Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122884
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Delena :D

ocenił(a) serial na 10

W każdym temacie prędzej czy pozniej jest zejscie do tego o to wątku wiec proponuje aby wszystkie wypociny na ich temat wypisywac po prostu tutaj :)

ocenił(a) serial na 8
selesta

Ja nie wiem, nie czytałam. Piękne te wszystkie piosenki^

NaomiClark_

A ja skromnie podsunę jeszcze dwie piosenki^^
http://www.youtube.com/watch?v=DdkATnt0ToM
http://www.youtube.com/watch?v=Q2ze1VIAwA0

Ava713

Ta pierwsza jest świetna! *.* Uwielbiam większość piosenek One Republic, ale ta druga jakoś nie przypadła mi specjalnie do gustu ;)

selesta

Najwięcej scen między Deleną jest w najnowszej, siódmej części ,,Dusze cieni" :) Jeżeli jednak chcesz ją przeczytać właśnie ze względu na takie momenty (a niektóre są naprawdę świetne), to nie znając treści poprzednich książek możesz się trochę zgubić :)

ocenił(a) serial na 10
Neff

http://www.youtube.com/watch?v=u0MW9wQub9U

1:37 I wish be Isobel just for a second <3

takasobiee

Who doesn't want? :D

ocenił(a) serial na 6
Neff

Osobiście uważam, że - skoro Delena jest na razie niestety niemożliwa - to se można porobić większe jajca i popuścić wodze fantazji.
Ja nie miałabym nic przeciwko takiej, "podwójnej" parce;) hehe.

http://www.youtube.com/watch?v=jg-xe3s3C3w

Enjoy!

WhiteDemon

Szczerze mówiąc, nawet po straconych nadziejach na Delenę w najbliższej przyszłości - i tak widzę tylko Damona i Elenę razem, choć z Buffy aż tak źle nie wygląda xD Świetnie połączone sceny o.O A, no i Elena do Spike'a nie pasuje mi jakoś :P

ocenił(a) serial na 6
Neff

Wiem, śmiesznieXD Spike za ostry dla niej;)
Ale filmik rzeczywiście świetnie zrobiony, ktoś się postarał.
No ja nie mówię, że Deleny nie będzie, tylko po prostu człowiek traci nadzieję, kiedy widzi, że w serialu nic się w tym kierunku nie kroi;) przynajmniej ze strony Eleny, co mnie wkurza.
Kiedy ona w końcu dostrzeże, że Damon wcale od Stefka nie gorszy? Pewnie se poczekamy jeszcze długo, ech...

ocenił(a) serial na 9
Neff

dzięki, Neff. czytałam na wikipedii (http://pl.wikipedia.org/wiki/Pami%C4%99tniki_Wampir%C3%B3w), że jest jeszcze kolejna część po "Dusze cieni" - "Północ". nie ma jeszcze jej w Polsce??

selesta

"Północy" nie ma jeszcze w Polsce, nawet nie wiem, czy w Stanach już ją wydano ;)

fifi1516

Myślę że Elena pokocha Damona tak samo mocno jak Stefana byc moze nawet bardziej ,widać to w kazdym odcinku jak stopniowo staje sie jej coraz bliższy . Narazie stara sie tego do siebie nie dopuszczać ale w końcu to wybuchnie. To tak jak było w jeziorze marzeń tam też Joey kochała się w obu ale w końcu ten drugi okazał sie prawdziwą miłością. Tak na marginesie to by było niesprawiedliwe dla Damona gdyby została ze Stefanem bo Katrine też wybrała Stefana i tylko jego kochała.

ocenił(a) serial na 10
beata1983rok

ja w ogole nie kumam tego wszystkiego, jak Katherine moze kochac Stefana a równoczesnie 150 lat wstecz bzykac sie z Damonem, no sorki ale jak sie jest zakochanym w kims to nie ma sie ochoty na takie zabawy z innymi osobami :) juz wczesniej chcialam ten watek poruszyc :) zwlaszcza ze niby zakochana w Stefanie a robi go w ciula z jego bratem taka malutka dygresja a co wy sadzicie :) ?

fifi1516

Dobre pytanie tez sie nad tym zastanawiam , wydaje mi sie ze ona sie bawiła Damonem , wogole robiła co chciała . A może pokaza jeszce coś czego nie było .

ocenił(a) serial na 10
beata1983rok

no dobra ja rozumiem takie zabawy :) ale wszystko dzieje sie do czasu az sie kogos prawdziwie pokocha... a skoro ona kochala tylko Stefana jak kilka razy juz to powiedziala to po kiego grzyba przemienila ich obu ? tu chyba nawet Nina Dobrev kiedys cos takiego powiedziala ze tego nie rozumie ale no co poradzic :)

fifi1516

luźna myśl: może dlatego przemieniła ich obu, bo wiedziała, że przez najbliższy czas się nie zjawi ponownie w życiu Stefana, więc żeby nasz kochaś nie został sam na świecie, to został z Damonem. Poza tym ojciec ich zabił kurde, gdyby Stefan został sam to tak jakoś bardzo smutno, a we dwóch zawsze raźniej, nawet jeśli się gonią po świecie by uprzykrzać sobie życia;)) Gdzieś już pisałam, że dla mnie Kat to pies ogrodnika, więc nie będę wtórna, kiedyś trafi ktoś na te wypowiedź;))

użytkownik usunięty
beata1983rok

W pewnym sensie się z tobą zgadzam bo ja np. nie rozumiem Damona a raczej scenarzystów, którzy nie szukali dla Damona żadnej kobity a jak wreszcie zdecydowali, że wyzna Elenie miłość, nagle ciągle ktoś wskakuje mu do łóżka (mam na myśli Rose i tą następną, która ma się pojawić). No sorry, ale dziwne to jest trochę dla mnie...

ocenił(a) serial na 10

to jest facet i to wolny facet a Elena go nie chce :) to rozumiem, gdyby Damon nie szukal przygod to bylby emo jak Werter :D mi chodzi o to ze Katherine gdyby kochala serio ktoregos z nich to nie szalałaby z oboma :) bo przeciez Stefan tez ją kochal wtedy wiec po co jej Damon ?

użytkownik usunięty
fifi1516

Ja rozumiem ale chodzi mi o to, że przedtem jakoś z nikim nie sypiał i jak widać nie miał takiej potrzeby (chyba że nie było to pokazane w serialu) a jak już kogoś pokochał i mu to wyznał to nagle mu się zachciało tego i owego:P

A co do Kath to widać sprawiało jej frajdę takie bawienie się braćmi;]

A co najśmieszniejsze to w "Świecie seriali" jest info, że w scenach prysznicowych będzie ... Jules ;/ ;/ ;/ A do tego jakaś "nowa zabawka"... Zgadzam się z blush - też tego nie rozumiem. ;/

Exis_26

ja mam nadzieje że ten serial sie dopiero rozkreca i będzie cos wiecej miedzy Elena a Damonem a nie nudy jak w telenowelach że laska jest od poczatku z jkaims gosciem i tak w kólko sie schodza i rozchodza . to w koncu niebylejaki serial, napewno jescze wiele sie wydarzy.

ocenił(a) serial na 10
beata1983rok

Nie wiem czy ktoś proponował, ale jak dla mnie Here Without You pasuje najlepiej do Damona i Eleny :) Poza tym myślę o nich tak samo jak Beata. No bo jak tu nie kochać Damona? xD

ocenił(a) serial na 8
AnneBoleyn1536

Nie wiem po co Katherine przemieniła obu, ale wg mnie ona kocha Stefana, a może zauważył ktoś, że kiedy Damon mówi coś do Eleny, to ona drży i tak dziwnie oddycha - słychać to w głosie.

ocenił(a) serial na 10
NaomiClark_

Faktycznie... nie wiem nic o książkach, ale w serialu to naprawdę wygląda tak, jakby Elena broniła się z całych sił przed uczuciem do Damona. A Katherine chyba po prostu lubiła się bawić kosztem innych nawet tego, którego chyba kochała...

ocenił(a) serial na 10
AnneBoleyn1536

myslalam ze jestem maniaczka ale przebijacie mnie swoimi spostrzezeniami :) chyba sie musze przyjzec temu blizej :D

fifi1516

http://galeria.vampirediaries.pl/albums/userpics/10003/normal_tdelenadamon.jpg

użytkownik usunięty
natka9321

nie wiem czy mam sikać z radości czy to olać :D
wiadomo czy to napewno Damon? Bo równie dobrze może to być Jeremy.. ZNOWU:/
Ale wydaje mi się, że to Damon. Jak tak sobie rozkminiam, to sceneria jest taka jak wtedy kiedy Elena uciekała przed Rose. Albo ona wbiła jej kołek, albo Damon i teraz jest scena pocieszania, bo Elena wiedziała, że oni są razem ;]

ocenił(a) serial na 10

O tym samym pomyślałam. Podobny ich uścisk miał miejsce kiedy Damon nie znalazł Kath w grobowcu to zdjęcia wygląda na podobną sytuacja teraz akurat z Rose :)

użytkownik usunięty
martakamyk13

no dokładnie ;] myślę, że śmierć Rose sprawi, że Elena się złamie i wybaczy Damonowi to co zrobił ;] tym bardziej gdyby to ona ją zabiła, dotarłoby do niej że teraz to ona zabiła bliską osobę Damona ;]

użytkownik usunięty

A moze bedzie pocalunek ? Ale zdaje sie ze nawet gdbyby byl to Damon moglby Elenie to wymazac z pamieci nie wiadomo z jakich przyczyn. Tzn nie wydaje mi sie aby Elena pocalowala go akurat w tym odcinku ale moze w przyszlosci...

użytkownik usunięty

nie wydaje mi się żeby nastąpiło to w tym odcinku, a nawet jeżeli to i tak potem będzie ta scena w wannie... więc nie wiem;] lepiej żeby już jej nic nie wymazywał z pamięci..

ocenił(a) serial na 6

Ekhem, nie chcę Wam radości psuć dziewczyny, bo ja też chciałabym, żeby to Damoniasty się do dziołchy tulił, ale coś mi się wydaje, że nasze "Hip, hip, hurra!" jest przedwczesne;)
To chyba ktoś inny...oni zawsze wypuszczają takie "smaczki" a potem nic z tego nie ma specjalnego odzwierciedlenia w serialu;(

natka9321

Skąd Wy bierzecie takie zdjęcia?? To musi być Damon!! Może Elena uratowała mu życie?? Sceneria kojarzy mi się z domem Salvator'ów, a Elena ma na sobie jakiś za duży na nią ciuch.... Jedno jest pewne: cokolwiek się tam stało (dla nas stanie dopiero:P) połączy ta dwójkę w jakiś sposób. Oby w Delene:D

użytkownik usunięty
Ramiel

stacja CW je udostępniła :P
w zwiastunie wyglądało na to, że to Elena będzie potrzebować pomocy, ale chętnie bym zobaczyła ją ratująca Damona, tak dla odmiany ;)

oł je!! Wyobraź sobie rannego Damona, nieobliczalną Rose która usiłuje do dobić i nagle niczym anioł z nieba, zjawia sie Elenka, ktora wbija kołek w plecy Rose.... potem zasapani, zmęczeni, spojrzą sobie w oczy.... DOŚĆ!!! kurde, jeśli zaraz nie pójdę z tego forum to słowo daję, że obleję jutro kolokwium... Do nauki!!!

Jeszcze aż trzy tygodnie czekania na nowy odcinek :| Oby tylko wynagrodzili nam to jakąś ciekawą sceną... :D A zdjęcie Eleny i Damona, które ktoś powyżej wstawił, od razu skojarzyło mi się z tym momentem, w którym Elena objęła Damona, bo nie znalazł Katherine w grobowcu ;) Podejrzewam, że to Rose umrze - właściwie tylko to przychodzi mi teraz do głowy... Nie widzę innego wyjścia ;)

ocenił(a) serial na 10
Neff

a ja juz polubilam Rose i w zasadzie szkoda byloby gdyby ją zabili ale i tak dlugo sie utrzymala w serialu

fifi1516

Ja też do Rose nic nie mam, ale nie będę żałować, jeśli w najbliższym odcinku/odcinkach ją uśmiercą ;)

ocenił(a) serial na 10
Neff

no jak dla mnie lepsza ona niz jakas blond barbi :D ta co ma z nia Damon pod prysznic isc jakos nie przypadla mi do gustu :P

ocenił(a) serial na 10
fifi1516

Też wydaje mi się, że to Rose umrze. A co do nowej dziewczyny Damona - na razie się o niej nie wypowiadam, bo jej jeszcze nie widziałam, ale przypadła mi do gustu, bo przypomina moją koleżankę ze szkoły xD.
Co do zdjęcia: To na 100%; jest Damon. Wzrok mnie jeszcze nie myli. Co prawda jego postać ukazana jest od tyłu, ale i tak łatwo go rozpoznać ;). Kurde, narobili mi smaczka, ale znając twórców, to nic większego się pewnie nie wydarzy - inaczej by tego nie udostępniali.

Maureen_220

Mi też się wydaję że to Damon :P
Co do Rose to też myślę że niedługo zniknie, skoro już z kolejna będzie się zabawiał :P
Kurde scenarzyści dawać mi więcej DELENY!!!! xD

Maureen_220

Nawet, gdyby tego zdjęcia nie udostępnili - i tak nic by się pewnie więcej nie wydarzyło ;) A znając twórców będzie to tylko taka krótka przytulanka - może nawet na oczach Stefka, podobnie jak w momencie, gdy Damon nie znalazł Katherine w grobowcu o.O

użytkownik usunięty
Neff

nie no. rozwalę wtedy monitor :o

ocenił(a) serial na 10

zaczynamy swirowac hmmm :P

użytkownik usunięty
fifi1516

nie od dzisiaj:P

ocenił(a) serial na 10

mogliby nam zaserwowac jakiegos ich buziaczka czy cus :D mielibysmy co komentowac a tak to musimy spekulowac nad kazdym ich gestem :)

fifi1516

Niestety :) Ale nie martw się, Blush, mój monitor będzie wyglądał gorzej niż Twój xD Może się wydawać, że znoszę dość dobrze to wszystko, ale tak naprawdę to jestem wściekła ^^

ocenił(a) serial na 10
Neff

a ktora z nas nie jest :D w zasadzie moze niepotrzebnie sie denerwujemy skoro ona jest taka slepa ze nie widzi jak on ją kocha i jaki jest zajebiscie seksowny to niech sie pałuje :D

Neff

Oficjalny opis 12 odcinka SPOILER DOOM, GLOOM AND PERSONAL GROWTH — Stefan has his own ideas about Elena’s new plan for the future. While Damon tries to get the truth out of Jules , he asks Elena to keep an eye on Rose, a situation that turns unexpectedly dangerous. Caroline and Matt try to be honest about their feelings for one another, and Tyler’s reaction to Caroline’s generosity comes as a surprise to her. Damon struggles to hide his true feelings when a life-and-death crisis hits him harder than he expected. Matt Davis also stars.