Jednak polska rzadza zacofani katole - jakie to typowe, ze w pl mamy serial, o KSIEDZU
walczacym ze zlem. Amerykanie maja Supermena, my mamy ksiedza mateusza - smiech
na sali. Jednak to prawda, ze TVP ogladaja sami emeryci, tyle w temacie, totalny polew
hehe
Guzik prawda, widać, że gówno wiesz na te tematy, a skoro tak jest to radzę ci się zamknąć
Śmiechem na sali można właśnie potraktować Amerykanów. "Maja Supermana" buehehe głupie jankesy. Co do księdza M to nie wiem, ale z paru odcinków na które zerknełam, to całkiem takie sympatyczne i wcale nie natarczywe religijnie.
Hahaha, nie wierzę, że ta dyskusja ma trzy strony :D Świat oszlał! :P A serial przyjemny moim zdaniem, mimo że to kalka z włoskiego:)
Świetny serial, jedyny polski jaki oglądam. Najlepszy jest ten gruby Mietek :) humor, dobre scenariusze, fajni aktorzy. I mimo że nie jestem moherem ani katolikiem to nie widzę tu żadnej sprzeczności. Sugerujesz, że serial o księdzu mogą oglądać tylko wierzący ludzie w podeszłym wieku hahahaha, co za błyskotliwa myśl! Idąc tym tropem filmy o UFO oglądają tylko ci, którzy w nie wierzą. Widać ja, jako młody ateista nie jestem upoważniony do oglądania serialu, gdzie katolicy są przedstawieni w pozytywny sposób.
Mam tylko, jedno, ale do ciebie i twej wypowiedzi, szkoda, że jesteś ateistą, ale widocznie na razie nie jest ci dane zasmakować rozkoszy, wiary w katolicyzm i Jezusa Chrystusa. Trudno sam, wybierasz taką drogę, jednak jest ona zła i radzę ci, byś na przełomie swojego życia spróbował poszukać Jezusa - Warto!!!...
Oby mi nie było dane do końca życia. Prędzej już uwierzę w Latającego Potwora Spaghetti. Pozdrawiam serdecznie
,,Podczerwień", widzę że masz bardzo głębokie i przemyślane zdanie na ten temat. Naprawdę ,szkoda mi takich ludzi, którzy nie potrafią odczytać tych jakże czytelnych znaków, które daje wam Bóg, no ale to wasza sprawa, trochę mi was żal ale trudno, POZDRO!
haha ale rozkosz xD idę za twoja radą do supermarketu ,poszukam Jezusa ... ^.^
[Latający Potwór Spaghetti] +1
Wiesz co? Dla twojej informacji, Jezus jest wszędzie, jednak możesz mieć małe problemy z takim podejściem w znalezieniu go w supermarkecie. Wiesz, ja na początek polecam kościół...
niby jest wszędzie a w netto go jednak nie było :( był podobny pan przy kasie ale to jednak nie on :( mógłbyś się pomodlić za mnie w niedziele aby odnalazł przebaczenie i wrócił na drogę pana ?
http://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201001/1264861799_by_toudi696_500.jpg buahahahaha
,,niby jest wszędzie a w netto go jednak nie było :( był podobny pan przy kasie ale to jednak nie on" twoje, fenomenalne dowcipy, jakoś mnie nie porywają. Przestań udawać idiotę, po twoje wypowiedzi są na razie guzik warte. Powiem, ci tak. Komuś z takim podejście to nawet modlitwa, może nie pomóc. Jezus jest wszędzie, ale w wymiarze duchowym a nie dosłownym fizyczym, nie wiem co tu jest trudnego, a może jesteś na to za bardzo ograniczony?...
Wiesz co, ktoś kto nie wychował się w katolickiej wierze, gdzie od małego nie prano mu mózgu, indoktrynowano, straszono piekłem jeśli nie pójdzie w niedziele do kościoła itd. itd. Jednym słowem, ktoś kto nie został okaleczony psychicznie przez ten religijny zabobon, może stwierdzić iż jednak jest w tym coś trudnego.
A ty wiesz co? Kto nie wychował się w ateistycznej rodzinie, gdzie od małego prano mu mózg, mówiono, że Boga nie ma, że piekła nie ma, że nie trzeba chodzić do kościoła i że nie musi żyć prawo i zgodnie z jakimikolwiek zasadami, właściwie, gdzie wmawiano mu zasadę ,,róbta co chceta", ten wie, że Ci, którzy teraz mówią ,,ciemnogród" śmieją się kiedyś będą płakać, bo jeżeli nie wierzysz w Boga (może jesteś na to za cienki? Któż to wie?) to i tak musisz wierzyć w śmierć, bo śmierć jest codziennością i codziennie kogoś zabiera. Każdy kto jest mądry i nie ma wody zamiast mózgu, będzie się zastanawiał ,,co dalej?", każdy szuka odpowiedzi co będzie po śmierci a kto jest mądry dostrzeże w tym, rękę kogoś większego, kogoś niedoścignionego, kto to wszystko trzyma i tym rządzi! ,,Tutaj potrzebna jest mądrość...!"
A mnie wydaje się, że po śmierci jest po prostu to, co było przed narodzinami, wielkiej filozofii się tutaj nie doszukuję. W śmierć nie wierzę, bo to nie jest kwestia wiary codzinnie ktoś umiera i nie widzę w tym nic dziwnego. Tam gdzie są dowody wiara jest niepotrzebna. Intelektualnie nieuczciwe jest natomiast stawianie na uprzywilejowanej pozycji tej religii, w której się wychowało. Gdybyś urodził się w Arabii Saudyjskiej dzisiaj, z jeszcze większą siłą broniłbyś Islamu, gdybyś urodził się w puszczy Amazońskiej czcił byś bóstwa swojego plemienia i modlił się do swoich przodków. To że jesteś chrześcijaninem jest czystym przypadkiem. Każdy myślący człowiek zdaje sobie z tego sprawę i to jest chyba moim zdaniem pierwszy krok w stronę ateizmu. Tylko że siła tradycji jest ogromna, dlatego tak wielu ludzi deklaruje się jako wierzący. Ja poszedłem po prostu o jednego boga dalej (jak mawia Dawkins). Może Ty jesteś zwyczajnie za cienki żeby to zrobić? "Róbta co chceta"? Ja nie potrzebuje boga by wiedzieć co jest dobre a co złe, współczuje ci, jeżeli tobie jest on do tego celu potrzebny...
Myślisz, że jeżeli ktoś wychowuje się w rodzinie nie wierzącej, to od razu jest wychowywany bez zasad? To jest mój drogi argument godny wikariusza na prowincji. Życie nie jest czarno białe, może kiedyś to zrozumiesz.
Ja, mam nadzieję, że ty i tobie podobni też kiedyś zrozumiecie, że jesteście w wielkim błędzie!!! Powiem tak, chrześcijaństwo to nie jest taka zwykła przypadkowa religia to jest coś więcej...
Tylko, że w przypadku katolicyzmu tak jest naprawdę! A słyszałeś ty o chipach RFiD? Jeśli nie to radzę ci się głęboko zapoznać z tematem!
kiepsko znasz swoja mitologie. twoj bog zabil kilka milionow ludzi. Szatan dokladnie 6 osob. Wiec na jakiej podstawie twierdzisz ze twoj bog jest dobry? szatan nie zabija swoich wyznawcow i nie wymusza na nich strachem posluszenstwa wobec siebie:)
Się składa, że Szatan jest okrutny dla wszystkich, i okrutnie znęca się nad tymi, których dopadnie! Lepiej niedowiarku obejrzyj sobie film Tarczyńskiego ,,Egzorcysta". Nie będę Ci nic tłumaczył ten PENTAGRAM / BAFOMET w twoim awatarze wiele wyjaśnia!
a czytales biblie szatana zeby glosic takie brednie? zanim zaczniesz wyrazac sie na temat o ktorym twoja wiedza jest absolutnie zerowa to zamilknij zeby bardziej sie nie kompromitowac, idz di biblioteki i zglab temat to wtedy bedziemy mogli podjac dyskusje. Jak narazie twoja obrona opiera sie na rzeczach ktore nie maja miejsca i sa po prostu zmyslone
,,a czytales biblie szatana zeby glosic takie brednie? " Wiesz co? Nie jestem taki głupi. A tak w nawiasie, to powiem Ci, że mam gdzieś to czy kogoś to bawi czy nie. Wy jesteście dla mnie żałośni! Jeżeli nie chcecie wierzyć, to nie musicie! Jezus nikogo nie będzie uszczęśliwiać na siłę!... Chcesz iść za Szatanem? Proszę bardzo, zaprowadzi Cię to do piekła, ale ty wiesz lepiej! Jezus chce zaprowadzić cię do raju, ale ty nie chcesz? Twoja sprawa, jeśli nie Raj Jezusa, to Piekło Szatana! Innej alternatywy nie ma niestety...
Witaj Abraxusie, Bracie mój :)
Wykaże pewien błąd w myśleniu naszego oponenta. Skoro przeciwstawiam się Jezusowi, i jestem z Shatanem, to jaki on ma powód, żeby mnie skazywać na wieczne cierpienie? Przybije mi pionę i poczęstuje koniakiem, bo tak traktuje się przyjaciół, prawda, Bracia moi? :]
(Tak, to jedna ze złotych myśli Georga Curlina)
Czyściec istnieje, i jest formą przejściową pomiędzy piekłem a niebem. Jeżeli ktoś nie zasłużył by trafić prosto do nieba, ale też by trafić do piekła, idze do czyśćca i tam pokutuje za grzechy, by w efekcie końcowym znaleźć się w niebie. Z czyśćca się wychodzi, z piekła niestety raczej nie.
wiara w jezusa "masz uznac mityczna istote ktorej nikt nie wiedzial za swojego jedynego boga, pana i zbawce. Jak nie to spali cie w piekle - ale on cie kocha!" hahahaha bitch please - gadajace weze? poczecie bez wspolzycia w okresie gdy nie byli in vitro? zmartwychwstanie???? - dzieki stary! postoje z boku - wybieram racjonalne myslenie a nie prymitywne wierzenie w gusla religi ktora jest zbieranina "poganskich" (dla was kazdy inny bog jest zmyslony) innych religi.
Pozatym mozna powiedziec ze kazdy wierzacy jest ateista! nie wierzysz w innych bogow ktorych wymyslili sobie ludzie - dla nich jestes ateista lub niewiernym. Ja poszedlem krok dalej, nie wierze w jednego boga wiecej od ciebie:)
,,To nie Jezus stworzył piekło, TO MY JE STWORZYLIŚMY" Uważaj, teraz cytuję Szatana!...
Żal mi ciebie. Jedyne co ty robisz to marnujesz tlen dla bardziej wartościowych ludzi
Wiesz, ze w jednym, ale tylko w jednym się z tobą zgadzam.
,,Żal mi ciebie,, tylko w tym. Co do reszty, wszystko już mi wyjaśniłeś.
Czasem sobie myślę że ten temat nie powinien ujrzeć światła dziennego. Skoro pojawiają się tutaj jacyś fanatyczni katolicy i walczący ateiści którzy żrą się o to kto ma rację. Panowie, przeproście siebie nawzajem a nie plujcie nawzajem jadem. Amen.
Myślisz, że nie powinien ujrzeć światła dziennego? Za późno już ujrzał!
I małe sprostowanie. Nie jestem fanatycznym katolikiem, tylko zwyczajnym katolikiem, który walczy za swoją wiarę jedyną i słuszną wiarę w całym wszechświecie, z takimi fanatycznymi ateistami i niedowiarkami, którzy nie wierzą w nic i potrafią tylko głupkowato się uśmiechać, niestety po śmierci czeka ich wielka niespodzianka...
A tak w nawiasie to jesteś katolikiem, ateistą, islamistą, czy kim tam jeszcze? Czyją stronę trzymasz i czyją stronę weźmiesz?
Ja nie powiem o swojej religijności bo to powinna być prywatna sprawa każdego człowieka. Ty jesteś katolikiem, ale mnie to nie obchodzi. Na pewno nie trzymam strony "jedynych słusznych mediów" w Polsce bo na pewno nie są nimi ani TVP, ani Polsat, ani TVN, ani TV Trwam, ani Wyborcza, ani Fakt, ani Gazeta Polska bo takich mediów nie ma i nie będzie.
Masz bardzo zmanipulowane przez dzisiejszy świat poglądy, które są tylko dowodem na to, że ślepo im wierzysz.
"Ja nie powiem o swojej religijności bo to powinna być prywatna sprawa każdego człowieka" tak, jasne, a katolików najlepiej wyzamykać w kościołach niech tam siedzą, tam przynajmniej nie są groźni dla obecnie rządzących. Wiesz. Opowiadasz brednie. Jeżeli jesteś religijny i masz Boga, to czemu o nim nie chcesz mówić i głosić jego prawdy!? Zrozum wreszcie, że religijność to nie jest prywatna sprawa, religia katolicka i kościół to klucz do wiecznego zbawienia, więc nie opowiadaj mi tutaj bzdur!
" "jedynych słusznych mediów" w Polsce bo na pewno nie są nimi ani TVP, ani Polsat, ani TVN, ani TV Trwam, ani Wyborcza, ani Fakt, ani Gazeta Polska" o taki sposób myślenie chodzi, właśnie obecnej "elicie rządzącej". Najlepiej wszystko zepsuć, wykpić i namieszać tak, żeby nikt nic już nie wiedział. Zrozum, że jesteś w błędzie, łatwo tobą manipulować!
"na pewno nie są nimi ani TVP" Zgadzam się,
"ani Polsat, ani TVN, " Zgadzam się
"ani Wyborcza, ani Fakt" Zgadzam się
"ani TV Trwam" Nie zgadzam się zupełnie
"ani Gazeta Polska" nie zgadzam się zupełnie!
Lemingu, jeśli naprawdę nie czaisz tego co dzieje się wokół siebie, obejrzyj sobie to, może mózg ci się naprostuje nieco, bo na razie to cienizna! Jeśli nie obejrzysz tego, bo nie będziesz chciał, znaczy, że ja mam rację!:
1. http://www.youtube.com/watch?v=K7yPjHQ2BJU&feature=player_embedded
2. http://www.youtube.com/watch?v=YFW2-H_qdhs&feature=player_embedded
3. http://www.youtube.com/watch?v=1iIn3g-zfuk&feature=player_embedded
4. http://www.youtube.com/watch?v=uf5jnR_4AWo&feature=player_embedded
Myślę, że więcej nie trzeba!... Przemyśl sobie to!
WSZYSCY SOBIE TO PRZEMYŚLCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja nie wierzę w to co mówi ta sitwa Tuska ale w to co mówi klecha też nie. Mam nadzieję że w końcu pojawi się jakiś racjonalista co doprowadzi do tego że w końcu nie będziesz takim fanatykiem. Podaj lepiej argumenty za tym że Katolicyzm to jedyna słuszna wiara.
"Ja nie wierzę w to co mówi ta sitwa Tuska", prawidłowo!
" ale w to co mówi klecha też nie" Totalny błąd. A dlaczego niby w to nie wierzysz co? Czyżby to w twoim mniemaniu nie była prawda? Jeśli sądzisz, że to nie jest prawda, to znaczy, że wierzysz sitwą Tuska.
"Ja nie wierzę w to co mówi ta sitwa Tuska ale w to co mówi klecha też nie." no to w co w końcu wierzysz co? Albo jesteś za jednym, albo za drugim. Nie można palić Bogu świecy a diabłu ogarka, a ty to właśnie czynisz. Zastanów się po jakiej strony wreszcie jesteś.
Są tylko dwie alternatywy: Szatan (wieczne piekło), lub Bóg (Jezus Chrystus) (Wieczny Raj). Jeżeli nie jesteś z Bogiem, jesteś przeciw niemu, jeżeli jesteś przeciw Bogu, jesteś otwarcie z Szatanem i nic tego nie zmieni. Ty odrzucasz i jedno i drugie, ale w tym odrzucasz też Boga, jeżeli odrzucasz Boga to wiadomo, kto się tobą posługuje i dokąd zmierzasz?...
". Podaj lepiej argumenty za tym że Katolicyzm to jedyna słuszna wiara."
Nie będę tutaj się z tobą bawił, ale mogę ci coś powiedzieć!
"Istnienie i działanie pola moralnego powoduje, że zawsze konieczne jest włożenie osobistego trudu i pracy w poznanie prawdy oraz w wypracowanie tego co moralne i co korzystne dla ludzi - jeśli zaś coś samo się narzuca, samo przychodzi bez włożenia w to trudu, czy samo się upowszechnia bez wkładania w to pracy, wówczas z całą pewnością zawiera to nieprawdę, nie reprezentuje moralnego działania i z upływem czasu okaże się być szkodliwe dla dotkniętych tym ludzi."
Chcesz więcej? Proponuje zapoznanie się np: z tym:
http://energia.sl.pl/god_proof_pl.htm
Nie będę z tobą dyskutował bo to nie ma sensu. Pozdrawiam i życzę ci mądrości bo ci jej brak. Amen.
Dokładnie to samo mogę powiedzieć do ciebie, wiesz? Ty życzysz mi mądrości? Zabawne. AMEN.
Stary, wiem co czujesz. Gdybym za każdego gościa, którego ten pajac przekonał do swoich poglądów, dostawał złotówkę, to byłbym najbiedniejszym człowiekiem na świecie. Kłóciłem się z nim ponad 2 tygodnie, potem dałem sobie spokój.
Masz piosenkę na pocieszenie:
http://www.youtube.com/watch?v=qYS732zyYfU
Milcz.
Będziesz mnie tu za moimi plecami obgadywał? Nieładnie, wiesz?
" którego ten pajac" pajac to sam jesteś, na dodatek, jesteś niezbyt mądry, a tak w nawiasie, to mądrość dla ciebie nie istnieje.
Jeżeli "ten pajac" cię nie przekonał, to może ktoś inny cię przekona.
http://www.kazdystudent.pl/a/istnienieboga.html
Jeżeli dalej twierdzisz, że Boga nie ma a ja jestem pajacem, to znaczy, że jesteś zwykłym ignorantem i po prosty sam jesteś pajacem. Przypominam, że nie wolno zapominać o:
1. http://www.youtube.com/watch?v=K7yPjHQ2BJU&feature=player_embedded
2. http://www.youtube.com/watch?v=YFW2-H_qdhs&feature=player_embedded
3. http://www.youtube.com/watch?v=1iIn3g-zfuk&feature=player_embedded
4. http://www.youtube.com/watch?v=uf5jnR_4AWo&feature=player_embedded