Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122889
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Delena :D

ocenił(a) serial na 10

W każdym temacie prędzej czy pozniej jest zejscie do tego o to wątku wiec proponuje aby wszystkie wypociny na ich temat wypisywac po prostu tutaj :)

użytkownik usunięty
Maureen_220

na nic innego na razie nie liczę. Na razie mi wystarczy jak Elena cofnie focha i znów będą przyjaciółmi;) Stefek musi zrobić coś złego żeby go zostawiła, oczywiście miał na to szansę dopóki scenarzyści wszystkiego nie spaprali...

Maureen_220

Te "ciekawe" sceny między Eleną i Damonem są w najnowszej części (Dusze cieni) ;D

Neff

Dodam jeszcze, że naprawdę warto ją przeczytać, pomimo (czasami) nudnych momentów :) Pojawia się nowy bohater-wampir, którego od razu polubiłam. Szkoda tylko, że autorka nie wyjaśniła dokładnie, gdzie poznał Damona, a jedynie napomknęła, że ma to swoją dość ciekawą "historię"...

ocenił(a) serial na 10
Neff

ehh dokladnie a scenarzysci wodza nas za noski :)

Neff

Czy może mi ktoś powiedzieć jakie dokładnie są te "ciekawe" sceny między Eleną i Damonem w SHADOW SOULS?? Książki jeszcze nie przeczytałam... i co to za nowa postać wampir, który zna Damona....pls :o)

Niedługo wychodzi kolejna część MIDNIGHT. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz....kto jest na okładce... ta ruda??

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

na okładce Midnight którą ja zamówiłam nie ma nikogo http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260707705709&ssPageName=STRK:M EWNX:IT

Zamówiłaś angielskie wydanie z tego co się orientuje. Na TEJ jest - http://www.amazon.com/gp/product/0061720852?ie=UTF8&tag=vampirediarie-20&amp ;linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0061720852 - amerykańskie wydanie.

BTW - czyta(ł) ktoś Pamiętniki Stefana?? Origins & Bloodlust?? Będące jednocześnie prequelem oryginalnej serii??

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

no właśnie też się interesuję tymi pamiętnikami, o czym to?

No więc. Twórcy serialu (nie LJ Smith) napisali trylogię która opowiada o wydarzeniach jak Stefan i Damon byli jeszcze ludźmi, jak poznali Katherine, jak ich przemieniła w wampirów, jak Damon znienawidził Stefana itd... z resztą sami przeczytajcie.

Book One: Origins
Set during the Civil War, against a backdrop of grand estates, unimaginable riches, and deadly secrets, three teenagers in Mystic Falls, Virginia enter a torrid love triangle that will span eternity.
Brothers Stefan and Damon Salvatore are inseparable until they meet Katherine, a stunning, mysterious woman who turns their world upside down. Siblings turned rivals, the Salvatores compete for Katherine’s affection, only to discover that her sumptuous silk dresses and glittering gems hide a terrible secret: Katherine is a vampire. And she is intent on turning them into vampires so they can live together—forever.
Publication Date: November 2, 2010

Book Two: Bloodlust
Stefan and Damon Salvatore are now vampires, and must deal with the consequences of their fate. They escape their small hometown of Fell’s Church, which is overrun with vampire hunters, and travel to New Orleans. While Stefan revels in his powers, Damon continues to mourn the loss of Katherine, the beautiful vampire that turned them both. But New Orleans offers temptations and dangers. Stefan falls in love with another human, and his willpower is tested to the limit. Damon ends up captured by an evil, sadistic vampire hunter. Stefan knows that he must save his brother, but will it cost him his new love?
Publication Date: January 4, 2011

Book Three: The Craving
Stefan Salvatore has come to terms with being a vampire. The events of the past few months have sobered him, and the fog of his own blood lust has begun to lift. He travels to New York City to start a new life, one that does not require him to kill humans to survive. Instead he feeds off of animals in Central Park. But the quiet life he envisioned is jolted when he runs into his brother Damon, who has convinced New York high society that he is Italian royalty. While Stefan is regaining his humanity, Damon has completely lost his. Stefan will do whatever it takes to protect Damon from himself, but there is another villain present. A vampire that seeks revenge for a death the Salvatores are responsible for. Stefan and Damon will have to work together to fight the greatest evil yet.

Dwie pierwsze są już dostępne w sprzedaży.
Polecam dobrą stronkę bookdepositoryKROPKAcoKROPKAuk gdzie można zamówić oryginalne (po angielsku) książki z DARMOWĄ WYSYŁKĄ.

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

oo.. czyli to jest ta tajemnicza nowa trylogia tak? A ja już myślałam, że po midnight będzie coś dalej i zaś si ę nie dowiemyu jak to się skończy

Na tą chwilę MIDNIGHT jest ostatnią częścią...ale niewykluczone, że autorka szykuje coś jeszcze...:)

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

drogie panie zakladam wlasnie wlasne forum pamietnikow wampirow :) do pan ktore mam w znajomych tutaj, chcecie to cos wiecej opowiem ale jakos na priv tylko nie wiem jeszcze jak :) fifi1516@wp.pl to moj mail zainteresowane pisac maila z numerem gg :)

fifi1516

sporo fotek z 12 odcinka http://nyphotos.cbsig.net/JY_VD212/

natka9321

WOW, dzięki :) super te fotki !!!!!!!

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

ano! Nie zaczęłam jeszcze drugiego sezonu, kończę dopiero pierwszy, więc powiedźcie mi kto to jest ta babka, z którą damon rozmawia po ciemku w lesie?

ocenił(a) serial na 8

Ooooo fajne te fotki. ;p
co to za babka ta w grzywce?;d

Nie wiem kim jest ta babka w lesie... w każdym razie jej nie rozpoznałam. Moment... czy to nie Isobel przypadkiem??

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

zapewne chodzi o Rose :) ale co bedziemy Ci mowic kto to lepiej sama obejrzyj

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

Jaka znowu Isobel? Już drugi raz to czytam w ciągu minuty, co wy...

To nowa bohaterka, Jessica.

Neff

Jessica hhmm.... nic mi to nie mówi ^_^

użytkownik usunięty
Ramiel

Na jednym Damon wyszedl jakby plakal...ale do Jessici...dziwine... Nie moge sie doczekac 27 stycznia ;)

ocenił(a) serial na 8
fifi1516

już jest jedno (co najmniej) fantastyczne forum o pamiętnikach wampirów

ocenił(a) serial na 10
l578

ale ja je zalozylam dla nas :) bez spamu bez durnych pytan itd :)

użytkownik usunięty
fifi1516

o co chodzi? :D jakie założyłaś ? :P

ocenił(a) serial na 10

no zalozylam ale nie mam za wielu chętnych :) przejrzyj dyskusje tutaj jest moj temat z adresem :)

fifi1516

Ja weszłam na to forum, ale tam bidunia, ani widu ani słychu nikogo....

użytkownik usunięty
fifi1516

no coś ty, musiałam przeoczyć. Chętnie się zarejestruję jeśli oczywiście pozwolisz:P

ocenił(a) serial na 10

oczywiscie :) no a co ma byc skoro wszyscy pomysleli tak jak Ty Ramiel ?

fifi1516

Oj, weszłam, przeczytałam regulamin, obejrzałam piosenki z serialu i czekałam na kogoś:)) ja się wstydzę pierwsza:)))

użytkownik usunięty
fifi1516

Ale ja jestem tępa, szukam po wcześniejszych stronach a to na tej jest ;d
Sprawdź pocztę:D

Ramiel przyjmujesz zaproszenia do znajomych na filmwebie? Bo jak nie to anuluję, już jakiś czas temu ci wysłałam;)

Tak?? O rany, a ja się nie znam... pewnie mam coś w profilu ustawione.... sekundka, zaraz tam kuknę:D I zalogowałam się na tym forum serenity:))

użytkownik usunięty
Ramiel

ok:D

a wyślesz mi adres na gg bo fifi chyba poszła :P 12785606

ocenił(a) serial na 10
Ramiel

blush nic nie mam na poczcie chyba ze nie do mnie ten post byl :P

użytkownik usunięty
fifi1516

jak to nie ;d wysłałam :P dobra, sprawdzę.

ocenił(a) serial na 10

cos pewnie zle wpisalas albo nie wiem bo kurde dostawalam juz maile wczesniej od dziewczyn z tego forum :)

użytkownik usunięty

oj dobra, źle skopiowałam ;d ;d szkoła robi źle z ludźmi...

ocenił(a) serial na 10

bedziesz jeszcze tesknic za szkola :P

użytkownik usunięty
fifi1516

dobra, zarejestrowałam się, ramiel dała mi link:P

użytkownik usunięty

nie żebym się od razu panoszyła, ale przydałyby się jakieś działy :D bo na początku jak nie byłam zarejestrowana to myślałam, że tylko jest dział z regulaminem ;d wchodzę a tu inne tematy. Myślę że taka sprawa przyciągnęłaby więcej ludu :P

ocenił(a) serial na 10

dlatego zrobilam Cie moderatorem :P mysle ze bedziesz mogla cos wiecej zdzialac teraz

fifi1516

poprosze moderatora o wątek Damonowy, bym mogła swoje achy i ochy pod jego adresem gdzieś wylewnie umieszczac:))

ocenił(a) serial na 10
Ramiel

jest juz watek Deleny :P

użytkownik usunięty
fifi1516

serio? nie wiedziałam że tak szybko awansuję ;d tylko że działy może robić chyba właściciel czyli, tak przynajmniej jest na moim forum, nie znam tego serwera...
ustawilam sobie w profilu styl "A little dark" tak na strzał, wiec można sobie indywidualnie ustawiać jakby ktoś nie wiedział ;]

użytkownik usunięty
fifi1516

z www.vampirediaries.pl
"Elena i Stefan szczęśliwie do siebie wrócili, ale ze względu na to przez co przechodzi Rose, Damon i Elena znajdą się w sytuacji, w której będą blisko siebie, starając się poradzić sobie z tym niepełnosprawnym wampirem. Przejdą bardzo trudne, emocjonalne doświadczenie, które, oczywiście, jeszcze bardziej scementuje ich relacje".

Jest nadzieja:P

użytkownik usunięty
fifi1516

Mam nową upragnioną piosenkę do sceny Delenowej, jest to przepiękny utwór "Goodbye" Avril Lavigne, tylko że niestety wyobrażam go sobie w takiej sytuacji: gdy już po uporaniu się z Klausem i wszystkimi zagrożeniami na życie Eleny, Damon wyzna jej wszystko, pożegna się i wyjedzie... :(

ocenił(a) serial na 7

Cholerka, ja wpadam w jakąś obsesje. Mam już dosyć domysłów na temat Damon i Elena razem, ale ciagle o tym myśle i ciągle mam nową koncepcję. Ale to było by świetne, gdyby Damon tak zrobił na koniec drugiego sezonu! A trzeci sezon powinien kręcić się wokół tego jakto Elena próbuje odnależc damon. Jezdzi po calej Ameryce i szuka wampirka. w końcu spotykają się na plazy w San Francisco i wszystko byłoby już cud miód i malina. Ale pewnie nadal będziemy oglądać Stefana i Elene razem - ludzie! jakie to jest już nudne. Może i ona go kocha ale w serialu takie cos sie nie sprzedaje... Musi być jakis romansik, zmiana sytuacji np; wkroczenie braciszka :) Niech sie cos zacznie dziac!!!

użytkownik usunięty
WhiteRoses2410

O, wiem jak ja bym to zrobiła gdybym była scenarzystką :P Tylko że wtedy zrobiłabym cholerne romansidło xD
Nie bedę rozkminiać na razie kiedy, gdzie i dlaczego, ale Elena jest ciężko ranna więc Damon ją leczy bo Stefek jest zajęty Katherine ) ;d Potem robi to co napisałam tylko bez żadnych wyznań, po prostu mówi, że wyjeżdża. Elena jest załamana, błaga go żeby został, ale on decyduje że nie zostanie. Mija trochę godzin, Elenka zdesperowana chodzi sobie późnym wieczorem po ulicach, nagle jakiś wampirek czy inny stwór ją atakuje, Elena zostaje wampirem :P No i mija trochę czasu aż nasza bohaterka zaczyna mieć powroty pamięci, ukazuje jej się pamiętna scena w której Damon wyznaje jej miłość. Do Eleny dociera co czuje do Damona i wyrusza na jego poszukiwania po drodze zabijając parę osób co by nie było że tak jak Bella potrafi się niesamowicie opanować :P Szuka go i szuka aż w końcu znajduje no i dalej już wiadomo, happy end :P A Stefcio tam sobie żyje z Katherine, może nawet myśli że to Elena, bo jak widać w odróżnieniu od Damona ma problem z tym :P i wszyscy są szczęśliwi:P

użytkownik usunięty

to z tym, że elena zostanie wampirem i przypomni sobie to, co Damon jej wyznał jest świetnym pomysłem i założe się, że tak będzie, bo po co inaczej to pokazywali? Wydaje mi się, że Elena umrze na koniec drugiego sezonu przez Klausa i wróci jako wampir

użytkownik usunięty

Ale żeby została wampirem, musi mieć krew wampira w organiźmie i przysięgam, jeżeli to będzie krew Stefana to chyba coś rozwalę...