PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 121977
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów
ocenił(a) serial na 8
annab93

Co tam ciekawego wyczytałaś na tumblru?

anik756

aaa teraz czytałam meta posty na blogu findmysoulasigohome, ta dziewczyna wszystko fajnie szczegółowo opisuje, często dowiaduję się tam o rzeczach, któych nie zauważyłam wcześniej :D

ocenił(a) serial na 8
annab93

A co ciekawego u niej wyczytałaś bo teraz nie chce mi się jej szukać :DDD

anik756

właściwie to nic konkretnego Ci nie powiem, to były takie analizy odcinków z 4 sezonu czasem też poprzednich, wypowiedzi Julie itd.

ocenił(a) serial na 6
annab93

Czy mnie się wydaje czy Nina powiedziała w 0:34 ,,Ian''?

IKnowWhatYouAre

nie mam pojęcia, wszystko możliwe :D

użytkownik usunięty
anik756

Nadal nie ma scenki?

Nope.

anik756

Rainek, przeczytałam 46 rozdział BIYE.
http://media.tumblr.com/663dd86cb106a288a0c7dfe832d6ccd1/tumblr_inline_mgux29rDs v1r5lhz2.png

Kate123

I 47.
http://media.tumblr.com/tumblr_m92r83hiqe1r5lhz2.gif

Kate123

:DDDDD
a jednak warto było przejść przez ponad 40 rozdziałów build-upu :DDD
48 też przeczytałaś?

Rainn

Oj warto :DDDDD Już wolę, że tak to wygląda niż gdyby np. byli już razem i nagle pojawiła się jakaś przeszkoda i by się rozstali.
48 jeszcze nie :P

Kate123

Oooh, 46 był bardzo emocjonujący. I "I remember everything." na końcu asdfghj

Rainn

i'm done.

ocenił(a) serial na 6
anik756

Ukradzione ze stefanowego tematu, ale generalnie napawa mnie nadzieja:
4x23 W finale miały pojawic się ozywieńcy z 'other side' - Damon próbując ocalic Elenę miał zginąc z rąk jednego z nich. Stefan i Elena do siebie wrócili (bo najwyraźniej Elena nadal go kochała), jednak jej uczucia do Damona takze miały okazac się prawdziwe. Jako cliff-hanger Damon miał wrócic jako człowiek, zmuszając Elenę w następnym sezonie do wyboru. Sire bond mialo zostac zerwane przez smierc Damona. -----> ta wersja by się pokrywała z pararelami między premierą a finałem sezonu ---> Damon "samolubny" - Damon bezinteresowny. Stelena razem w premierze i zjednoczona w finale. (ile prawdy w tym spoilerze było to sam nie wiem)

I teraz wiemy ze w połowie sezonu (czyli gdzies po 4x09, które bylo mid-season finale) Julie Plec zmieniła zdanie, na temat tego kto ma wziąc lekarstwo. Czyli jezeli tamten spoiler byl prawdziwy to Damon nie weźmie lekarstwa.

Julie Plec gdzies w twittcie podala ze smierc niekoniecznie jest wymagana do przerwania sire bond - co oznacza ze zmienila swoją koncepcję, by nie wymuszac smierci Damona. Śmierc zastąpił "pstryczek" człowieczenstwa

użytkownik usunięty
byledopiatku

Wybór Stefana to byłoby chyba najgorsze posunięcie Eleny jakie mogloby być ;) W 3 sezonie jej wybór jeszcze można jakoś tłumaczyć,ale teraz to jak? Nie byli razem praktycznie przez cały sezon, tyle się wydarzyło że byłoby to bez sensu :) Wybór Damona,zawsze bym zaakceptowała, jednak moim zdaniem najlepiej jak narazie wstrzyma sie z jakimkolwiek wyborem,niech czeka na rozwoj sytuacji,bo i tak Delena będzie endgame :D

ocenił(a) serial na 6

Tzn, ja tutaj sie ciesze, tylko i wylacznie z faktu, ze Damon nie wezmie cure :D

użytkownik usunięty
byledopiatku

A ci dalej, że wybierze Stefana
http://media.tumblr.com/3bcefe594c723367ed71234cc4dc238d/tumblr_inline_mjchruZlf v1qbfggv.gif

Nie będzie z żadnym. Zapamiętajcie me słowa :P

..nie będzie z żadnym, ale chyba powie Damonowi w tym sezonie, że go kocha i jej uczucia są prawdziwe? Nawet jeśli to powie to i tak mogą nie być razem ze sobą, Elena będzie musiała ogarnąć się po włączeniu pstryczka, Damon jeśli zostanie człowiekiem też będzie musiał jakoś przywyknąć do bycia człowiekiem, będzie bardzo cierpiał. Jestem 100% pewna, że Elena nie wybierze Stefana.. ale jeśli w finale w końcu nie wyjaśni swoich uczuć i tego dlaczego wcześniej wybrała Stefana to będę bardzo rozczarowana. :(

użytkownik usunięty
annab93

Lepiej nastaw się na to, że finał nic nie wyjaśni:) W zeszłym roku mówili, że Elena podejmie przemyślaną decyzję, że nikt nie będzie wywoływał na niej presji... A co było? Najpierw Sztef ją pocałował, a potem Matt porwał i kazał szybko wybierać do kogo wraca. Nie spodziewam się, że tym razem będzie lepiej.

Acha, wcześniej nie czytałam żadnych spoilerów (przed 3x22)..skoro tak było to rzeczywiście nie powinnam się na nic nastawiać.. nie mam już pojęcia co ta Julie wymyśliła na finał, boję się. :/

ocenił(a) serial na 6

Też mi się tak wydaję, ale rozkmina, że Damon nie weźmie cure, podtrzymała mnie na duchu :D

ocenił(a) serial na 7
byledopiatku

Ta, na bank wybierze Sztefa.
Pamiętacie, my też rok temu w "naszym" temacie obstawiałyśmy, że wybierze Damona, bo inaczej to się potniemy ;D

anik756

Coraz bardziej wkręcam się w NG :D

ocenił(a) serial na 8
Kate123

Nie dziwię Ci się bo to świetny serial :D Co najlepsze to im dalej tym lepiej :D

użytkownik usunięty
Kate123

Na którym odcinku jesteś?:D

1x04 :)

1x04 był genialny :D

użytkownik usunięty
Kate123

Zgadzam się, jeden z najlepszych:D
Ja kończę 2x02 i Jess mnie trochę zaczyna denerwować:/ Niedobrze.

ocenił(a) serial na 7

Będzie lepiej :) mnie na przykład czasem Cece i Schmidt wykurzają a i tak są moja ulubiona para ;)

użytkownik usunięty
lola881

Mnie do tej pory nikt ani nic w NG nie wkurzało;) Tylko teraz mam powoli dość Jess i jej seksualnych ekscesów. Jakoś u niej mnie to irytuje..

użytkownik usunięty

ma kryzys, przejdzie jej :)

anik756

Odcinek 3x18 Nikity mnie zabił. Bye.
http://media.tumblr.com/663dd86cb106a288a0c7dfe832d6ccd1/tumblr_inline_mgux29rDs v1r5lhz2.png

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Widziałaś GoT? :D

byledopiatku

Oczywiście :) A Ty? :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

No jasne, odcinek super-hiper świetny....:D

byledopiatku

Zgadzam się :D Kocham ten sezon chyba najbardziej ze wszystkich :D

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Mnie też się najbardziej podoba... :D No i lubię jak Dany jest w odcinku...

byledopiatku

Ja też :) Nie no, super był ten odcinek :)

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Obejrzałam też OUaT, bardzo dobry odcinek.....

byledopiatku

Ja jeszcze niestety nie widziałam :(

ocenił(a) serial na 6
Kate123

Nie zawiedziesz się :D

ocenił(a) serial na 6
anik756

Ale ładną piosenkę znalazłam z tego filmu gdzie ma Ian grać tego agenta. Taki styl trochę pod Lanę del Rey
https://itunes.apple.com/us/album/immortal-me-from-time-framed/id623855163?i=623 855399

ocenił(a) serial na 10
IKnowWhatYouAre

Świetna jest ta piosenka. Wiadomo coś o tym filmie. Kiedy będzie dostępny w Polsce?

ocenił(a) serial na 6
Pamela16

Nawet na filmweb nie ma nic o tym. Chyba to jakaś niezależna produkcja ale i też niezbyt warta uwagi. Wszystkie filmy jakie oglądałam z Ianem były megasłabe.

ocenił(a) serial na 10
IKnowWhatYouAre

Mnie też filmy z Ianem nie zaciekawiły. Ale po trailerze tego nowego filmu, to widzę jakąś iskierkę nadziei.

anik756

Czy ktoś wie gdzie mogę obejrzec mecz poza canal+? Jakieś streamy czy cuś:)

alien_2

Na meczyki.pl :)

_Sloneczko_2034

Coś się chyba ta strona zablokowała:D Normalnie nie oglądam ale dzisiaj mam chęc:)

alien_2

Czekaj zaraz sprawdzę :P