Co czeka widzów w nowych odcinkach? Marcin Kaszuba będzie przechodził rehabilitację po wypadku,
ale to nie koniec jego kłopotów. Marcin Biczyński, niedoszły partner Igi, złoży na niego skargę w biurze
rzecznika dyscyplinarnego, a w sieci pojawi się kompromitujący Marcina film. W życiu Kaszuby pojawi się
także 16-letnia kuzynka, uciekinierka z domu.
Z Francji tymczasem powróci Aśka. Krzysiek tymczasowo wyprowadzi się od Igi, ona sama zaś postanowi
iść na studia. Pozorny spokój w życiu Igi zakłóci pojawienie się ojca Helenki, pierwszego męża Igi, który
niespodziewanie zacznie interesować się córką. Co wyniknie z tych zawirowań w życiu bohaterów "O
mnie się nie martw" i jakie perypetie czekają ich w drugim sezonie? Odpowiedź na antenie TVP2 już
wiosną 2015 roku.
źródło: interia, od iszani_filmweb
Zakładam oddzielny temat :)
to jest ta fotka
http://images67.fotosik.pl/456/c9402e9155786fe0.jpg
czyli zaraz ze szpitala poszedł do Igi , czyżby chciał zrobić jej niespodziankę ?..., bo chyba go odwiedzała w szpitalu i była na bieżąco ...mogła go przywieźć
albo w szpitalu znowu się pokłócili
a może Marcin wrócił z kuracji za granicą , rodzice mu załatwili , hmmm
czy to ta fotka
http://images70.fotosik.pl/453/090c8b13f77114ff.jpg
dzieje się chyba w domu Igi, hmm
To jest zdjęcie z domu Igi. Z tyłu za jej plecami jest bok regału i przypięty do niego rysunek dziecięcy. Ale ten stół , lampa nie pasuje mi do pokoju dziecięcego, tam z tyłu było łóżko piętrowe z drabinką na pierwszym planie . Tu tego nie ma. Taki obrus Iga miała w kuchni. Ale tam nie było widać regału. Stół i lodówka tylko.
tak:) to chyba jest u Igi w domu i tam chyba siedzi Kaszuba jeśli dobrze widze
Też rozważałam taką opcję. Pozbyła się Krzyśka i od razu przemeblowała mieszkanie :). No, szybka jest. Szkoda, że Marcin jest mniej zdecydowany. Z drugiej strony to prawnik z perspektywami bez obciążeń życiowych, To Iga w tej relacji nie ma nic do stracenia. Nie może grać niedostępnej dziewczyny z dobrego domu. Taka okazja może się już jej nie trafić. Dlatego teraz rozumiem jej wyłożenie kart na stół. Chociaż na początku to głupio wyglądało. Dzisiejsi faceci nie chcą i nie muszą się żenić..
no,tak Iga pozbyła się Krzyśka, Marcin zerwał z Aśką...teraz sytuacja wygląda lepiej dla Igi ...w sumie to Marcin zrobił jednak pierwszy krok , ale Iga mogła poczekać z deklaracjami dopóki Marcin będzie wolny, co w końcu nastąpiło...a ona jak gdyby nigdy nic próbowała uwieść chłopaka swojej szefowej !...i w tej rozmowie z Aśką w 13 odc był jednak taki zgrzyt ...Iga ,taka prawa osoba nie była z Aśką szczera i nie targały nią wyrzuty sumienia...była tylko zła na Marcina, że ją odrzucił
ciekawe jaką minę będzie miała Asia, gdy dowie się ,że Marcin kręci jednak ze szprzątaczką ;)
Iga nie traktowała tej pracy poważnie, wobec tego nie bała się Aśki. Wobec niej nie miała skrupułów , bo Jako doświadczona osoba wiedziała, że związki nie są dozgonne i można sobie różne rzeczy przyrzekać. Wiedziała, że Aśka jest młoda, ładna, ustawiona znajdzie kogoś innego, związek z Marcinem trwał krótko, Marcin to kobieciarz, a Aśka jest jedną z wielu. Poza tym relacja ta była podtrzymywana przez fakt, że Marcin pracował u ojca Aśki. Poza tym to on pierwszy zaczął, chociaż jego reakcja była spontaniczna, bezrefleksyjna, zafascynował się odmiennością i pocałunkiem chciał pocieszyć Igę, a nie wyrazić głębokie uczucie.
żeby nie było...ja jestem jak najbardziej za, jeśli chodzi o związek Igi z Marcinem, ale trzeba szanować też inne osoby ...w końcu i tak oboje są wolni i teraz mogą myśleć o sobie poważnie ...czyli powinno być tak, że Marcin kończy związek z Asią i zaczyna starać się o Igę...a Iga cierpliwie czeka ;P
tylko problem z Marcinem był taki, że on sam nie wiedział czego chce...jak to się mówi ,chciał zjeść ciastko i mieć ciastko, o ;D
okoliczności im także sprzyjały :D
Iga nie liczyła się z Aśką, bo czuła że związek Marcina z nią jest raczej powierzchowny. Dopiero po oświadczynach zaczęła bardziej ją respektować. Miała zresztą Biczyńskiego.
Tak jak piszesz Marcin chciałby mieć obydwie, bez zbędnych deklaracji. A w ogóle los im sprzyjał.
Często ludzie są uwikłani w związki i zaczynają nowe. Samo życie...
no, Iga nie miała Biczyńskiego ,tak jak Marcin Aśkę, he,he ;)
i całe szczęście ;)
co do życia ...to ja myśle, że jednak trzeba zakończyć poprzednie związki jeśli coś nam nie pasuje, to się zawsze mści ...piszę to z własnych doświadczeń ,niestety ;)
w sumie to Marcin sam nie zakończył związku z Asią ...teoretycznie ma ciągle drogę otwartą...chociaż to, co wydarzyło się po porwaniu Igi wiele zmieniło w priorytetach Marcina i tutaj na szczęście zapunktował, bo szczerze mówiąc na miejscu Igi mocno zastanawiałabym, się nad związkiem z mecenasem, po tym jak wybrał Asię..no,nie wiem , hmmm
Widziałyście nowe zdjęcia na fanpage'u OMSNM? Serial będzie miał godną reprezentację w spocie świątecznym Dwójki :D
No,no przystojny ten Kaszuba.....Fajną ma tę wizytową marynarkę. Ciekawe kiedy będą puszczać te życzenia. Już nie mogę się doczekać. Iga w pomarańczowej sukience. Życzenia pisane jak dla niej. Krzyki dzieci itp. Czy to inwencja własna Joanny Kulig czy tylko do odczytania?
Dwójka do życzeń zaprosiła swoje największe gwiazdy. Na pewno Zielińskiej nie będzie.. Chociaż może ostatkiem sił... he he, he... W spocie pojawia się Żebrowski, ktoś napisał że to tatuś. Chyba nie...Swoją drogą teraz do występów w OMSNM będą pchali się wszyscy.
ja też jeszcze nie trafiłam na te życzenia...ciekawe, czy aktorzy omsnm będą brali udział w zajawkach reklamy TVP2
a tu fotka z fanpage'a Stefana Pawłowskiego
http://images67.fotosik.pl/471/bd5baffb820e4791.jpg
to chyba ta kuzynka, Karolina, ale nie kojarzę aktorki...chyba jakaś amatorka...ładna ;)
Joanna Kulig już była z życzeniami i dzisiaj widziałam Zielińską :) Ale Stefana chyba jeszcze nie było :>
Karolina, w tej roli właśnie Wiktoria Gąsiewska, kuzynka Marcina bez zapowiedzi zjawi się w jego mieszkaniu.
Nie znam tej aktorki ale ze zdjec na internacie to znow jakas niebieskooka blondynka. Juz mogliby jakos zroznicowac z tym wyborem aktorow. Co wy na to?
A ona nie grała przypadkiem w rodzince . pl ? Dziewczyna Kuby to chyba była?
Mogliby dać jakąś brunetkę, tylko Ewa w sumie tam jest brunetką, a tak to same blondynki ;D
Dokladnie o to mi chodzilo. Ona ma bardzo podobna urode do Aski. Sliczna ale za bardzo podobna no i Iga tez jest blondynka. Mogliby dac kogos o troche innej urodzie. Zreszta jak jest napisane na swiecie seriali to ona niby ma miec dziecko? Przeciez ona tak mlodzitko wyglada. Choc w dzisiejszych czasach...
Marcin i Krzysiek też blondyni ;)
Mi się wydaje, że oni coś pokręcili z tym niby dzieckiem kuzynki. Był jakiś wywiad o tym, że ona będzie zbuntowana, a Iga jej powie, że ona nie miała czasu na imprezy, bo wcześnie została mamą. I tu chodziło o to, że Iga została wcześnie mamą, a nie kuzynka, tylko chyba ktoś nie do końca zrozumiał.
grała w 'Katyniu' , dziecko Maji Komorowskiej ,czyli Anny ;)
a to fotka z serialową Helą
http://images69.fotosik.pl/515/c14c29d0f40d169a.jpg
http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-joanna-kulig-zdra dza-iga-bedzie-walczyc-o-milosc-marcina-wywiad_502575.html
Czyli będzie spory przeskok czasowy ;)
http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/news-o-mnie-sie-nie -martw-iga-pojdzie-na-studia-i-pozna-nowego-fa,nId,1587378
i dobry jest ten komentarz, żeby Kaszuba się ogarnął i zawalczył wreszcie o Igę ;)
i t o jednak ta sekretarka ,będzie się mściła ,chyba za tą żmiję
a ten Fidusiewicz niech spada ;)
Ten Fidusiewicz tak przy Idze wygląda zbyt młodo jakoś mi nie pasuje do niej wizualnie.
Kojarzę go z jakiś ról licealisty, coś takiego. Ewidentnie za młody dla Igi, wygląda szczeniacko i to pomimo tego, że był w garniturze. Ale się zdziwiłam, gdy zobaczyłam, że Fidusiewicz jest o rok starszy od Pawłowskiego. Kto by pomyślał. I mają mieć romans? Może z jego strony fatalne zauroczenie, w końcu Iga to zgrabna blondynka z dużym cycem :) a on młokos.
http://superseriale.se.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-2-sezon-adam-fidusiewicz- w-o-mnie-sie-nie-martw-nowa-miloscia-igi-maleckiej_506574.html
Czyli szykuje się coś poważnego Marcin pójdzie na dalszy plan jak mają być razem to pewnie dopiero pod koniec sezonu.
Nie przywiązywałabym wielkiej wagi do tej rzekomej "nowej miłości Igi", zapewne to taki tytuł na wyrost, żeby przyciągnąć uwagę i zachęcić do przeczytania artykułu.
Ale Marcin właśnie na pewno będzie zazdrosny o tego gościa, can't wait ;D
Wykrakalam tego Wilka. Ciesze sie ze bedzie znow troche zamtetu i nie beda ze soba tak chop siup. Chcialabym aby teraz Marcin sie troche postaral i troche pozazdroscil. Tylko ten Fidusiewicz to chyba bedzie typ takiego co to lata za kieckami i czaruje panny a juz ma kogos na boku albo lubi sie zabawic. Tak wyglada ze zdjec na takiego. Choc pewnie tez pewnie na poczatku nie bedzie to takie jednoznaczne (jak to bylo w przypadku Biczynskigo).
A tak na marginesie, to w co ten Marcin jest ubrany?? Ta niebieska koszula wcale mu nie pasuje.. a juz nie wspomne do tego niebieski krawat. Ochyda.
Ze zdjęć rzeczywiście na takiego wygląda flirciarza ciekawe czym tak ujmie Igę ,że szybko się zaprzyjaźnią?
Kolejny po Marcinie co nosi garnitury pewnie na dłużej zabawi w serialu.
Co do Marcina to zgadzam się wole go w białych koszulach w tej niebieskiej jakoś niespecjalnie wygląda ,a propos twarzy to chyba przybrał kilka kilogramów.
Rzeczywiscie, tez to zauwazylam. Student w garniturze, dobre. On musi juz gdzies pracowac bo studenci, ktorzy zyja studenckim zyciem i akademikiem tak sie nie uberaja.
Ciekawe co to za studia, mam nadzieje ze nie jakies ekonomiczne.
I tez jestem zdecydownie za bialymi koszulami i bardziej wyszukanymi krawatami. Moze to taka metamorfoza po wypadku i postanowil mniej sie przykladac do wygladu? Ubiera sie jak Tomek w pierszym sezonie. A szkoda.
też myślę , że po wypadku zmienią mu się priorytety ...obmyśla jak tu zdobyć Igę, a tu bach ...Robercik może mu ją sprzątnąć sprzed nosa...niech się oświadczy ,he,he ;)
W grudniu pokazali zdjęcia w niebieskiej koszuli to był już wtedy lament na forum :) Nie pasuje mu zupełnie. Dali mu taki zimowy ciężki look. Kaszuba to wymoczek nie pasują mu kontrasty, czernie podobnie jak Idze (też zdjęcia z tego okresu - mocno niebieski żakiet i duże pasy). Tylko biała koszula i pastelowe wzorzyste krawaty i oczywiście garnitur, najlepiej w odcieniach szarości. Na szczęście na ostatnim zdjęciu w kancelarii z Zielińskim ma już biały kołnierzyk !
albo na tym zdj ;)
http://images70.fotosik.pl/523/e71dd6bb16f117e7.jpg
marynara jakby za duża ;)
i ta sekretarka...jeśli pokazuje Marcinowi info z tv o tym jego rzekomym wybryku ,w którym maczała palce , to jednak jest to zła kobieta ;)
to raczej jest płaszcz niż marynarka ;)
ale Skuteczny na pewno zyska w oczach widzach w ruchu (te spojrzenia, usmiechy itp) nawet jesli ubior nie bedzie idealnie dopasowany
no,racja ;)...tzn też mi przemknęło przez myśl, że to płaszcz ,ale potem zajęłam się czymś innym i zapomniałam napisać ;D
co do drugiej części wypowiedzi, też racja ;)
fotki z planu ( z fp Mai Kwaśny - Helenki)
http://images69.fotosik.pl/536/b6f9dec03dd02fe5.jpg
a co ten Krzysiek tak się 'rządzi' samochodem Marcina , no,no ;)
http://images68.fotosik.pl/536/4d42e81b5a2050c9.jpg
a nie, ja wiem, Iga wraca od rodziców i Marcin pożycza Krzyśkowi auto, bo przecież razem mieszkają ;)