Pierwsza emisja: 21.02.2013r.
Oficjalne streszczenie: OKROPNA PRAWDA – Gdy Stefan wraca do Mystic Falls z Eleną i Jeremym, Caroline natychmiast zaczyna się martwić samopoczuciem Eleny. Stefan zwraca się z pomocą od dr Fell oraz Matta. Przebywając wciąż na wyspie, Damon przekazuje Rebece smutną wiadomość i jest zaskoczony jej reakcją. Damon i Rebekah wspólnie poznają niespodziewaną część historii, [którą opowiada im] Vaughn. Wszyscy są przerażeni, gdy Bonnie zdradza pozostałą część planu Shane’a. W końcu, gdy Damon robi co w jego mocy by pomóc, Elena zjawia się z własnym planem.
Dziewczyny spokojnie... To była jedyna opcja, żeby Elena nie postradała zupełnie zmysłów. Zaufajmy Damonowi... na pewno będzie powoli przywracał jej uczucia.
No bez kitu, moze ocala jakoś ten dom, ja chce ganek. Dobra ewentualnie sypialnia Damona jest jeszcze dobra xD.. Ale ganek :(
Tez tak myślę!!
A promo kolejnego mnie powaliło.... Elena co Ty wyprawiasz? Wyłączone uczucia ma, ale teraz hejterzy będą po niej jeździć...........
Prawie ryczałam jak mu polożył rękę na ramieniu. Ale Elka teraz będzie bitchy a Damonowi sie to spodoba.