PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122141
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
jasiek007

Odcinek boski Ohh długo trzeba było na niego czekać ale naprawdę warto ! 10/10 !

Hmmmmm nie podobały mi się knucia Kat i Isobel.
"Mamusiu strasznie mieszasz" - najbardziej w scenie, rozmowy z Alaric'em przy samochodzie...
niby taka szczera, przeprasza go za to co zaszło z Jenną, taka skruszona, mówi, że go bardzo
kocha a później oddaje temu obcemu kolesiowi "wiedźminowi" (chodzi mi o wiedźmę męskiej płci ),

Później przychodząc do posiadłości Lockwoodów - gryząc wujaszka Johna (ciekawe czy zauważyła
pierścień ochronny na jego palcu, czy też nie i robiła to z nadzieją zabicia go)... ostatecznie niezłe
urządza Kat (wykorzystuje ją do swojego planu porwania Eleny) pomaga jej odzyskać kamień księżycowy
i w rozmowie telefonicznej informuje ją o tym, że nie powie dokąd wyjeżdża z Eleną, a następnie, że Kat
ma już kamień księżycowy i ... "wiedźmin" się zajmuje Kat ogłuszając ją.

Później scena gdy Elena się wybudza i jadą na cmentarz, stają przed nagrobkiem na którym jest wyryte imię,
nazwisko i data bodajże zgonu Isobel, wampirzyca zaczyna tkliwą opowieść o tym, jak po jej śmierci rodzina
przynosiła kwiaty w to miejsce, a następnie spogląda na Elenę i opowiada o tym, że w tym miejscu pozostawiła
swoją ludzką cześć, którą posiadała przed przemianą w wampira, że tu pozostawiła część która marzyła o córce....
Opowieść przerywa telefon od "wiedźmina" który mówi: "Klaus ma wszystko co chciał twoja rola się skończyła...",
po rozmowie wampirzyca przeprasza Elenę za to, że ją tak bardzo rozczarowała i... zrywa z szyi ochronny medalion
z lapis lazuli... i tak wystawiona na zabójcze promienie słoneczne wampirzyca ginie...

Kat - ta wścibska małpa wszędzie znajdzie to czego chce - nawet sprytnie ukryty w mydelniczce, przez Damona,
kamień księżycowy. Od razu wiedziałam, że przebierze się w ciuszki Eleny i będzie ją udawać przed Stefanem,
ale Stefcio nie głupi swój rozum ma, i nie da się nabrać przebiegłej wampirzycy Całkiem nieźle została
wycackana przez Isobel, odwaliła brudną robotę, a w zamian dostała swego największego wroga (idealny prezent) ....
do tego uuuu oberwie się jej od Klaus'a. Czyżby w kolejnym odcinku, Kat, stanie się marionetką w jego rękach,
aby tylko ujść z nich cało? Tak, na pewno do tego dojdzie.

Jenna - szkoda mi jej, biedna zraniona, czuje się okłamana przez wszystkich: najpierw Alaric, później Elena.
Już sama nie wie co ma myśleć, co ze sobą zrobić i komu ma ufać ... naprawdę mi jej szkoda

Damon - jak zawsze max przystojny, kusząca scena łazienkową gdy Damon zdejmuje koszulkę i ukazuje
sexowne ciało ! (zapewne nie jedna kobieta przyzna mi racje ). Wracając do tematu: uwielbiam cięte wypowiedzi
demonicznego brata Salvatore, najlepsza pod miejscem ofiary wiedźm, gdy to drzwi do budynku zamykają się przed
nim stojącym na podwórku: "Tez się pierd** Emily ", ahhh ten jego cięty język, i moment gdy został wezwany przez
szeryf Forbes do "martwego wujaszka" - "Nic mu nie jest, potrzebuje trochę powietrza, wszystko jest w porządku"
Damon zna odpowiedz na wszystkie pytania (hmmm czemu go nie było na mojej maturze z matmy xD).
A i współpraca z Bonnie i Jeremy'm, i współpraca braterska ze Stefciem I klasa !

Teraz kolej na Matt'a i Caroline - biedna wampirzyca, tak bardzo go kocha, odkryła przed nim swoją dusze,
oddałam mu całe swoje serce, a on się jej boi...

"Caro: boisz się mnie...
Mat: muszę wiedzieć więcej, o śmierci Viki, o tobie...
Caro: powiem Ci wszystko... Obiecałam, że będę się trzymać od Ciebie z dala... ale Cie kocham, tak bardzo
Cie kocham Matt..."

Oczywiście chłopak nie wie co ma ze sobą zrobić i zaczyna wypierać rzeczywistość " Jestem całkiem samotny,
moja siostra umarła, moi przyjaciele to kłamcy... ". Ukochana próbuje pocieszyć wybranka swego wampirzego
serca: "Nie jesteś samotny, masz mnie...", ale Matt jest nieugięty: "Nie nie mam...".
Biedna Caro, chcąc ratować swoją związek jest gotowa na wszystko: " Powiedz mi co mam zrobić ", a Matt
wybiera najprostszą z dróg - "Spraw bym zapomniał, nie chce patrzyć na ciebie taką, spraw bym zapomniał !"
Tak bardzo mi żal Caro, zmieniła się z rozpieszczonej barbie, stając się odpowiedzialną młodą kobietą.
Zmieniła swoje nastawienie do innych i świata, a i tak od życia nieźle dostaje w kość... powiedziała prawdę
matce - jednak matka jej nie przyjęła (dziewczyna musiała wyrzec się matczynej miłości i porozumienia między
nią a matką), teraz konflikt z chłopakiem.
Uważam, że Caro nie wymazała pamięci Matt'a, a dlaczego? gdyż scenę później widzimy Matta rozmawiającego
w samochodzie z szeryf Forbes - chłopak nie wygląda na kogoś, komu dosłownie przed chwilą wymazali wspomnienia,
odpowiada racjonalnie, spójnie i wyraża swą niechęć do tego kim się stała jego ukochana...

Pora na Bonnie i Jeremy'ego - razem z Damon'em poszukują miejsca "ofiary czarownic".

Najlepsza była mina strachliwego Jeremy'ego gdy grupka weszła już do domu a bodajże deska na której on staną
zaskrzypiała xD. Nieźle sobie Bonnie poradziła z pułapką czarownic, w którą wpadł nasz uroczy Damon.

W tym odcinku Bonnie wykazała się ogromną determinacją. Po mimo cierpienia, męki którą doświadczyła, podczas
próby połączenia się z mocami uśmierconych wiedźm, nie zaprzestaje kolejnych prób pomocy przyjaciołom.
Do tego byliśmy świadkami kolejnego wyznania Bonnie "Nie robię tego dla Eleny, tylko dla Ciebie, dla innych.".
Wiedźma zdaje sobie sprawę, że ciąży na niej ogromna odpowiedzialność, a podjęte przez nią decyzje, mogą zaważyć
na jej życiu. "Jest powód. Zostałam do tego powołana... jeśli jestem jedyna osobą, którą może to zakończyć to to jest
moja decyzja, nikogo innego tylko moja".

Nasz Jeremy choć chwilami bezradny, to dzielnie wspiera swoją ukochaną, jest gotów oddać za nią życie.

Klaus - skubany przejął ciało Alarica, dostarczone mu przez "wiedźmina".

Sądzę, że nieźle da popalić Kat i znajdzie dla niej jakieś kreatywne zajęcie, w jego szarlatańskim planie.
Daje rękę uciąć, że w następnym odcinku nieźle namiesza na przyjęciu.

I pora na ostatnie osoby: Elena i John - szkoda mi Eleny, choć dobrze jej nie znała, to jednak musiała się z nią
pożegnać na zawsze - z matką. Nie ukrywajmy nieźle się na niej zawiodła i została przez nią wystawiona:
"nie chciałaś mnie uratować, teraz Klaus wie gdzie jestem", jak by tego było mało, to jeszcze zwierzenia ojczulka.

John'owi zebrało się na wspominki i opowieści dziwnej treści. Wujaszek opowiada Elenie o momencie gdy był przy
jej narodzinach i mówi o tym, że naprawdę kochał jej biologiczną matkę - Isobel, dla której zrobił by wszystko o co
tylko by poprosiła.

Podsumowując na koniec przytoczę ostatnie zdanie Eleny kierowane do John'a:
" Spieprzysz wszystko czego się dotkniesz " xD

kat8

dzięki Kat8 za tak obszerna odpowiedź:).pozdrawiam serdecznie:)

ocenił(a) serial na 8
kat8

Jassssssna cholera!!!! A ja to bym normalni dał w pych MATTOWI!!!!!!!! Noż KuuuuuXXXaaaa! Nie no się wkurzyłem właśnie!
Matka i Matt chcą zrobić pewnie kuku mojej Carolinie!!!!!!!!! Aaaaaaaaaah!!!
No ale ładnie za to Isobel skończyła :-P Klaus ją wykorzystał na maksa.
A co do kamienia księżycowego to w pierwszej chwili jak Kat myła ręcę i zobaczyłem ten pojemnik na mydła to wiedziałem że jest kamień iiiii... FAKTYCZNIE chwilę później tam go Katrina znalazła :-) no to mi się podobało :-)

ocenił(a) serial na 6
Greg_Mar

Nic mi nie mów:-)
Mnie tez Matti irytuje na potęgę - niech spada na drzewo.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Nie no za to to po Mieszkowemu mosznę do pala przybić i dać tępą łyżkę by Matti mógł się uwolnić samemu odcinając sobie to co już mu EWIDENTNIE NIEPOTRZEBNE. No jak zobaczyłem że on się wtrążala do samochodu z mamką i tam razem spiskują a mamuśka mówi że Carolina nie żyje to znaczy że ona ją sama przebije :-((( NIE MOGĘ NAWET O TYM MYŚLEĆ :-((( Jak bym tego Matta we własne ręce dostał!!!

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Matt jest beznadziejną postacią a aktor grający jego jest jeszcze gorszy...

jasiek007

Mocna scena z Isobel na cmentarzu, nie spodziewałam się.
Szkoda, że John miał pierścień. Do tego Liz wie o pierścieniu, o Caroline. Ciekawe, jak dużo Caroline powiedziała Mattowi.
I boję się o Alaricka.

ocenił(a) serial na 8
Evarini

gdzie oglądaliścię?

elinternado

na vampiereDaries24

ocenił(a) serial na 6
jasiek007

Jedyne co mogę powiedzieć - to OMFG!!!
Końcówka mnie zabiła;)
O matko, Klaus w ciele Alaricka - szok maksymalny...
DAWAĆ MI NASTĘPNE ODCINKI!
PS. Jak nigdy denerwowały mnie dziś te teksty o zabiciu Klausa, hihi.
Ledwo się "pojawił" - a już w zachwyt mnie chłopina wprawił;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Tylko po co? Znaczy się Klaus siedział we flakonikach z krwią? eeeee... A gdzie mała dziewczynka którą miał on być :-P no racja to było oczekiwane ale że będzie nim Alaryk już nie :-p Ale ni kumam po co tak... Nieśmiertelny wampir przenoszony drogą kropelkową?????????????????????? Użes...

ocenił(a) serial na 9
Greg_Mar

"Nieśmiertelny wampir przenoszony drogą kropelkową??????????????????????" -> kocham to!!!!!:D:D:D faktycznie trochę przesadzili z tą akcją z Klausem i Alrickiem:D

jasiek007

Pierwsze co mi przychodzi na myśl to wtf?! Czekam i czekam żeby zobaczyć Klausa a ten się bawi w opętania... ile można się bać o Alarica...wkurzył mnie trochę ten odcinek, ale to chyba dobrze że PW wzbierają jakiekolwiek emocje a zwłaszcza trailer następnego odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=M5-WdGqU6To
i znowu wtf?! Elena tańczy z Damonem a potem jak zwykle rzuca się z łapkami :/ Ile można go bić...
Liczę na szybki powrót Tylera bo miny Matta mnie jakoś drażnią...
Dobrze, że pozbyli się Isobel w zeszłym sezonie robiła większe wrażenie teraz była jakaś przytłumiona nawet jak na zauroczenie. John został sam na polu bitwy, jego pierwsze kroki skierowane będą pewnie w stronę Katherine a przynajmniej na to liczę bo z niej też się uśpiona bestyjka zrobiła...
Elena była w tym odcinku wyjątkowo naburmuszona, nawet nieźle jej to wyszło, wychowała sobie Salvatorków teraz kolej na tatusia...

ocenił(a) serial na 6
butterfly24

"Czekam i czekam żeby zobaczyć Klausa a ten się bawi w opętania..."

SPOILER O KLAUSIE.
Ale Klaus we własnej osobie ma pojawić się dopiero w 19 odcinku...
KONIEC SPOILERA.

A tym wcieleniem w Alaricka zgasił mnie dokumentnie;)
W ogóle się czegoś takiego nie spodziewałam - cwany&skubanyXD
I że to w ogóle było możliwe, hehe.
Od razu jak ten czarownik się pokłonił przed Rickiem - wiedziałam że Pierwotny is coming;)

WhiteDemon

hehe no fajnie to wyglądało jakoś nikt nie darzył Ricka takim szacunkiem coś musiało się stać, ale jako że nie jestem ostatnio na bieżąco ze spoilerami to Klausa w tej postaci się nie spodziewałam, myślałam już że Alaric okaże się jakimś uśpionym mega wiedźminem czy coś w tym stylu ;D

butterfly24

Klaus pojawi się w 19, ale Joseph Morgan będzie go grał jedynie w retrospekcjach.

Sawyer

O dziękuję za jeszcze dokładniejsze info :) Trochę szkoda, tak patrząc na postać Kat to o wiele więcej można z niej "wyciągnąć" poznając ją w nowoczesnej wersji, ale lepsze to niż nic... przynajmniej Alaric dostanie swoje 5 min bycia badassem ;p

butterfly24

Teraz Kat musi już zginąć. Zdradziła Salvatorów po raz kolejny, więc jest u nich spalona... nawet gdyby uciekła.
A wiemy, że Klaus nie da jej uciec. Także to koniec, nie byłoby i tak już pomysłu na jej postać. Gdyby została i pomagała, byłoby w porządku - teraz jest jednak za późno.

Sawyer

"Teraz Kat musi już zginąć." Też mi się to przewinęło przez myśl oglądając odcinek, ale biorąc pod uwagę że to jej rok obstawiam finałowy odcinek. Martwi mnie to, że kończą się pomysły na jej postać bo jednak wolałabym jeszcze zobaczyć jakąś akcję w jej wykonaniu gdzie dzieje się więcej niż szczerzenie ząbków... Sama nie wiem czego bym chciała od tej postaci, ale rola dobrej samarytanki też nie bardzo jej pasuje, z drugiej strony myślę czy nie byłoby lepiej gdyby znowu gdzieś zniknęła i zostawiła taką niepewność, że któregoś dnia wróci i nieźle namiesza.

butterfly24

No Kat to najlepsza kobieca postać w serialu i naprawdę jej szkoda, ale... chyba niczego się nie da już zrobić.

ocenił(a) serial na 6
Sawyer

Co???
To jak, znaczy że Klaus cały czas będzie pokazany "współcześnie" pod postacią Alaricka????
W ogóle nie pojawi się w swojej postaci?
Teraz to zgłupiałam doszczętnie;)

A Kat?
Cóż, czego się można było spodziewać, hehe.
Rozwalił mnie motyw z Isobel, choć myślałam ze będzie nudno.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

No pogięte trochę... Dlaczego tak... Znaczy koleś jest wampirem który wyekspediował się z własnego ciała... Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy....

ocenił(a) serial na 6
Greg_Mar

Co Ty mówisz!
Przecie to zajedwabiscie genialny numer był XD

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Numer pierwsza klasa :-) tylko nie kuma po co??? 0_o...

Greg_Mar

Tak jak WhiteDemon pisała cwany lisek nie dość że ciężko go znależć to teraz zastanowią się dwa razy zanim będą chcieli go zabić, chociaż Bonnie chyba już jest na trailerze zdecydowana...

ocenił(a) serial na 8
butterfly24

No wiesz mnie się coś wydaję że ten 2 sezon to może być nawet ostatni... tak samo wykończyli serial V "Goście". A tutaj zanosi się że pod koniec wszyscy mogą umrzeć :-P Alaryk, Bonnie, Kat, Elena :-P

Greg_Mar

nie skończą bo jakoś niedawno na CW czytałam że ma być 3 sezon. Poza tym 3 sezon V też ma być :)

ocenił(a) serial na 8
StYsKa

A kiedy niedawno czytałaś że ma być 3 sezon V??? Bo dopiero miało to zapaść w ostatnią niedzielę jeśli zdecydują się nakręcić 3 sezon V. Jak masz jakieś świeże info to podrzuć linka,

Greg_Mar

Oglądałam filmiki na YT z WonderConu z początku kwietnia i tam mówią że będzie 3 seria.

ocenił(a) serial na 6
StYsKa

YEAHHH!
To świetnie;)

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

To Ci psikusXD
Ładnie te samozapalenie wyglądało - podobało mi się.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

A mnie się jej nawet na chwilę zrobiło żal, ale tak ładnie się grilowała że chwilę później mi przeszło :-)

ocenił(a) serial na 6
Greg_Mar

Hehe, spoko scenka.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

:-) chyba to było to co mi się podobało bo reszta czyli opętanie Alarika i to co zrobił Matt zaskakujące ale jakoś mnie to się nie spodobało... Jakoś od Matta oczekiwałem jajek a od Klausa że będzie 8 letnią dziewczynką :_P albo czymś w tym guście... ale nie... Alarykiem... hmmm... mam zmieszane uczucia a nawet trochę wstrząśnięte...

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

Ja nie chcę, aby Alaric zginął ;( Będę płakać jeśli tak się stanie, co ta Isobel sobie wyobraża no tak śmierć jest najłatwiejszym rozwiązaniem...

A co z Matt'em pytam? Czy to ten sam Matt, którego poznaliśmy na początku serialu? Ja rozumiem, że martwi się o siostrę bo w końcu ją kochał, ale akurat Caroline zna całe życie i jak można komuś takiemu nie zaufać? Tutaj chyba scenarzyści nagięli trochę postać.

A ja się nadal martwię moim ulubionym nauczycielem... :( Dlatego nikt Klausa nie mógł odnaleźć... biedna Kath ciekawe co z nią będzie, mam nadzieję, że już niedługo się jej pozbędziemy, bo strasznie miesza, ale z drugiej strony jest zabawna :D Podziwiam Nine Dobrev, że potrafi tak to świetnie zagrać!

ocenił(a) serial na 8
martakamyk13

Też Matta lubiłem za to jakim był gościem na początku ale tym co teraz zrobił Uhhhh Jak Bóg mi świadkiem to bym mu zrobił wielkie kuku w twarz... Bezjajec jeden, zdradzić tak dziewczynę którą niby kochał, TO NIEGODNE! To mnie najbardziej wnerwiło, no jak mógł tak!?

martakamyk13

"co ta Isobel sobie wyobraża no tak śmierć jest najłatwiejszym rozwiązaniem... " może to skutek zauroczenia? Pamiętacie tego wampira którego zauroczyła Isobel kiedy Elena jej szukała? Rzucił się pod samochód chyba z tego co kojarzę, zamieszało mi to w głowie trochę bo wtedy było to jasne a teraz można snuć domysły

ocenił(a) serial na 10
butterfly24

Racja.... mogło tak być.... tak jak Elijah zauroczył Kath i tego kolesia od Rose... ale myślę, że gdyb tak bylo było by to pokazane..... aby widzowie o tym wiedzieli...

ocenił(a) serial na 8
butterfly24

To nie był wampir skoro zginał pod samochodem, to był człowiek zauroczony przez Isobel. Tylko pradawny może zauroczyć wampira a Isobel była wampirem od 2007 roku czyli 3 lata. A ona sama była zauroczona przez Klausa.

Greg_Mar

Aaa no tak i wszystko jasne :D

WhiteDemon

"Rozwalił mnie motyw z Isobel, choć myślałam ze będzie nudno." Tak też się czułam cały odcinek, gdyby nie te 2 elementy zaskoczenia i jedna cięta riposta Damona...

ocenił(a) serial na 6
butterfly24

Ja się kurcze teraz nie mogę doczekać następnych epizodów.
Zwłaszcza tych retrospekcji...
Szlag by to - że aż dwa łiki trza czekaćXD

ocenił(a) serial na 6
butterfly24

Biedny Damonek, zdecydowanie duchy spalonych czarownic nie są zbyt przychylne wampirkomXD
"Nie mogę się ruszyć! Mój pierścień nie działa"..
Ojojoj, prawie skwarkaXD
A Bonnie wreszcie ma konkretnego powera;)

WhiteDemon

No mi się wydaje, że nikt go nie widział, bo może on w jakiś sposób utracił swoje ciało i tylko dlatego chce zdjąć tą klątwę?
Przeszło mi to przez myśl oglądając ten odcinek i w sumie miałoby to sens, bo jest PIERWSZYM wampirem. Może klątwa zadziałała na niego inaczej? To trochę skomplikowane by było, ale w tej chwili nie można niczego wykluczyć.
Poza tym, to był świetny twist :D I cliff hanger chwilę po tym, bo nie wiadomo, co się stanie z Kat. Wydaje mi się, że na pewno zginie w tym sezonie, Klaus jej nie popuści, a Salvatorowie jej nie zaufają... ale przez najbliższe odcinki będzie nią w jakiś sposób wykorzystywał.

ocenił(a) serial na 6
butterfly24

No nie, ja tez się nie spodziewałam, ze zawładnie jego ciałem.
Ale właśnie po tym wdzięcznym pokłonie wszystko było już jasneXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

hej, czy ktos wie kiedy beda napisy? :)

jasiek007

Świetny odcinek ale już widzę że kolejny będzie lepszy. Zaskoczyli mnie z tym Alariciem, ale on niestety będzie musiał zginąc, Klaus w innym wypadku nie opuści jego ciała. Tylko tak myslę czemu musial wybrac akurat jego? Czy tam nie innych mieszkańców w tej wiosce? Świetny moment jak bracia oddają Elenie dom:D Jak Damon wróci pijany może pocałowac klamkę:D Mało go dzis było ale widzę że poprawi się. Za to Matt- proszę, zabijcie gnoja!!!!!! Mamusia Caroline też nie lepsza, na własną córkę poluje. Po dzisiejszym odcinku widzę że trup będzie padał gęsto. Jak oni wytłuką połowę obsady to będą musieli bardzo się natrudzic żeby stworzyc jakiś ciekawy scenariusz na przyszły sezon. Na razie wszystko toczy się wokól Klausa ale sądzę, że jesli już rozprawią się z nim to wrócą wilkołaki. Bonnie mnie drażni, poświęca się jak zwykle bo urodziła się po to żeby hokus pokus ją zabiło, a w dodatku nadal popisuje się zdolnościami. Zamiast powiedziec odzyskałam moc albo mam więcej mocy to ona musi przeprowadzac demonstracje. Warto było czekac te tygodnie, zobaczymy co będzie za tydzień. Niech wyjaśnią jak Klaus stracił ciało. Szkoda tylko że Alarica zabiją zanim zdąży pogodzic się z Jenną bo wątpie czy przed śmiercią zdąży wrócic do swojego ciała. Tak więc 3 osoby które zigną to Isobel jak już wiemy, Alaric i Katherine która ma wrogów wszędzie gdzie się da.

alien_2

Alarica już nie ma, jest wampirem. Więc tak czy inaczej - musi zginąć, bo tylko tak mogą zabić Klausa.
A rytuał pewnie ma pozwolić mu odzyskać ciało. Szkoda Rica, bo to świetna postać, ale producenci naważyli piwa, które muszą wypić. Twist świetny. :D
I zgadzam się, Kat pozostało już tylko umrzeć. Ew. Klaus się nią pobawi trochę, ale tak to po niej. Isobel - dead. Zostały miejsca na dwa trupy, a nie wiadomo, czy Klausa zabiją już w tym sezonie - nie sądzę, bo skoro tyle o nim mówiono i tak się go bali, to dziwne, żeby zginął po 4 odcinkach. Zostało więc jedno miejsce dla jednej z głównych postaci - bo stawiam, że Kat na 99% jest następna i może to być Matt, może to być Bonnie. Mniejsze szanse mają Jer/Jenna, ale też nie można ich w pełni wykluczyć. W sumie to bezpieczni są tylko Caroline, Damon, Elena i Stefan.

Sawyer

Może jeszcze znajdą jakiś sposób żeby go z Alarica "wypędzić" już nie takie rzeczy się działy ;p Nie no nie straszcie, bo coś ciężko mi się z tym pogodzić, drugiego takiego duetu jak Damon/Alaric nie będzie :(

ocenił(a) serial na 9
butterfly24

sadze ze tak bedzie.
bez Alarica to bedzie dupa ....