ja nawet wielkim fanem nie byłam, a strasznie mnie to dzisiaj rozbiło. Człowiek tak patrzy z boku i wydaje mu się, że przecież miał idealne życie,a jednak...
Hej :*
Co Ty na to żeby jutro się zabrać za Tudorów? :)
Potrzebuję, zacząć coś oglądać, żeby przestać myśleć o Merlinie :((
Szczerze mówiąc rzadko oglądam tego typu seriale, wiec musze się trochę przestawić, bo ich teksty jak na razie mnie strasznie bawią :D Ale nie jest źle, odcinek w porządku. Muszę się też przyzwyczaić do Meyersa w koronie, bo to też dla mnie dziwny widok, bo mam go mocno zakodowanego jako Chrisa Wiltona:) ale myślę, że pasuje do roli. No i nie mogłam oderwać oczu od Brandona (nic na to nie poradzę :D), a jeszcze miał TAKA scenę :D :D dla takich widokow zdecydowanie będę oglądać dalej :D:D Aragonska strasznie mdla i nieciekawa.
Tekst odcinka "bądź jak gołąb, sraj na wszystko" padlam xD
A Tobie jak się podobało?
Ja się staram nie oceniać serialu po pilocie, zawsze wolę obejrzeć, 2 czy 3 odcinki :) Ale zapowiada się, że może być ciekawy :) Ja Meyersa nie widziałam wcześniej w żadnym filmie ani serialu. Fakt Brandon jest naprawdę przystojny :DDD A jak w serialu jest na kim oko zawiesić to zawsze jest na plus :DDD Aragońska jest tragiczna:D
Mnie też ten teks z gołębiem rozwalił :DDD I jeszcze mnie bawi to jak mówią "Wasza miłość" :DDDD
A jak pokazali ten turniej z tymi dzidami (nie wiem jak to inaczej nazwać:P), to od razu mi się z Merlinem skojarzyło :DD
Mnie się zdarza rzucać serial w połowie pierwszego odcinka :D jak już umieram z nudów :D ale tutaj tak nie było, wiec jest nieźle ;)
Też mi się z Merlinem to skojarzylo i jeszcze jak go ubierali to mi się od razu przypomniała scena jak Gajusz ubieral Arthura :D Ten strój nocny Henryka mnie rozwalil, wyglądał komicznie :D te ich teksty wtedy były naprawdę genialne "nie odwiedzasz już mojej alkowy" :D dzisiaj na pewno obejrze 1x02
Hehe :D Mi się chyba tak jeszcze nie zdarzyło :DDD Były przypadki, że oglądałam pilota na raty :DDD Ale przeważnie staram się dać szanse serialowi, żeby się rozkręcił :) Ale jak po 3 odcinkach mnie nie zainteresuję, to wtedy rzucam w cholerę :DDD
Dokładnie jak ubierali Henryka to też mi się od razu z Arthurem skojarzyło :))) tak ta koszula nocna bardzo dziwna :DDD No z tą alkową też padałam :DDD Co to są za słowa :DDD Ale w sumie to dobrze, że używają takiego języka, przynajmniej bardziej można się wczuć w klimat, tamtych czasów :))) Ja nie wiem czy dam radę dzisiaj obejrzeć 1x02 ale się postaram :)
A może umówimy się, że będziemy oglądać konkretną liczbę odcinków na dzień? Tak jak zrobiłyśmy z Merlinem. Wtedy byśmy były mniej więcej na tym samym etapie oglądania :) I mogłyśmy swobodnie rozmawiać, bez spoilerowania:)
Nie no dobrze, że używają takiego języka, ale i tak mnie to bawi, jeszcze oni tak poważnie to mówią :D a brzmi jak żart :D Ogólnie fajny klimat i można się przenieś w tamte czasy.
Jasne, tylko nie wiem ile dam rade dziennie. Merlina się tak przyjemnie oglądało, że czasami nawet 4 odcinki dziennie byłam w stanie obejrzeć. Tutaj na pewno tyle nie dam rady, pewnie 1-2 dziennie :)
Mnie też ten język teraz bawi, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia :D
Merlin, to Merlin :DDD Jak to mówią inna para kaloszy :DDD ale ja też właśnie myślałam, że tak max po 2 dziennie :) Tym bardziej, że serial ma tylko 38 odcinków, więc tak dosyć szybko nam to pójdzie :)
Nadal tęsknię za Merlinem :(
Ok, to umawiamy się na dwa odcinki dziennie, a zobaczymy co wyjdzie w praniu :)
Ja też :((( W szczególności jak wchodzę na tumblra i widzę te wszystkie gify :(((
Jasne :) Zawsze w razie czego, możemy poczekać na siebie z oglądaniem :) Nikt nas nie goni przecież :D
hej Słonko:D:**
co słychać?:) jak nastrój po finale "Merlina"?:))
ze mnie emocje powolutku już spływają:DD
Hej Julka :***
Same nudy, a co u Ciebie? :) Nadal mi smutno :((((
Chyba muszę się zabrać jednak za oglądanie czegoś, może wtedy przestanę tak przeżywać :(((
Zmęczona jestem po podróży i padam na twarz:)) aleeeeee mam znów swój stabilny i przewidywalny internecik;PPP
A może jakiś filmik?:) Na mnie nic nie działa tak pozytywnie jak "Amelia":)) Jeśli nie widziałaś jeszcze to bardzo polecam^^
A co z "Tudorami":)? Ja może się dziś skuszę na pierwszy odcinek do poduszki jeśli wcześniej nie zasnę na klawiaturze;PP
A skąd wracałaś? Z wakacji? :)
Dziś to już się raczej za nic nie biorę:P Jakiś taki męczący ten dzień dla mnie :PPP
Co do Tudorów to się z lolą umówiłam, że jakoś w tygodniu zaczniemy :D
z urlopu wróciłam i przynajmniej teraz jestem bardziej zmęczona niż przed wyjazdem;PPP
a zaraz znowu do pracy;)))))) hej przygodo normalnie;PPPPP
spoko:)) w takim razie czekam na nasze rozmowy tudorowe;DDD
A gdzie byłaś na urlopie? :)
Wiesz co może już nawet jutro się wezmę za Tudorów :) Muszę się skupić na czymś żeby nie myśleć o Merlinie :DDD I jak dam radę oglądać dwa seriale na raz, to się jeszcze Got zacznę:D Ania mi napisała, że jej pomaga:DDD
hej:** zasnęłam wczoraj niemal na stojąco;PPP
więc "Tudorowie" nadal czekają........^^
nad morzem:)
GOT bardzo wciąga i opowiada wiele świetnych historii (zwroty akcji są często bardzo nieprzewidywalne:)
także jeśli masz chęć to zaczynaj powoli oglądać:DDD,
a i na początku można sie trochę pogubić w tej całej wielowątkowości, więc w razie czego dziel się swoimi wątpliwościami (no i wrażeniami koniecznie też):)) - ja tak robiłam kiedy zaczynałam pierwsze seanse^^!
Hej kochana :*** To faktycznie musiałaś być padnięta :PPP
Ja mam w plamach dziś wieczorem obejrzeć pierwszy odcinek Tudorów :)))
O fajnie :) A pogoda dopisała? :)
Wasze argumenty mnie coraz bardziej przekonują :) Mam jeden serial do dokończenia jeszcze, więc ja go skończę to zaraz zabieram się za Got :DDD
Byłam:D
Tak :) Słoneczko świeciło, czasem nawet aż za bardzo;PP
Wakacje z maluchem są lepsze niż fitness;PPP
Super^^! Jeden wspólny serial więcej do przeżywania:D
Daj znać gdy już zaczniesz :0)))
To najważniejsze, że pogoda dopisała :) Nad polskim morzem, to różnie z tym bywa :DDD
Hehe to na pewno :D Ostatnio spędziłam prawie cały dzień z moim chrześniakiem i musiałam cały czas za nim biegać:D Stwierdzałam, że to lepsze niż jogging :DDD
Ja bardzo lubię z Wami przeżywać seriale, więc to kolejny argument żeby się wziąć za Got :DDD
Na pewno dam znać :))))
Hej Juleczka :****
Moje uwielbienie do Tyriona rośnie z odcinka na odcinek :DDD Jest rewelacyjny, a aktor go grający spisuje się w swojej roli znakomicie :D
prawda, że jest niesamowity?:DDDDD taki z pozoru tylko drań, a jeśli się uważnie przyjrzeć, to widać człowieka o złotym sercu;PPP no i jest przezabawny, mądry i spryciarz z niego pierwsza klasa^^!!
dzięki niemu najmłodszy ze Starków może znów jeździć konno:DDDDD
Mała Arya też jest świetna taka mała buntowniczka no i piękna władczyni smoków z odcinka na odcinek coraz bardziej się rozkręca :DDD
Arya to prawdziwa wojowniczka:DDD
a Daenerys za chwilę znów przeżyje trudne chwile:((
co jej jednak nie zabije, uczyni silniejszą^^
Hej Kochana :****
Bardzo się myliłam co do GoT :DDD Przy tym serialu moja rozpacz po finale Merlina o wiele się zmniejszyła bo GoT to bardzo dobry i wymagający skupienia serial więc nie mam czasu na rozmyślanie o niczym innym :DDD Jedynie jak robię sobie przerwy między odcinkami i wchodzę na tumblra żeby trochę poreblogowac gifsetów z Merlina to moja rozpacz powraca to wtedy włączam kolejny odcinek i po kłopocie :DDD
hej Aniu:)**
prawda:)? trzeba uważnie patrzeć, słuchac i główkować żeby nadążyć za zawiłościami fabuły;PPP
ja jestem teraz na 1x08 a Ty kochana gdzie dotarłaś:))?
co Ci się najbardziej podoba do tej pory:D?
hej:** nawet nie zauważyłam wczoraj jak zasnęłam hehe;PP
to prawa, ale chwilami bywa też przerażający........;P
jak myślisz skąd biorą się white walkers?
zastanawiam się dlaczego po tylu latach się obudziły.........?
Ok już znalazłam info o tych paskudnikach;PP
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/White_Walkers
White Walkers or the Others, are a mythological race said to have existed during the times of the First Men and Children of the Forest. Many accounts of their existence are featured in ancient legend. They were first said to appear 8000 years ago, heralding from the very north of Westeros during a winter that lasted a generation – the Long Night.
A chaotic race of ice and cold, they were said to have caused war and suffering throughout Westeros before they were driven to the north in the War for Dawn. The Wall, an ominous feature of the northern Westeros landscape, was erected by Brandon the Builder of House Stark and the Night’s Watch established in order to prevent their return to Westeros.
Due to their absence for thousands of years, the White Walkers have become a race of myth, many people believing that they never existed, often referring to them as ‘grumkins’ or ‘snarks’, a term used to describe mythological creatures of childhood stories. Some believe that they became extinct. Beyond the Wall, however, the Wildling populace has reason to believe otherwise.
White Walker practices are largely unknown. They speak the old tongue (it is said to sound like cracking of ice). They are nocturnal, sleeping during the day and hunting by moonlight. They have superior skills in combat, being aggressive and fast, as described in the opening scenes of season one and book one. Their swords are said to be so cold they shatter steel. It is also evident that they are able to conjure Wights, reanimated corpses of their fallen foes, which featured in season one and book one.
Despite the mystery surrounding this race, one thing is for certain; they pose a great, if not insidious threat to the people of Westeros.
Hej Juleczka :***
Który odcinek GoT już oglądasz? Bo ja dopiero 1x07 :) Tego serialu nie daję rady obejrzeć więcej niż 2 odcinków dziennie :)
Hej Aniu:)):***
Właśnie mam ogromną przeżywkę bo oglądam 1x08^^!!
Dotrzyj do mnie jak tylko Ci się uda to popłaczemy razem:D ;(((
Ja maksymalnie oglądam 3 odc dziennie ale 1-2 to rzeczywiście optymalna ilość :0)))
Oj tak :( Ale szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś jeszcze gorszego. Na szczęście moje obawy się nie sprawdziły, bo nie wiem co bym wtedy zrobiła :(