PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122003
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
Kate123

o jakich zdjęciach mówisz, bo znowu jestem do tyłu chyba

Cudzoziemka87

http://galeria.vampirediaries.pl/thumbnails.php?album=356

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

no tak, zwrot z opisu odcinka "Caroline natychmiast zaczyna się martwić samopoczuciem Eleny. " może faktycznie oznaczać, że źle z nią i pod koniec odcinka wyłączy człowieczeństwo gdy umrze Bonnie/Jeremy...

ocenił(a) serial na 10
ailimenna

Ja myślę, że to Kath. Fryzura, ciuchy raczej o tym świadczą. Te wszystkie szczęśliwe fotki są pewnie z behind the scenes....

użytkownik usunięty
natalia58

Na tych zdjęciach Nina ma wisiorek i pierścionek Eleny.

ocenił(a) serial na 10

Trochę to dziwne, ze w 15 odcinku ma się wydarzyć coś strasznego, jakaś śmierć, która zmieni bohaterów, a 2 odcinki później taka idylla?

natalia58

Z jednej strony ta idylla może wskazywać, że Elena wyłączyła swoje człowieczeństwo i przyjęła postawę czysto hedonistyczną.

natalia58

Może zrobią po 4x15 przeskok w czasie. Akcja zacznie się kilka miesięcy później.

ocenił(a) serial na 10
Kate123

To byłoby jakieś wyjaśnienie... Mam nadzieję, że wtedy Delena zazna trochę szczęścia i odwieszą swój szlaban na seks :P

użytkownik usunięty
Kate123

I zmarnują potencjał na dobry wątek:(

Wybacz, ale wyłączenie człowieczeństwa przez Elenę jakoś nadal do mnie nie przemawia.
Musiałabyś mi to bardziej wyjaśnić, przedstawić pozytywne strony i może dopiero wtedy bym się przekonała :P

użytkownik usunięty
Kate123

To zależy. Jeśli wyłączy człowieczeństwo po śmierci Damona, to mogę ci przedstawić dużo pozytywów :p
Do mnie jak najbardziej to przemawia, pod warunkiem, że nie zrobi tego z powodu Bonnie..

Do mnie to przemawia pod warunkiem, że Damon nie pozwoli się jej w tym zatracić i będzie wyciągał ją z tej otchłani. Już za dużo teorii czytałam na ten temat.

użytkownik usunięty
ailimenna

Nie ma takiej opcji. Dziwi mnie w ogóle, że ktoś bierze coś takiego pod uwagę.

Tu mnie chyba niczym nie przekonasz, bo jak Damon zginie to ja też wyłączę swoje człowieczeństwo i nie będzie miło :P
To może podaj jakieś pozytywy, ale z powodu Jera, bo Damona nie biorę pod uwagę :P

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Ja wtedy też wyłączę i pójdę się zachlać na śmierć, a co mi tam nie poczuję....

użytkownik usunięty
Kate123

SAME HERE, KATE. SAME HERE

użytkownik usunięty
Kate123

:D
Tutaj nie ma żadnych pozytywów. Jak uśmiercą Jera, to kończę z tym serialem. Nie chodzi mi nawet o samą postać, tylko o to co robią Elenie. Nawet w takim serialu trzeba znać granice:/

ocenił(a) serial na 8

fakt uśmiercenie dziewczynie całej rodziny to totalne przegięcie!!

użytkownik usunięty

Też chciałam skończyć z tym serialem - setki razy. Nie wyszło;)

ocenił(a) serial na 6

Też tak uważam... Czemu to nie może być Caro.....O.o

Czyli rozumiem, że 4x14 i 4x15 to Nasze ostatnie odcinki oglądane razem? :P

użytkownik usunięty
Kate123

Jeszcze nic nie wiadomo:P

Ale jest naprawdę duża szansa, że to Jer zginie. I co? Nie będziesz oglądać?

użytkownik usunięty
Kate123

Tyle czasu się znamy i ty wzięłaś moją wypowiedź na poważnie?:P Oczywiście, że będę oglądać, bo jestem pamiętnikową masochistką.

Nawet przez sekundę nie uwierzyłam, że przestaniesz oglądać :P

ocenił(a) serial na 8
natalia58

No właśnie i jak ma się do tego wyłączenie człowieczeństwa przez Elenę? Skoro pozbywa się ludzkich uczuć to ostatnie o czym by myślała to bal maturalny przynajmniej tak mi się wydaje

ocenił(a) serial na 10
anik756

Dokładnie! W takim razie to nie może chodzić o to.... Może ją faktycznie uleczą i po 15 odcinku Elena będzie znowu człowiekiem.

użytkownik usunięty
natalia58

Czym, jak nie ma cure?:P W 4x17 nadal nosi swój pierścionek.

ocenił(a) serial na 10

Grrrr Moje teorie zdychają chwilę po narodzeniu :P

ocenił(a) serial na 8
natalia58

:DDDDDD

ocenił(a) serial na 6

Może wyłączy i będzie hedonistycznie nastawiona do rzeczywistości, Damon weżmie ją w podróż, aby pokazać jej, że życie w cale nie musi być do bani... To, że wyłączy uczucia, nie oznacza, że stanie się bezmózgim zombie....

użytkownik usunięty
byledopiatku

Naprawdę uważacie, że jak Elena wyłączy uczucia, to Damon zabierze ją do Disneylandu?

ocenił(a) serial na 6

Myślę, że możliwym jest to, że jak będzie na krawędzi to będą chcieli jej pokazać, że jej życie może znowu być "normalne"... Przecież, ta jakjejtam, koleżanka Steffa, brała go na koncerty i do pubu :D Na początku będzie dramat, a później pewnie Damon będzie się starał jej pomóc na różne sposoby, przecie nie zamknie jej w studni...

użytkownik usunięty
byledopiatku

Jezu, jaki ja serial oglądam? Zawsze myślałam, że wyłączenie człowieczeństwa to ogromna tragedia, masz w dupie wszystko i wszystkich, nie obchodzi cię, że sprawiasz ból ludziom. To nie tylko picie piwka i koncertowanie na litość boską.. Może w 1 sezonie Damon byłby zadowolony z takiego obrotu sprawy, ale teraz? Albo może to ja nie do końca wszystko rozumiem..

ocenił(a) serial na 6

Tu nie chodzi o to, że Damon będzie się z tego cieszył, tylko będzie chciał jej pomóc... Będzie tym załamany, ale co ma zrobić? Zamknąć Elkę w piwnicy? Myślę że będzie starał się jakoś na nią wpłynąć na różne sposoby, może akurat w taki, ja nie wiem, ale wszystko jest możliwe...Staram się jakoś wszystko powiązać, bo utrata człowieczeństwa na jeden odcinek jest jak dla mnie dziwna...

natalia58

To nie może być Kath, wskazuje na to wiele rzeczy m.in. pierścionek. Dodatkowo pojawiły się fotografie, z których wynika że Damon i Elena pójdą razem na bal maturalny.

ocenił(a) serial na 10
ailimenna

Damon na balu maturalnym? Nieźle... :p

użytkownik usunięty
ailimenna

Poza tym ciągle w kółko powtarzam, że jakby to była Kath, to by jej doczepili włosy albo przynajmniej tak uczesali, żeby nie było widać podobieństwa do fryzury Eleny..

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

poka poka :O

Sathyriasiska

To podobno to zdjęcie:
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=357&pid=20234#top_displa y_media
Nic prawie nie widać.

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

ok dzięki. hm, może to faktycznie jakaś impreza. Elka już z nową fryzurą, a obok niej to raczej na szczęście Damon.

ailimenna

Dobra nazwijcie mnie pesymistką ale jak dla mnie to nie jest Damon.

ocenił(a) serial na 8
Request_

podobny troche też do Klausa, ale to impossible ;d
a sztefyn raczej nie, bo nie przypomina to jego blond czupryny, włosy ewidentnie są mocno ciemne

Sathyriasiska

To nie Stefan, Klaus, Damon ani Matt moim zdaniem. Już najbliżej mu do Tylera z fryzury.

użytkownik usunięty
ailimenna

Ja nie wiem gdzie oni tu widzą Iana..

ocenił(a) serial na 10

To na pewno nie Paul..Gość faktycznie przypomina Iana.

Hej hej, a nie przypomina on wam Eliasza ?

użytkownik usunięty
Request_

Nie załamuj mnie kobieto...:D

No co ? ; D Może i ślepa jestem, ale Damona to ja tam nijak nie widze, tak w sumie to nikogo mi ten ktoś za bardzo nie przypomina, więc robie przegląd wszystkich postaci.