niewiem jak oni to robią ,że to już 3 sezon a serial trzyma bardzo wysoki poziom... (czego nie mozna powiedziec o innych-no może nie licząc jeszcze Nikity)
Mają po prostu coraz lepsze pomysły :P I akcja się rozkręca, pojawiają się nowe postaci, więc musi być ciekawie :)
Raczej coraz bardziej desperackie pomysły. Jak dla mnie serial za bardzo odszedł od tej pierwotnej formy z pierwszego sezonu, gdzie największym wrogiem wampira był po prostu drugi wampir, a one same były super mocne i miały ogromną aurę tajemniczości (te pierwsze odcinki, w których dopiero pojawiał się Damon, ten kruk, ta mgła), a teraz to już naprawdę zrobili miszmasz. Poza tym jak dla mnie za bardzo skupili się na wydarzeniach, a olali dialogi. Spieprzyli Damona. Za co Stefan coraz bardziej mi się podoba jako bohater, bo okazuje się, że wcale taki święty nie jest. W każdym razie serial dalej jest na wysokim poziomie, ale moim zdaniem ten poziom coraz bardziej spada, w każdym razie początki 3go sezonu były tragiczne (wątek z duchami), ale retrospekcje super. ;) Zobaczymy co to będzie dalej, wtedy będzie można ocenić cały sezon. ;)
Dla mnie 3 sezon jest zdecydowanie lepszy niż 1. Chociaż zgodzę się, że wątek z duchami był beznadziejny. Ale reszta jest zdecydowanie na plus. Przecież muszą wprowadzać nowe rzeczy, bo serial by się znudził i nikt nie miałby ochoty go oglądać. Pozostaje nam czekać teraz na kolejne odcinki i wtedy zobaczymy jak to się wszystko dalej rozwinie :)
Jest sporo seriali, które trzymały fason znacznie dłużej niż 3 sezony (Friends, House, Skins). ;)
Dokładnie. Najlepszy był 1 sezon, teraz ciągną "Delenę-w-napięciu" i robią coraz bardziej zwariowane wątki. Okej, akcja jest fajna w serialu, ale nie dajmy się zwariować...
jeśli usuną nam ten temat to odkopujmy stare tematy i w nich piszmy : D np. http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Ehhhhh...,1221442
Dobre :D I tak zakładamy tematy z głupimi tytułami, a tak to będą usuwać te stare :D
: **
pierwszy dzień w szkole po długiej przerwie : / czyli lipa..
a u Ciebie? : P
to kiepsko : / powodzenia przy zaliczeniu, 5!
a tak poza szkołą co się tam u Ciebie dzieje? : P
Ja mam postanowienie noworoczne:D Właściwie wymyśliłam nawet kilka, dlatego koniec z dojadaniem resztek po świętach:D
mam pomysł : P
jeśli usuną nam ten temat to odkopujmy stare tematy i w nich piszmy : D
No ok, to dobry pomysł. Są tematy z 3 odpowiedziami i nikt ich nie usuwał więc myślę, że jak my się nimi zajmiemy też nikt nie usunie:D