Nie wierzę, że te marne plakaty zawierają w sobie symbolizm:D
Ten plakat dotyczy lutowych odcinków? Jeśli tak, to wątpię aby chodziło o śmierć Damona.
Tez podchodzę do tego sceptycznie - ale jak przypominam sobie plakat z Klausem za lustrem to dochodzę do wniosku, że wszystko możliwe :D
Do 15 odcinka się odnosi. Też w to powątpiewam - nawet nie biorę go pod uwagę.
Odpowiadam dla wszystkich: tak, jestem zadowolona:D W sumie to tylko grzywkę zrobiłam, z resztą niezbyt szalałam bo nie chciałam stracić dużo na długości. Chciałabym wreszcie porządnie zapuścić włosy:(
Ej, czyli coś tam, co spowoduje wyłączenie uczuć Eleny zdarzy się w 4x15, tak? Bo te plakaty kolejno odpowiadają odcinkom - 4x12 i zamknięty Klaus, 4x13 i powstaje trójkąt, 4x14 i Damon w niebezpieczeństwie, 4x15 i czyjaś śmierć(?).
+ wiemy, że ta bomba, co zmieni relacje w trójkącie to właśnie utrata człowieczeństwa Eleny.
hmmm...., a który plakat do 4x14 masz na myśli? ten najnowszy? bo jeśli tak to wyłączenie uczuć powinno być w 4x14?
a, no tak. no to masz rację...czyli pewnie śmierć w 4x15 spowoduje wyłączenie człowieczeństwa. o w mordę -.-
nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to już za półtora tygodnia:O
No i wszystko by się zgadzało, na początku Elena jest podłamana, a pod koniec czyjaś śmierć ją przerasta i pstryk- problem na następne 10 odcinków.
Ja nadl nie wiem o co chodziło z plakatem Damona "Dajcie mu więcej sznura"...O_o
Give him enough rope to angielski idiom - daj mu wolną wolę, pozwól robić, co chce.
Znaczenie jest takie, że pozwalasz komuś robić co chce, nawet jeśli wiesz, że odniesie porażkę albo wpadnie w kłopoty.
Ten idiom idealnie pasuje do Steleny:D
:D Męczy mnie, ze po 15 odcinku będzie prawie miesięczna przerwa. Jak Elena wyłączy człowieczeństwo, to znowu nie będzie mogła być z Damonem. Mogli by im odpuścić chociaż na chwilę :)
A po 3x18 pewnie znowu kolejna -_-
W 4x17 podobno już są razem.. nic z tego nie rozumiem.
Na to wygląda.
and: http://25.media.tumblr.com/b37ef37d794143b640437fba64be5ef2/tumblr_mhx1fk0dM61qd 1kvjo3_r1_500.png
To straaaaaszne, zanim Damon uwierzy w prawdziwość jej uczuć, ona je wyłączy :(
;D Shane to drań, który jeszcze nas bardzo negatywnie zaskoczy.... w zasadzie to żadna nowość :P
Elena będzie cierpieć i Damon jej powie, że może je wyłączyć, że dzięki temu nie będzie czuła bólu. help.
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m74p9bqna81rys4czo1_250.gif
DZIĘKUJĘ PRZYPOMNIAŁAŚ MI O http://www.youtube.com/watch?v=ubl8QoFIkMY&feature=youtu.be&t=1m35s (tylko bez śmierci)
:(((((((((((((
"Life sucks either way, Jeremy, but at least if you’re a vampire you don’t have to feel bad about it if you don’t want to.
I did it for a very long time and life was a lot easier."
all the feels :(
Damon coś o tym wie :/ Jednak to by znaczyło, że sire bond nadal będzie istniało...
A co powiecie na taką teorię - może coś strasznego wydarzy się w nadchodzącym odcinku to wtedy Elena zacznie przejawiać oznaki odchodzenia od człowieczeństwa. Stefan zabierze ją wtedy do MF ona pogrąży się całkowicie. Może będzie myślała, że stało się coś strasznego komuś - Damon, Bonnie, Jeremy?
Zobaczcie na plakacie z 15 odcinka mamy Damona w dość dziwnej pozycji, wygląda jakby był w jakiś sposób bezradny (ręce za plecami) z drugiej strony na twarzy ma wymalowaną złość (jakby chciał kogoś bronić) - może jednak Vaughn zrobi coś Elenie?
Nie wiem już nic.
Ale to wyłącznie człowieczeństwa przez Elenę dziwnie się ma do zdjęć z kolejnych epizodów - kiedy wygląda na dość szczęśliwą z Damonem.
Śmieszne byłoby gdyby twórcy postanowili że Elena wyłączy swoje człowieczeństwo na 2 odcinki..
Nie gra mi tu coś i tyle.
Przecież Stefek w 3 sezonie też niby miał wyłączone uczucia, a nie zachowywał się jak obłąkany wariat, którego trzeba zamknąć w psychiatryku. No może i się zachowywał, ale wiecie o co mi chodzi.
Może dlatego na tych zdjęciach z 4x17, Elena trochę bardziej przypomina Kath.
A poza tym te plakaty odnoszą się góra do 2-3 odcinków. Więc może nie będzie tak źle? Poza tym Damon będzie chciał zrobić wszystko, żeby przywrócić jej człowieczeństwo. Jeśli w ogóle o to chodzi.