PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121920
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Elena z Demonem?!

ocenił(a) serial na 10

Wiecie co, oglądałam na YouTube wywiad z Pawełkiem i powiedział że, cytuje: W pewnym
momencie Elena zakocha się w Demonie i to złamie Stefanowi serce,ale później sytuacja
się odwróci."Myślicie że mówił prawdę??Mam nadzieje że ściemniał, przecież Elena nigdy
nie miała wątpliwości, ale w książce po przemianie chwilowo wolała Demona, i boje się że
w serialu też będzie ten wątek.To by było straszne, Stefan jest taki kochany, taki słodziak, ale
Elena jest dla niego wszystkim, jeśli go zostawi.... :(

ocenił(a) serial na 8
Milena0404

Stefan powiedział, że uratował Elenę z wypadku i przyjechał do Mistic Falls by ją lepiej poznać i że zakochał się w niej i dla niej a nie ze względu na jej fizyczne podobieństwo do Katriny, chociaż to jak zwykle bywa u faceta - kobieca uroda jest inspiracją do poznania tej kobiety bliżej. :-)

Greg_Mar

Podobieństwo Eleny do Kat było jedną z przyczyn dla których Stefan został w Mystic. Jak się później dowiadujemy z wyznania Stefana został po to aby się dowiedzieć czegoś więcej o niej i przekonać się , że Elena nie ma nic wspólnego z Kat, że jest jej zupełnym przeciwieństwem. No i biedak się zakochał ;D

ocenił(a) serial na 10
anna83

Ja jestem za Damonem z Eleną. Stefan jest cóż... nudny z Eleną. Ewentualnie mogłaby się Kat. zmienić trochę i być z Damonem...Ogólnie dużo bardziej lubię Damona niż Stefana.

ocenił(a) serial na 8
anna83

I jak śliwka w kompot :-) tak to już jest intryguje cię coś w kobiecie, chcesz z nią pogadać poznać i zanim się obejrzysz już się zakochujesz :-P

Greg_Mar

Stefan to się w niej chyba zakochał od 1 wejrzenia, tak jak w Kat zresztą.
Facet strasznie romantyczny jest, stąd tak po dupie dostawał przez tyle lat życie. Stąd to wieczne cierpienie i smutek. Od razu mi się przypomina odcinek, kiedy oboje się naśladowali. ("I don't, Damon. I don't trust you to be a nice guy. You kill everybody and you're so mean...you're so mean! You're really hard to imitate and then I have to go to that lesser place." xDDDD)

Sawyer

facet jest romantyczny do zemdlenia;P powinien jeszcze pisac wiersze i grac serenady, ale Elenie nie trzeba, czego nie zrobi ona i tak leci cała radosna.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Bo Elena też nudna jak Stefan :-) No by była ciekawa to by musiała się puścić w tango po mieście ale jak byśmy o niej wtedy mówili, że ciekawa ta bitch :-) Ale ja szczerze to bym na matkę mojego dziecka wziął własnie taka nudną Elenę i nawet bym jej oddał moje serce :-P

Greg_Mar

Elena nie jest nudna;P Jest nudna ze Stefanem. Serial nie jest po to żebyś szukał matki dzieciom;P Ma coś się dziac, a najlepsza akcja ze Stefanem, to moment kiedy miał problemy z krwią. Najgorsze odcinki były kiedy siedział z Eleną nad jeziorem- nie chcę oglądac rozmów w toku dla wampirów.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Bo to nad jeziorem to było "Jezioro marzeń" :-) No a to jak był krwioholikiem to fakt super było jak go targało że musiał się napic. Super! Jak mówił do tej dziewczyn ze tylko łyczek jeszcze sie napije :-))) hahaha albo jak wyglądał jak ją dopadł, jak Elena go zobaczyła z buźką całą w posoce hahaha no super!

ocenił(a) serial na 8
Sawyer

Fakt, mnie tylko zastanawia jedno... JAKIM CUDEM NIE BYŁO NIC MIĘDZY NIM A LEXI!!?? NO JA NIE WIERZĘ! A oni mi wmawiają w serialu że oni CAAAAAŁY czas byli tylko przyjaciółmi. Taaaaaa... Jasne... ;-P

Greg_Mar

No bo Lexi miała swojego gacha. Przecież była tak wielce zakochana, a Gach musiał byc starszy od Damona - stąd mu tak nakopał w 11 odcinku, o ile się nie mylę. I Elenka mu skórę ocaliła.
A skoro był starszy, to Lexi go przemieniła jeszcze przed tym, jak Salvatorowie usłyszeli o wampirach xD

ocenił(a) serial na 8
Sawyer

Nie własnie Lexi nie miała gacha. Miała chłopa jak przyjechała do Stefka na urodziny czy coś tam i mu powiedziałą że ma chopa ale jest on ludziem i że badzo badzoooo go kocha :-) Znaczy się to Lexi Elenie powiedziała. A tego jej gaha to zmieniła ta czarna barmanka, bo on poprosił sam o to gdy się dowiedział że Damon zabił Lexi, pewnie od Stefana. Dlatego sie zastanawiam jakim cudem wcześniej nic między nimi nie było. No nie możliwe.

Greg_Mar

Nie, nie, Lexi powiedziała, że BYŁ człowiekiem. Wszystko się zgadza. A Bree przecież nie mogłaby go przemienić, bo była "tylko" czarownicą.

Evarini

Dokładnie.
Swoją drogą jedna z moich ulubionych scen z VD - Damon wyrywa serce brwi, cała ich rozmowa świetna ze świetnym kawałkiem "Only One" w tle :D

Greg_Mar

Ja myślałam nad czymś innym, dlaczego Lexi mówi, że Damon jest złą osobą i tak dalej skoro kiedy ich poznała to damon był ten lepszy? Trochę zrozumienia, przecież to Stefana złapała zanurzonego po uszy w czyjejś ranie, Damon tylko naprawiał jego błędy. Może pokażą co takiego wydarzyło się, że damon ze słodkiego chłopca (Bambi?:D) stał się złym i mrocznym wilkołakiem:D Stefan lubił dla rozrywki wyssac kilka dziewczyn i lexi z wielkim sercem mu pomagała a dla Damona już tyle serca nie miała?

alien_2

Ona chciala chyba, żeby został z nimi... ale nie został, odbył podróż samotną (jakiś czas), nabrał doświadczenia w byciu wampirem, zabijaniu i wykorzystywaniu ludzi oraz wyłączaniu uczuć i wrócił po niedługim czasie uprzykrzyć Stefciowi życie <co mu w pełni się udało :D >. I tak przez ponad 100 kolejnych lat pojawiał i znikał, pojawiał i znikał :D

Sawyer

serial pewnie zakończy się tak, że znowu zniknie i zostawi Elenę szczęśliwą ze Stefanem. No ale do tego jeszcze z 5 sezonów;P

alien_2

Wydaje mi się, że Lexi po prostu nie wiedziała, jaki naprawdę był na początku Damon. Znała przecież całą historię tylko z perspektywy Stefka. W czasach, kiedy Damon był jeszcze "tym dobrym", spotkali się raz. Nie miała okazji zweryfikować swojej opinii. A potem Damon był już zły, więc jej zła opinia tylko się ugruntowała.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

No bo potem jeszcze kilkanaście razy co najmniej się spotkali z Damonem nie tylko na samym poczatku, wiec może dlatego ona miała perspektywę z której tak dobrze Damona poznała. Z tego że musieli się znać dłużej wynikały już chodziaż te żarty Damona: czy to nie dla niego przyjechała. :-)

Greg_Mar

Może nie lubi Damona bo startowała do niego a on przez sen wzywał Katherine?:D

alien_2

Albo po prostu jest od niej zabawniejszy xD

ocenił(a) serial na 9
Milena0404

No, Elena będzie z Demonem:)

BeautyAndStupid

Demon ją opęta xD

ocenił(a) serial na 6
Milena0404

no i niestety. Czas pokazał że Elena z Damonem to nie jest jakaś tam rewelacja. Nawet jako była fanka tej pary liczyłam na możliwe fajerwerki. Że im obojgu doda to pazura (przez Damona zagubionego;) a przez Elkę nowoodnalezionego) a tu dupa. Miało to być fascynujące, pociągające, ekscytujące. Osobiście nie czuję ŻADNEJ zmiany, pomiędzy Elką Stefana a Elką Damona.
A szkoda. Tak to jest, gdy się człek spodziewa gruszek na wierzbie...
Już nie mówiąc o tym że Gilbertowa jako wampir jest niewypałem;(

WhiteDemon

"Osobiście nie czuję ŻADNEJ zmiany, pomiędzy Elką Stefana a Elką Damona." Łooo odważnie :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

;) No co, tak uważam, weź mi Skarbie przetłumacz że jest inaczej;P
Wg mnie jest tak samo nudna, drętwa męcząca i irytująca będąc czy z jednym czy z drugim...
Ona sama twierdzi że niby jak jest z Damonem to jest ekscytująco. Ja tam w ogóle tego nie czuję...W czym ona się tej ekscytacji dopatruje, heh. W uj na wyrost;)

WhiteDemon

Mi tłumaczyć tego nie musisz, ja także tak uważam. Nawet jest jeszcze gorsza po tej przemianie, niż przed.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Wybacz, źle zczaiłam;)
"Nawet jest jeszcze gorsza po tej przemianie, niż przed."

Howgh! :)