PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122012
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
użytkownik usunięty
Exis_26

jakaś tam spektakularna scena w finale S4, uważaj:D
Daniel też fajny:D I Hugo, moja miłość<3 Tam się właściwie prawie(:P) wszystko wyjaśnia w 6 sezonie, przynajmniej po obejrzeniu powiedziałam sobie "w końcu rozumiem" :D Cudzoziemka na przykład zrezygnowała pod koniec, więc to naprawdę zależy od własnych odczuć i upodobań, ale jeśli mogę Ci coś poradzić, to nawet jeśli będzie Ci się mieszać, to poczekaj do tego finału-finału, bo jest naprawdę mistrzowski moim zdaniem;)

O, to mnie zaciekawiłaś, że zaraz polecę na seans chyba :D Najpóźniej jutro obejrzę :)
Hugo jest taki kochany, uwielbiam go <333 Wyjaśnia się większość rzeczy? A ja myślałam, że nie :P W takim razie jutro dalej pobieram kolejne odcinki i już nie mogę się doczekać, skoro finał jest mistrzowski. Chociaż w sumie to się go trochę boję :P

użytkownik usunięty
Exis_26

Yep, spodoba Ci się:D Chyba.........:D
Wyjaśniają się rzeczy, które mnie osobiście najbardziej trapiły, więc byłam usatysfakcjonowana :) Nie bój się, ale przygotuj sobie dużo słodyczy:D

O, intrygujesz Ada :D Dam znać po :)
Jak płaczę, to nie jestem w stanie jeść :P Poza tym jakoś zawsze zjem wszystko wcześniej :P

użytkownik usunięty
Exis_26

Trzymam Cię za słowo:)
ja jem zawsze po mojej histerii. Mam wtedy fazę "turn off emotions" (i tutaj w grę wchodzą lody), a potem znów płacz:P

nadrobię kiedyś, przyrzekam, sama jestem ciekawa tej końcówki... ale fakt faktem, że 6 sezon sobie podarowałam bez żalu, a nigdy mi się to nie zdarzyło wcześniej, by na takim zaawansowanym etapie przerwać oglądanie serialu

ocenił(a) serial na 7

Cześć :) coś nowego poza TVD S5 ? :)

KingusVic

plakat o utracie człowieczeństwa Eleny, widziałaś?

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Nieee... ? :)

KingusVic

Hej :) Jest nowy plakat, prawdopodobnie Elena wyłączy uczucia.

ocenił(a) serial na 7
Rainn

Aaaa... No przewidywałam i taką opcję... Hmm...

KingusVic

i dziewczyny podejrzewają, że Jer kipnie

Cudzoziemka87

Teraz przeczytałam teorię, że Jer zapadnie w śpiączkę xD

Kate123

http://media.tumblr.com/tumblr_mbrc6q6F0r1qepuq2.gif

Rainn

Właśnie :P
I nadal mnie zastanawia jak się zamierzają pozbyć Klausa.

ocenił(a) serial na 7
Kate123

Szczerze mówiąc to ja mam wrażenie, że Klaus po prostu sam z siebie wyjdzie. Nie ma lekarstwa, nie ma już celu, nie ma co szukać u Caro, więc zwinie manatki i zniknie:D jakoś nie wierzę w jego krwawą zemstę.

lola881

mi też się wydaje, że to by było przekombinowane, zresztą już od dłuższego czasu to całe "tworzenie hybryd" staje się coraz bardziej niepotrzebne

Kate123

jo, za dużo piguł weźmie xD

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Hehe :)

ocenił(a) serial na 8
Rainn

e, wątpie, że to zrobi...nie wyobrażam sobie tego po prostu. choć byłby to niezły zwrot akcji...pojawia się pytanie co wtedy dalej z Deleną?...

zginie albo Jeremy albo Bonnie, ale stawiałabym mimo wszystko na Bonnie.

Sathyriasiska

a czemu obstawiałaś Bonnie?

ocenił(a) serial na 7
Cudzoziemka87

Ja też myślałam o Bonnie, bo ta jej moc może być śmiertelna, poza tym Steven był teoretycznie na planie 4x16 (chociaż nie wiadomo czy nie przyszedł tylko sobie fotek popstrykać z fanami :D). No i ta śmierć ma wiele zmienić. Oczywiście każda śmierć tam wiele zmieni, ale Bonnie jest jedyną czarownicą, więc to zmieni bardzo dużo.

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

booo porównywałam jej wypowiedź odnośnie krwawej śmierci w 4x15 i jakąś inną też odnośnie tego (bodajże Elki) i obie mówiły, że ta śmierć zmieni cały serial, zmieni bohaterów, że będzie miała duże znaczenie, że wszyscy będą płakać w chusteczki takie tam bajery i wydaje mi się, że śmierć Bonnie właśnie wywołałaby takie skutki (najbardziej przekonuje mnie to o zmianie całego serialu - Bonnie jest jedyną czarownicą z mega mocą). poza tym aktorka, która ją gra ponoć rozwija teraz karierę muzyczną i niby są ploty, że może nie chcieć godzić pracy w serialu/muzyki. no i w ostatnim odcinku mówili już o śmierci Bonnie, jeśli Shane coś tam coś tam, więc może faktycznie akcja "Silas" źle się dla niej skończy?
sorry, że pewnie totalnie niestylistycznie, ale nie chce mi się czytać drugi raz :DDD powinnaś zczaić o co cho

Sathyriasiska

owszem, czaję... Twoja argumentacja jest przekonująca, nawet bardziej śmierć Bonnie by zamieszała niż śmierć Jera, bo śmierć Jera byłaby tylko tragedią dla Eleny - tzn. wszystkim byłoby przykro, ale nic by to nie zmieniło w fabule serialu, a przytoczone przez Ciebie wypowiedzi sugerują, że ta śmierć ma zmienić układ sił i wpłynąć na wszystkich, więc może chodzić o jedyną czarownicę, jaką mają, fakt... zwłaszcza, że teraz zaczęła się bawić w tę czarną magię. mnie też przeonuje to, że wskrzeszenia Silasa chyba nie da się załatwić zwykłym krwawieniem z nosa i gasnącymi świeczkami - to by było mało wiarygodne, zwłaszcza, że wiele było już takich zaklęć (m. in. te związane z Klausem), które potencjalnie mogły ją zabić, więc byłoby to nawet logiczne, skoro mamy do czynienia z ultrahiperekstraarcypotężnym Silasem... śmierć Jera mogaby "zmienić bohaterów" tylko w ten sposób, że bez jego tatuażu nie znaleziliby cure, ale to jakieś dziwne...

ocenił(a) serial na 8
Cudzoziemka87

jeśli to faktycznie ona, to będzie niezły hardcore :D
tym bardziej, że sporo osób na nowo polubiło ją w 4 sezonie.

Sathyriasiska

fakt, ja jej nie mogłam znieść długo, teraz mam do niej neutralny stosunek

ocenił(a) serial na 8

ej, ale w sumie ten napis na plakacie sugeruje, żeeee....Elka wciąż będzie wampem => nie ma cure :D

Sathyriasiska

surprise, surprise xD

Sathyriasiska

A to oznacza dalsze sranie się z sire i jeśli Elena wyłączy uczucia to dlatego, że Damon jej kazał:/

użytkownik usunięty

Bluszek :***
Masz już nową fryzurę? :D

użytkownik usunięty
Kate123

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lv15t9n0Ln1qd7uwho1_r1_400.gif

I jak, i jak? :D
Podoba Ci się? :)

Masz ninową fryzurę? :D

użytkownik usunięty
Rainn

Niestety daleko mi do Niny, ale grzywa jest:D

użytkownik usunięty

ooooo, podoba Ci się? :)

Jesteś zadowolona? :)

ocenił(a) serial na 8

to nas z zaskoczenia wzięli :D

ocenił(a) serial na 7
Sathyriasiska

Ja mam nadzieję, że jakoś inaczej to z tymi sire rozwiążą. Bo to już trwa za długo.

ocenił(a) serial na 8

interpretacja napisu na plakacie mojej kumpeli, która jak sama zaznaczyła nie czyta spoilerów:

"ja to odczytałam inaczej (nie znam żadnych spoilerów, może dlatego) - że lekarstwo przepadło i po prostu zostaje tym, w kogo się zmieniła, nie ma drogi wstecz"

hmmm może coś w tym jest?

użytkownik usunięty
Sathyriasiska

Hm, a po co Damon na plakacie?

ocenił(a) serial na 8

może sugestia dalszej Deleny?

Bo wampirzą Elenę kocha tylko Damon?:P

użytkownik usunięty
alien_2

E tam:P

widziałaś to? :D
http://bloodsexandbourbon.tumblr.com/post/42880866974/i-just-cant-stop-somebody- help-me
http://bloodsexandbourbon.tumblr.com/post/42890679792/romantic-damon-valentines- cards

użytkownik usunięty
Rainn

Stefana mam na avie, Damona nie widziałam:D Dobre:D

Ciekawostka symboliczna - na ścianie odbija się cień Damona i mamy kilka drogi interpretacji:
a) symbol ciemnej strony naszej natury, prymitywnej strony osobowości, niższego ja, podrzędnych instynktów, znikomość wiedzy ludzkiej – niewiedzy, czegoś co drzemie w nas i wiemy że jest, w naszych pragnieniach, marzeniach czy żądzach, coś co jest złe a jednak mamy na to ochotę, chcemy to zrobić i walczymy z tym całym sobą, także podświadomie.
b) symbol śmierci
c) symbol duszy ludzkiej

:D:D:D Obstawiamy coś?

użytkownik usunięty
ailimenna

Wszystko pasuje :DD

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

łoooooooooooo ciężko ciężko :D obstawiam C

ocenił(a) serial na 8
ailimenna

jak dla mnie to pasują wszystkie