prawda, fajnie je dobrali "charakterologicznie", każda postać jest "jakaś"... nie śledziłam jeszcze żadnych gifków z PLL, właściwie w ogóle starałam się niczego nie śledzić, żeby przez przypadek sobie nie zaspoilerować, zanim nie skończę 2 sezonu :) co Ty Madame taka miła dziś jesteś?
To racja, właśnie ciekawość jest najgrosza. Nie raz coś zobaczyłam, przeczytałam i potem nie było fajnego oglądania.
Zawsze jestem miła :D
ja zaliczyłam EPIC FAIL przy TVD - przez przypadek obejrzałam finał 2 sezonu z umierającym Damonem gdzieś wśród filmików na youtubie :/// a do obejrzenia miałam jeszcze z 4 odcinki poprzedzające ten ostatni
O widzisz, dlatego ja się trzymam z daleka od takich yt, forum itd.
Moja największa wpadka to przeczytanie jak zakończył się film "Remember me". Nigdy sobie nie wybaczę :D
ja w ogóle TVD oglądam albo w piątki wieczorem (czekam na napisy:P), albo w soboty - bo wtedy umawiam się z kumpelą na wspólne celebrowanie nowego odcinka ^^ więc nawet na nasze forum nie mogę wejść :) ale ogólnie cieszę się, że trafiłam właśnie na to forum, a nie do jakichś 11-latek pod tytułem "loFFciam Elenkę <3, dejmonek to mój słodziak" itd.
To idź na zakazaną, tam tak jest ;D
Ja TVD jak w domu jestem po 11, od razu siadam i oglądam. Bez żadnych napisów. Sama się dziwię, bo większość rozumiem :D
tak? ja jeszcze nie próbowałam bez napisów... wiesz, boję się uronić choćby słówko xDDDD mój angielski jest średni, chociaż takie TSC mogę obejrzeć bez... ale przy TVD muszę mieć większy komfort :)
bez sensu... siostra, o której nikt nie wiedział, a za to ona wiedziała wszystko o wszystkich i jeszcze sobie umyśliła torturować jakieś obce sobie osoby - słabe, to takie pójście na łatwiznę... właściwie nie wiem czy to w końcu miała być bliźniaczka Jenny czy Ali, ale jeden pies - to po prostu jest kiepskie ^^
przede wszystkim ktoś musi mieć dobry powód, żeby być A i robić te wszystkie rzeczy... SPOILER Mona na powód ewentualnie, żeby pomagać, ale de facto laski jej nic nie zrobiły, przynajmniej od kiedy Ali nie żyje
Madame: ale chodzi ci o przypuszczenia fanów czy tych od spoilerów?:D
Ja też czekam na napisy zawsze, bo żeby zrozumieć niektóre ich kwestie to muszę po kilka razy przewijać i słuchać :p
Wszystko.
Skoro Ty czekasz na napisy... to ja chyba tym bardziej :D Ten Matty mnie irytuje w tym sezonie. Muł pasiasty. Brat fajniejszy, zawsze go lubiłam.
Finał ma być epicki, radosny i smutny zarazem... mamy się śmiać, płakać. I ma dojść do tragedii. Tyle wiemy.
Moja wersja była taka: Elena zamieni się w wampira i razem z Kath będzie uciekać przed Klausem.
No i kto ma się pojawić w finale? Kath :D
To wszystko Plec mówiła? Wolę zachować hurraoptymizm i się nie nastawiać.
Wiesz mi ta wersja z Kath bardzo się podoba :D Tylko jak my je wtedy odróżnimy, to się chyba nie sprawdzi... Może Kath będzie tylko w retro :(
Nina tak mówiła. I właściwie wszyscy to powtarzają.
Kath w retrospekcjach z wypadku?
Deszcz miał być, zdjęcie było i co :D
Z wypadku...? To ma być w odc finałowym? Hm myślałam, że może pokażą retrospekcje jeszcze jak znała Elijah i Klausa... Kurde 4 powinna być o Tatii tak uważam.
4, znaczy 4 sezon? też uważam, że wtedy przydałaby się Tatia. Co do retrospekcji z wypadku - ciekawe co tam się niby ma wydarzyć? okaże się, że ten wypadek nie był wypadkiem? to pewnie pijany Alarick ich zepchnął z mostu xDDDDD
no byłoby cudownie, gdyby Stefan zrobił coś niedobrego - np. chciał się pozbyć rodziców Eleny, bo jak wiadomo - z rodziną Gilbertów od zawsze miał zatargi :) a tu zobaczył Elenę, która wyglądała jak Kath, wyratował ją, a Gilbertów powybijał ^^ to w jego stylu nie przyznawać się do grzechów z przeszłości :P ale taki motyw odpada - teraz przecież trwa akcja wybielania Stefana, który znowu ma być dobry... więc to ktoś inny jest sprawcą
Ciekawe kto... I jak doszło do tego wypadku. Ojciec musiał prowadzić z nadmierną prędkością skoro wpadli do rzeki. I co Stefan tam robił? Śledził ich, czy był przypadkiem. Zawsze mnie to interesowało.
dla mnie ta historia była zawsze trochę niedopracowana - raz, co Stefan tam robił w ogóle skoro "przez ponad wiek żył w ukryciu", a tu nagle zjawia się na moście w MF i całkiem przypadkiem jest świadkiem wypadku Gilbertów i sobowtóra :) dwa - rozumiem wiewiórkowa dieta i te sprawy, ale wydawało mi się, że wampiry mają na tyle siły, by móc otworzyć drzwi samochodowe i uwolnić wszystkich z tonącego wozu...
Właśnie też uważałam to za dziwne, że nie zdołał uwolnić rodziców ze swoją szybkością i siłą??? Poza tym ojciec Eleny się nie domyślił, że to wampir? Na pewno tak, na pewno go znał.
jak Elena miała wypadek samochodowy, to Damon bez trudu podniósł auto i postawił dachem do góry... już nie mówiąc o wyrywaniu ludziom serc itp. dziwne, zamiast konwersować z ojcem Eleny na temat kolejności ratowania poszczególnych członków rodziny, mógł po prostu przywalić w jakąś szybę i wszyscy by się wydostali
Damon się żywił krwią ludzi cały czas, więc był silniejszy. Jednak uważam, że Stefan nie był AŻ tak słaby by ich nie uwolnić. Nie rozumiem tego... Ale skoro wampira można ołówkiem zabić :P
THIS ^ Ta wersja Sztefyna zawsze wydawała mi się idiotyczna. Co to w ogóle za pomysł żeby dyskutować kogo pierwszego uratować. Ratuje się każdego po kolei, chyba że na pokładzie jest dziecko. Dla zwykłego człowieka to byłby nie lada wyczyn, ale dla wampira?:D
jasne, że Stefan był słabszy na zwierzątkowej diecie, ale i tak 10 razy silniejszy od człowieka... zresztą żeby pogadać z ojcem Eleny musiał się dostać do środka, a stąd już ułamki sekund do uratowania wszystkich... no chyba, że wyciągnął Elenę na brzeg, zaniósł do domu, wysuszył jej włosy suszarką, zrobił kubek gorącego kakao i dopiero wrócił ratować jej rodziców xD
Padłam:D
Coś tam na pewno musiało się wydarzyć. I jest to bardzo prawdopodobne biorąc pod uwagę, że Sztefyn nigdy nie mówi prawdy, albo w ogóle jej nie mówi. W innym przypadku nie widzę sensu w tych retrospekcjach.
też obstawiałam, że Stefan coś zachachmęcił, ale z drugiej strony nie wiem czy teraz będą wprowadzać kolejną złą rzecz, by go pogrążyć...
Nie wiem, fajnie by było jakby Józek to łaskawie wyjaśnił:D
Kath ma być w finałowym. Ian zamieścił zdjęcie z pierwszą stroną scenariusza, ale nie skapnął się, że widać spis postaci:D Ciekawe czy dostał zjebkę od Julie :D
Widziałam to. Ciekawe kim jest ta ostatnia postać :) Na pewno dostał, kto wie czy nie będzie zmian w scenariuszu.
jo, Plec jest posrana... już sama jej gęba mnie wkurza... i to, że się o wszystko obraża, jak fani jej zadają jakieś pytania, to traktuje je prawie zawsze jak atak
Wiesz, ja się cieszę, że dzięki niej mogę oglądać tak świetny serial. Fakt ten sezon jest najsłabszy, widocznie presja fanów też swoje robi. Niestety.
serial świetny, sezon mi się akurat podoba, zdecydowanie bardziej niż początek 1, co nie zmienia faktu, że ona jako ona mnie denerwuje :)
Początek 1 był kiepski fakt, ale później rewelacja. Drugi to mistrzostwo, nie było słabego odcinka. Żadnego serialu nie oglądałam tak, że po 5 odc z rzędu :D
jak ja się wciągnęłam w TVD to właściwie całe dnie oglądałam... jak mi się skończył 2 sezon (a na 3 musiałam czekać 3 miesiące) to w ogóle się nie potrafiłam odnaleźć w rzeczywistości, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić xDDDD musiałam oglądać filmiki na youtubie i wybrane odcinki oglądać jeszcze raz, żeby jakoś przetrwać :P
Ja po zakończeniu założyłam tu konto i tak jakoś z dziewczynami mi czas zleciał podczas wakacji :D
Wiesz same noł lajfy tutaj :D Przerwy szybko nam zlatują :D