PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122003
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
Request_

Ale że Eliasz z Eleną na bal:DD

No nie jako para xD ale przecież może wpaść Elijah pogodać z Elką o czymś tam a on zawsze w garniaku i tak łazi. ; D

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

ciężko coś dojrzeć na tym zdjęciu...

ocenił(a) serial na 7
ailimenna

Fryzurę ma inną niż Damon, ale jednak kształt twarzy pasuje mi tylko do Damona :D

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

Może to wyłączenie człowieczeństwa nastąpi później, a może w ogóle nie wciśnie przycisku bo przecież na plakacie jest człowieczeństwo to jedyne co jej pozostaje. Ja to odbieram tak, że straciła wszystko, rodzinę, wbrew sobie została wampirem, ale mimo wszystko zachowuje ludzkie uczucia.

użytkownik usunięty
anik756

"Człowieczeństwo BYŁO jedną rzeczą, jaka jej pozostała".

ocenił(a) serial na 8
anik756

ale napis sugeruje czas przeszły..."HUMANITY WAS"...

ocenił(a) serial na 8
Sathyriasiska

no fakt teraz sobie włączyłam ten plakat i faktycznie tam jest było no to Elena wyłącza człowieczeństwo i zaczyna się impreza :D

ocenił(a) serial na 8
anik756

spoko jestem za, tylko niech nie ucierpi na tym Delena! :/

ocenił(a) serial na 8
Sathyriasiska

mam nadzieję, że nie ucierpi bo by była kicha :(

ocenił(a) serial na 10
anik756

Wtedy Damon będzie na pewno walczył, żeby "uratować " Elenę. Zrobi wszystko, żeby jej pomóc :)

ocenił(a) serial na 8
natalia58

wiadomo, że zrobi wszystko przecież ją KOCHA :D

ocenił(a) serial na 8
natalia58

a Sztef, wkurzony, że jednak lekarstwo nie istnieje a Elka będzie dalej wampirem, oleje ją totalnie, bo skupi się na swojej rozpaczy, że nie odzyska nigdy Elki-człowieka :D

ocenił(a) serial na 10
Sathyriasiska

Biedny Stefanek :(

ocenił(a) serial na 8
Sathyriasiska

Stefek i ta jego ciągła rozpacz, aż żal patrzeć :D

ocenił(a) serial na 8

http://vampirediaries.pl/wp-content/uploads/2013/02/normal_vampire-diaries-seaso n-4-key-art-return.jpg ten plakat też może sugerować wyłączenie pstryczka...

ocenił(a) serial na 10
Sathyriasiska

Wygląda jakby czuła się wolna..... Ciekawa jestem co tez scenarzyści dla nas szykują....

użytkownik usunięty
Sathyriasiska

Tu chodzi o sire shmire, musi o to chodzić:/

użytkownik usunięty
Sathyriasiska

ZAPOMNIAŁAM O TYM. Na pewno chodzi o sire bond :) Na plakatach promocyjnych Elena miała ręce związane linami, tutaj te liny są przerwane. A na promocyjnych chodziło właśnie o sb.
Dobra, nie lubię tej teorii, ale co jeśli to wszystko się wiąże? Zerwanie sb przez śmierć Damona -> śmierć Damona to utrata człowieczeństwa przez Elenę.
Tylko to z kolei nie pasuje do zdjęć BTS.

ocenił(a) serial na 8

Damon nie zginie. Jeśli Elka wyłączy człowieczeństwo, to przez śmierć w 4x15, ale innej osoby...jestem już niemal prawie pewna, że będzie to Bonnie/Jeremy.

użytkownik usunięty
Sathyriasiska

Tylko, że ja nadal uważam, że jedynej czarownicy nie uśmiercą. Za bardzo jej potrzebują.
Poza tym nieeeeee, tylko nie Bonnie, nie w sezonie, w którym ją tak lubię:(

ocenił(a) serial na 6

Śmierć Damona niet.... Nawet tak nie mówcie....

ocenił(a) serial na 10

Czyli w końcu rozwiążą wątek sire bond! Alleluja! :)

natalia58

Tego najbardziej nie mogę się doczekać :D

ocenił(a) serial na 10
annab93

To trwa juz za długo, tym bardziej, że sire bond w przypadku Eleny i Damona się kupy nie trzyma. Charlotte była naprawdę przywiązana... jakie ona rzeczy robiła O_o

ocenił(a) serial na 7
natalia58

Właśnie ten wątek mnie wkurzył jeszcze bardziej. Wmawiają nam, że Elena jest przywiązana do Damona, a za potwierdzający to przykład przedstawiają nam niespełna rozumu wariatkę :D Przecież Elana prawie w ogóle go nie słucha, już widzę jakby go posłuchała, gdyby kazał jej liczyć cegły :D

ocenił(a) serial na 10
lola881

Dlatego nikt w to nie wierzy :D Plec myśli, że fani nie potrafią kojarzyć faktów...

natalia58

Dla mnie sire bond to fake.. a jeśli nie to na pewno nie wpływa na myśli i uczucia Eleny tylko akcje.. ale w tym i tak za dużo nieścisłości jest.. nie mam pojęcia co oni wymyślą.. ale jestem pewna, że będzie dobrze :)

ocenił(a) serial na 10
annab93

Fajnie, że jesteśmy tak optymistycznie nastawione:D Ja też już nie wierzę w sire bond!

użytkownik usunięty
annab93

Wkleję ci to, co napisałam w innym temacie i chyba zagięłam fankę Shitlenki, bo logowała się 3 godziny temu a odpowiedzi nie ma:D

"Sire bond to BS albo działa na opak, bo jak Damon wybielał przy Elenie Stefka i opowiadał jaki to jego braciszek jest dobry i kochany, to Elena do niego polazła i z nim zerwała. Jak Damon kazał się jej pożywić w barze, to ta powiedziała "nie". Jak Damon kazał jej pożywić się na blondynce, to ta zrezygnowała. Jak Damon kazał jej zadzwonić do Stefana, to powiedziała "nie". Caroline także brzydziła się smaku krwi z torebki po swojej przemianie, a po jakimś czasie spokojnie się nią pożywiała.To samo ze zwierzętami, gdzieś było mówione, że nie wytrzymała na tej diecie. Sukienki nie skomentuję, bo to żałosne. Mówicie, że w sire bond chodzi o uszczęśliwianie. No,Elena bardzo uszczęśliwiła Damona po tańcu w 4x04. Elena zabiła Connora w złości, zresztą sam scenarzysta powiedział, że to była jej decyzja. Od kiedy to rzucasz się na swojego sire i mówisz mu "what's wrong with you"? Damon powiedział jej, że nie chce aby została uleczona, to ona nie powinna chcieć szukać tego lekarstwa. Jedynym argumentem jaki macie to ten z 4x09, kiedy Damon kazał jej odjechać i ona to zrobiła, chociaż cała scena była podejrzana, bo dopiero wtedy Elena poczuła, że ciało sprzeciwia się jej woli. Zresztą od tego odcinka zaczęło się pojawiać dużo aluzji i wskazówek co do tego, że sire bond może być ściemą. Wątek się kupy nie trzyma, a ten kto twierdzi, że Elena nie kochała Damona przed przemianą jest naprawdę zaślepiony. Sama Julie pod koniec 3 sezonu przyznała, że Elena jest w denialu i uczucia do Damona ma."

No nie dziwię się, że nic nie odpisała..:D

sam stefan mówił elenie, że on jak zaczął żywić się krwią zwierząt to nie mógł jej utrzymac.

użytkownik usunięty

Że też o tym nie pomyślałam... jeśli Damon rozkaże jej, aby ta włączyła z powrotem uczucia, a ona go nie posłucha, to wtedy wyjdzie prawda o sire shmire.. że to jedna wielka ściema.

użytkownik usunięty

and that's it.

użytkownik usunięty

Sire bond zostanie rozwiązane, jednak w kwestii Deleny wciąż pozostanie pytanie: "a co jeśli Elena zostałaby z powrotem człowiekiem..". W takiej sytuacji wolałabym, aby to cure jednak istniało:/

ocenił(a) serial na 8

spoko jeśli chodzi o sb, ale nie wróży to dobrze dla ich związku w najbliższym czasie.

ocenił(a) serial na 10
Sathyriasiska

Dlaczego? Jeśli faktycznie okaże się, że sb to ściema, wtedy Damon będzie miał jasny dowód, że miłość Eleny jest prawdziwa.

ocenił(a) serial na 8
natalia58

tak, ale teraz będzie problem z tym, żeby się przestawiła i zechciała cokolwiek czuć. bo jeśli się wyłączy, to chyba w jakimś celu :P choć racja, fotki i spoilery sugerują, że długo to wyłączenie nie potrwa.

ocenił(a) serial na 10
Sathyriasiska

Ja już sama nie wiem co myśleć... pożyjemy, zobaczymy :D

ocenił(a) serial na 7
Sathyriasiska

A ten plakat to niby którego odcina powinien się tyczyć?

ocenił(a) serial na 8
lola881

to jest chyba ogólny na 4 sezon, nie stricte pod odcinek.

ocenił(a) serial na 7
Sathyriasiska

ok, szkoda, już miałam nadzieję na szybkie rozwiązanie ;)

Sathyriasiska

To sugeruje, że już nie jest z żadnym bratem:) Stefan niczym nie różni się od Damona w swojej pozie, wygląda jakby obaj byli obok a ona pomiędzy nimi wolna i niestety żadnego nie trzyma za rękę:/

użytkownik usunięty

znów nabijemy 1000 postów, tłumy tutaj są:D

ocenił(a) serial na 10

Tak i w dodatku tłumy, które przecież nie mają własnego życia :P

użytkownik usunięty
natalia58

zakładam, że cytujesz kogoś, kto ma bardzo szalone życie:D Śledzenie każdego wpisu na serialowych i w innych wątkach, analizowanie naszych wypowiedzi i otwieranie każdego linka + pisanie o tym w "swoim" temcie musi być bardzo ciekawe, pozazdrościć:D

ocenił(a) serial na 10

Przecież wciąż jesteśmy śledzone i analizowane, a potem pisze się o nas referaty na temacie "Stefan i przyjaciele" :P

A najlepsze jest że oni zawsze piszą "Ja to tam nie wchodze wcale bo żal czytać, ale jak dziś zajrzałam to..."

ocenił(a) serial na 8
Request_

haha dobre:D

ocenił(a) serial na 10
Request_

;D nie mogą się oprzeć!