PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487834}
6,3 42 tys. ocen
6,3 10 1 42130
5,7 9 krytyków
Ojciec Mateusz
powrót do forum serialu Ojciec Mateusz

hehe co za polew

użytkownik usunięty

Jednak polska rzadza zacofani katole - jakie to typowe, ze w pl mamy serial, o KSIEDZU
walczacym ze zlem. Amerykanie maja Supermena, my mamy ksiedza mateusza - smiech
na sali. Jednak to prawda, ze TVP ogladaja sami emeryci, tyle w temacie, totalny polew
hehe

ocenił(a) serial na 4

Ten tasiemiec jest na bazie włoskiego serialu "Don Mateo" dlatego spotkasz tutaj księdza który rozwiązuje zagadki. Poza tym powinieneś żałować że w XVI reformacja w niezwykle tolerancyjnej religijnie Rzeczypospolitej Obojga Narodów nie zwyciężyła reformacja. Przynajmniej byś nie musiał narzekać na rzymskokatolicki kler.

użytkownik usunięty
Marik1234

nie narzekam na religie katolicka - uwazam, ze jest jedna z normalniejszych, ale wkurza mnie ten fanatyzm religijny w polakach i (przez to) te ich zacofanie (patrz: krzyzy itd). Mysle, ze przecietny widz Ojca Mateusza, to moher z pod krzyza

ocenił(a) serial na 4

Albo hipokryta co udaje takiego pobożnego człowieka który rzekomo chodzi co niedzielę do kościoła.

użytkownik usunięty
Marik1234

no wlasnie...

ocenił(a) serial na 8

nie zgodze sie. ja nie chodze do kosciola, nie jestem religijna, a uwazam, ze jest to jeden z lepszych polskich seriali.

użytkownik usunięty
koleslav

to sie nie znasz, bo najlepszym polskim serialem na TVP zwlaszcza byli Londynczycy...

ocenił(a) serial na 8

o gustach sie nie dyskutuje.

Masakra kolego...smiejesz sie z tych spod krzyza a ja juz dawno nie widzialem tak ciemnych i zacofanych postow jak Twoje...wyjedz chlopie gdzies za granice choc na chwile bo zglupiejesz do reszty ...

użytkownik usunięty
wiktorpoczta

Popieram cię w 100%. Roadster Driver to naprawdę, lekko mówiąc ,,nie najmądrzejszy" gość!

użytkownik usunięty
koleslav

To tylko twoja wielka strata, że nie chodzisz do kościoła. Lepiej to napraw bo idziesz w złym kierunku - wprost w paszcze diabła!!!!

użytkownik usunięty

byles juz u psychiatry? Schizofrenia, jak nic...

użytkownik usunięty

Nie nie byłem jeszcze u psychiatry! Wiesz?

użytkownik usunięty

To źle myślisz. Bo ktoś kto stoi pod krzyżem to nie jest żaden moher pajacu, tylko człowiek porządny!

użytkownik usunięty

ta, pewnie sam jestes takim nieudacznikiem slugusem rydzyka wiesniaku

użytkownik usunięty

Cwaniaczku. Jestem za Rydzykiem i co? Ty jesteś za tym patałachem Solorzem i za tymi nieudacznymi TVN'ami i Polsatami, więc siadaj na tyłku i nie odzywaj się w kwestach o których nie masz pojęcia.

użytkownik usunięty

Hehe katolicka ciemnota, lecz sie "polsatami" hehe ;d ciemny jest ten narod...

użytkownik usunięty

Hehe ateistyczna ciemnota, lecz się "rydzykami" hehe ;d ciemny jest ten naród... (Z tobą na czele!!!!)

użytkownik usunięty

rydzyk juz cie tak zmixowal, ze nie masz kontaktu z rzeczywistoscia ciemniaku - ciemniaki, to takie zacofane ludy religijne, jak ty, wiec mi nie odpisuj tego samego, co ja pisze do cb przyglupie

użytkownik usunięty

Przygłup to se możesz powiedzieć do siebie i do ateistów. Zrozum wreszcie, że katolicy nie są zacofani, a jeśli ktoś jest religijny to znaczy, że jest na dobrej drodze. A jeśli ktoś nie jest religijny to jest może na tym świecie najlepszy, ale po śmierci będzie cięko śpiewał. Mówię to do ciebie żeby cię ostrzec!!!!

użytkownik usunięty

ty idz do psychiatry, bo masz schizofrenie... u schizofrenikow taka skrajna religijnosc jest typowa, idz do lekaza, bo wygadujesz skrajne absurdy...

Nie wiem, jak mozna sie tutaj klocic. Po co?
TVP zrobiło serial, który trafia do jego widzów. Koniec. Kropka. To, że komus się podoba, nie znaczy, że ktoś jest gorszy. To serial dobry do kolacji, lub obiadu w niedzielę. Nie nalezy doszukiwać się w nim niczego głębszego.

użytkownik usunięty
hubert_wentland

A może właśnie należy doszukiwać się w nim czegoś głebszego. Ten serial ma jeden głęboki sens - a mianowicie obrazić i ośmieszyć księży, kościół, katolików, chsześcijan. No bo ksiądz, który nie odprawia mszy, nie chodzi do szkoły na katechezy, nie spowiada za często to jest tylko alternatywa prawdziwych księży. Za to ksiądz powinien zajmować się tymi sprawami, a nie uganiać się dzień i noc za mordercami i przestępcami. A poza tym już sama tak jego jazda rowerem po Sandomierzu rozśmiesza i kompromituje katolików.
Ludzie rozejrzyjcie się w koło właśnie należy się we wszystkim doszukiwać głębszego sensu, bo inaczej okręcą was sobie w okół palca i zrobią z wami co będą chcieli.
No ale to mogą zrozumieć tylko katolicy i ludzie wierzący bo wy tego niestety na razie nie zrozumiecie. Ale i tak napisane jest że my katolicy i katoliczki musimy jeszcze sporo wycierpieć od was ludzi i takich jak wy, żeby w przyszłości wszystkim było dobrze. To my za was jeszcze długo będziemy cierpieć bo takie jest nasze przeznaczenie, katolików i katoliczek. A przed nami największy sprawdzian - Chip RFiD, to na nasze ramiona spadnie główny ciężar walki z tym szatańskim narzędziem, ale to my będziemy się męczyć nie wy, po to byśmy to my kiedyś się radowali razem z wami ale pewnie też i bez was!!!

Dlaczego piszesz 'wy'? Jestem człowiekiem wierzącym, i uważam ze prędzej owina nas wokół palca, jeżeli bedziemy doszukiwać się głębszego sensu. Serial to serial - absolutna fikcja. Każdy, kto ma własny rozum, nie wezmie ojca mateusza za tradycyjny model księdza. I tyle, nic ponadto.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

Nie odzywaj się nieproszony po twój poziom jest bliski 0, a twój iloraz inteligencji jest równy lub mniejszy niż kamienia leżącego na drodze.

użytkownik usunięty

taaa? Podaj jakies argumenty, uzasadnij to... ale jako chory psychicznie masz prawo do irracjonalnej oceny rzeczywistosci, idz wlacz lepiej radio maryja

ocenił(a) serial na 8

@roadster_driver nie odzywaj się, zaniżasz IQ całego internetu...

użytkownik usunięty
hubert_wentland

Tutaj MrKrzychV. Mam nadzieję że ty jesteś na wyższym poziomie niż ten Roadster driver. Mam nadzieję, że nie zawiedziesz mojego zaufania i nie będziesz, reprezentował trochę wyższy poziom i nie gadaj z tym kretynem, bo nie jest tego wart - Mam nadzieję że ty jeden jesteś. Pozdro od MrKrzychV

użytkownik usunięty

Nie. To ty idź do dobrego psychiatry (chociaż nie ma już takich bo wszyscy zwariowali) nie jestem skrajnie religijny, po prostu bronie swojej wiary i boga a ty nie potrafisz tego robić. To ciebie już tak zmixowano i podano ci taką rzeczywistość a ty w nią wierzysz i nie masz już od dawna kontaktu z tą jedyną prawdziwą rzeczywistością!

użytkownik usunięty

kolejny objaw schizofreni "wszyscy zwariowali, tylko ja nie" na prawde idz, bo jestes chory

Wiecie? Obaj idżcie się leczyć. Driver - wściekły ateista plujący jadem na katolików, Krzychu - fanatyczny katolik plujący jadem na ateistów i w dodatku wyznawca Rydzyka. Jestem katolikiem, ale dlatego, że to daje mi wiarę że po śmierci COŚ jest, i że moje życie ma jakiś sens. Nie staram się nawracać innych na siłę, staram się zrozumieć innych, i wymagam od innych zrozumienia. Nie znoszę moherów, fanatycznych katolików i wściekłych ateistów. I najlepiej będzie, jak skończycie tą głupią dyskusję, która odeszła 100 kilometrów od właściwego tematu, czyli serialu "Ojciec Mateusz". Zapalcie fajkę pokoju albo idźcie na mecza - pogódźcie się jak chcecie. Ale spróbujcie się zrozumieć. To mówiłem ja - Ciamciak - i tyle mam do powiedzenia.

użytkownik usunięty
ciamciaramcia09

ja nie jestem wscieklym ateista, bo mam gdzies katolikow (czasem troche sie nimi brzydze), ale mnie wkurza fakt w jakiej on ciemnocie zyje i za to najbardziej nie lubie religi - ze uwstecznia tak mocno ludzi, potem mamy takich mutantow straszacych swoimi biednymi ryjami w TV pod krzyzem, wmawiajacych silowo swoje glupie racje, w ktore wierza tylko inni zacofani biedacy. Moim zdaniem religia katolicka, to najgorsze, co spotkalo te itak skrajnie durne spolecznestwo - katolicyzm uwstecznia polakow kazdego dnia bardziej, niz jakbysmy mieli caly czas komune na poziomie bialorusi.

To że niektóre oszołomy wyznają religię katolicką chyba nie znaczy, że wszyscy są oszołomami, nie? Ot, choćby ja - nie nawracam cię, tylko prowadzę kultularną dyskusję.

użytkownik usunięty
ciamciaramcia09

no jasne, nie wszyscy ;)

Właściwie, to mam pomysła: może pewnego dnia najmądrzejsi i najbardzej komunikatywni przedstawiciele ateistów i katolików spotkają się przy okrągłym stole? Kultularne rozmowy, zero kłótni. Przebieg dyskusji byłby emitowany na cały świat. Audycja byłaby poświęcona przez samego papieża, a widzowie będą mogli komentować na żywo i wysyłać smsy żeby wygrać BMW z poświęceniem i zestawem wody święconej... ojć, chyba sie troche zapędziłem
:)

użytkownik usunięty
ciamciaramcia09

No i tak ma właśnie być! Pozdro od MrKrzychV

użytkownik usunięty
ciamciaramcia09

Pytał się Ciebie, ktoś coś?!

użytkownik usunięty

Ty. Co to znaczy, że gdzieś masz katolików. Gdzie twoje wychowanie i twoja kultura. Jesteś człowiekiem na baardzo niskim poziomie i ja z kimś takim to nie rozmawiam na wizji.

użytkownik usunięty

uzasadnij mi ten niski poziom, bo ja tu widze raczej zmanipulowana marionetke rydzyka, ktora nie wie o czym mowi

użytkownik usunięty

A ja tutaj widzę zmanipulowaną marionetkę, Solorza lub Waltera wiesz? A uzasadnieniem twojego niskiego poziomu jest choćby to, że używasz wulgarnego słownictwa Wiesz już? No.

ocenił(a) serial na 8

A ja tu widzę wyłącznie ad personam...

użytkownik usunięty

Cicho siedź

użytkownik usunięty

I skończ już z tą schizofrenią bo to już się nudne staje hehehehehe.

Dlaczego na forum o filmach nie można merytorycznie i spokojnie oceniać filmów??? Te ideologiczno-religijno-społeczne wywody powinny się znaleźć na innym forum.
Szczerze? Gdy rozmawiam na tym portalu z kimś o filmach,serialach aktorach, niespecjalnie interesuje mnie czy jest katolikiem, żydem,islamistą,buddystą czy ateistą.
MrKrzychuV- człowieku, nie doszukuj się w Ojcu Mateuszu jakiegoś szatańskiego spisku przeciw katolikom- to po prostu w miarę fajny serial-bez rewelacji,ale niezły.

użytkownik usunięty
Hektor_

Siemka Hektor, ja nie doszukuje się w Ojcu Mateuszu żadnego szatańskiego spisku, po prostu, wiem, że jest to fajny i przyjemny serial o księdzu - detektywie. Tylko Driver zaatakował wiarę katolicką a ja niestety jestem katolikiem i wolę jej bronić. Driver to dziwak nie gadajcie z nim bo to jest oszołom, plujący jadem na katolików i inne wyznania.

ocenił(a) serial na 4
Hektor_

PO CO KARMISZ TROLLA!!!?

Marik1234

Ech, chyba nareszcie mogę zapalić swoją fajkę pokoju. Bunia przyniesie sok z gumijagód, zapraszam!

ocenił(a) serial na 2

@MrKrzychV, z pijanym nie ma sensu dyskutować, z anonimowym forumowiczem tym bardziej, nigy nie wiesz co taki myśli, jeden z drugim, być może Cię prowokuje, nie ma co sobie krwi psuć. Problem w tym, ze ludzie nie znają wagi słowa, nie rozumieją, że nie może sobie taki jeden z drugim anonimowo bluźnić bez konsekwencji. Owszem, na Koran plucie, może skończyć się przykro bardzo szybko, z symbolami chrześcijańskimi jest tak, że w Europie możesz w ramach hałastry ryczeć co ci do łba strzeli. Ale ja się temu nie dziwię, weź do ręki np. takie pismo katolickie "W Drodze" , a dowiesz się gdzie ryba się zaczyna psuć.

użytkownik usunięty
adimem

Spoko, koleś jesteś.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem