:)
Elena musi okazywać wszystkim łaskę, podczas gdy taki Klaus nie mrugnął okiem podczas zabijania jej ciotki.
Michael był w deche :P Gdyby był dłużej w serialu to myślę, że okazałby się najbardziej interesującym Pierwotnym.
Trochę mi żal, że Kol znika z serialu, ale kilka minut później pomyślałam dokładnie o tym, co przedstawiają obrazki. Elena miała okazję się zrewanżować - Kol za Jennę....
https://www.youtube.com/watch?v=6RChF_GFg44 ● damon + elena | "i'm just happy to see you"
wow :O
http://media.tumblr.com/39868cbc7c9090c67dfdaffa3be52383/tumblr_inline_mgh5aeljZ R1r5lhz2.png
"Well maybe the question we should be asking is how many innocent human lives Elena and Jeremy ultimately saved by wiping out Kol’s bloodline or…?"
Haha, dokładnie.
:)))))))))
jak wiele uratowali przed śmiercią, przed przemianą, przed przemocą, manipulacją..
http://media.tumblr.com/tumblr_m88v60zHRK1qbfggv.gif
Stefan zabija i przemienia ludzi w wampiry - okay
Damon zabija i przemienia ludzi w wampiry - okay
Elena zabija wampiry - OMG CO ZA BEZNADZIEJNA POSTAĆ, NIECH JĄ KTOŚ ZAKOŁKUJE
Bluszek, myślę, że tu nie do końca o to chodzi, po prostu Damon, rzadko kiedy przejmował się pobocznymi ofiarami, Stefan udawał, że się przejmuje, ale się nie przejmował w cale... Elena zaś zawsze była tą, która myśli o innych, nie tylko o bliskich, dlatego to takie do niej nie podobne, generalnie nie dziwię się, że zabiła Kola w tej sytuacji w której się znalazła, jakby mnie gonił ktoś po mojej chacie to też bym chciała się go pozbyć, ale dziwnym jest, że to zaplanowała i ani trochę nie myślała o pobocznych ofiarach, po prostu jak nie ona. Ciężka była całą ta sytuacja, jakoś to rozwiązać musieli.. ale nie chcę żeby w niej zatarli to co w sumie ma najcenniejsze, oprócz rzecz jasna miłości Damona :D:D:D
Czekaj, jak to było. Kol zauroczył Damona żeby ten zabił Jera. Kol nie ustępuje. Damon zostaje zamknięty w piwnicy. Kol nie ustępuje.
To co miała zrobić? Przejmować się bandą wampirów, która pewnie sama ma na sumieniu setki ofiar, czy ratować brata i swojego chłopaka?
Boże, zgadzam się, Elena zawsze była pełna współczucia dla innych ludzi, ale jakby to wyglądało, jakby przez pół odcinka użalała się nad wampirami z linii Kola? Wtedy by było narzekanie, że jest cierpiętnicą. Ten fandom sam nie wie czego chce.
Gdyby nie zabili Kola to Jer musiałby zabijać każdego wampira z osobna, to byłaby dopiero dla niego trauma. Wyjście było najlepsze z możliwych, upiekli dwie,a nawet trzy pieczenie na jednym ogniu. Tak musiało być i tyle. Move on.
A w poprzednim poście miałam ogólnie na myśli tą wielką nienawiść do Eleny. Cokolwiek zrobi jest źle. Rzygać mi się już tym chce.
Też się zgadzam, że to mądre przeliczone na chłodno rozwiązanie, tak ja mówię nie dziwię się jej i fakt, ostatnio dostaję jej się za wszystko, a w tym serialu każdy ma dobrze za uszami, taka prawda, po prostu trochę to rozumiem, bo sama byłam zaskoczona.. I ogólnie to egoistycznie żal mi Kola, bo zaczynałam go lubić oraz podobało mi się jego podejście...I już go ukatrupili ten spin-off mam nadzieję, że to żart, bo została im tylko płacząca Bekah i wściekły Klaus, dobrze, że chociaż Elijah będzie, jego lubię :D W którym to odcinku ma występować tak dużo martwych postaci?
Mnie to wcale nie zaskoczyło. Nikt już nie pamięta co powiedziała tuż przed wypadkiem. Wprawdzie wtedy kontekst wypowiedzi dotyczył czegoś innego, ale tej sytuacji również można go dopasować. Poza tym nie przypominam sobie sytuacji w której martwiłoby ją życie obcych wampirów. Zwrócę honor, jeśli takowa kiedyś była. Jej dylematy moralne zawsze kręciły się wokół ludzi, toteż nie widzę związku między wydarzeniami w barze, a tymi z ostatniego odcinka.
Też mi żal Kola. Byłam wściekła, bo w 3 sezonie nie znosiłam gnojka, a teraz jak okazał się ciekawą postacią, w dodatku jedyną, która na ten moment używa mózgu, to go uśmiercili. Zajebiście po prostu. Ale u mnie to tak zawsze. Z Rose było podobnie. Jedyny plus jest taki, że Klaus nareszcie poczuł jak to jest kiedy ktoś na Twoich oczach zabija ci rodzinę. Z Kolem też nie jest tak, że sobie na to nie zasłużył - chciał okaleczyć Jera.
Chyba w 4x16. Ale tą informację należy traktować z przymrużeniem oka. Chyba, że ktoś ma jakieś wiarygodne źródło?
Może faktycznie, dla niej zawsze familia była najważniejsze, mniejsza o to.. Nie uważam, że Kol sobie nie zasłużył, ja też bym go pewnie zabiła, ale jako postać serialowa dopiero się rozkręcał i go polubiłam, szkoda po prostu... Z Rose też tak miałam, cholernie mi jej szkoda było, ze wszystkich dziewczyn Damona jej najbardziej... Klausa mi jest tylko szkoda, kiedy robi te swoje szkliste oczęta, generalnie bardzo dobrze, że w końcu mu dopiekli, bo chodzi i bezkarnie zabija i jeszcze wszyscy mają mu pomagać no bez przesady, nigdy nie zrozumiem porównywania go do Damona.... To pewnie w 4x16 Silas już będzie przebudzony... będzie się działo, aż się boję...
Boszeeeee jaki on jest boski! Dlaczego po moim osiedlu nie chodzą tacy faceci :P
http://acaffeinatedviewer.tumblr.com/post/42071451219/while-re-watching-the-klau s-and-damon
http://media.tumblr.com/tumblr_matonkyshQ1rn2gmo.gif
Mnie martwi jedno, nie ma nigdzie Julie? A co to za trójkąt bez Julie? przecież wyglądałaby fantastycznie jako cheerleaderka:(
Ja też to obejrzałam już... Bardzo dobrze się zapowiada, no i kocham Pufroya :D
Ogólnie to ja nie oglądam takich seriali, ewentualnie film albo książkę czytam i później mam schizy, że ktoś mnie śledzi na ulicy :D
Ale ten serial naprawdę się genialnie zapowiada, so... :D Muszę oglądać :D
Ja oglądam niestety, musze ryć sobie psychikę, a tutaj jestem bardzo szczerze i pozytywnie zaskoczona, podoba mi się póki co :D
o kurczęta, skąd to jest? coś czuję że teraz z każdym nowym zdjęciem będę się rozpływać nad jej włosami <3 to jakaś impreza po meczu?