Pierwsza emisja: 21.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: OKROPNA PRAWDA – Gdy Stefan wraca do Mystic Falls z Eleną i Jeremym, Caroline natychmiast zaczyna się martwić samopoczuciem Eleny. Stefan zwraca się z pomocą od dr Fell oraz Matta. Przebywając wciąż na wyspie, Damon przekazuje Rebece smutną wiadomość i jest zaskoczony jej reakcją. Damon i Rebekah wspólnie poznają niespodziewaną część historii, [którą opowiada im] Vaughn. Wszyscy są przerażeni, gdy Bonnie zdradza pozostałą część planu Shane’a. W końcu, gdy Damon robi co w jego mocy by pomóc, Elena zjawia się z własnym planem.
Nie ma ani Deleny ani Steleny, podoba mi się całkowicie. Cały czas coś się dzieje. Bóg dobrze mnie ostrzegł żeby nie spac:D
Kurde to jest serial za jakim tęskniłam! Dzisiejszy odcinek jest mega! Nawet mi nie brakuje Deleny:D
Jezu, miazga ten odcinek. Ile emocji. Przebija wszystkie poprzednie w tym sezonie. Elka chyba wyłaczyla uczucia. Ale o co chodzi z tym zakleciem bo nie zorzumialam?
Wyrżną 12 osób i mogą wskrzesic wszystkie supernaturalne istotki- wampiry, wilkołaki, wiedźmy i inne cuda:)
a czy jak rzucą to całe zaklęcie to przywrócą WSZYSTKIE te istoty, czy mogą wybrać kogo chcą?
Tak im Shane powiedział... ale ale... czy to prawda? Przecież to jest manipulacja Silasa, tak jak z tą Catlin i Jerem w dzisiejszej scenie Beremego.
Tak masz rację. Silas go uzdrowił? Bujda. Wniknął w jego ciało jak nic i teraz posługuje się Shanem.
Shejna opętał Silas? Znowu zamiana ciał jak z Klausem? A poza tym to go chyba poku.rwiło. I tak do końca nie skumałam, jeszcze jedna masakra, skońcża trójkąt dla Silasa, Bonnie zrobi jakieś expeliarmus i połączy dwa światy i wszystkie nadprzyrodzone istoty powrócą? Dobrze skumałam?
Na moje dobrze skumałaś. Wizja lekko przerażająca, ale jaki interes ma w tym Siles?
no właśnie nie wiem ale coś było magic triangle, że trzy masakry są potrzebne :D
Nie. Przecież wtedy wróciliby wszyscy aktorzy. Z jednej strony to byłoby piękne, ale Julce zabraknie pomysłów jak ich znowu zabic:D
Ja pier...ale emocje. Chyba wyłączyła... czyli to serio sb albo...nie wylaczyla
nienawidze j e ba nej julie k u rwuli odcinek za je bis ty to musiała cos takiego o d p i e r d o l i c
Kiedyś pomyślałam, że Elena wyłączy uczucia przez Damona ale szybko mi to zniknęło. Ładnie zaje bał.