PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=487834}
6,3 42 tys. ocen
6,3 10 1 42130
5,7 9 krytyków
Ojciec Mateusz
powrót do forum serialu Ojciec Mateusz

hehe co za polew

użytkownik usunięty

Jednak polska rzadza zacofani katole - jakie to typowe, ze w pl mamy serial, o KSIEDZU
walczacym ze zlem. Amerykanie maja Supermena, my mamy ksiedza mateusza - smiech
na sali. Jednak to prawda, ze TVP ogladaja sami emeryci, tyle w temacie, totalny polew
hehe

ocenił(a) serial na 1

Zaczął ! Ale rozpędzamy już my.

ocenił(a) serial na 1
Tomelion1

P.s Gdy patrzysz na czyjąś odpowiedź to pod nią masz do kogo jest, piszę to bo kilka razy się pomyliłeś -_-

użytkownik usunięty
Tomelion1

Bo co?

użytkownik usunięty
Tomelion1

Ja nic nie rozpędzam, tylko odpowiadam na absurdalne posty.

To jest forum, polega ono na tym że każdy może się wypowiadać.

użytkownik usunięty
donmaslanoz14

No ameryki nie odkryles. A dla kogos kto jest zupelnie zielony, to co o nim myslec.

Pysk już tam popychadle życiowy

użytkownik usunięty
Litr_na_dwoch

Wiesz... Jeżeli masz psa i chcesz zobaczyć jego pysk to ja ci nie bronię, tylko na przyszłość odróżnij twarz ludzką od psiej OK? Jezeli masz z tym problem to polecam ten link

http://i.obrazky.pl/naprawde-wielki-pies-792-OBRAZKY.PL.jpg

użytkownik usunięty
ThePeero

Ok. Ty może jesteś mądrzejsza, ale to driver uruchomił tę dyskusje i on atakuje mnie w internecie więc, ja mam do pogadania z nim sam na sam - bez adwokatów.

ocenił(a) serial na 6

Jak sam na sam, to wybrałeś świetne miejsce - forum. Brawo po raz drugi.
Dziękuję, pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) serial na 6

Przesadzasz. Serial jest niezły i na pewno nie jest jakąś katolicką propagandą.

użytkownik usunięty
Madoq

To to ja wiem, serial jest rzeczywiście niezły i wiem i rozumiem też, że nie jest żadną propagandą...

ocenił(a) serial na 6

Pisałem to do drivera. Ty jesteś za Rydzykiem.

użytkownik usunięty
Madoq

Tak ja jestem za Rydzykiem!!!

Zawsze mam polew z takim idiotów i dzieciaków jak ty hehehe, dzieła NEOSTRADY !

użytkownik usunięty
Litr_na_dwoch

Po pierwsze nie odzywaj się jak nikt cie o zdanie nie pyta i nie masz nic sensownego do powiedzenia.
Po drugie widać z daleka, że pijesz litr ale rozdzielasz go na dwóch więc tyle mniej dla ciebie
Po trzecie Zmień ten nick
Po czwarte PYTAŁ SIĘ CIEBIE KTOŚ O COŚ???!!!

użytkownik usunięty
Litr_na_dwoch

Jeżeli nie to bądź łaskaw i nie odzywaj się. Dobrze?

użytkownik usunięty

Zaraz zaraz.
O ile dobrze wiem, to Polską rządzi Platforma Obywatelska, Polsat, TVN, i środowiska lewicowe.
Nie wydaje mi się, że te właśnie zacne kręgi mają coś wspólnego z katolicyzmem.
A jeżeli chodzi o twoje wielkie rządy ,,zacofanych katoli" to niestety już zupełnie kolego nie trafiłeś. PiS skończył rządzić w 2007r. ( i nad tym ubolewam), ale nie o to teraz chodzi. Chodzi o to, że Polską wcale nie rządzą katole, bo np: Telewizja Trwam, katolickie media, już całkowicie są dyskryminowane.
Najpierw się zastanów, potem pisz.
i jeszcze jedno: ,,Katole" zamień na ,,Katolicy" taka rada.

użytkownik usunięty

bo katole sa zacofani, trzeba byc slepym aby tego nie zauwazyc, ty jestes takim typowym przykladem i nikt nie chce isc wasza droga, nikt nie chce miec takiego zycia, jak wy - to jest wstyd i nieudacznictwo, a w dodatku wiara w cos kompletnie absurdalnego, nie mozliwego i jakby tego bylo malo ci wszyscy katole niby "wierza", a jednak na kazdym kroku (i ty tez) lamia zasady dekalogu i wszelkich religijnych bzdur... gardze katolami, bo to takie zacofane mutanty, jak ty

użytkownik usunięty

A ty niby taki postępowy co?
Nie rozśmieszaj mnie. ,, nikt nie chce isc wasza droga, nikt" jak to katolików w Polsce jest ok. 90%, tak naprawdę kościół katolicki na całym świecie, rozszerza swoją działalność, coraz więcej jest nas a ty mówisz, że nikt nie chce iść naszą drogą? Weź.
Nikt nie chce mieć takiego życia, wstyd, nieudacznictwo. A dlaczego nie chcę, przecież coraz więcej osób chce uczęszczać do kościoła.
,,a w dodatku wiara w cos kompletnie absurdalnego" no teraz to już przegiąłeś. Mamy na to wiele namacalnych dowodów a ty mówisz, że to coś kompletnie absurdalnego, no nie?
Czy gdyby to były bajki to chrześcijaństwo by przetrwało tysiące lat? I czy oddawano by za bajki życie? Raczej nie.
Jeżeli chodzi o łamanie zasad dekalogu to możesz mieć trochę racji, ale każdy upada ale później wstaje i idzie dalej. Katolicy też tak mają...
I możesz se gardzić kim chcesz, ale mam to gdzieś, mutanty... HAHA. Co za... Nie powiem.
X-Mana się za dużo naoglądałeś chyba.

ocenił(a) serial na 4

Obaj roadster_driver i MrKrzychV jesteście siebie warci. Gratuluje "zacnej" dyskusji.

użytkownik usunięty
Marik1234

Jasne.
Może ty kolego coś zaproponujesz?

Może koniec? Nie mozesz znieść faktu, że ktoś jest osobą niewierzącą? To osobista kwestia, nie trzeba służyć diabłu zeby byc ateistą, Twoje podejście jest rodem z średniowiecza więc nie wyzywaj innych od ludzi zacofanych. Niestety jesteś tak zamknięty na świat ze nikt do Ciebie nie przemówi, szkoda, ale mam jedną rade na przyszłość: zacznij myśleć, a wszystkim internautom będzie lżej.

użytkownik usunięty
Kingaemilia

Zapamiętaj sobie, postępowcu jedną rzecz. Postępowo nie zawsze znaczy lepiej. Poczytaj sobie o Chipach RFiD, tutaj postęp to zniewolenie i likwidacja człowieka. Ty mi będziesz mówił, żebym myślał!? Sam pomyśl, bo ci, którzy są niewierzący to banda tępaków, którzy nie umieją myśleć i ślepo wierzą w postęp!!!...

Gdzie ja jestem postępowcem, mówię tylko że jesteś ograniczony, bo nie znasz takiego pojęcia jak tolerancja..

użytkownik usunięty
Kingaemilia

Jasne, dokładnie znam takie pojęcia. Tolerancja jest dobra, tylko wtedy kiedy ideały, które potencjalnie mają być tolerowane, nie sprzeczają się z fundamentalnymi zasadami i prawdami kościoła katolickiego, oraz wartości chrześcijańskich. Jeżeli coś się sprzecza z prawem Bożym i atakuje jego zasady, coś takiego nie może być tolerowane!

Czyli nie znasz takiego pojęcia, bo (w Twoim rozumowaniu) nic co kłóci się z ideą Kościoła Katolickiego nie ma prawa być tolerowane. To śmieszne, a Ty jesteś nietolerancyjny , ślepo zapatrzony w Kościół i lepiej się z tym pogódź.

użytkownik usunięty
Kingaemilia

Zacznij samodzielnie myśleć, kościół w 99%, podkreślam związany jest z Jezusem Chrystusem, a on jest DROGĄ, PRAWDĄ I ŻYCIEM, więc nie wiem, co tu może być nie jasne, jeśli nie jesteś z Chrystusem jesteś z Szatanem i to wszystko, a kto jest z Szatanem to... Powiem krótko, nie zazdroszczę mu!

Myślę samodzielnie, czemu uważasz że nie? Bo uważam za niewłaściwy Twój brak tolerancji? A na świecie nie ma samych rzeczy czarnych lub białych, większość znajduje się pośrodku. Jest mnóstwo ludzi niewierzących, którzy postępują lepiej (nie wiem jakiego słowa tu użyć, powiedzmy że są większymi altruistami) niż osoby wierzące więc błagam Cię przejrzyj na oczy, nie każdy niewierzący musi być zły.

użytkownik usunięty
Kingaemilia

JESZCZE RAZ POWTARZAM, TO NIE JEST BRAK TOLERANCJI TO JEST ZWYCZAJNA WIERNOŚĆ ZASADOM ŚWIĘTEGO KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO I TYLE!!! GUZIK WIECIE I JESTEŚCIE PODATNI NA GLOBALIZACJĘ. WEŹCIE SIĘ, KOŚCIÓŁ ABSOLUTNIE NIE WYKAZUJE SIĘ BRAKIEM TOLERANCJI TYLKO BRONI TWARDO SWOICH ZASAD.

Nie, w ogóle. Każdy ma prawo wierzyć w to co chce, a Ty nie masz nic do tego.

użytkownik usunięty
Kingaemilia

Tylko, że ja i kościół robimy to dla jego własnego dobra. To co, kiedy ktoś będzie szedł w przepaś na oślep, wbrew moim zasadom, które mówią nie idź tam to co nie mogę mu nic powiedzieć i ostrzec że robi źle???!!! Nie błaznuj, grzeszących upominać jak byś nie wiedział/a, to jest to jedno z uczynków miłosiernych co do duszy...

Napominać, ale nie wyzywać w internecie. Bardzo to szlachetne z Twojej strony.

użytkownik usunięty
Kingaemilia

Ja wyzywam w internecie? No jak czytam takie bzdury jakie wypisują na kościół to czasami nerwy mogą każdemu puścić...

Chomsky, Dawkins, Einstein, Hawkins to rzeczywiście tacy debile ze sa zbyt glupi zeby wierzyc:) Kolego "kazdy myslacy czlowiek jest ateista - E. Hemingway". Mozesz sie rzucac, miotac, wyzywac nas od debili, kretynow, ale jeden fakt pozostanie niezmienny. Religia nie idzie w parze z nauka i inteligencja. Mozesz sobie wmawiac co innego. Mozesz mi przedstawiac swoje chore zmyslone teorie jednak nadal religia bedzie stekiem bzdur ktora nie ma nic wspolnego z mysleniem

użytkownik usunięty
Abraxus

Milcz! Co Newsweeka za dużo chyba!?

a co zawolasz inkwizycje? hahahah spalisz mnie ze swoimi ziomalami na stosie bo nie wierze w twoje basnie?

użytkownik usunięty
Abraxus

Inkwizycja nie była, taka zła. To tylko ludzie ANTYKOŚCIELNI, zrobili z niej diabła. Nie ma lepszego sposobu na manipulację, jak odwrócenia kota ogonem! I powiem ci tak. Nie spalę cię na stosie, nie te czasu, ale powiem ci jedno! Nawet nie wiesz w jak wielkim błędzie jesteś ,, nie wierze w twoje basnie"

inkwizycja nie byla taka zla. Hitler tez chcial dobrze na swoj sposob. Czlowieku twoj brak wyksztalcenia, elementarnej wiedzy i oglady az bije po oczach przez komputer

użytkownik usunięty
Abraxus

Niestety, kolejny raz się mylisz! Gdybyś, był rzeczywiście mądry to po pierwsze, nie dałbyś BAFOMETU na avatar, bo to żałosne, ale i niebezpieczne. Jeżeli chodzi o inkwizycję, to ona tylko walczyła o prawa tamtejszego kościoła, który był atakowany. To prawda, była bardzo radykalna, ale przynajmniej panował jakiś ład i porządek, a kościół liczył się w świecie i z nim też się liczono! Tak jak, już mówiłem, walczyła ona tylko o niezbywalne prawa kościoła. Wtedy Kk był taki jak dzisiaj Islam. Za każdy sprzeciw - śmierć. Dzisiaj kościół nie jest taki, dlatego tak jest atakowany i ośmieszany w świecie. Mamy tu do czynienia z kościołem cierpiącym.
A czy ja bronię Hitlera? Nie mówię tylko, to co myślę.
,,az bije po oczach przez komputer" jak cię tak bije po oczach to może ściemnij sobie monitor?!... :)

zenuła

użytkownik usunięty
Abraxus

Może dla ciebie.
Wiesz, że swoim awatarem otwarcie promujesz satanizm?! Pewnie nie. Jesteś na to za mało inteligentny.
Satanizm Nie Przejdzie!!!
1.http://satanizmnieprzejdzie.pl/
2. http://www.facebook.com/SatanizmNiePrzejdzieBojkotProduktowAgrosNova

Radzę ci i wam tu wszystkim zgromadzonym. Poczytajcie sobie o sataniźmie itp, może trochę zmądrzejcie i nabierzecie tej mądrości życiowej. Przydacie się do czegoś Polsce i światu.

użytkownik usunięty
Abraxus

Szatan, demony itp, to byty realne i groźne...
Zachęcam wszystkich logicznie i trzeźwo myślących do Bojkotu produktów AgrosNova. Wszyscy chrześcijanie, łączmy się, wyraźmy ostry i zdecydowany sprzeciw!!!

1. http://www.facebook.com/SatanizmNiePrzejdzieBojkotProduktowAgrosNova
2. http://satanizmnieprzejdzie.pl/

dziecko ja mam dwa rownoczesnie skonczone kierunki studiow. Pogadamy o inteligencji i wiedzy jak zmeczysz chcociaz jeden:) Symbol bafometa nie jest tylko znakiem satanizmu ale niestety zabraklo ci znowu wytwalosci zeby o tym przeczytac. Nie nie propaguje w porwonianiu do ciebie ktory na sile probujesz przekonac wszystkich do wierzenia w bestialskiego boga i zbrodnicza religie ktorej historia oplywa krwia zamordowanych

użytkownik usunięty
Abraxus

Jasne, jasne. To dzisiaj chrześcijanie mordują miliony osób na świecie i prześladują ich. Człowieku:
Chrześcijanie stanowią ciągle najbardziej prześladowaną grupę religijną na świecie – wynika z najnowszych raportów opublikowanych przez ewangelicką agencję informacyjną Idea oraz Dzieło Pomocy Prześladowanym Chrześcijanom "Open Doors". Ocenia się, że z powodu wiary w Chrystusa cierpi na całym świecie ok. 100 mln ludzi.

No i co z tego, że masz skończone te kierunki. Jest takie powiedzenie. Wysoki jak brzoza ale głupi jak koza. To może być odpowiedni komentarz do twojej wypowiedzi.

To nie zmienia faktu ze twoj bog to morderca

użytkownik usunięty
Abraxus

Morderca? A dlaczego niby?
Jeżeli chodzi ci o stary testament, wtedy były to inne czasy, a występujące tam postacie, często po swojemu interpretowały słowa Boża i wykorzystywały je do własnych celów. Papież Jan Paweł II oficjalnie za to przeprosił i wyjaśnił wszystkie te kwestie, więc nie ma o czym mówić.
Nie zmienia sie też fakt, że nazywając Jezusa Mordercą bluźnisz przeciwko Bogu, a to jest grzech ciężki i będzie ci to policzone po śmierci. Możesz w to wierzyć lub nie, twój wybór. Nie zależnie od tego w co wierzysz, prawda jest tylko jedna, i może okazać się brutalna.
A powiedz mi, gdzie Jezus otwarcie wzywał do mordowania co?

no tak to jest wasza filozofia. Mozna zabic, powiedziec przepraszam i nie ma sprawy! twoj bog jest psychopatycznym morderca! tak ciezko ci to dostrzec?

użytkownik usunięty
Abraxus

"no tak to jest wasza filozofia. Mozna zabic, powiedziec przepraszam i nie ma sprawy! "
Zaraz zaraz.
Jeżeli kościół kiedykolwiek kogoś zabijał to za to przeprosił i już nie zabija. Kościół działa nie wg zasady: Zabić, przeprosić i zabijać dalej, tylko ok. Może kogoś zamordowaliśmy, oficjalnie przepraszamy i już tego nie będziemy robić! Przeciwnie, teraz to nas się prześladuje i morduje, więc...

Radzę ci się dokształcić:
1.http://www.tajemnicamilosci.pl/walka-z-kosciolem/mordowanie-i-przesladowanie-c hrzescijan-na-swiecie.html

2. http://www.wykop.pl/ramka/265904/jak-muzulmanie-odwdzieczaja-sie-chrzescijanom-p rzesladowania-katolikow/

Jest mnóstwo takich artykułów, więc o czym my mówimy...

no mówiłem, zabić przeprosić i nie ma sprawy