Jednak polska rzadza zacofani katole - jakie to typowe, ze w pl mamy serial, o KSIEDZU
walczacym ze zlem. Amerykanie maja Supermena, my mamy ksiedza mateusza - smiech
na sali. Jednak to prawda, ze TVP ogladaja sami emeryci, tyle w temacie, totalny polew
hehe
A skąd wiesz, że ja w to wierzę co? Ja "zasypuję was" materiałami, i polecam się z nimi zapoznać. Jeżeli tego nie oglądasz, to znaczy, że boisz się realnej i prawdziwej konfrontacji z suchymi faktami, a to oznacza, że jesteś marnym pajacem i tchórzem, więc spadaj.
Boję się! Me serca przejęła trwoga!
Swoją drogą, wiesz, piekło niebo i Bóg są jak Święty Mikołaj. Oni nie istnieją naprawdę. Tylko rodzice nam wmawiają że tak jest. To przykra prawda, może twoja mama ci tego nie powiedziała, ale takie są fakty, Pogódź się z tym i dorośnij :)
I tutaj wychodzi twoja niekompetencja i totalna głupota oraz zwykła ignorancja.
"Swoją drogą, wiesz, piekło niebo i Bóg są jak Święty Mikołaj. Oni nie istnieją naprawdę" Czyżby? Skoro tak twierdzisz to chyba nie wiesz, że setki lat temu, żył człowiek imieniem Mikołaj, który obdarowywał ludzi prezentami. Kiedy zmarł, przypomniano sobie o nim, i ustanowiono wspaniałą tradycję, obdarowywania się prezentami w dniu jego imienin, tj. 6 grudnia.
A tak w nawiasie to on był Biskupem a nie jakimś czerwono białym krasnalem, tak jak go kreuje dzisiejsza rzeczywistość.
Tego nie wiedziałeś? To cieniutko? Gdybyś mi nie wierzył:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miko%C5%82aj_z_Miry
"Swoją drogą, wiesz, piekło niebo i Bóg są jak Święty Mikołaj" wiesz, to super. Sam sobie przyznałeś, że oni wszyscy istnieją...
Wiedziałem to :)
Powiedziałem że "nie istnieją" a nie "nie istnieli". Czas teraźniejszy, nie przeszły. Czytaj uważniej, szczeniaczku :)
Widzę, że czujesz beznadzieje swojej sytuacji, i zaczynasz świrować. To typowe dla takich jak ty.
To bardzo dobrze, że mi przypominasz. Przynajmniej nie we wszystkich dziedzinach jesteś takim nieukiem i ignorantem, jak w tej o którą się kłócimy.
Dokładnie! Masz w 100% rację. Twój cytat jest świetny! '
'Noszę Różaniec,chodzę do Kościoła,słucham Radia Maryja,popieram PiS i co zabronisz mi tępy lewaku?''. Świetne zdanie. O takie mi chodzi. Chwała prawicy i ludziom twojego pokroju oraz takim jak ten co wymyślił to zdanie!
Pozdro!
prędzej można doszukać się w tym sensu aniżeli w Londyńczykach. Są racy ksieża też jak Mateusz w Polsce, rzadko bo rzadko ale są:) i nie chodzi o jego rozwiązywanie zagadek kryminalnych, ale miłość do bliźniego i dobroć, pomoc:)
Przynajmniej film czegoś dobrego uczy:) z drugiej strony nie jest iluzją rzeczywistości jak m jak majtki czy barwy larwy
http://www.filmweb.pl/serial/Detektyw+w+sutannie-1987-99100 Masz swój amerykański serial Panie Postępowy :P
Musisz obrażać inne religie?
Zawsze katolicy obrywają najbardziej. Równie dobrze możemy powiedzieć, że nihiliści to frajerzy, niedowiarki i debile, a jakoś tego nie robimy. Jak to jest?...
Zawsze możemy pooglądać Szkołę! To świetna alternatywa, bardzo mądry i uczący serial. Polecam go wszystkim gorąco, zwłaszcza dzieciom w wieku ośmiu do dziesięciu lat. Bardziej wartościowego nigdy nie obejrzałam! Brak mi słów na opisanie wysokiego poziomu tego serialu... woooooooooow... jestem pod wrażeniem jego wartości.