniu postaci, ale mignęła scena przytulenia się Marcina i... Magdy pod kancelarią. Asia rozmawiała już z złamaną nogą (ale miała ładny pastelowy żakiet <3), Stefan wspomniał znowu o ojcu, że się pojawi (i gdzieś pod koniec z daleka był pewien mężczyzna na schodach do kancelarii- może to on?). I w sumie nic więcej konkretnego.
Magda z Marcinem się przytulali? Że co? :o To było jakieś takie czułe, w stylu Igi i Marcina, czy nie dało się zauważyć?
Tak jakby Marcin Magdę pocieszal (ona płakała - znaczy ściemniała, że jej źle) - coś takiego. Chyba, że się pomyliłam bo to szybko kamera poszla. XD
Ale nie było to w stylu Igi i Marcina, poza tym nie pokazali jego perspektywy, tylko Magdy.
Hah, to na pewno popłaczę się w tej scenie ze wzruszenia nad jej biednym losem :D Kurcze, albo ona tak dobrze udaje, albo Marcin jest taki ciemny i nie myśli przy niej w ogóle. Chcę zobaczyć jego minę, gdy dowie się o tym całym zakładzie i o reszcie, bo zakładam, że to wszystko wyjdzie na jaw. Pora by się ogarnął i to porządnie, może i taki pstryczek w nos się mu przyda i wyjdzie mu na dobre.
Tak się zastanawiam, o co może chodzi z rodzicami Marcina.. Magda coś mówiła, że pamiętam jak na zajęciach z cywilnego Marcin powiedział, że kiedyś będzie takim adwokatem bez skrupułów jak swój ojciec. Czyli może być tak, że jego ojciec to taki zimny drań, dla którego najważniejsza jest sprawiedliwość, nawet w imię zasady po trupach do celu, a bez znaczenia jest krzywda jaka dzieje się innym... Może z tym wiąże się jakieś przykre dla Marcina zdarzenie, przez które zerwał kontakt z ojcem.
A Magda faktycznie, jaka tu bidulka taaa... A potem pewnie jak tylko Marcin zniknie z pola widzenia, to będzie się śmiać z dumą pod nosem, jak w 8 odcinku...
A mi jeszcze jeden pomysł przyszedł do głowy... Marcin dawno nie widział sie z rodzicami wiec tak na prawdę nie wie co oni planują ani czym sie obecnie zajmują. Jak powiedział w 6 odcinku 1 sezonu ojciec pochodzi z Krakowa bo tam dziadkowie zostali przeniesieni po powstaniu i może dziadkowie Marcina byli przedwojennymi właścicielami kamienicy Igi i teraz ich synek chce ja odzyskać i będzie współpracował z Laskoniem i naszą ulubioną Madzią
Co do tego że rodzina Marcina może się okazać właścicielami kamienicy to się zgadzam ale nie co do tego że Marcin będzie próbował ją odzyskać wiedząc że Iga tam mieszka. Jeśli już to myślę że wda się w tej sprawie w ostry konflikt z ojcem i pomoże Idze (choć nie wykluczam że na początku może nie wiedzieć że chodzi o kamienicę Igi).
Szykuje się zapewne kolejna intryga Magdy przytula się do Marcina pod kancelaria pewnie żeby zobaczyła ich Iga
Głosujcie na Stefana ;D
http://www.filmweb.pl/news/ANKIETA%3A+Wybierz+z+nami+TOP+20+najprzystojniejszych +polskich+aktor%C3%B3w.-111033
Na bramie kancelarii Zarzycki&Kaszuba ciekawe czy to nie chodzi o ojca Marcina to nie dość że mają konflikt to jeszcze będą razem pracować czy zmieni się atmosfera w kancelarii???
Jeszcze dziwniejsze jest to, że w 1 sezonie było Zarzycki&Zarzycki, powiem Ci, że spostrzegawcza jesteś, bo ja nawet nie zwróciłam uwagi ;)
Ciekawe jaki będzie ojciec Marcina, mi się wydaję, że przyjedzie w interesach, więc tu może chodzić o kancelarie właśnie, bo skoro nie interesował się synem przez bodajże 5 lat ( tak mówił coś Marcin w 1 sezonie) to tak nagle się nim zaczyna interesować ? Dziwne to to wszystko :/
Zarzycki&Kaszuba pojawiło się na filmiku w tvp info z planu omsnm i Krzysztof Stelmaszczyk wychodził z kancelarii pewnie zagra ojca ???
O kurcze a ja tu widzę na samym początku tego filmiku że Marcin się przytula z Magdą ehh.. To będzie z nich jednak para :/
Kurcze, mi jakoś tak cały czas w tą parę się nie chce wierzyć. To czułe zdjęcie Igi i Marcina wskazywałoby na to, że się pogodzą...rany, w tamtym sezonie tez tak było, że tak dużo niewiadomych, te zaręczyny, Biczyński itd, a tak naprawdę to się dopiero w 13 odcinku wyjaśniło. Teraz pewnie też tak będzie, że zakończenie z przytupem.
Mi się sytuacja Igi i Marcina kojarzy z piosenka ''I loved you''
Wstawiam tekst po polsku, może nie tylko mnie ich przypomina
Kochałam cię, kochałam cię, kochałam cię x3
[Zwrotka 1]
Po prostu kolejny dzień
Nie stojąc ci na drodze
Więc jestem sama
Całkiem sama, o, oo tak
Po prostu kolejny tydzień
W którym prawie nie rozmawiamy
Ale się trzymam
Przestań traktować mnie tak źle
[Wstępny refren]
Daj mi swoją miłość, daj mi swój umysł
Daj mi swe pocałunki, daj mi trochę czasu
Bo nie mogę żyć w kłamstwie
Gdy moje serce oddala się od twojego życia
Daj mi swą miłość, daj mi trochę wytchnienia
Daj mi swe pocałunki, daj mi powód
Bym chciała zostać
Chcę wrócić do dnia, w którym cię kochałam
[Refren]
Kochałam cię bardziej, kiedy nie miałeś pieniędzy
Bardziej, mówiłam, że cię kochałam cię bardziej
Kotku, wszystko czego potrzebuję
To więcej czasu i więcej rozumu
Kochałam cię bardziej, każdy dzień był słoneczny
Wtedy gdy myślałam o tobie więcej
Kochanie, wszystko czego potrzebuję
[Zwrotka 2]
Nie każ mi cię zmuszać byś został
Niewiele mnie będzie ok
Wyjdź za drzwi
o, oo
Myślę, że czas, bym znalazła takiego faceta
Na którym będę mogła polegać dniem i nocą
Który będzie przy mnie, kochanie
I który będzie prawdziwym mężczyzna dla swojej ukochanej
[Wstępny refren]
Daj mi swoją miłość, daj mi swój umysł
Daj mi swe pocałunki, daj mi trochę czasu
Bo nie mogę żyć w kłamstwie
Gdy moje serce oddala się od twojego życia
Daj mi swą miłość, daj mi trochę wytchnienia
Daj mi swe pocałunki, daj mi powód
Bym chciała zostać
Chcę wrócić do dnia, w którym cię kochałam
[Refren]
[Łącznik]
Mogłabym odejść, odwrócić się plecami
Ale nie potrafię, o nie, nie potrafię tego zrobić
Kochałam Cię bardziej niż tylko to co na koncie
I to jest fakt, i to jest fakt
Odpuść, kiedy wrócisz do domu
Daj mi swe serce, daj mi swą duszę
Tak jak kiedyś, uszczęśliwiałeś mnie
Odpuść, daj mi swe zaufanie, pasję, daj mi swoją
miłość
Bym chciała zostać, chcę wrócić do dnia
[Refren]
To więcej czasu i więcej rozumu x2
W pewnym artykule z super seriali na temat Konkursu Tatusiów, w którym będzie występować Marcin jest napisane o tym, że Iga go nie będzie bronić itd , ale końcówka jest ciekawa
"Co będzie dalej z Igą i Marcinem? Mecenas sprawdził się w roli ojca jej córek. Iga rozważy jego kandydaturę na trzeciego męża? Wszystko okaże się w ostatnim odcinku 2 sezonu ''O mnie się nie martw''
Czyli można się spodziewać wszystkiego w ostatnim odcinku, pewnie znowu będzie taki jakiego się nie spodziewałyśmy. To ostatnie zdanie jest jakiejś takie podejrzane.Już się zaczynam bać co tam wymyślą xD
Jutro ukaże się "Świat Seriali" to będziemy wiedziały więcej. Ostatnio omawiali wątek Poli Wójcik z odcinka 10. Teraz może coś więcej dadzą z tego odcinka, też na pewno z 11, a może 12. Bo na finał to jeszcze nie liczę. Ostatnio na fb OMSNM dają skany dwa - trzy później po ukazaniu się numeru. Może redakcja czasopisma się poskarżyła, że sprzedaż obniżają. Trzeba będzie pójść do kiosku przeczytać.
W ogóle w tym tygodniu powinno być więcej nowych zdjęć w internecie bo ciągle zdjęcia ślubne się kiszą i nic więcej.
Tak bym chciała żeby w trzecim sezonie pokazali Igę tak żeby wszystkim dech zaparło,wyciszona,uśmiechnięta,żeby każdy klient kancelarii,patrzył na nią z podziwem i się zastanawiał jak to możliwe żeby taka kobieta pracowala na takim stanowisku a Kaszuba by zieleniał na kazde spojrzenie innego faceta.A nasza Igunia radosna,grzeczna,ale tak obojętna że Kaszuba nie może spać po nocach,bo o niczym innym nie może myśleć,i tak do czasu aż by jej nie powiedział TAK Z OGNIEM CO CZUJE
Czytasz mi w myślach, w 100 procentach się zgadzam z twoją opinią, jeszcze gdyby znaleźli jej jakiegoś faceta, ale nie mam na myśli takiego jak Biczyński lecz taki ułożony, który wie na czym stoi i chce ułożyć sobie życie z Igą, żeby byli rodziną i najlepiej mogliby zrobić żeby Iga miała za niego wyjść za mąż Żeby w końcu Marcin za nią latał, a nie Iga żeby pokazała, że da sobie radę w życiu bez skromnej osoby Marcina, który jest niezdecydowaną ciepłą kruchą, bo przecież powiedział w 1 sezonie, że nie chodzi o dzieci Igi tylko o jej męża...w zasadzie byłego, chodzi o Krzysia oczywiście, teraz Krzysiek się wyprowadził, więc w czym rzecz ? Jest niezdecydowany po prostu, nie jest pewien/nie potrafi się przyznać co do uczuć do Igi, coś do niej czuje, ale co? Musi sam zdać sobie sprawę, ale Iga przecież nie będzie no przynajmniej nie powinna na niego czekać w nieskończoność A co do tego ślubu, to mogłoby być tak, że Marcin w dniu ślubu lub kilka dni przed uklęknąłby przed Igą i wykrzyczał, że ja kocha, że jest dla niego najważniejsza i że nie pozwoli jej wziąć ślubu, bo chcę żeby Iga była tylko jego *.* (niestety, takie rzeczy tylko w snach)
Myślę, że taki scenariusz nie wchodzi w grę. Kiedy Iga może kiedyś zdecyduje się na ślub, to na pewno z miłości i nie porzuci kolejnego faceta dla Marcina. Jeśli połączą Igę w kolejnym sezonie z nowym lepszym Biczyńskim, to na miejscu Kaszuby nie czekałabym już ani chwili. W innym przypadku będzie pozamiatane i mu tylko na deser zostaną takie Gadomskie;P
Może słowa Marcina podczas tańca z Igą na weselu,o metamorfozie to wskazówka na przyszły sezon,że z chęcią na to popatrzy?
Szkoda że scenarzystki nie wykorzystują umiejętności wokalnych Joasi taką piosenkę mogłaby zaśpiewać Iga w barze u Adama jakieś przegląd młodych talentów bo Marcin stepuje gra na pianinie śpiewa Krzysztof też śpiewa a nasza biedna Igunia ma tylko ze ścierka biegać dali jej możliwości zanucenia coś z Chopina ale tylko w łazience i przy dziewczynkach.
Stenia, absolutnie się zgadzam. Asia (tudzież Iga;)) przecież pięknie śpiewa i też bym chciała, żeby w serialu zrobili z tego użytek, nie wiem... Ona gdzieś coś nuci czy jakiś występ, a tu Marcin przez przypadek nawet usłyszy.. <3
Będzie 3 sezon: "Zdjęcia do 3 sezonu zaczną się w połowie czerwca - to już pewne. Scenarzyści pracują nad odcinkami, zobaczymy, co będzie z Beatą pozdrawiamy!" Źródło: Fanpage Marty Ścisłowicz