PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122044
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
tequila_s

Ten sam motyw co zawsze, mają jakiegoś wroga ale zaczyna się mówic o kimś silniejszym i straszniejszym. Był Damon, po nim Katherine, Elijah, Klaus, reszta Pierwotnych, Michael, zmutowany Alaric i teraz Silas. Będą o nim gadac kilka odcinków i w końcu się pojawi. Co oczywiście poskutkuje tym, że poprzedni wrogowie (czyli Klaus bo akurat jego nie zabili:)) przyłączą się do tych głównych żeby pokonac wspólnego wroga. Ciekawe tylko jest co ten Silas ma robic i dlaczego nie będzie lubił wampirów;)

ocenił(a) serial na 9
alien_2

Nie wiem czy ktos poruszyl ten temat bo niechce mi sie czytac wszystkiego ;)
Ale zastanawia mnie jedno... powiedzieli ze halucynacje Eleny wziely sie stad ze zabila lowce, ale pierwsza halucynajca byla przed tym, wtedy w lozku ze Stefanem kiedy nagle zobaczyla Damona. Nie wiem czy to mi sie cos pomieszalo czy faktycznie cos nie gra? ;> ;)

kamcia9944

Tamto było od jadu wilkołaczego.

ocenił(a) serial na 9
Request_

Aaa no taak :D Dzieki, tak myslalam ze o czyms zapomnialam ;)

alien_2

"So who thinks Atticus is planning to bring back Silas, possibly he’s planning to be the vessel for Silar. Those tattoos aren’t a map to the cure, they’re the fu cking map to Silas resurrection and the destruction of all vampires. That’s why he needs Bonnie, because he’s going to need a witch for a ritual that will probably involved sacrificing Jeremy. Vampires, werewolves, witches and hybrid are going to be the only ones capable of stopping him, so his foot soldiers (the hunters) are destined to kill them. They’re compelled to kill vampires, they have to fight the urge to kill them like Elena has to fight the urge to kill people.
Oh god, Elena and Jeremy are flips sides of a coin, the hunter and vampire siblings. They’re going to both be needed for the sacrifice to raise Silas, but Damon is going to take Elena’s place. If they have a blood/soul bond Damon will be able to take her place and he will. Bonnie, Bonnie who never liked Damon or thought he was good enough will figure out how to bring him back. She’ll do it, because Bonnie’s been headed towards a dark place and she’s going to do that to make up for it all and she’ll bring Damon back. For Elena.
I don’t want to be right about Damon dying, but seriously…."
"And Damon talking about his death and ashes to Elena during the bed scene can’t be a coincidence.. and Damon dying in the books… and yes his blood turned her so he can eventually take her place. OMG NOOO. I AM DONE. BYE CRUEL WORLD."

omg :O

użytkownik usunięty
Rainn

qoh my fu cking god, I'm done.
FUUUUUUUUUUU CK, NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

użytkownik usunięty
Rainn

a pamiętacie plakat z Damonem? I urnę?

użytkownik usunięty

może się dowiedzą o tym w 4x08 i wtedy Damon już podejmie tą decyzję?
kuźwa.

użytkownik usunięty

to musi mieć jakiś związek, potem pojadą do tego domku, pod koniec się pokłócą, bo Elena dowie się o planach Damona, a w 4x10 będzie miała miejsce ta rozmowa, w której mu powie, że go kocha i że nie chce żeby się poświęcał i będzie "WE WILL FIND ANOTHER WAY" I HOLDING HANDS OMG. I "I will always choose you", wybierze jej życie zamiast swojego.
ryczę.

nienienienienienienienienienie
http://media.tumblr.com/tumblr_m3u7cv5h4i1qbzs00.gif
http://media.tumblr.com/tumblr_lzk90pegkk1qbpn58.gif
http://media.tumblr.com/tumblr_m1g6fjuprT1qbsq0y.gif
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZDYzv3ObIvT8lBopUOCA3rdISz7Sq7DNoNK71i 6QA_SPo876U&t=1
nie.

użytkownik usunięty
Rainn

ale to jest takie w stylu TVD. Rytuał, Elena, która ma być poświęcona... I w finale Damon ratuje Elenę poświęcając się, Elena żyje - 3x22, Stefan nie ratuje Eleny, Elena umiera.
Niech ta teoria się nie sprawdzi, jezu. omg

Nope. Jestem w denialu. Tak się nie stanie.

Ryczę. Nie, nie, nie. NIE chcę takiego scenariusza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie zniosę tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Kate123

Ja też ryczę. Od 5 minut. Patrząc na całą "podróż" Damona i rozwój Deleny, Eleny.. to taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny. Zaraz umrę, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :((((((((((

ADUŚ :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( I co teraz? :((((((((((((((((((((((((((((((((((

użytkownik usunięty
Kate123

teraz... idziemy rzucić się z mostu, bo brak Deleny to ja przeżyję, ale braku Damona - nie ma szans :(((((((((((((((((((((((((((((
musimy zobaczyć, co się wydarzy w tym 8 odcinku i co będzie dalej z tym Stilas'em. Jeśli zacznie się tak jak w naszych spekulacjach, to kuźwa nie wytrzymam, nie przeżyję tego :(((((((((((

"There was no world for her( for us! :( ) if there was no Damon'' :(((

użytkownik usunięty
Rainn

Pocieszenie jest takie, że jeśli Damon by umarł, to by też NA PEWNO wrócił. Tylko byłyby pewnie konsekwencje ;/ Wyobrażasz sobie scenę, w której Elena się o tym dowiaduje i wpada w szał, płacze..? My heart can't handle this :(((((((((((

To byłoby tragiczne, ale też i piękne :((( i can't even :((
Do tej pory nie pogodziłam się ze śmiercią Riczka, a śmierć Damona? Wolę o tym nawet nie myśleć... ;/

Nie wyobrażam sobie tego, po prostu nie wyobrażam. Teraz ryczę i nie myślę logicznie, ale wydaje mi się, że TVD bez Damona kompletnie straci oglądalność, więc nawet jeśli go uśmiercą (błagam nieeeeeeeeeeee), to po kilku odcinkach powróci. Tylko, że jest taki pewien problem. Pewnie to wszystko będzie się rozgrywało na koniec sezonu i trzeba będzie czekać pół roku na kolejny :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Nie zniosę tego :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Chyba, że Kath się poświęci zamiast Damona w ostatniej chwili. Nie wiem, załamałam się :(((((((((((((((

użytkownik usunięty
Kate123

:((((((((((((((((((((( Właśnie to mnie najbardziej boli. Wytrzymać przerwę ze świadomością, że przez pierwsze odcinki nie będzie Damona, bo umarł. :((((((((((
właśnie, Julie kiedyś mówiła, że być może przyjdzie taki czas, że Kath zdecyduje się poświęcić dla braci..

Ja tego nie przyjmuję do wiadomości. Musimy czekać i być dobrej myśli. Wszystko będzie dobrze. Musi być. Musi.

użytkownik usunięty
Kate123

https://www.youtube.com/watch?v=zMrbzJq9PXM umieram, dosłownie

OK.BYE.I'M DONE.

STOP

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Och my god co ja tu czytam? Czy są jakieś konkretne spoilery żeby tak myśleć, nie zabiją kury znoszącej złote jajka, nie zabiją Damona....O.o

Nie, nie teraz, gdy wszystko zapowiada się tak pięknie :((((((((((((((((((((((((((((((

użytkownik usunięty
Rainn

patrząc też na to, jak scenarzyści prowadzą wątek DE i jak uwielbiają łamać nam serca, wysuwa mi się tylko jeden wniosek ;////

Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
http://media.tumblr.com/tumblr_mb35iw11c41r5lhz2.gif

użytkownik usunięty
Rainn

Ja się tak nie bawie :((((

Rainn

Jakoś nie jestem zdziwiona, spodziewam się tego że Damon prędzej czy później umrze. On nie jest z tych bohaterów, którzy żyją długo i szczęśliwie. Elena teraz go wybrała? Spokojnie, spieprzy się w 3 odcinki:) Elena pewnie pójdzie z nim do łóżka jak się dowie o jego wielkim poświęceniu, ona tak ma:) I to nie będzie nic radosnego, bardziej w stylu pożegnania. Elena wróci w końcu do Stefana, ale to dlatego że Damon nie będzie żył.

użytkownik usunięty
alien_2

Nie! Taki scenariusz w ogóle nie wchodzi w gre :p

Zawsze mówiłam, że tutaj będzie zakończenie jak w filmie Pearl Harbor:)

alien_2

To zakończenie jest tak zje.bane,że opadają ręce;/ ale film ogólnie zajebisty ;D

alien_2

Ja też się spodziewam śmierci Damona, ale nie tak szybko :(

Rainn

Ale jak sobie wyobrażasz serial bez niego? na czym miałby polegac? Jak umrze to albo Bonnie coś wymyśli żeby go ożywic (potem się okaże, że coś poszło nie tak i Damon nie jest sobą- będzie mordercą, straci pamięc, uczucia albo będzie mentalnym glonem) albo będzie to pod koniec serialu:)

alien_2

No właśnie nie wyobrażam sobie tvd bez Damona;/

Rainn

Gdyby zabili Damona i nie ożywili przynajmniej odcinek później straciliby 3/4 widowni:D

alien_2

Yep :D

Rainn

Nieeeeeeee!!! Nie zgadzam się!!!

ocenił(a) serial na 7
_Sloneczko_2034

A skąd to cytat i na ile jest wiarygodny?
Dziewczyny, moim zdaniem to prawie pewne, że on umrze, bo to wpisuje się w "charakter" postaci. Ale nie am tego złego co by na dobre nie wyszło - Elena uzmysłowi sobie po jego odejściu z całą siłą, jak bardzo jej zależy na Damonie. A wtedy on zostanie przywrócony do życia (co zresztą sugeruje cytat). W ten sposób Delena dojdzie do skutku w kolejnym sezonie, ale będzie trwała... Tak przynajmniej obstawiam;).

Timiri

Obyś miała rację...

Timiri

To spekulacje fanów.

Timiri

A skąd wiesz, że jak Damon ożyje będzie taki sam? Na pewno wyjdą jakieś problemy.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Wydaje mi się, że nawet jeżeli "wyjdą jakieś problemy", to i tak ostatecznie zakończy się Deleną. Może są to moje czcze nadzieje, ale mam w głowie takie przekonanie, że bohaterowie w trakcie trwania serialu mają pokonywać różne przeszkody, by się rozwijać i na końcu okazać się "mądrzejsi". Ich zachowanie na koniec całego serialu ma być inne od tego na początku. Podobnie jak z bohaterami książek: problemy, z jakimi się borykają, czynią ich na koniec silniejszymi. Gdyby cały serial miał się zakończyć Steleną, to to, co napisałam wyżej, w ogóle nie miało by miejsca. Stefan to "bezpieczna" opcja, dobra dla Eleny-dziecka. Poza tym ich związek nie byłby dla nikogo zaskoczeniem. Mam cichą nadzieję, że śmierć Damona byłaby taką "wielką próbą" dla Eleny, która pozwoliłaby zerwać jej z takim dziecinnym, pełnym lęku życiem i umożliwiłaby jej stanie się kobietą. Najczarniejszym okresem, który trzeba przetrwać... i wyjść z niego dojrzalszym. Oby. Tak czy owak, wiele książek/seriali jest opartych na podobnym modelu.

ocenił(a) serial na 8
Rainn

wytłumacz mi tylko dlaczego to akurat Elena musi umrzeć? (i zamiast niej niby ma poświęcić się Damon), bo tego nie zczaiłam :P

alien_2

Ania odrzuciła właśnie Gilberta, gdzie te wszystkie baby mają głowę?:/

alien_2

Na szczęście zmądrzeje :)

Rainn

Nawet Elena mogła troszkę zmądrzec:D
Wkurza mnie ta ruda małpa, uwielbiam ten film i książkę ale teraz jest moment filmu kiedy jej nie cierpię:/

użytkownik usunięty
alien_2

DE scene 4x07
elena: i have feelings for you
damon:
damon:
damon:
damon:
damon: ..i don't know how i feel...

:D