PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121896
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

czesc druga tematu nie tylko o wampirkach ;)

alien_2

Ja wszystkim kupuje orchidee, każdy kocha te kwiaty :D
Tylko różne orchidee, nie że cały czas ten sam gatunek i kolor xD

Sawyer

Kwiatki? To miło:P A ja wolę róże;P Oklepane, no ale nic nie poradzę;P

alien_2

Ja lubię róże jako dodatek :D Na przykład do czarnego garniaka, genialnie się komponują :D
Lub jeśli idziesz gdzieś z kimś i masz mieć gajer, wyglądać oficjalnie i idziecie na oficjalne przyjęcie, to możesz tej osobie różę przynieść, bo to pasuje do ubioru, taki fajny gest - byleby nie było to zbyt romantyczne :D To ma być czarujące.
Tzn. facet powinien przynieść kobiecie, nie odwrotnie xD

użytkownik usunięty
Sawyer

Już mi się przypomniała scena gdy Damon daje różę Elenie... :P

A teraz tak patrzę wstecz i faktycznie, była taka scena. Chyba w odcinku, w którym Stef się upił? :D

Sawyer

W życiu nie pomyślałabym, że romantyczne, no daj spokój:P ja się domyślam, że facet kobiecie:P Gdzie byłeś jak cię nie było?:P

alien_2

Zdrowy tryb życia, a później dokuczałem kolegom w pubie xD

Sawyer

Nie wiem czemu ale od razu pomyślałam, że jakieś spotkanie alkoholowe;P zdałam admina na 4+ i jestem z siebie taka zadowolona, że nie chce mi się już dalej uczyc:D Włączyłam Michaela Jacksona i spisuję dzieje życia;P

alien_2

Gratuluję :D

A ja sobie poflirtowałem z barmanką, ponabijałem ze znajomych i ich życiowych planów, posączyłem trochę szkockiej i zebrałem się do domu, by dalej upijali się piwskiem i planowali, co zrobią dopóki nie zamkną pubu xD

Sawyer

Ale jestes okrutny żeby nabijac się ze znajomych:P Już cię więcej nie zaproszą;P

alien_2

Zawsze zapraszają. Z tymi wychodzę do pubu praktycznie co tydzień :D Chociaż na tą godzinkę, dwie, trzy - zależy o czym rozmawiamy albo jaki mam humor :D Są przyzwyczajeni :D

alien_2

I nie należę do wielkich fanów Majkela Dżej xD

Sawyer

O nieee, w tym momencie zniszczyłeś moje dzieciństwo i aktualny światopogląd;P Jednak nobody is perfect;P

To tacy znajomi jak moi, że mówimy do siebie per łajzo albo gnojku i wszyscy wiedzą o co chodzi i się śmieją;P Kiedys wyrwało mi się łajzo do dalszej koleżanki i chyba nie zrozumiała;D

alien_2

To nie tak, że go nie lubię, jest mi raczej obojętny. Zmienił muzykę, to prawda, i był genialnym tancerzem - lepszym tancerzem niż muzykiem. Plus kilka kawałków miał naprawdę dobrych, ale na mojej playliscie ich nie ma. :D

I tak właśnie jest też z moimi znajomymi :D Dobrze mnie znają, wiedzą jaki jestem i nie rusza ich to co mówię. Chociaż zdarza się, że niektóych naprawdę dotyka to co mówię xD

Sawyer

To jest moja wakacyjna muzyka, im bliżej wakacji tym więcej słucham, a listę piosenek MJ mam dosyc długą;P

alien_2

Aż tak go uwielbiasz? :D

Ja słucham rocka - najwięcej tego klasycznego - i ballad. Naprawdę lubię dobre ballady, bo budzą we mnie pozytywne emocje :D

Sawyer

No uwielbiam, jak umarł to oglądałam TVN24 i wyłam całą noc;P To raczej miłe wspomnienie z dzieciństwa niż ulubiony rodzaj muzyki. Mam baaardzo rozległe zainteresowania muzyczne, ostatnio słucham depresyjnej muzyki z VD:P A tak to wszystkiego, najwięcej rocka, trochę hip hopu, lubię tez stare piosenki w stylu Leslie Gore:D

alien_2

Ja dzięki VD poznałem kilka świetnych ballad mniej znanych zespołów, o których pojęcia nie miałem :D
Ostatnio regularnie słucham Skinny Love, które leciało na pogrzebie, Ship of Fools z trailera do finałowego odcinka i I should go z łóżka Damon-Elena :D

Sawyer

Skinny love jest świetne. Z serialu lubię najbardziej Losing your memory (scena w wannie z Andie), All I need (taniec) i Ashes and wine (scena jak Damon i Elena stoja na ganku po powrocie z Duke). A z tych energiczniejszych oczywiście Enjoy the silence:D Nigdy nie sądziłam, że polubię tą piosenkę, ale w tej wersji jest świetna

alien_2

Ja muszę przejrzeć listę odtwarzania, która się VD nazywa i ci powiem, czego ja słucham z TVD xD
Only One i All I Need przede wszystkim, Never Say Never, Down, Cut, I Need to Know, Love's to Blame, Enjoy the Silence, Broken Strings <ale tego słuchałem dawno, długo przed TVD i powróciło wraz z pojawieniem się w serialu>, Breath Again :D

Sawyer

Lubię jeszcze One republic- Come home. Muszę sobie uzupełnic folder z muzyką z vampire diaries bo dużo piosenek jeszcze nie mam a chciałabym. Np piosenkę, którą Klaus dedykuje Elenie:D

alien_2

Ja ostatnio uzupełniałem :D
Kiedyś był genialny kanał na YT, mieli każdą piosenkę z każdego odcinka, ale usunęli go xD

Tak samo miałem z muzyką z Veronici Mars, soundtrack jest równie genialny jak serial. I ściągałem pojedynczo, a kiedyś się wkurzyłem i ściągnąłem ponad 4 gb muzyki z VM od razu na torrentach, kazdy jeden kawalek jaki się pojawił w serialu i wciąz nie znalazłem swojego ukochanego motywu instrumentalnego z odcinka 21 pierwszej serii, do dzisiaj szukam xD

Sawyer

Ja mam dużo muzyki filmowej na dysku, najbardziej chyba lubię soundtrack z Piratów z Karaibów i z Upiora w operze.
Piosenki z VD muszę sobie pojedynczo ściągac, bo nie podobały mi się wszystkie z tego co pamiętam, będę miec na to czas to zajmę się tym w końcu.

alien_2

Kocham OSTy z filmów.
Ten z Piratów miażdży naprawdę, jak każdy inny Zimmera :D Jakbym miał jednak wymieniać OSTy, które mnie urzekły, to za dużo czasu by mi to zajęło xD

użytkownik usunięty
Sawyer

OST z Requiem for a Dream nie do pobicia ;]
Tylko ubolewam, że wszędzie wpychają te motywy do różnych pierdół przez co muzyka traci..
No i mówcie co chcecie, ale Score do Twilight mnie do tej pory urzeka... Carter Burwell jest znakomity.
Co jeszcze... nie oglądałam jeszcze Incepcji, ale muzyka jest rewelacyjna!

I z takich pojedynczych:
True Blood Theme - geniusz http://www.youtube.com/watch?v=5XKnlsJFY_Q a jak się tego słucha wracając wieczorem do domu to aż ciary przechodzą...
Desert Flower Theme - brak słów żeby opisać http://www.youtube.com/watch?v=mDe1z8rr5YE

A co powiecie o tym?
http://www.youtube.com/watch?v=33U_uWOOmN0 mnie osobiście ciary przechodzą jak tego słucham.. ale osobiście serial nie przypadł mi do gustu. Nawet odcinek z Danielkiem był lekko nudnawy;]

Przeszły mnie ciary przez muzykę i obrazy w tle xD

To mistrzowie horroru to chyba jakiś serial był nie? Wydaje mi się, że puszczali to jakiś czas temu na jedynce. Takie przyjemne pojedyncze historyjki. Przypomniały mi się Opowieści z krypty:D Nie wiem czy oglądaliście jakieś 10 lat temu;P

alien_2

Kochałem opowieści z krypty :D

Sawyer

Ja też, mama mi nie pozwalała tego oglądac jak byłam mała a to było raczej śmieszne niż straszne, ale musiała sobie podramatyzowac;P Szkoda, że już tego nie powtarzają

alien_2

Aż nabrałem ochoty na powtórzenie sobie chociaż jednego odcinka xD
Potem była też kreskówka :D

Sawyer

Boskie to było, znajdę gdzies to też sobie pooglądam. Pamiętam 2 odcinki- jeden był jak mąż żonie wypchał psa bo za dużo szczekał, a ona się wkurzyła i wypchała męża:D

alien_2

Gęsia Skórka też była fajna :D

użytkownik usunięty
Sawyer

Nie mów, uwielbiałam to ;) Najlepszy odcinek był chyba z tą laleczką i miasteczkiem z makiety, ale już nie pamiętam tytułów;]

użytkownik usunięty
alien_2

Tak tak, ja zaczęłam go oglądać gdy wygrałam na 4 fun tv dwa dvd z czterema odcinkami wlaśnie ^^ Kiedy to kurcze było, był taki czat na antenie i namiętnie wysyłałam smsy na konkursy podczas puli rockowej :D Można było na czuja wysyłać smsy i zgarnąć za powiedzmy 5 zł płytę o wartości 30 a nawet i więcej :P Mialo się farta xD
Nawet fajny był odcinek "Valerie na schodach". Ale ten z jakąś dziewczyną co została SPOILER xD zgwałcona przez szatana i urodziła małego diabełka...a potem go zabiła. Paranoja. Najpierw byłam zażenowana tym odcinkiem, ale jak na końcu szatan podszedł do tego martwego dziecka i go przytulił jęcząc z cierpienia to mi się autentycznie go żal zrobiło bo to było takie wzruszające ^^ xD

ahahahahahahahahah xDDD

Motyw świetny:P Lubię takie seriale, też go pooglądam- kiedyś, w wakacje;P

użytkownik usunięty
alien_2

Mi z VD też nie wszystkie przypadły do gustu, ale mam sporo ich w folderze "The Vampire Diaries' tyle że są wymieszane z piosenkami z fanmadów :P

użytkownik usunięty
alien_2

Ja w ogóle uwielbiam One Republic. Mają kilka słabych piosenek z drugiej płyty, ale ogólnie rewelacja...
A tej piosenki dla Eleny nie lubię :P Zero emocji jak dla mnie ;p

Ta dla Eleny lepsza z promo była.

użytkownik usunięty
Sawyer

Z takich wolniejszych to jestem np. zakochana od wielu tygodni w tej: http://www.youtube.com/watch?v=mY5cTG0wKYE
I to jest taka piosenka, która będzie robić na mnie wrażenie nawet za 10 lat. Ile to ja już słucham piosenek, które poznałam 6 lat temu np. i nadal wzbudzają we mnie te same emocje...
http://www.youtube.com/watch?v=OThfgmZASes A ten utwór towarzyszył mi od nie pamiętam jakiego czasu... coś pięknego i ten tekst... kocham The Used.
http://www.youtube.com/watch?v=URblbwlpnLc A to? Tego się nawet opisać nie da.

Przesłuchałem fragmentami i od razu ściągam, świetne są! :D

użytkownik usunięty
Sawyer

No to fajnie, że ci się spodobały:P
A macie jakieś utwory, które uważacie wręcz za majstersztyk ?;)
Ja mam taki jeden, jest to "Estranged" Guns'N'Roses i nie wiem czy istnieje piosenka na świecie, która go pobije ;] http://www.youtube.com/watch?v=dpmAY059TTY

Długa piosenka, posłucham a w tym czasie pomyślę nad tą piosenkę. Myślę, że Nothing else matters jest boska- metallici

Znam, uwielbiam, mam w telefonie xD
I jest sporo takich kawałków, które uwazam za prawdziwe arcydzieła muzyczne, pierwszy lepszy o jakim pomyślę - Rolling Stones, Gimmie Shelter. A jak przy Stonesach jesteśmy, to jeszcze Let it loose :D Chociaż ogólnie ich kocham :D

http://www.youtube.com/watch?v=9bSEzF8EDGE&feature=fvst
albo Stairway to heaven :D http://www.youtube.com/watch?v=BcL---4xQYA

Dużo takich znajdę, jak pomyślę jeszcze nad swoimi ukochanymi :D

użytkownik usunięty
Sawyer

Zapomniałabym o boskim "Lullaby" The Cure http://www.youtube.com/watch?v=oOHQs405XcU
Pamiętam jak byłam jeszcze gówniarą w 1 gimnazjum, wszyscy słuchali jakiegoś badziewia a ja grzebałam w kasetach taty z młodości... to było niesamowite, żałowałam, że nie żyłam w tamtych czasach..
I to tata mnie zaraził znakomita muzyką, bo mama to Papa Dance słuchała ^^

Ja zawsze sobie myślałem, że mógłbym żyć w latach 20-30 albo 70-80 :D
No i jeszcze w niektórych epokach wcześniejszych, ale to inna historia. Tak czy inaczej - w obecnym świecie też się idealnie sprawdzam i odnajduję, ale bezproblemowo mógłbym żyć w wyżej wspomnianych :D

użytkownik usunięty
Sawyer

Każda epoka ma coś w sobie.
Np. fascynuje mnie średniowiecze (między innymi tkwi w tym muzyka - jestem niewierząca, ale chorał to po prostu coś przepięknego http://www.youtube.com/watch?v=6muC67i-a3s chciałabym się cofnąć w czasie i usłyszeć prawdziwe wykonanie), te turnieje rycerskie i w ogóle ^^
No i od zawsze fascynuje mnie gotyk.
Albo chciałabym trafić choć na chwilę w czasy epoki wiktoriańskiej <3
Ja w ogóle jestem jakaś walnięta chyba, bo jak byłam w Rydlówce to wyobrażałam sobie to wesele i chciałam się tam przenieść :D

Podoba mi się ta piosenka:D Strasznie długa, ale masz rację, że jest świetna

użytkownik usunięty
alien_2

Długa, ale za to prawdziwe arcydzieło ;]

użytkownik usunięty
Sawyer

Ja również ;)
Jakoś nie trafia do mnie muzyka Majkela chociaż niektóre utwory ma mistrzowskie, to muszę przyznać. Nie gustuję w tym typie muzyki.