PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122003
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
lola881

OMG! Jak czasami czytam te teoria to zastanawiam się czy mam się śmiać cy płakać...

lola881

no na pewno ją zabije, przecież to takie logiczne, od 3 sezonów nic innego nie zaprząta jego głowy, tylko plan jakby tu uśmiercić Elenę :)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Ta teoria była oczywiście gruntownie przemyślana ;) miała go zahipnotyzować Beka bodajże :D w sumie to już później nie wczytywałam się w szczegóły: D ja tam czasami tylko rzucam okiem co się dzieje, ale zazwyczaj po kilku pierwszych komentarzach się ewakuuje :D

lola881

no nie dziwię Ci się, ale swoją drogą jestem ciekawa jak to niby miało by być dalej - Damon zabije Elenę i serial będzie się toczyć bez niej? xD

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Wiesz...niektórzy tylko na to czekają :D wtedy będziemy mieli główny wątek Stebekah i wszyscy będą szczęśliwi :D

lola881

wolę Stebekah niż Stelenę, ale Elena - mimo, że często na nią złorzeczę z różnych powodów - musi życ, jest najważniejsza w tym serialu...

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Oj ja też, ale tylko dla nich bym nie ogladala. W ogóle wolałbym,zeby Reb została, a nie wyjechała z Klausem i Elijah do NO.

lola881

a kiedy wyjeżdżają? (w ogóle lipa z Elijah, taka fajna postać, a pojawia się na chwilę co 10 odcinków i znowu znika)

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

No z tego co ogarniam, to w 20 odcinku. Ale jak na razie w opisach dot. The Originals nie było nic o Reb, tylko o Klausie i Elijah, wiec mam nadzieje, że Reb jednak zostanie tutaj;)

lola881

no właśnie, był Kluska, Eliasz i Hayley bodajże (ciekawe po co tam ona), udziału Reb w tym przedsięwzięciu chyba jeszcze nie potwierdzili... ale ja nadal uważam, że Car i Reb w jednym MF to za dużo... ale nie sądzę, że Pledzilla mnie posłucha i wyeliminuje Car, raczej Reb sobie pódzie w piz du

lola881

Zabił? Nieee. Na pewno epickie uczucia Eleny do Stefka odżyły, więc Damon użył sire bond, żeby zmusić ją do wyłączenia tych uczuć. tak tak. :)

ocenił(a) serial na 8
Rainn

tak to na pewno to przecież Damon przez cały czas wykorzystuje sire bond :D

anik756

Tak, sb to niecny plan Damona. Specjalnie ją do siebie "przywiązał", bo chciał się z nią przespać :)

ocenił(a) serial na 8
Rainn

Toż to Potwór z tego Damona i do tego gwałciciel i wykorzystuje biedna Elenę na każdym kroku :D

anik756

dziwne, że w ostatnim odcinku to Elena przekonywała Damona do wzięcia leku... ciekawe jak ją do tego przymusił? "czekaj, to ja teraz będę udawał, że nie chcę leku, a Ty mnie przekonuj, że lek jest fajny" - perwersyjne zachcianki jak na osobę podobno niewolącą umysł Eleny

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

no widzisz jaki on sprytny:D zawsze wyjdzie na swoje :d

anik756

ja nie mogę się z tym pogodzić, że ta więź już tyle razy została skompromitowana, tyle było scen zaprzeczających istnieniu sire, a wszyscy nadal swoje...

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

ja już po prostu nawet tego nie komentuje bo to nic nie da do momentu aż co poniektórzy dostaną czarne na białym, że sire to czysta bzdura wtedy może to zaakceptują chociaż w to też wątpię zaraz wymyślą coś innego

Cudzoziemka87

hahah :D

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

troloololol ;d

ocenił(a) serial na 7
Sathyriasiska

Serio? Jak dla mnie robili go w paincie i jakos ma zeza na nim :P

ocenił(a) serial na 8
Psia_Jucha

na tych plakatach zawsze jest prosto z painta, a raczej z photoshopa high level turbo hard pro maximum ;d
jak dla mnie nie tyle co zeza, ale jakby miał jedno oko mniejsze od drugiego ;p i to na wielu fotkach tak wygląda

Dziewczynki spadam do pracy:) Pa;*****

ocenił(a) serial na 8
_Sloneczko_2034

Pa miłego dnia w pracy ;**

_Sloneczko_2034

papucie :*

ocenił(a) serial na 10
_Sloneczko_2034

Miłego :D

"Śmierć Jeremy’ego mogłaby spowodować wyłączenie człowieczeństwa przez Elenę. W kontekście ostatnich wydarzeń doprowadziłoby to do tego, że Elena zatraciłaby się całkowicie wraz z Damonem." kolejna teoria z VD... ostatnie zdanie jest najlepsze. Czy Damon pozwoliłby Elenie się zatracić?

ailimenna

Mógłby kiedyś, ale teraz będzie się starał żeby się ogarnęła.

ailimenna

no właśnie to jest trochę nielogiczne... ok, rozumiem, że ona mogłaby się zatracić po śmierci ostatniego członka rodziny, ale Damon? aż tak blisko z Jerem nie jest, żeby się zatracić z rozpaczy... skoro nawet po Ricku się nie załamał. nie widze powodu, dla którego miałby wykorzystywać tragedię Eleny, by się razem z nią zatracać dla czystej rozrywki... jak już, podejrzewam, że pozwoliłby przez kilka czy kilkanaście dni radzić ze smutkiem w taki sposób, jaki ona uznałaby za stosowny, ale na pewno nie pozwoliłby jej spaść na dno czy wręcz ją na to dno ciągnąć...

Cudzoziemka87

on nawet Stefana starał się ogarnąc pomimo że ten wcześniej zabił Andie. A Elenę kocha, zrobi wszystko żeby nie zwariowała. Zwłaszcza że wie, że to jest ostatnia rzecz jakiej Elena by chciała.

alien_2

niech już dadzą ten odcinek!!! czemu TVD nie leci 2 razy w tygodniu???

Cudzoziemka87

Bo to nie M jak miłośc:P

alien_2

ale byś nie pogardziła!

Cudzoziemka87

A pewnie że nie:D Jak dla mnie mogłoby byc nawet codziennie;D

Było coś ciekawego o nowym odcinku?
W ogóle to w czwartek są Walentynki, zapomniałam o tym:D Myślę jak się wybawic na imprezie antywalentynkowej ale tak żeby ogarnąc się na tyle żeby o 2 byc w domu:D

alien_2

Na imprezach antywalentynkowych nie ma co się oszczędzać :D

ailimenna

Ale to miał byc mój ostatni odcinek na żywo:D Przyjadę tak żeby byc na 2 ale będe pijana:D Z góry wybaczcie;D

alien_2

Jak to ostatni na żywo?
Trudno jakoś przeżyjemy Twój stan. :) Sądzę zresztą, że nie tylko Ty sobie tak zaszalejesz tego dnia:D

ailimenna

Od przyszłego tygodnia w piątki zaczynam zajęcia na 8 rano na których muszę byc i to przytomna:) One są związane z moim seminarium i muszę uważac co profesor tam mówi, a nie tak jak ostatnie pół roku- miałam zajęcia na których sobie siadałam z tyłu i kimałam:D

ocenił(a) serial na 8
alien_2

jakie wybrałaś seminarium? ;>

Sathyriasiska

Prawo ubezpieczeniowe:D Po pracy w ubezpieczeniach, która trwała 9 miesięcy nie chciałam miec z tym nic wspólnego ale tak wyszło. I nie żałuję bo podoba mi się.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

to powodzenia na nowej drodze życia :D

Sathyriasiska

Droga bez odcinków na żywo, chlip ;(

ocenił(a) serial na 8
alien_2

współczuje :( ja zawsze mam piątki wolne, bo w pt-ndz mają zaoczni. w tym semestrze nawet czwartki miałam free :P ok lece po wpisy, bede wieczorem :)

Sathyriasiska

A ja mam w piątki od 8 do 16 i w tym 2 h przerwy w trakcie;( Toc ja na serial będę wieczorami;( Dooobra, bo brzmię jakbym naprawdę nie miała życia:D A takiej to dobrze, weekendy od czwartku:D

alien_2

Nic nowego niestety nie wiadomo. Ale może to i dobrze :P

Kate123

O poprzednim odcinku było mało wiadomo a podobał mi się, to dobry znak:)

alien_2

Pewnie o tym też nie chcą zbyt wiele ujawniać. I dobrze, bo wolę zobaczyć w odcinku i mieć niespodziankę :D

Kate123

Oj ja chyba z tego odcinka za dużo nie zrozumiem:D proszę was żebyście czekały na mnie przed 2 z linkiem bo sama niczego nie znajdę:D I proszę o wyrozumiałośc:D

a Xena jeszcze wchodzi na forum?