PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122141
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8
red_nails

Ty się nie śmiej bo to mogą być jeszcze prorocze słowa i co wtedy :-P

ocenił(a) serial na 8
celia27

Ooooooo!! To przejrzałaś zamysł scenarzystów teraz! I uważaj żeby przez to Cię nie zlikwidowali =p

ocenił(a) serial na 10
jasiek007

No więc tak ....
Odcinek niesamowity,
Koniec : mega zrobiony ! Najlepsza scena oczywiście Damona i Isobell
Moge tylko powiedzieć fanom którzy tego nie wiedzą : BĘDZIE PRAWDZIWY KLAUS !! : )
jednak nie moge doczekać się " Kiedy leże umierając"
W którym umiera główna postać ....
choć tak na prawde w ciągu 3 ostatnich odcinków umierają 3 ważne osoby

ocenił(a) serial na 8
seph

@seph czuje ze umrze napewno Bonnie ;p
a co do odcinka: troche glupie byloby jakby Alaric bym Klausem z tego powodu,ze po co mialaby go Isobel wystawiac,zeby jakis czarownik go uwiezil? Jezeli bylby prawdziwym Klausem to nie mialoby moim zdaniem nic takiego miejsca .

dodektrn

Bonnie nie umrze, bo rozwiną teraz jej relacje z Damonem. Jeden ze spoilerów mówi, że Elena będzie zazdrosna o Damona wywijającego z Bonnie na parkiecie - mam też przeczucie, że może Jeremy zginąć <stąd płacz Eleny i pogrzeb> co mogłoby zbliżyć w sumie Bonnie do Damona, a przez to wywoływać w Elenie jeszcze większą zazdrosć, która zastanowiłaby się w końcu "Hej, co mnie tak właściwie łączy z Damonem? Co do niego czuję? Czy to nie ten koleś, który jest bardziej gotowy na śmierć w mojej obronie niż mój facet? Może faktycznie to coś większego niż przyjaźń?" :D
Fajnie by było. Klaus zabijający po kolei, strach przed nim i romanse w tle xD Ahahaha xD

ocenił(a) serial na 6
Sawyer

Nie wierzę??
Czyżby była szansa na Bamona?
Kiedyś kibicowałam tej parce, ale na nic się nie zanosiło.
Ciekawe, ciekaweXD
Po tak długim okresie czasu, kiedy w TVD nic się w tym kierunku nie rozwijało - nagle - buch?
Może być fajnie kurde...
Ktoś tu czyta spoilery, a się zarzekał, że to wszystko bujdy na resorachXD

WhiteDemon

hej, ja też kiedyś myslałem, że pasują do siebie - zanim spieprzyli Bonnie xD Fajniejsze są pary, które właśnie się ciągle kłócą i mimo, że iskrzy między nimi, to wspólnie sobie docinają i droczą się xD
Na początku drugiego sezonu - tuż zanim Bonnie po raz 1 Kat spotkała - ta ich scena w jadalni u Lockwood'ów była świetna. Takie przekomarzanie się ze sobą :D A potem pokręcili, ostatnio przestała mnie znowu denerwować i myślę, że będą z niej ludzie :D

ocenił(a) serial na 6
Sawyer

O tak, masz rację - przypomniałam sobie tą ich scenę.
Naprawdę można cosik z nich wycisnąć;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Z nosa Bonnie to na pewno da sie wycisnąć sporo... Damon powinien być zachwycony :-)

ocenił(a) serial na 6
Greg_Mar

UhuhuXD

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

No ja już widzę tę scenę w której Damon podchodzi do Bonnie ze szklaneszką na whisky podstawia pod nosek a Bonie mówi "hokus pokus" i z nosla sączy się krewka i Damon raczy się "Bloody Bonnie" :-P

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Bamona brzmi jak Babona :-P a co z Jremkiem...

Greg_Mar

"może Jeremy zginąć "

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

Nie może bo na palcu nosi pierścień chroniący przed "umarciem" od "dziwieństw" :-) wiec musiałby go przejechać ciężarówka i to taka o normalna prowadzona przez normalnego kierowca a nie wampirozaura czy wiloczłekozaura czy coś w ten deseń ;-)

Greg_Mar

Ja tam tylko cytuję < patrz wyżej> a może ściągnie go przed wejściem pod prysznic i się poślizgnie?

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

A to tak to by mógł umrzeć i nie zdejmując pierścienia :-P bo jak by nie patrzeć to byłaby w jakimś sensie normalna śmierć :-p

użytkownik usunięty
Madeleine_filmweb

W sumie może się poślizgnąć na krwi Bonnie, przynajmniej będzie jakieś nawiązanie;)

ocenił(a) serial na 8

Na tej wykapanej z Bonniowego noska? :-p

użytkownik usunięty
Greg_Mar

no tak, myślę że jak użyje tych swoich czarów 100 czarownic to będzie niezły krwotok;)

Greg_Mar

tylko cytuję- patrz wyżej

Greg_Mar

Racja, tak więc gdyby go pod prysznicem zaatakowała go jakaś wampirzyca?

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

O! No przezorny zawsze ubezpieczony! Wot co :-p

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Czyś ty łoszalała??? :D
BAMON byłby tragedią tego serialu ponieważ:
a) Damon i Bonnie nie pasują do siebie
b) Bonnie jest z Jerem, jeśli więc nagle zaczęłaby kręcić z Damonem to Jeremy strzeli sobie w łeb po tych wszystkich nieszczęśliwych miłościach
c) Damon kocha Elenę, która jest przyjaciółką Bonnie - jakoś mi to nie pasuje, zacznie się zazdrość o faceta przyjaciółki...
d) Bonnie cały czas krwawi z nosa a przy wampirze to jest niebezpieczne...

A poza tym czuję, że ten taniec Bamona to nie jakieś love story bo:
a) na jednym zdjęciu podczas dancingu Bonnie jest smutna, wręcz przerażona a Damon obejmuje ją od tyłu i coś jej mówi
b) Klaus jest w ciele Alaricka
c) w zwiastunie Bonnie krwawi z nosa (surprise?)
czyli wychodzi na to, że Damon będzie próbował ją namówić do jakiegoś hokus pokus przeciwko Klausowi przez co Bonnie zacznie kapać z nosa.

Chciałabym, aby to była prawda. Damon nie powinien być z Bonnie, tylko z Eleną. Co do tego nie mam wątpliwości. Bonnie mogłaby zostać sobie z Jeremy- pasują do siebie.

ocenił(a) serial na 8
Madeleine_filmweb

A! Nieprawda!!! Damon powinien być ze swoją klatą ewentualnie z Jeremim :-)

użytkownik usunięty
Greg_Mar

Raczej z Alarickiem ;]

ocenił(a) serial na 8

nooooooooooo i zdradzać go z Elajżą! :-D

dokladnie! z alarickiem. oni razem sa genialni. mysle, ze byliby dobrana para ;)))

ocenił(a) serial na 8
red_nails

Nowe credo Damona: "By nieżycie miało smaczek raz Elenka, raz chłopaczek" :-)))

ocenił(a) serial na 6

Nie zgadzam się!
Oprócz 1 - bo łoszalam już dawno temuXDXD
Czemu niby Bonnie i Damon nie pasują do siebie?
W książkach tam cosik iskrzyło nawetXD
Po prostu i zwyczajnie nie obraziłabym się za taki obrót spraw.
Wolę to niż zdychać kolejne 3 sezony za Daleną i dostać popłuczyny z tegożXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Ale co ty mi tu porównujesz książkę do serialu jak to dwa światy ;)
Dlaczego nie pasują?
1. Bo Bonnie jest ciągle spięta i poważna (Elena przy Damonie by się wyluzowała, ale Bonnie nie bardzo)
2. Bo już kilkakrotnie chciała go zabić swoim marnym hokus pokus
3. Bo mają ze sobą ostatnimi czasy mało scen, jak już są to nie ma w tym żadnej chemii, niczego..
4. Bo Bonnie nienawidzi wampirów

To niechżesz on już będzie z Katherine a nie z tym krwotokiem... ugh, nie znoszę tego babsztyla, no co mam poradzić ;]
Po co ty chcesz robić z trójkąta kwadrat hę?;)

ocenił(a) serial na 6

Żeby było śmieszniej;)
Bonnie z książek też wampfanką nie była specjalną, ale przy Damonie dech jej zapierałoXD
Nie dziwota przecie.

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

A w serialu krwotok powodowało :-pppp sasasasasasa

użytkownik usunięty
WhiteDemon

No ale w serialu nie, więc podniecaj się Bamonem w książkach :P
Jak w serialu będą razem to ja tego nie oglądam..

ocenił(a) serial na 6

"Damon będzie próbował ją namówić do jakiegoś hokus pokus przeciwko Klausowi przez co Bonnie zacznie kapać z nosa."

Łeheh, właśnie mi się przypomniała ta scenka gdzie Bonnie po wysłaniu wiadomości Elenie, gdy przetrzymywali ją Rose i Trevor jako upominek XDdla Elajdży - zaczęła krwawić czy zemdlała nawetXD
Matko do Ciebie, a po jakichś 2-3 tygodniach nabrała mocy więcej jak Yoda, Gandalf Biały i Harry Potter razem wzięci!!
SZLAG!
Bu, niech zostawią Klausa w spokoju - to on ma trzepać tyłki im, a nie oni mu;) - seryjnie się wścieknie jak go Bonnie zlikwiduje na 3-4...
Pierwotni powinni być pod ochroną...toż to gatunek na wymarciu, hihi.
Chyba zadzwonię po vampirze Amnesty International...

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

No i ten taki vapmirowy amnesty przyjedzie i przykuje się do Klausa krzycząć nie damy Klausa ani nawet Micky Mousa! Nie damy Klausa ani nawet Micky Mousa! Nie damy Kausa... x-D

ocenił(a) serial na 6
Greg_Mar

Zgadnij kogo w tym jednoosobowym tłumku znajdzieszXD

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Hahaha a ja dobrze wiem kto :-) Pożyczyć Ci łańcuch od mojego Portosa :-P

ocenił(a) serial na 6
Greg_Mar

Dziękować, dziękować - mam swójXD

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Hahahaha :-) No ja chciałem wesprzeć ruch materialnie :-P

użytkownik usunięty
Greg_Mar

A ja będę krzyczeć: Wyciągnąć sztylet, wyciągnąć sztylet ;d
Klausika oczywiście też nie dam :D

ocenił(a) serial na 6

HihihihiXD
Czyżbym miała wsparcie?
Jak milusio - blush kochana, na Ciebie zawsze można liczyć;)

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Nosz kurde, tyle czasu a nie wiesz, że ja uwielbiam Pierwotnych? I ich klaty ? :D

ocenił(a) serial na 6

Wiem wiem, ino się tak droczęXD

użytkownik usunięty
WhiteDemon

To się nie drocz tylko łap za transparenty :D

użytkownik usunięty
WhiteDemon

Aż tyle czasu minęło od tego? :P

Sawyer

dobre, dobre. tylko jak dobrze pojdzie to wybija cala rodzinie elenie i zostanie jej tylko tatus/wujcio john. serial zmieni wtedy nazwe na pamietniki eleny i jej tatka ;)
te Twoje elenowe rozkminki sawyer moglyby sie pojawic w serialu ;)

red_nails

Ha, a widziałaś jak niedawno pisałem mini-scenariusz w którymś temacie? xD
Plec mnie musi zatrudnić! :D

Sawyer

widzialam, widzialam ;) wybitne sa Twoje dziela ;) musisz koniecznie napisac jakis odcinek VD ;)

red_nails

Dobra, dzwońmy, szkoda czasu! xD